Välj en sida

In Search of Iguassu

Upplevelseresa i Sydamerika

In Search of Iguassu

Argentina, Uruguay och Brasilien – 17 dagar

Möt likasinnade människor på den är äventyrsresan som startar i Buenos Aires, Argentina, och tar dig vidare till Uruguay där du får prova på hästridning på en äkta ranch. Beundra 

Iguazúfallen innan du hoppar på flyget till São Paulo. Ju mindre tid vi lägger på transport, desto mer tid får vi på stranden. Vi avslutar resan i Rio där du får chans att känna på karnevalvibbarna från ditt hotell centralt beläget i Copacabana. 

Resfakta

Pris från kr. 17.550,-

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (12 nätter), hostel (1 natt), estancia/ranch (2 nätter), nattbuss (1 natt)
 • 7 frukostar, 2 luncher, 2 middagar
 • Aktiviteter under vistelsen på ranchen i Uruguay
 • Inträdesavgift och besök till Iguazúfallen, både från Argentina och Brasilien
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Argentina/Brasilien
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höydepunkter:

 • Få ett smakprov på både mat och kultur i Buenos Aires
 • Upptäck Uruguays landsbygd på en riktig gård
 • Beundra Iguazúfallen
 • Skippa nattbussen till São Paulo och njut av en flygtur
 • Njut av en Caipirinha på stranden
 • Känn den magiska stämningen i Rio de Janeiro

Den här turen går även från Rio de Janeiro till Buenos Aires. Kontakta oss gärna för mer information. 

Karta: in search of Iguassu

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Buenos Aires
Buenos Aires

Buenos Aires

Ankomst valfri tid. Idag börjar äventyret! Tillbringa dagen med att utforska Argentinas huvudstad Buenos Aires. På kvällen väntar ett välkomstmöte då du får träffa de andra deltagarna och din reseledare. Vi rekommenderar att du anländer en eller två dagar innan upplevelseresan startar, så att du får se allt Buenos Aires har att erbjuda. Staden är känd som ”Paris of the Americas” och är en stad full av liv. Besök stadsdelarna La Boca, Recoleta och San Telmo eller besök en av de många tanguerías för att se en tangoshow live. Strosa längs med gågatorna och se folk dansa i nästan varje gathörn. Vad du än väljer att göra, så kommer Buenos Aires att lämna eviga minnen.

Dag 2: Buenos Aires
Bydelen La Boca i Buenos Aires preges av de fargerike bygningene

Bydelen La Boca i Buenos Aires preges av de fargerike bygningene

Dagen är fri att tillbringa som man vill, men höjdpunkten för många är att besöka antikmarknaden i San Telmo och imponeras av gatukonstnärerna. Ett annat alternativ är att ta en sväng till stadsdelen La Boca, som ursprungligen beboddes av framgångsrika immigranter som bidrog till huvudstadens unika karaktär. Stadens färgglada väggar och byggnader lockar både Porteños och turister. Den fashionabla stadsdelen Recoleta är en trevlig plats att tillbringa eftermiddagen på, med sina caféer, museer och berömda kyrkogård. När du är nöjd med din upptäcktsfärd kan du vila benen och njuta av en svalkande dryck på något av de många caféerna. Du kommer snart märka att det inte är särskilt svårt att komma in i argentinarnas sköna livsstil. I Buenos Aires har du din sista chans att i Argentina testa en saftig bife och parrilladas. 

Dag 3: Buenos Aires – Colonia del Sacramento

Idag korsar vi floden Rio de la Plata med färja till Uruguay. Utforska Colonias unika kultur, rika historia och fascinerande arkitektur medan du strosar på kullerstensgatorna.

Beräknad restid:

Buenos Aires – Colonia del Sacramento: 1 timme

Dag 4: Colonia del Sacramento – Montevideo

Vi reser vidare till Montevideo som grundades av spanjorerna 1726. Montevideo är Uruguays huvudstad och även landets största stad. Tillbringa resten av dagen med att utforska staden och Mercado del Puerto. Kanske njuta av en picknick i parken? Du kan även besöka Estadio Centenario, som år 1930 var platsen för världens första fotbolls-VM. Ett annat alternativ är att hyra en cykel och cykla längs med kusten eller koppla av på stranden.

Beräknad restid:

Colonia del Sacramento – Montevideo: 2,5-3 timmar

Dag 5: Montevideo

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Ett tips är att ta en tur ut till Punta del Este eller bara njuta av den här fantastisk mysiga staden.

Dag 6: Montevideo – Mercedes

Under dagen reser vi genom pittoreska byar och betesmarker till vårt sista stopp i Uruguay, en ranch som i trakten kallas en estancia. 

Dag 7: Mercedes

Vi tilbringer en dag på estanciaen och tar del i livet på landet. Lär digom de historiske röttene i området, ta del i jordbruksarbetaet, bli med på en fottur eller hesteridning, eller len deg tilbake och nyt et glass med lokal vin medan du tar del i det lokale livet i Uruguay.

Dag 8: Mercedes – Iguazúfallen

På morgonen korsar vi gränsen till Gualeguaychú i Argentina och laddar för en lång resa genom natten till Iguazúfallen. Kom ihåg att köpa med dig snacks och annat som du kan tänkas behöva på nattbussen. 

Beräknad restid:

Mercedes – Iguazúfallen: 16 timmar

Dag 9: Iguazúfallen
Iguassu Falls

Iguassu Falls

Efter en natt på resande fot börjar vår vistelse i Brasilien med fantastiska Foz do Iguaçu, Iguazúfallen, på gränsen mellan Brasilien, Paraguay och Argentina. För att få bästa möjliga utsikt över vattenfallet borde man ta sig till både den brasilianska och den argentinska sidan. På den brasilianska sidan får du en panoramautsikt över Iguazúfallen, medan du på den argentinska sidan kommer närmre själva vattenfallet. Iguazúfallen består av sammanlagt 275 vattenfall, utspridda på ett 3 kilometer långt område. Några av fallen är över 80 meter höga, på sina ställen bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen. Då är det nog ingen överraskning att Iguazúfallen hamnade på Unescos världsarvslista 1986. 

Eftermiddagen är fri att tillbringa som man önskar, men ta gärna en helikoptertur över vattenfallet. Du kan även ta en sväng till Iguassu Falls Bird Park eller Itaipudammen. 

Dag 10: Iguazúfallen

Idag reser vi tillbaka till Argentina för att se Iguazúfallen från den argentinska sidan. Följ med på en spännande båttur eller låt dig bara förtrollas av naturen och bruset från fallen. Vattenfallen skyddas av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Vandringsleder och stigar i området gör det enkelt för alla att komma nära fallen.

Dag 11: Iguazúfallen – Paraty

Efter utflykten till Iguazúfallen flyger vi till São Paulo och direkt vidare till Paraty, en pittoresk kuststad från kolonialtiden som är känd för sin arkitektur. Vi håller ett lugnt tempo, men låt dig inte luras – det finns massor att hitta på i staden!

Beräknad restid: 

Iguazúfallen – Paraty: 7,5 timme

Dag 12: Paraty

Tillbringa dagen som du vill. Besök gärna en gammal plantage, fazenda, från kolonialtiden och testa lokalproducerad cachaça. Du kan även ta en båttur till en av de många gömda stränderna utanför staden. I Paratys bukt finns över 65 tropiska öar som är grönskande året runt och dussintals stränder. Vattnet i bukten har en konstant behaglig temperatur, som bjuder in till bad, dykning och snorkling. Nationalparkerna som omger staden är fulla med stigar, spännande djur och vattenfall. Vandringar, hästridning eller en tur med jeep är alla fantastiska sätt att utforska vildmarken på.

Dag 13: Paraty – Ihla Grande

Idag reser vi till hamnen i Angra dos Reis och tar båten över till Ilha Grande, som inte ligger långt från kusten. Koppla av och njut av en svalkande Caipirinha på en av öns hundratals stränder, snorkla i det tropiska vattnet eller testa lyckan på surfbrädan i Lopes Mendes. Ihla Grande är verkligen ett praktexemplar när det kommer till att definiera ett tropiskt paradis. Det finns begränsat med bilar på ön, förutom nödvändig service som till exempel brandkår och ambulanser. Ön är inte särskilt utvecklad, och många av vägarna här leder till öde vita sandstränder.

Dag 14 – 15: Ihla Grande
Test surfeferdighetene på Ihla Grande

Test surfeferdighetene på Ihla Grande

Tillbringa dagen med att utforska de många stränder som Ihla Grande har att bjuda på. Hyr en snorkel och upplev Blue Lagoon, Green Lagoon och Abraãozinho Beach. Om du har lust att vara lite mer aktiv, så kan du vandra upp till Pico de Papagaio. Du kan även ta en tur till stranden Lopez Mendez. Vandringen dit tar ca 2-3 timmar, men du blir belönad med en fantastisk vit strand och turkost vatten. Ett annat alternativ är att följa med på en båttur, för att stanna till vid öns vackraste stränder. 

Dag 16: Ihla Grande – Rio de Janeiro
Rio De Janeiro er en av verdens vakreste byer

Rio De Janeiro er en av verdens vakreste byer

När vi kommer tillbaka till hamnen efter färjeturen från Ihla Grande, reser vi vidare norrut längs med kusten. Vi färdas genom vacker natur och när vi rundar klippan vid Vidigal får vi en första glimt av en av världens häftigaste städer, Brasiliens juvel vid havet; Rio de Janeiro. Njut av den sköna atmosfären och utforska staden. Utgå från vårt hotell centralt beläget i Copacabana eller följ med på en valfri stadsvandring.

Dag 17: Rio de Janeiro

Avresa valfri tid. Rio de Janeiro är värd några extra dagar, kontakta oss gärna så hjälper vi dig med boende.

Bilder och video

Buenos Aires

Bydelen La Boca i Buenos Aires preges av de fargerike bygningene.

Iguassu Falls

Test surfeferdighetene på Ihla Grande

Rio De Janeiro er en av verdens vakreste byer

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtransport och privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
max 18 personer, i genomsnitt 14 personer.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om In Search of Iguassu?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Johanna Grahn

Resespecialist
johanna@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Sydamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Sydamerika!

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – Pris: från 25 600 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer

Rio Surf Camp – Brasilien

Upplevelsesresa i Sydamerika
4 dagar – från 4 450 kr
Rio är känt för sina vita stränder och inte långt från stadskärnan hittar du också några fantastiska surfingplatser.

läs mer

Amazon Negro River Cruise

Upplevelsesresa i Sydamerika
4 dagar – från 13 590 kr
Önskar du att dra dig tillbaka för att leva det lugna livet? Unna dig fyra dagar ombord på en flodbåt och flyt fram på Amazonflodens vattendrag.

läs mer

Galapagos Camping Adventure

Upplevelsesresa i Sydamerika
9 dagar – från 14 600 kr
Ett besök på Galapagos handlar numera inte om att endast åka båt mellan öarna. Nu har du även möjlighet att campa här!

läs mer

Cartagena To Quito On A Shoestring

Upplevelsesresa i Sydamerika
19 dagar – från 19 950 kr
Colombia är ett underskattat resmål, men med trygga, sociala och prisvärda gruppresor önskar vi att ändra på det!

läs mer

Amazon to the Andes

Upplevelsesresa i Sydamerika
12 dagar – från 16 900 kr
Det här äventyret bjuder på en spännande kombination av naturlig charm och härliga kontraster i landskap, djurliv och kulturer.

läs mer

The Inca Trail

Upplevelsesresa i Sydamerika
7 dagar – från 7 590 kr
En av våra mest populära turer i den här regionen, för de som vill kombinera kulturella höjdpunkter som Sacred Valley med utmaningen att vandra en av världens mest kända leder.

läs mer

Andean Discovery

Upplevelsesresa i Sydamerika
21 dagar – från 16 500 kr
Ta upplevelsen till nya höjder i Anderna! Tillsammans med andra backpackers, som inte är rädda för att testa nya och spännande saker, reser du från de mystiska Nascalinjerna till den förlorade staden Machu Picchu.

läs mer

Inca Discovery

Upplevelsesresa i Sydamerika
8 dagar – från 8 950 kr
Den här äventyrsresan är perfekt för den som vill utforska områdets arkeologiska och kulturella skatter på kort tid.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link