Välj en sida

Cartagena To Quito On A Shoestring

Upplevelseresa i Sydamerika

Cartagena To Quito On A Shoestring

Colombia och Ecuador – 19 dagar

Colombia är ett underskattat resmål, men med trygga,
sociala och prisvärda gruppresor vill vi ändra på det!

Det här är trots allt ett land som är fyllt till brädden med kulturella
och natursköna skatter – att lämna det oupptäckt vore himla synd!
Under två och en halv vecka kommer du att resa från Colombia till
Ecuador, besöka The Lost City of Teyuna, ta det lugnt på varma
stränder och utforska Medellín och Bogotá. Vi lovar dig, du kommer
garanterat att hitta något som du älskar med dessa fantastiska länder!

Resfakta

Pris: från 19 950 kr

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (11 nätter), camping (4 nätter), nattbuss (1 natt), homestay (1 natt)
 • 14 frukostar, 5 luncher, 6 middagar
 • 5 dagars vandring till Lost City of Teyuna
 • Guidad vandring i Lost City
 • Utflykt med övernattning till Tayrona nationalpark (stängt i november)
 • Besök till stranden i Taganga
 • Otavalo Market
 • Rundvandring i Medellín, Bogotá och Quito
 • Flyg mellan Taganga och Medellín
 • Flyg mellan Bogotá och Quito
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Colombia/Ecuador
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Vandring till Lost City of Teyuna
 • Testa utelivet i colombianska städer
 • Vara aktiv i Cotopaxi
 • Uppleva vardagslivet under en homestay i Ecuador
Karta: Cartagena to Quito on a shoestring

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Cartagena
Cartagena

Cartagena.

Ankomst valfri tid. Det är inga aktiviteter planerade idag, så passa på att utforska området. Vänligen se till att vara tillbaka till introduktionsmötet senare på dagen. Då får du träffa din reseledare och de andra resenärerna i gruppen.

Dag 2: Cartagena

Dagen är fri att utforska den här fascinerande kuststaden på egen hand. Det finns mycket att se, så det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd! Ett alternativ är att ta en båttur ut till Rosario and San Bernardo Corals Natural Park. Beundra dessa fantastiskt vackra öar och snorkla bland de färggranna korallreven.

En annan möjlighet är att följa med på en guidad stadsvandring, för att besöka stadens mest kända sevärdheter. Du kan även ta en sväng upp till Volcan Tutumo och ta ett dopp i lerbadet på toppen. Det ska visst ha en välgörande effekt på kroppen. Efteråt kan du skölja av dig i lagunen i närheten.

Dag 3: Cartagena – Santa Marta

På dag tre reser vi vidare med lokalbuss till en annan kuststad; Santa Marta. Här kan du besöka Gold Museum och beundra deras samling med föremål från The Lost City (som vi kommer att besöka de närmsta dagarna), koppla av på stranden eller handla det sista du kan tänkas behöva inför den kommande vandringen.

Beräknad restid:
Cartagena–Santa Marta: 4 timmar

Dag 4: Santa Marta – Adán Camp

Vi åker Jeep till Machete Pelao, där vandringen till The Lost City of Teyuna börjar. Vi vandrar omkring 4–5 timmar per dag genom vackra jordbrukslandskap, varma djungler och små byar som ger oss en fascinerande inblick i det vardagliga livet på landsbygden i Colombia. Turen går längs med Buritaca River, där vi också slår läger för kvällen. Här kan du svalka av dig i de naturliga poolerna innan du sträcker ut dig i hängmattan.

Beräknad distans och tid:
Machete Pelao–Adán Camp: 7–8 km, 4–5 timmar

Dag 5: Adán Camp – Wiwa Camp

Lost City

Lost City.

Dagens etapp börjar tidigt på morgonen längs med Buritaca River. Vi passerar fler vackra jordbrukslandskap med betande boskap och kaffeodlingar. Nu blir vandringen aningens mer utmanande, då vi fortsätter längs med floden in i den fuktiga djungeln. Lägg märke till de unika runda hyddorna som bildar de små Kogibyarna i området. Efter en dag till fots drömmer du säkert om ett skönt bad. Väl framme vid vår campingplats kan du ta ett svalkande dopp i floden.

Beräknad distans och tid:
Adán Camp–Wiwa Camp: 7–8 km, 4–5 timmar

Dag 6: Wiwa Camp – Teyuna Paraiso Camp

Under morgonen påbörjar vi den mest krävande delen av vandringen. Vi fortsätter längs med floden på en väldigt brant sluttning. Om gruppen vill ta en paus här är ett tips att svalka av sig i floden innan vi fortsätter. Det är också viktigt att alla tar med sig rikligt med dricksvatten, särskilt om det är mycket varmt och fuktigt. Under eftermiddagen kommer vi fram till vår camp.

Beräknad distans och tid:
Wiwa Camp–Teyuna Paraiso Camp: 7–8 km, 4–5 timmar

Dag 7: Teyuna Paraiso Camp – Wiwa Camp

Lost City

Trappstegen till Lost City.

Gör dig redo för den sista delen av vandringen med siktet inställt på The Lost City. Den övergivna staden ligger bara en timme och 1 200 trappsteg bort! Väl uppe kommer en lokal guide att lära oss mer om platsens historia. Sedan är det fritt fram att upptäcka området på egen hand. Vi tar oss tillbaka till campingplatsen för lunch och ett dopp, innan vi beger oss ner till Machete Pelao.

Beräknad distans och tid:
Teyuna Paraiso Camp–Wiwa Camp: 7–8 km, 4–5 timmar

Dag 8: Wiwa Camp – Taganga

Efter en sista vandring tillbaka till Machete Pelao kör vi vidare till fiskebyn Taganga för en lugn och skön eftermiddag. Om du har krafter kvar efter vandringen kan du snorkla i det kristallklara vattnet.

Beräknad distans och tid:
Wiwa Camp–Machete Pelao: 7–8 km, 4–5 timmar

Dag 9: Taganga – Parque Nacional Natural Tayrona

Idag gör vi en dagsutflykt till vackra Tayrona nationalpark. Här kan du utforska de grönskande skogarna som har sällskap av fina stränder och det underbart turkosa Karibiska havet.

Beräknad restid:
Taganga–Parque Nacional Natural Tayrona: 45 minuter

Dag 9: Taganga – Minca – Los Naranjos (endast i november)

Vi reser till bergen som omger Minca och tar en promenad till ett vackert vattenfall. Minca är en fin stad som ligger i regnskogen vid bergskedjan Sierra Nevada. Utforska staden och avsluta med ett uppfriskande dopp i det natursköna vattenhålet Pozo Azul. Efter en ansträngande vandring kan du njuta av en simtur vid ett vattenfall, innan vi fortsätter vidare till en gård där vi får lära oss mer om en av Colombias viktigaste grödor – kaffeplantan.

Beräknad restid:
Taganga–Los Naranjos: 2,5 timme

Dag 10: Parque Nacional Natural Tayrona – Taganga (hela året förutom november)

Vi har en halv dag kvar i det här paradiset, så om du vill kan du följa med på en vandring som tar dig genom djungeln. Du korsar brusande floder och passerar stora klippformationer på väg till den pre-hispaniska ruinstaden Pueblito.

Beräknad restid:
Parque Nacional Natural Tayrona–Taganga: 45 minuter

Dag 10: Minca – Taganga (endast i november)

Vi åker tillbaka till Taganga för en sista natt på den karibiska kusten. Ta det lugnt och njut eller utforska staden Taganga.

Beräknad restid:
Los Naranjos–Taganga: 1–1,5 timme

Dag 11: Taganga – Medellín

Idag flyger vi vidare till den tidigare ökända staden Medellín, som idag anses vara en av Latinamerikas säkraste städer. Vi börjar med en rundvandring i staden, så att reseledaren kan visa var huvudgator, matbutiker och uttagsautomater finns. Om du vill få mer information och kunskap om Medellín har du möjlighet att följa med på en stadsvandring.

Medellín har återupplivats efter kriserna på 80- och 90-talet och är nu en av Sydamerikas mest innovativa och konstnärliga städer. Utforska stadens många barrios (spanska för stadsdelar) som är fyllda till brädden med trendiga butiker, gröna parker, museer, kyrkor, marknader och underbara gastronomiska upplevelser.

Dag 12: Medellín – Bogotá

Dagen är fri att utforska den här spännande staden på egen hand. Om du vill få igång adrenalinpumpen kan du följa med på en paraglidingtur över staden, eller ta linbanan upp till en av de närliggande topparna. På kvällen hoppar vi på nattbussen som tar oss vidare till Bogotá.

Beräknad restid:
Medellín–Bogotá: 9–10 timmar

Dag 13: Bogotá

Bogota

Bogotá.

När vi kommer fram till Bogotá väntar en rundvandring i det livfulla området La Candelaria. Därefter är det fritt fram att utforska Colombias huvudstad på egen hand. Låt inte tiden gå till spillo, den här staden har så mycket spännande att bjuda på!

Ta dig till toppen av Monserrate Hill på 3 100 meter via en linbana. Du blir belönad med en fantastisk utsikt över staden. Sedan kan du besöka museet Botero för att lära dig mer om Colombias historia och kultur, innan du strosar vidare på de historiska gatorna i Candelaria. De trendiga stadsdelarna Zona Rosa och Parque de la 93 är också värda ett besök. Ta även en sväng till den historiska marknaden Paloquemao, som är populär hos Bogotáborna. Här kan du hitta allt från spännande ingredienser till traditionella colombianska maträtter. Låt dig fångas i virvelvinden av matstånd, blomsterbutiker och caféer. Hitta din favoritrunda och njut av upplevelsen. Ett annat alternativ är att besöka Gold Museum. Här finns över 30 000 föremål i guld och tusentals fynd i keramik, ben och textil från 13 olika pre-hispaniska samhällen.

Dag 14: Bogotá

Njut av ännu en dag i den här fantastiska staden. Dagen är fri att tillbringa som man vill, så vad du önskar att göra är helt upp till dig.

Dag 15: Bogotá – Otevalo

Vi flyger vidare till Quito, Ecuadors huvudstad, för att sedan ta oss vidare till Otavalo. Här kommer vi att tillbringa en natt hos en familj ur lokalbefolkningen. Under vistelsen kan du mingla med ortsborna och få många nya vänner och oförglömliga minnen. Du kommer även att få en inblick i hur livet på Ecuadors landsbygd fungerar. På kvällen har vi chans att få uppleva en kulturell show innan det är dags att njuta av en traditionell måltid.

Beräknad restid:
Bogotá–Otavalo: 6 timmar

Dag 16: Otevalo – Cotopaxi

Vi besöker den berömda hantverksmarknaden i Otavalo, som även är Sydamerikas största. Här kan du vandra från bod till bod och beundra de fantastiska lokaltillverkade hantverken. Se till att vara där tidigt så att du kan få de bästa priserna. Det förväntas också att man prutar vid varje köp, så har du inte testat det förut har du verkligen din chans att öva här. På eftermiddagen reser vi till Cotopaxi för att uppleva några nätter i de vackra och vilda Anderna.

Beräknad restid:
Otavalo–Cotopaxi: 4 timmar

Dag 17: Cotopaxi – Otavalo

Dagen är fri att tillbringa som man vill. Besök Cotopaxi nationalpark, som är hem för den inte mindre än 5 897 meter (!) höga vulkanen Cotopaxi. Den vackra konformade och snötäckta vulkanen är Ecuadors näst högsta topp och den högsta aktiva vulkanen i världen. Håll ögonen öppna för vilda djur, som kondorer, vargar, hjort och björn. Om du vill få igång adrenalinet kan du välja att cykla vid vulkanen för att verkligen få uppleva naturen på nära håll.

Dag 18: Cotopaxi – Quito

Dame i Equador

Kvinna i Ecuador.

Idag reser vi vidare till Quito med buss. Väl framme kommer vår guide att hålla i en rundvandring, för att peka ut några av stadens sevärdheter.

Beräknad restid:
Cotopaxi–Quito: 2 timmar

Dag 19: Quito

Avresa valfri tid. Är du inte redo att avsluta din resa? Varför inte boka några extra nätter i Quito eller ta en tur till Galapagosöarna.

Bilder och video

Lost City.
Bogotá.
Kvinna i Ecuador.
Cartagena.
Trappstegen till Lost City.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Demanding
En del vandringar på höga höjder och mer ansträngande aktiviteter, som vanligtvis passar de flesta resenärer som är friska och pigga.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping
 • Kollektivtrafik + privata bilar och bussar
 • Många frivilliga aktiviteter

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 14.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Sydamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Sydamerika!

Iconic Peru

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 25 900 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer
Discover Patagonia

Discover Patagonia

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 39 800 kr
Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat.

läs mer
Rio Surf Camp – Brasilien

Rio Surf Camp – Brasilien

Upplevelseresa i Sydamerika
4 dagar – från 4 450 kr
Rio är känt för sina vita stränder och inte långt från stadskärnan hittar du även några fantastiska surfspots.

läs mer
Amazon Negro River Cruise

Amazon Negro River Cruise

Upplevelseresa i Sydamerika
4 dagar – från 13 590 kr
Vill du dra dig tillbaka och leva det lugna livet för en stund? Unna dig fyra dagar ombord på en flodbåt och flyt fram på Amazonflodens vattendrag.

läs mer
Galapagos Camping Adventure

Galapagos Camping Adventure

Upplevelseresa i Sydamerika
9 dagar – från 14 900 kr
Ett besök på Galapagos handlar numera inte om att endast tuffa runt med båt mellan öarna – nu har du även möjlighet att campa här!

läs mer
Amazon to the Andes

Amazon to the Andes

Upplevelseresa i Sydamerika
12 dagar – från 20 200 kr
Det här äventyret bjuder på en spännande kombination av naturlig charm och härliga kontraster i landskap, djurliv och kulturer.

läs mer
The Inca Trail

The Inca Trail

Upplevelseresa i Sydamerika
7 dagar – från 8 900 kr
En av våra mest populära turer i den här regionen, utformad för den som vill kombinera kulturella höjdpunkter som Sacred Valley med utmaningen att vandra på en av världens mest kända leder.

läs mer
Andean Discovery

Andean Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika
21 dagar – från 19 900 kr
Ta upplevelsen till nya höjder i Anderna! Tillsammans med andra nyfikna backpackers reser du från de mystiska Nascalinjerna till den förlorade staden Machu Picchu.

läs mer
In Search of Iguassu

In Search of Iguassu

Upplevelseresa i Sydamerika
17 dagar – från 18 900 kr
Möt likasinnade människor på den är äventyrsresan som startar i Buenos Aires, Argentina, och tar dig vidare till Uruguay där du får prova på hästridning på en äkta ranch.

läs mer
Inca Discovery

Inca Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika
8 dagar – från 10 600 kr
Den här äventyrsresan är perfekt för den som vill utforska områdets arkeologiska och kulturella skatter på kort tid.

läs mer