Välj en sida

Amazon to the Andes

Upplevelseresa i Sydamerika

 

Amazon to the Andes

Peru – 12 dagar

Det här äventyret bjuder på en spännande kombination av naturlig
charm och härliga kontraster i landskap, djurliv och kulturer.

Spana efter vilda djur medan du njuter av bekvämligheterna på
mysiga och exklusiva G Lodge Amazon, eller när du går den
legendariska Inkaleden till Machu Picchu högt uppe bland molnen.

Resfakta

Pris: från 20 200 kr

Priset inkluderar:

 • Hotell (6 nätter), camping (3 nätter), G Lodge Amazon (2 nätter)
 • 11 frukostar, 6 luncher, 5 middagar
 • Guidad tur till Sacred Valley
 • Besök till Women Weaving Project, som G Adventures stöttar
 • Lunch på restaurangen Huchuy Qosco, även det ett projekt som stöttas av G Adventures
 • 4-dagarsvandring på Inkaleden, med lokal guide, kock och bärare
 • Biologiskt nedbrytbara tvålprodukter att använda under Inkavandringen
 • Boende på G Lodge Amazon (3 dagar)
 • Guidad utflykt med en naturforskare i Amazonas
 • Lån av gummistövlar
 • Hotell (3 nätter), camping (3 nätter)
 • 6 frukostar, 4 luncher, 3 middagar
 • Flyg: Lima–Cusco–Amazonas–Lima
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Peru
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska ruinerna i Sacred Valley
 • Pruta ner priser på lokala marknader
 • Äta fantastisk fisk och goda skaldjur i Lima
 • Vandra den berömda Inkaleden till Machu Picchu
 • Uppleva vilda djur i Amazonas
Karta: Amazon to the Andes

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Notera! Förutom Inkaleden erbjuder vi två andra alternativ. Om tillstånden för vandring längs med Inkaleden är slutsålda, erbjuds resenärerna istället alternativet att gå Lares Trek. De resenärer som inte önskar att göra vandringen, kan tillbringa två extra dagar i Cusco innan färden går till Machu Picchu. Inkaleden är stängd för underhåll i februari varje år. Under denna period går resenärerna Lares Trek istället. Lederna kan även stängas vid andra tillfällen under året, på grund av väderförhållanden eller andra omständigheter utom vår kontroll. Om det blir aktuellt så ändras resplanen för att ge dig en så bra och trygg resa som möjligt.

Dag 1: Ankomst Lima

Peruansk jente

Peruansk flicka.

Ankomst till Lima valfri tid. Det är inga aktiviteter planerade idag, så checka in på hotellet och njut av staden. Representanter från G Adventures kommer att hålla i ett välkomstmöte under kvällen (tid och plats meddelas vid ankomst till hotellet).

Vänligen observera att strömavbrott och brist på vatten är ganska vanligt i Peru (även på bra hotell och i privata hem). Vi uppskattar ditt tålamod och din förståelse för att detta är utom vår kontroll.

Dag 2: Lima – Cusco

Transfer från hotellet till flygplatsen för att flyga till Cusco (det är ofta en tidig flight, avresan från hotellet kan vara redan kl. 4:30). I Cusco möter vi vår guide och blir skjutsade till hotellet. Dagen tillbringas på egen hand med att utforska den här fascinerande staden och vänja sig vid höjden. Längs med de flesta av Cuscos gator hittar du stenmurar byggda av inkafolket och du behöver inte resa långt för att se flera stora ruiner från Inkariket. Det här är en stad med en lång historia fylld av traditioner och spännande legender.

Beräknad restid:
Lima–Cusco: 1–1,5 timme

Dag 3: Sacred Valley – Ollantaytambo

Ollantaytambo

Ollantaytambo.

Idag reser vi vidare till Ollantaytambo. På vägen hit har vi möjlighet att följa med på en valfri tur till Sacred Valley, där vi kan beundra de imponerande Pisacruinerna. Man kan även ta en sväng till hantverksmarknaden (endast på marknadsdagar) eller göra ett besök till det Planeterrastöttade kvinnliga väveriet i trakten.

Ollantaytambo är en av de större inkaruinerna i området, som ger oss ett litet smakprov på vad vi har att vänta i Machu Picchu. Här har vi möjlighet att delta i en guidad rundvandring. Ta ett steg tillbaka i tiden och beundra dessa ruiner, som fortfarande bär spår från sin forna storhet i form av jordbruksterrasser, gamla magasin och Temple Hill.

Inkaleden, dag 4: Ollantaytambo – Wayllabamba Camp

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till KM 82, där vår vandring på Inkaleden börjar. Den fyra dagar långa turen på Inkaleden till Machu Picchu är fysiskt utmanande, men absolut värd det. Utflykten är krävande, men är man i normal god form är det en fin tur.

Få blodet att pumpa under din första dag på Inkaleden. Turen är relativt enkel och bjuder på bra träning inför de kommande dagarna. Vi passerar brusande floder och små byar medan vi njuter av den vackra utsikten. Det här är bara ett smakprov på vad som komma skall!

Beräknad restid:
Ollantaytambo–KM 82: 45 min

Beräknad distans och tid:
Inkaleden KM 82–Wayllabamba Camp: ca 11 km, 5–6 timmar

Lares Trek, dag 4: Ollantaytambo – Cuncani

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till Lares Town. Här startar turen i ett lugnt tempo genom Cuncanidalen. Vi går ca 4 km för att nå Chancachaca där vi njuter av en god lunch. Glöm inte att dricka mycket vatten och ta pauser, för redan nu är du ca 3 480 m ö.h.

Vi fortsätter vandringen längs med steniga bergsstigar och efter ca 5 km är vi framme i byn Cuncani. Nattens camp är belägen på 3 872 m ö.h.

Beräknad distans och tid:
Lares–Cuncani: 9 km, ca 4,5 timme

Cusco Stay, dag 4: Ollantaytambo – Cusco

När resten av gruppen har fördelat sig på Inkaleden och Lares Trek, reser vi tillbaka till Cusco. På vägen kan vi stanna till vid Maras Salt Mines och Moray.

Efter ca en timmes färd är vi framme vid det arkeologiska området Moray. Strosa runt en stund på den här fantastiska platsen på 3 500 m ö.h., som består av runda terrasser och ett sofistikerat vattensystem. Därefter kör vi vidare till Maras Salt Mines, där du får se tusentals gamla saltbassänger. Lär dig mer om de olika varianterna av salt och provsmaka det världsberömda rosa saltet.

Beräknad restid:
Ollantaytambo–Cusco: 1,5–2 timmar 

Inkaleden, dag 5: Wayllabamba Camp – Pacaymayo Camp

Vi startar dagen tidigt för att göra den branta stigningen mot Warmiwañusca, mer känt som ”Den döda kvinnans pass”. Det här är den högsta punkten på turen med sina 4 198 m ö.h. Förbered dig på att tackla ett intensivt väder, med antingen stekande hetta eller kalla vindar. Gå sakta och drick massor av vatten längs med vägen – fantastiska upplevelser väntar på dig som belöning! Vanligtvis når vi campen tidigt på eftermiddagen. Här får du gott om tid att återhämta dig efter en tuff dag.

Beräknad distans och tid:
Wayllabamba Camp–Pacaymayo Camp: 12 km, 6–7 timmar

Lares Trek, dag 5: Cuncani – Kuyoc

Lares Trek.

Lares Trek.

Vi startar tidigt på morgonen från foten av Sicllaccasa Mountain och klättrar till 4 750 m ö.h. Här uppe njuter vi av en fantastisk utsikt över laguner och det snötäckta Chicon Mountain. När vi har nått den högsta punkten firar vi genom att offra kokablad till Andernas gudar. Vi vandrar sedan vidare ca 2,2 km, för att få njuta av en god lunch och en otrolig utsikt. Efter lunchen går vi vidare nedför ca 2,6 km till nattens campingplats i närheten av en bäck. I natt sover vi på 4 114 meters höjd.

Beräknad distans och tid:
Cuncani–Kuyoc: 17 km, 9 timmar

Cusco Stay, dag 5: Cusco

Vi gör en rundvandring i Cuscos äldre delar, gör ett besök på Choco Museum och utforskar den lokala matmarknaden.

Inkaleden, dag 6: Pacaymayo Camp – Winaywayna

Idag korsar vi två pass till längs med vägen. Det första är Runquraqay på 3 950 m ö.h., där man under klara dagar kan skymta det vackra och snötäckta Cordillera Vilcabamba i horisonten. Vi vandrar vidare med en mild stigning genom högt belägna skogsområden till det andra passet. På vägen passerar vi intakta inkakonstruktioner i original. Passets högsta punkt är 3 700 m ö.h. och under klara dagar har du en fantastisk utsikt över Urubamba Valley.

På 3 650 m ö.h. kommer vi fram till ruinerna av Phuyupatamarca, ”Staden ovan molnen”. Du kan välja att slå läger här eller gå 1,5 timme till Winaywayna-ruinerna på 2 650 m ö.h.

Beräknad distans och tid:
Pacaymayo Camp–Winaywayna: 16 km, 9 timmar

Lares Trek, dag 6: Kuyoc – Punta Carretera

Vi följer leden vidare genom den andiska naturens typiska flora och fauna, med bland annat lamor och alpackor. Vi vandrar genom dalen Pumahuanca där vi möter det vänliga Queschuafolket och utforskar ”Inca Storehouses” längs med vägen. Vandringen till Pumahuanca tar ca 3–4 timmar och väl framme väntar en god lunch. Efter lunchen hoppar vi in i en minibuss som tar oss tillbaka till Ollantaytambo. Därifrån tar vi tåget vidare till Aguas Calientes.

Beräknad distans och tid:
Kuyoc–Punta Carretera: 10–11 km, 3,5 timme

Beräknad restid:
Punta Carretera–Aguas Calientes: 2 timmar

Cusco Stay, dag 6: Cusco – Aguas Calientes

Vi åker minibuss till Ollantaytambo och hoppar sedan på bussen till Aguas Calientes. Idag möter vi upp gruppen som har gått Lares Trek.

Beräknad restid:
Cusco–Aguas Calientes: 3,5 timme

Inkaleden, dag 7: Winaywayna – Cusco

Gå Inca Trail eller Lares Trek och se Macchu Picchu.

Vandra Inca Trail eller Lares Trek och se Machu Picchu.

Upp och hoppa! Den sista dagen på vår vandring startar redan kl. 3:30, så att vi får njuta av den vackra soluppgången vid Sun Gate. Beundra den fantastiska utsikten över det majestätiska Machu Picchu och dess omgivningar.

Vi går ner till ruinerna där vi får en guidad rundvandring och massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att återhämta krafter och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknad distans och tid:
Winaywayna–Machu Picchu: 4 km, 1,5 timme

Beräknad restid:
Aguas Calientes–Cusco: 3,5–4 timmar

Lares Trek & Cusco Stay, dag 7: Machu Picchu – Cusco

Gå Inca Trail eller Lares Trek och se Macchu Picchu.

Vandra Inca Trail eller Lares Trek och se Machu Picchu.

Upp och hoppa! Machu Picchu är som allra bäst att uppleva under morgonen. Väl framme väntar en otrolig utsikt över det fantastiska Machu Picchu och dess omgivningar.

Du har massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att koppla av och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknad restid:
Aguas Calientes–Cusco: 3,5–4 timmar

Dag 8: Cusco

Cusco räknas mycket välförtjänt som Perus pärla. Den vackra kolonialstaden erbjuder sina besökare en hel del: ruiner, kullerstensgator, museer, kyrkor och en livlig atmosfär. Bland de många aktiviteter som finns i Cusco hittar man bland annat hästridning runt arkeologiska platser som Sacsayhuaman, Tambo Machay och Puca Pucara, rafting på Urubambafloden och cykling i bergen ner till Sacred Valley, med ett besök till en inkaruin på vägen.

Dag 9: Cusco – Tambopata

Flyg från Cusco, högt uppe i Anderna, till Puerto Maldonado långt nere i låglandet i Amazonasdjungeln. Puerto Maldonado är regionens huvudstad och har flygförbindelse med Lima och Cusco. Den myllrande och tropiskt blomstrande staden ligger precis där floderna Madre de Dios och Tambopata möts. Efter ett kort stopp i staden reser vi vidare med motordrivna kanoter till vår lodge i djungeln. Beroende på flygets ankomsttid äter vi antingen lunch ombord på båten eller på lodgen. Under båtturen kommer du få chans att se olika sorters fåglar som är typiska för naturen kring floden.

På lodgen kombineras ursprunglig arkitektur och material från trakten med miljövänlig teknik. Rummen är enkla men bekväma, med myggnät över sängarna, vattentoalett, dusch (inte varmt vatten) och fotogenlampor (det finns inte elektricitet här). Personalen består till stor del av lokalbefolkning, inklusive flerspråkiga naturguider. Här har du alltså fina möjligheter att lära dig mycket. Inte bara om områdets rika flora och fauna, men även om medicin, resurser och traditionella tekniker för konstruktion, fiske och jakt.

Beräknad restid:
Cusco–Tambopata: 4 timmar

Dag 10: Tambopata

Utforska djungeln tillsammans med erfarna lokala guider, som har sin bas i Amazonas. Tambopataområdet är känt för sitt mångfaldiga växt- och djurliv, som inkluderar över 1 300 fågelarter (bland annat 32 papegojarter, vilket utgör 10 % av alla papegojarter i världen), 200 däggdjursarter (inklusive 4 arter av primater), 90 grodarter, 1 200 fjärilsarter och 10 000 växtarter. Alla arter är beskyddade i reservatet. Några av områdets invånare är harpyja (en av världens största örnar), hoatzinfåglar, tapirer, navelsvin, jaguarer, ozeloter och lekfulla floduttrar.

Beräknad restid: 4 timmar

Dag 11: Tambopata – Lima

Njut av en typisk Amazonasfrukost innan vi flyger tillbaka till Lima via Cusco för en sista kväll med gänget.

Beräknad restid: 5 timmar

Dag 12: Avresa Lima

Avresa Lima.

Bilder och video

Vandra Inca Trail eller Lares Trek och se Machu Picchu.

Lares Trek.

Utforska Amazonasdjungeln.

Ollantaytambo.

Peruansk flicka.

Mer information om turen

Restyp: Classic
En oslagbar blandning av ovanliga upplevelser, kulturkontakt och alla ”must see and do”.

Fysisk utmaning: Demanding
En del vandringar på höga höjder och mer ansträngande aktiviteter, som vanligtvis passar de flesta resenärer som är friska och pigga.

Servicenivå: Standard
Bekvämt boende i turistklass. Blandning av kollektivtrafik och privat transport.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 12.

Åldersgrupp
Som yngst 12 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Sydamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Sydamerika!

Iconic Peru

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 25 900 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer
Discover Patagonia

Discover Patagonia

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 39 800 kr
Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat.

läs mer
Rio Surf Camp – Brasilien

Rio Surf Camp – Brasilien

Upplevelseresa i Sydamerika
4 dagar – från 4 450 kr
Rio är känt för sina vita stränder och inte långt från stadskärnan hittar du även några fantastiska surfspots.

läs mer
Amazon Negro River Cruise

Amazon Negro River Cruise

Upplevelseresa i Sydamerika
4 dagar – från 13 590 kr
Vill du dra dig tillbaka och leva det lugna livet för en stund? Unna dig fyra dagar ombord på en flodbåt och flyt fram på Amazonflodens vattendrag.

läs mer
Galapagos Camping Adventure

Galapagos Camping Adventure

Upplevelseresa i Sydamerika
9 dagar – från 14 900 kr
Ett besök på Galapagos handlar numera inte om att endast tuffa runt med båt mellan öarna – nu har du även möjlighet att campa här!

läs mer
Cartagena to Quito on a Shoestring

Cartagena to Quito on a Shoestring

Upplevelseresa i Sydamerika
19 dagar – från 19 950 kr
Colombia är ett underskattat resmål, men med trygga, sociala och prisvärda gruppresor vill vi ändra på det!

läs mer
The Inca Trail

The Inca Trail

Upplevelseresa i Sydamerika
7 dagar – från 8 900 kr
En av våra mest populära turer i den här regionen, utformad för den som vill kombinera kulturella höjdpunkter som Sacred Valley med utmaningen att vandra på en av världens mest kända leder.

läs mer
Andean Discovery

Andean Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika
21 dagar – från 19 900 kr
Ta upplevelsen till nya höjder i Anderna! Tillsammans med andra nyfikna backpackers reser du från de mystiska Nascalinjerna till den förlorade staden Machu Picchu.

läs mer
In Search of Iguassu

In Search of Iguassu

Upplevelseresa i Sydamerika
17 dagar – från 18 900 kr
Möt likasinnade människor på den är äventyrsresan som startar i Buenos Aires, Argentina, och tar dig vidare till Uruguay där du får prova på hästridning på en äkta ranch.

läs mer
Inca Discovery

Inca Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika
8 dagar – från 10 600 kr
Den här äventyrsresan är perfekt för den som vill utforska områdets arkeologiska och kulturella skatter på kort tid.

läs mer