Välj en sida

Amazon Negro River Cruise

Upplevelseresa i SYDAmerika

Amazon Negro River Cruise

Brasilien – 4 dagar

Önskar du att dra dig tillbaka för att leva det lugna livet? Unna dig fyra dagar ombord på en flodbåt och flyt fram på Amazonflodens vattendrag.

Kom nära exotiska fåglar, krokodiler och små byar. Om du har tur kan du till och med få simma med de rosa amazondelfinerna.

Resfakta

Pris: från 8 100 kr per person (baserat på Twin Share)
Priset inkluderar:

 • Välkomstdrink och informationsmöte på Tropical Hotel
 • Transport från hotellet till båten
 • Boende 4 dagar/3 nätter
 • Alla måltider
 • De aktiviteter som nämns i resplanen
 • Utflykter och service enligt programmet
 • Engelsktalande guide
 • Pick Up och Drop Off i Manaus hamn
Priset inkluderar inte:

 • Transfer tillbaka till hotellet
 • Dryck (med undantag för välkomstdrinken)
 • Fickpengar
 • Dricks
 • Reseförsäkring

Resplan

Dag 1
Båten

Båten.

Idag börjar resan i lobbyn på Tropical Hotel kl. 14:00 (kom i god tid!). När du har överlämnat din voucher och bekantat dig med dina resekompisar, följer besättningen er till hamnen där resan startar. Väl ombord på båten väntar en välkomstdrink samtidigt som vi styr kosan uppför Amazonfloden. Du får också information om resrutten för de kommande dagarna, faciliteterna ombord och vilka djur ni förhoppningsvis kan få syn på under resans gång.
Efter en liten matbit får du lära dig mer om Amazonas, medan vi sakta men säkert flyter fram på floden. Njut gärna av en Caipirinha innan middagen, Brasiliens nationaldryck. Senare under kvällen kommer vi att utforska flodstränderna med starka lampor. Då har vi möjlighet att se krokodiler, ormar, råttor, sengångare, grodor och många, många andra djur som tittar fram när mörkret har lagt sig.

Dag 2
Under den tidiga morgonen är det dags att utforska floden i en kanot. Vid den här tiden på dygnet är en stor del av fågelpopulationen vakna i jakt på frukost, så håll ögonen öppna efter både papegojor och tukaner. Väl tillbaka på båten serveras frukost, innan vi ger oss in i den täta och grönskande djungeln. Här kommer du att lära dig massor om växter och djur som alla kallar Amazonas för sitt hem. På förmiddagen finns det tid att göra vad du vill, kanske ta en tupplur eller ett dopp i floden. Efter en god lunch tillbringar vi eftermiddagen med att navigera oss genom Anavilhanas nationalpark – en av världens största färskvattensskärgårdar, som med sina vattenlabyrinter är minst sagt fascinerande. Senare under eftermiddagen hoppar vi i kanoterna igen, för att lära oss mer om detta fantastiska hörn av nationalparken.
Dag 3
Tidigt på morgonen har du möjlighet att fiska och spana efter pirayor och andra slags fiskar. Efter frukost beger sig gruppen iväg till en liten by i trakten, för att få uppleva det vardagliga livet här ute i djungeln. Efter lunch är tiden din och du kan göra vad du själv vill. Båten kommer att lägga till vid vackra vita stränder, så du kan ta ett dopp med de rosa amazondelfinerna eller bara njuta av de rogivande omgivningarna. Om du vill utforska området närmare rekommenderas en kanottur.
Dag 4
Idag anländer vi till Lago January Ecological Park. Det här området är vanligtvis fullt av vilda djur och det finns även stora möjligheter att få se ”Victoria Regia”, en av världens största näckrosor. Medan du äter frukost rör sig båten till mynningen mellan världens två största floder, Amazonfloden och Rio Negro. En riktigt häftig syn! Vi kommer fram till Manaus runt 11:30 på förmiddagen, där resan tyvärr avslutas. Men upp med hakan, du kan resa vidare på nya äventyr härifrån!

Bilder och video

Amazonas.
Barn i Amazonas.
Båten.
Kanottur bland gigantiska näckrosor. Foto: Amazon Clipper

Mer information om turen

Hytter
Överraskande nog är hytterna på dessa båtar relativt rymliga. Du har möjlighet att bo i enkelrum med eget badrum eller i ett dubbelrum med våningssängar och eget badrum. Om du gillar egentid och vill ha möjlighet att dra dig tillbaka en stund rekommenderas ett enkelrum. Om du är social och förtjust i sällskap är det en god idé att dela rum. Rummen är fint inredda med lampor, trädetaljer och möbler i trä. Som en sista finishing touch väntar en handduk på sängen.
Avresedag
Onsdagar kl. 14:00.

Övrig info
Resan påbörjas och avslutas i Manaus.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Amazon Negro River Cruise?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Sydamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Sydamerika!

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 25 900 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer

Discover Patagonia

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 39 800 kr
Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat.

läs mer

Rio Surf Camp – Brasilien

Upplevelseresa i Sydamerika
4 dagar – från 4 450 kr
Rio är känt för sina vita stränder och inte långt från stadskärnan hittar du även några fantastiska surfspots.

läs mer

Galapagos Camping Adventure

Upplevelseresa i Sydamerika
9 dagar – från 14 900 kr
Ett besök på Galapagos handlar numera inte om att endast tuffa runt med båt mellan öarna – nu har du även möjlighet att campa här!

läs mer

Cartagena to Quito on a Shoestring

Upplevelseresa i Sydamerika
19 dagar – från 19 950 kr
Colombia är ett underskattat resmål, men med trygga, sociala och prisvärda gruppresor vill vi ändra på det!

läs mer

Amazon to the Andes

Upplevelseresa i Sydamerika
12 dagar – från 20 200 kr
Det här äventyret bjuder på en spännande kombination av naturlig charm och härliga kontraster i landskap, djurliv och kulturer.

läs mer

The Inca Trail

Upplevelseresa i Sydamerika
7 dagar – från 8 900 kr
En av våra mest populära turer i den här regionen, utformad för den som vill kombinera kulturella höjdpunkter som Sacred Valley med utmaningen att vandra på en av världens mest kända leder.

läs mer

Andean Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika
21 dagar – från 19 900 kr
Ta upplevelsen till nya höjder i Anderna! Tillsammans med andra nyfikna backpackers reser du från de mystiska Nascalinjerna till den förlorade staden Machu Picchu.

läs mer

In Search of Iguassu

Upplevelseresa i Sydamerika
17 dagar – från 18 900 kr
Möt likasinnade människor på den är äventyrsresan som startar i Buenos Aires, Argentina, och tar dig vidare till Uruguay där du får prova på hästridning på en äkta ranch.

läs mer

Inca Discovery

Upplevelseresa i Sydamerika
8 dagar – från 10 600 kr
Den här äventyrsresan är perfekt för den som vill utforska områdets arkeologiska och kulturella skatter på kort tid.

läs mer