Välj en sida

Inca Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika

Inca Discovery

Peru – 8 dagar

Den här äventyrsresan är perfekt för den som vill utforska områdets arkeologiska och kulturella skatter på kort tid. Inkaleden är en av världens mest kända vandringsleder. De som går leden belönas med en fantastisk blandning av bergslandskap, regnskog och djungel.

Resfakta

Pris från kr. 8.950,-

Priset inkluderar:

 • Hotell (4 nätter), camping (3 nätter)
 • 7 frukostar, 4 luncher, 3 middagar
 • Guidad tur till Sacred Valley
 • Besök till Women Weaving Project, som G Adventures stöttar
 • Lunch på restaurangen Huchuy Qosco, även det ett projekt som stöttas av G Adventures
 • 4-dagars vandring på Inkaleden, med lokal guide, kock och bärare
 • Biologiskt nedbrytbara tvålprodukter att använda under Inkavandringen
 • Inrikesflyg mellan Lima och Cusco
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Peru
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Vandra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu
 • Äta fantastisk fisk och skaldjur i Lima
 • Utforska ruinerna i Sacred Valley
 • Besöka lokala marknader.
Karta: Inca Discovery

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Notera! Förutom Inkaleden erbjuder vi två andra alternativ. Om tillstånden för vandring längs med Inkaleden är slutsålda, erbjuds resenärerna istället alternativet att gå Lares Trek. De resenärer som inte önskar att göra vandringen, kan tillbringa två extra dagar i Cusco innan färden går till Machu Picchu. Inkaleden är stängd för underhåll i februari varje år. Under denna period går resenärerna Lares Trek istället. Lederna kan även stängas vid andra tillfällen under året, på grund av väderförhållanden eller andra omständigheter utom vår kontroll. Om det blir aktuellt så ändras resplanen för att ge dig en så bra och trygg resa som möjligt.

Dag 1: Lima
Reisen starter i Lima

Reisen starter i Lima

Ankomst till Lima valfri tid. Det är inga aktiviteter planerade idag, så checka in på hotellet och njut av staden. Representanter från G Adventures kommer att hålla i ett välkomstmöte under kvällen (tid och plats meddelas vid ankomst till hotellet).

Vänligen observera att strömavbrott och brist på vatten är ganska vanligt i Peru (även på bra hotell och i privata hem). Vi uppskattar ditt tålamod och din förståelse för att detta är utom vår kontroll. 

Dag 2: Lima – Cusco
Utsikt over Cusco

Utsikt over Cusco

Transfer från hotellet till flygplatsen för att flyga till Cusco (det är ofta en tidig flight – avresan från hotellet kan vara redan kl. 4:30). I Cusco möter vi vår guide och blir skjutsade till hotellet. Dagen tillbringas på egen hand med att utforska den fascinerande staden Cusco och vänja sig vid höjden. Cusco ligger mitt i Anderna, något som gör att det finns en uppsjö med upplevelser här – både för adrenalinsökare och för de resenärer som vill ta det lite lugnare. Om du vill hålla dig i staden finns det många spännande platser som är värda ett besök. 

Beräknad restid:

Lima – Cusco: 1-1,5 timme

Dag 3: Cusco – Ollantaytambo

Idag reser vi vidare till Ollantaytambo. På vägen hit har vi möjlighet att följa med på en valfri tur till Sacred Valley, där vi kan beundra de imponerande Pisacruinerna. Man kan även ta en sväng till hantverksmarknaden (endast på marknadsdagar) eller göra ett besök till det Planeterrastöttade kvinnliga väveriet i trakten. Här har donationer från G Adventures resenärer hjälpt till att grunda The Planeterra Foundation. Det har i sin tur bidragit till att skapa arbete för kvinnorna i trakten, som säljer textilier till resenärer. Stiftelsen har hjälpt lokalbefolkningen att köpa alpackor, så att de har en stadig tillgång till ull. De har även fått vävstolar, symaskiner och utbildning inom produktion, försäljning och affärsverksamhet.

Ollantaytambo är en av de större Inkaruinerna i området, som ger oss ett litet smakprov på vad vi har att vänta i Machu Picchu. Här har vi möjlighet att delta i en guidad rundvandring. Ta ett steg tillbaka i tiden och beundra dessa ruiner, som fortfarande bär spår från sin forna storhet i form av jordbruksterrasser, gamla magasin och Temple Hill. Lär dig mer om varför just detta område var en viktig högborg under kriget mot spanjorerna.

Beräknad restid: 

Cusco – Ollantaytambo: 2,5 timme

Inkaleden – Dag 4: Ollantaytambo – Wayllabamba Camp

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till KM 82, där vår vandring på Inkaleden börjar. Den fyra dagar långa turen på Inkaleden till Machu Picchu är fysiskt utmanande, men absolut värd det. Utflykten är krävande, men är man i normal god form är det en fin tur.

Få blodet att pumpa under din första dag på Inkaleden. Turen är relativt enkel och bjuder på bra träning inför de kommande dagarna. Vi passerar brusande floder och små byar medan vi njuter av den vackra utsikten. Det här är bara ett smakprov på vad som komma skall!

Beräknad restid: 

Ollantaytambo – KM 82: 45 min

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Inkaleden KM82 – Wayllabamba Camp: ca 11 km, 5-6 timmar

Lares Trek – Dag 4: Ollantaytambo – Cuncani

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till Lares Tow. Här startar turen i ett lugnt tempo genom Cuncanidalen. Vi går ca 4 km för att nå Chancachaca där vi njuter av en god lunch. Glöm inte att dricka mycket vatten och ta pauser, för redan nu är du ca 3480 m ö.h. 

Vi fortsätter vandringen längs med steniga bergsstigar och efter ca 5 km är vi framme i byn Cuncani. Nattens camp är belägen på 3872 m ö.h.

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Lares – Cuncani: 9 km, ca 4,5 timme

Cusco Stay – Dag 4: Ollantaytambo – Cusco

När resten av gruppen har fördelat sig på Inkaleden och Lares Trek, reser vi tillbaka till Cusco. På vägen kan vi stanna till vid Maras Salt Mines och Moray.

Efter ca en timmes färd är vi framme vid det arkeologiska området Moray. Strosa runt en stund på den här fantastiska platsen på 3 500 m ö.h., som består av runda terrasser och ett sofistikerat vattensystem. Därefter kör vi vidare till Maras Salt Mines, där du får se tusentals gamla saltbassänger. Lär dig mer om de olika varianterna av salt och provsmaka det världsberömda rosa saltet.

Beräknad restid:

Ollantaytambo – Cusco: 1,5-2 timmar

Inkaleden – Dag 5: Wayllabamba Camp – Pacaymayo Camp

Vi startar dagen tidigt för att göra den branta stigningen mot Warmiwañusca, mer känt som ”Den döda kvinnans pass”. Det här är den högsta punkten på turen med sina 4198 m ö.h. Förbered dig på att tackla ett intensivt väder, med antingen stekande hetta eller kalla vindar. Gå sakta och drick massor av vatten längs med vägen – fantastiska upplevelser väntar på dig som belöning! Vanligtvis når vi campen tidigt på eftermiddagen. Här får du gott om tid att återhämta dig efter en tuff dag.

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Wayllabamba Camp – Pacaymayo Camp: 12 km, 6-7 timmar

Lares Trek – Dag 5: Cuncani – Kuyoc

Vi startar tidigt på morgonen från foten av Sicllaccasa Mountain och klättrar till 4750 m ö.h. Här uppe njuter vi av en fantastisk utsikt över laguner och det snötäckta Chicon Mountain. När vi har nått den högsta punkten firar vi genom att offrån kokablad till Andernas gudar. Vi vandrar sedan vidare ca 2,2 km, för att få njuta av en god lunch och en otrolig utsikt. Efter lunchen går vi vidare nedför ca 2,6 km till nattens campingplats i närheten av en bäck. I natt sover vi på 4114 meters höjd.

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Cuncani – Kuyoc: 17 km, 9 timmar

Cusco Stay – Dag 5: Cusco

Vi gör en rundvandring i Cuscos äldre delar, gör ett besök på Choco Museum och utforskar den lokala matmarknaden

Inkaleden – Dag 6: Pacaymayo Camp – Winaywayna
Inca Trail

Inca Trail

Idag korsar vi två pass till längs med vägen. Det första är Runquraqay på 3950 m ö.h., där man under klara dagar kan skymta det vackra och snötäckta Cordillera Vilcabamba i horisonten. Vi vandrar vidare med en mild stigning genom högt belägna skogsområden till det andra passet. På vägen passerar vi intakta Inkakonstruktioner i original. Passets högsta punkt är 3700 m ö.h. och under klara dagar har du en fantastisk utsikt över Urubamba Valley.

På 3650 m ö.h. kommer vi fram till ruinerna av Phuyupatamarca, ”Staden ovan molnen”. Du kan välja att slå läger här eller gå 1,5 timme till Winaywayna-ruinerna på 2650 m ö.h.

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Pacaymayo Camp – Winaywayna: 16 km, 9 timmar

Lares Trek – Dag 6: Kuyoc – Punta Carretera

Vi följer leden vidare genom den andiska naturens typiska flora och fauna, med bland annat lamor och alpackor. Vi vandrar genom dalen Pumahuanca där vi möter det vänliga Queschuafolket och utforskar ”Inca Storehouses” längs med vägen. Vandringen till Pumahuanca tar ca 3-4 timmar och väl framme väntar en god lunch. Efter lunchen hoppar vi in i en minibuss som tar oss tillbaka till Ollantaytambo. Därifrån tar vi tåget vidare till Aguas Calientes. 

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Kuyoc – Punta Carretera: 10-11 km, 3,5 timme

Beräknad restid:

Punta Carretera – Aguas Calientes: 2 timmar

Cusco Stay – Dag 6: Cusco – Aguas Calientes

Vi åker minibuss till Ollantaytambo och hoppar sedan på bussen till Aguas Calientes. Idag möter vi upp gruppen som har gått Lares Trek.

Beräknad restid:

Cusco – Aguas Calientes: 3,5 timme

Inkaleden – Dag 7: Winaywayna – Cusco
Machu Picchu

Machu Picchu

Upp och hoppa! Den sista dagen på vår vandring startar redan kl. 3:30, så att vi får njuta av den vackra soluppgången vid Sun Gate. Beundra den fantastiska utsikten över det majestätiska Machu Picchu och dess omgivningar.

Vi går ner till ruinerna där vi får en guidad rundvandring och massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att återhämta krafter och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknat avstånd och tidsbruk: 

Winaywayna – Machu Picchu: 4 km, 1,5 timme

Beräknad restid:

Aguas Calientes – Cusco: 3,5-4 timmar

Lares Trek & Cusco Stay – Dag 7: Machu Picchu – Cusco
Machu Picchu

Machu Picchu

Upp och hoppa! Machu Picchu är som allra bäst att uppleva under morgonen. Väl framme väntar en otrolig utsikt över det fantastiska Machu Picchu och dess omgivningar. 

Du har massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att koppla av och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknad restid:

Aguas Calientes – Cusco: 3,5-4 timmar

Dag 8: Cusco

Avresa valfri tid. Vi rekommenderar att du har en eller två dagar extra här, så att du kan smälta alla intryck från Machu Picchu och ta igen dig lite.

Bilder och video

Reisen starter i Lima.

Utsikt over Cusco

Machu Picchu

Inca Trail.

Mer information om turen

Restyp: Aktiv
Varför bara se världen, när du kan cykla, vandra, paddla och multisporta dig igenom den? Active-resorna passar resenären som gillar att vara aktiv.

Fysisk utmaning: Demanding
En del vandringar på höga höjder och mer ansträngande aktiviteter, som vanligtvis passar de flesta resenärer som är friska och pigga.

Servicenivå: Basic

Bekvämt boende i turistklass. Blandning av offentlig och privat transport.

Antal deltagare
max 16 personer, i genomsnitt 12 personer.

Åldersgrupp
som yngst 12 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Inca Discovery?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Sydamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Sydamerika!

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – Pris: från 25 600 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer

Rio Surf Camp – Brasilien

Upplevelsesresa i Sydamerika
4 dagar – från 4 450 kr
Rio är känt för sina vita stränder och inte långt från stadskärnan hittar du också några fantastiska surfingplatser.

läs mer

Amazon Negro River Cruise

Upplevelsesresa i Sydamerika
4 dagar – från 13 590 kr
Önskar du att dra dig tillbaka för att leva det lugna livet? Unna dig fyra dagar ombord på en flodbåt och flyt fram på Amazonflodens vattendrag.

läs mer

Galapagos Camping Adventure

Upplevelsesresa i Sydamerika
9 dagar – från 14 600 kr
Ett besök på Galapagos handlar numera inte om att endast åka båt mellan öarna. Nu har du även möjlighet att campa här!

läs mer

Cartagena To Quito On A Shoestring

Upplevelsesresa i Sydamerika
19 dagar – från 19 950 kr
Colombia är ett underskattat resmål, men med trygga, sociala och prisvärda gruppresor önskar vi att ändra på det!

läs mer

Amazon to the Andes

Upplevelsesresa i Sydamerika
12 dagar – från 16 900 kr
Det här äventyret bjuder på en spännande kombination av naturlig charm och härliga kontraster i landskap, djurliv och kulturer.

läs mer

The Inca Trail

Upplevelsesresa i Sydamerika
7 dagar – från 7 590 kr
En av våra mest populära turer i den här regionen, för de som vill kombinera kulturella höjdpunkter som Sacred Valley med utmaningen att vandra en av världens mest kända leder.

läs mer

Andean Discovery

Upplevelsesresa i Sydamerika
21 dagar – från 16 500 kr
Ta upplevelsen till nya höjder i Anderna! Tillsammans med andra backpackers, som inte är rädda för att testa nya och spännande saker, reser du från de mystiska Nascalinjerna till den förlorade staden Machu Picchu.

läs mer

In Search of Iguassu

Upplevelsesresa i Sydamerika
17 dagar – från 17 550 kr
Möt likasinnade människor på den är äventyrsresan som startar i Buenos Aires, Argentina, och tar dig vidare till Uruguay där du får prova på hästridning på en äkta ranch.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link