Välj en sida

Hartees Animal Sanctuaries

Volontärarbete med djur

african wildlife protection

Volontärarbete med djur i Sydafrika

Dessa volontärprogram arbetar med räddade, vilda och rehabiliterade djur för att förbereda deras levnads- och miljövillkor.

 

Syftet med de projekt vi är involverade i, är att observera behoven och förbättra villkoren för de olika djurarterna som lever här. Volontärerna kommer att få möjlighet att vara i kontakt med några av djuren vi stöter på, naturligtvis under tillsyn och på ett respektfullt sätt.

Resfakta

14 dagar – från 11.990 kr

Projektdetaljer

 • Projektet startar: varje söndag
 • Plats: Hartbeespoort, Johannesburg
 • Vistelse: minst 2 veckor
 • Två dagars introduktion i Johannesburg (Alla våra JNB bevarandeprojekt inkluderar två dagars introduktion innan man åker till platsen för volontärarbetet). Fredag – lördag är det introduktion i Johannesburg, innan du på söndagarn blir skjutsad till projektet. Avresa från projektet är på en söndag.

Krav för volontärer

 • CV
 • Grundläggande kunskaper i engelska
 • Kopia på flygbiljetten hem
 • God grundfysik

Höjdpunkter

 • Möjligheten att lära sig mer om djuren genom projekten.
 • Lära sig att fånga in, märka och släppa ut gamar.
 • Interagera med elefanter, apor och många andra djurarter.
 • Arbeta på ett reservat för vilda djur.
 • Göra en positiv skillnad.
 • Leva det genuina livet som volontärarbetare.
 • Utveckla dig själv och dina styrkor, samt få viktig livserfarenhet.

Vad är inkluderat?

 • Transport tillbaka till Johannesburg från projektet
 • Alla måltider
 • Övernattning
 • Tillgång till stöttning och vägledning 24 timmar om dygnet
 • Donation till projektet
 • Interaktion med vilda djur (elefanter, apor, gamar, lejon)

Övernattning Övernattningen är i ett viltreservat i Hartbeespoort. Huset som volontärerna bor i har flera rum med olika faciliteter och alla möjligheter till självhushåll ingår. Måltider Vänligen meddela oss under bokningstillfället om du har några allergier eller önskemål om specialkost. Alla måltider under veckan ingår. Detta inkluderar kontinental frukost med färsk frukt, lunch på projektplatsen samt en väl tilltagen och välsmakande middag. Det kommer att erbjudas kontinuerliga turer in till staden, där du har möjlighet att handla mat och annat som du är i behov av under din vistelse.

Bild

Lär dig mer om elefanter på elefantprojektet.

Arbetsuppgifter

Uppfödningscenter för gepard och vildhund Centrets uppgift är att säkra framtiden för geparder, vildhundar och andra vilda djur. De har lyckats föda upp över 800 geparder samt vildhundar, hyenor, servalkatter och flera andra utrotningshotade djur. Volontärerna kommer att vara delaktiga i parkens dagliga drift, där de arbetar med geparder, vildhundar och andra djurarter. Arbetsuppgifterna kan variera mellan allt från att förbereda mat och rensa bort oönskad vegetation, till att reparera stängsel. Det är verkligen en fantastisk upplevelse att få arbeta med de här majestätiska djuren i en hel vecka!

AbApprojektet Apor är under ett ständigt hot. De jagas som föda eller tillfångatas som sällskapsdjur för att därefter exporteras illegalt till jordens alla vinklar och vrår. Apor som hålls som sällskapsdjur och sedan överges, blir räddade för att så småningom bli utsläppta i en skog med vattenfall och floder. Det är väldigt viktigt att skapa en trygg miljö där aporna kan rehabiliteras, med hjälp av professionella och frivilliga. Vårt program i det här reservatet startar med en introduktion om verksamheten, apornas historia och hur man kan göra en positiv skillnad. Arbetsuppgifterna omfattar att assistera de anställda i den dagliga driften på reservatet, där utfodring, beteendeobservation och allmänt underhåll av parken är viktiga uppgifter.

Fågelprojektet Det här programmet är inriktat på att öka kunskapen, medvetenheten och utvecklandet av idéer för att bevara de afrikanska gamarna. Idag dödas gamarna av människor. De hotas av utbyggda elledningar, förgiftning, förändringar i landskapet, minskad tillgång på mat samt exponering av giftiga ämnen genom djurmediciner. Och det här är bara början på de utmaningar som den här fågelarten står inför. Vårt program i det här reservatet startar med en introduktion om verksamheten, fåglarnas historia och hur man kan göra en positiv skillnad. Arbetet som volontärerna förväntas utföra inkluderar att assistera de anställda i den dagliga driften på reservatet. Det kan innebära viktiga uppgifter som utfodring, hantering av gamarna under handledning och allmänt underhåll av parken.hold af parken er vigtige faktorer. 

Elefantprojektet Elefantreservatet som vi samarbetar med tar hand om föräldralösa och räddade djur, erbjuder en trygg miljö för unga elefanter som behöver ett tillfälligt hem och är en fristad för en elefantsort kallad Amarula. Det här elefantreservatet öppnade 1999 med fokus på bevarande samt med en vision att kunna släppa elefanterna fria igen när de har blivit lite äldre. Vårt volontärprogram startar med en introduktion till reservatet, elefanternas historia och hur man kan göra en positiv skillnad. Arbetsuppgifterna omfattar att assistera de anställda i den dagliga driften på reservatet, där tvätta, borsta och mata elefanterna är viktiga delar. Du kommer även att utföra allmänt underhåll av reservatet och genomföra projekt som förbättrar elefanternas levnadsstandard. Arbetet bidrar till att säkerställa en trygg och lärorik miljö, som i sin tur ger en god grund till att utbilda lokalbefolkningen kring elefanternas utsatta situation.

Aktiviteter

Tandem Paragliding Kan anordnas om så önskas. Vänligen observera att den här aktiviteten beror på vädret. Från 1100 rand per person.   Fyrhjuling och zipline Skoj i solen! Den här aktiviteten vill man inte missa. Från 1100 rand per person. Pilansberg Pilansberg viltreservat ligger i North West Province i Sydafrika, väster om Pretoria. Här huserar ”the Big 5”, i ett överflöd av vacker flora och fauna. Det här viltreservatet i Sydafrika är alla viltentusiasters stora dröm. Från 1000 rand per person.

Sun City ”Africas Kingdom of Pleasure”, ett lyxcasino och resort i North West Province i Sydafrika. Det ligger mellan Elands River och Pilansberg, runt 2 timmars körning från Johannesburg, nära Rustenburg. Här finns det ett överflöd av aktiviteter att ta sig an! Från 1400 rand per person.   Dronfield Nature Reserve Finns längs med N12 när man har lämnat Kimberley, i närheten av Kamfers Dam. Köpcentrum Finns på flera ställen i staden.

Ghost tour Kimberleys spökturer är kända för sina många olika typer av spöken. Många av dem hemsöker några av de mest historiska husen och monumenten, medan ett ensamt skotskt spöke spelar säckpipa under den upplysta månen nattetid. Rafting  Pris vid förfrågan.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om African Wildlife Protection?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andra volontärprojekt

Kolla in andra spännande volontärprojekt över hela världen!

School & Educare Assistance Project

Volontärarbete med barn
14 dagar – från 4 350 kr
I det här projektet placeras volontärer på skolor i utsatta samhällen. Ingen erfarenhet är nödvändig och de frivilliga får glädjen av att se barn tillägna sig kunskap, samtidigt som man hjälper dem genom processen.

läs mer

Shamwari Conservation Experience

Volontärarbete med djur
14 dagar – från 14 960 kr
Ett projekt där frivilliga tar del i arbetet för att bevara och beskydda Afrikas utrotningshotade djurarter.

läs mer

Jobba med elefanter på Sri Lanka

Volontärarbete med djur
14 dagar – från 17 900 kr
Följ med till detta projekt som fokuserar på forskning och bevarande av elefanterna på Sri Lanka. Man arbetar även med att undgå ”konflikter” mellan vilda elefanter och människor.

läs mer

Wild Cat Kimberley

Volontärarbete med djur
14 dagar – från 12 990 kr
På Felidae Centre huserar stora och små afrikanska kattdjur som lejon, geparder, afrikanska vildkatter och leoparder.

läs mer

Engelsklärare i Argentina

Volontärarbete med barn
14 dagar – från 16 690 kr
Dela med dig av dina kunskaper till lokalbefolkningen i detta projekt i Buenos Aires. Många av förskolorna, skolorna och samlingslokalernas överlevnad är baserad på frivilliga insatser.

läs mer

Idrottslärare i Sydafrika

Volontärarbete med barn
36 dagar – från 25 300 kr
Det här projektet hjälper skolor som saknar resurser för att kunna erbjuda sina elever olika idrottsaktiviteter.

läs mer

Engelsklärare på Bali

Volontärarbete med barn
14 dagar – från 19 160 kr
Undervisa lokalbefolkningen i engelska och förbättra barnens färdigheter i att tala engelska.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link