Välj en sida

Amazon Negro River Cruise

Upplevelseresa i SYDAmerika

Amazon Negro River Cruise

Brasilien – 4 dagar

Önskar du att dra dig tillbaka för att leva det lugna livet? Unna dig fyra dagar ombord på en flodbåt och flyt fram på Amazonflodens vattendrag. Kom nära exotiska fåglar, krokodiler och små byar. Om du har tur kan du till och med få simma med de rosa amazondelfinerna. 

Resfakta

Pris från kr. 15.990,- (baserat på Twin Share)

Priset inkluderar:

 • Välkomstdrink och informationsmöte på Tropical Hotel
 • Transport från hotellet till båten
 • Boende 4 dagar/3 nätter
 • Alla måltider
 • De aktiviteter som nämns i resplanen
 • Utflykter och service enligt programmet
 • Engelsktalande guide
 • Pick Up och Drop Off i Manaus hamn

Priset inkluderar inte:

 • Transfer tillbaka till hotellet
 • Dryck (med undantag för välkomstdrinken)
 • Fickpengar
 • Dricks
 • Reseförsäkring

Resplan

Dag 1

Båten

Båten


Idag börjar resan i lobbyn på Tropical Hotel kl. 14:00 (kom i god tid!). När du har överlämnat din voucher och bekantat dig med dina resekompisar, följer besättningen er till hamnen där resan startar. Väl ombord på båten väntar en välkomstdrink samtidigt som vi styr kosan uppför Amazonfloden. Du får också information om resrutten för de kommande dagarna, faciliteterna ombord och vilka djur ni förhoppningsvis kan få syn på under resans gång.
Efter en liten matbit får du lära dig mer om Amazonas, medan vi sakta men säkert flyter fram på floden. Njut gärna av en Caipirinha innan middagen, Brasiliens nationaldryck. Senare under kvällen kommer vi att utforska flodstränderna med starka lampor. Då har vi möjlighet att se krokodiler, ormar, råttor, sengångare, grodor och många, många andra djur som tittar fram när mörkret har lagt sig.

Dag 2

Under den tidiga morgonen är det dags att utforska floden i en kanot. Vid den här tiden på dygnet är en stor del av fågelpopulationen vakna i jakt på frukost, så håll ögonen öppna efter både papegojor och tukaner. Väl tillbaka på båten serveras frukost, innan vi ger oss in i den täta och grönskande djungeln. Här kommer du att lära dig massor om växter och djur som alla kallar Amazonas för sitt hem. På förmiddagen finns det tid att göra vad du vill, kanske ta en tupplur eller ett dopp i floden. Efter en god lunch tillbringar vi eftermiddagen med att navigera oss genom Anavilhanas nationalpark – en av världens största färskvattensskärgårdar, som med sina vattenlabyrinter är minst sagt fascinerande. Senare under eftermiddagen hoppar vi i kanoterna igen, för att lära oss mer om detta fantastiska hörn av nationalparken.

Dag 3

Tidigt på morgonen har du möjlighet att fiska och spana efter pirayor och andra slags fiskar. Efter frukost beger sig gruppen iväg till en liten by i trakten, för att få uppleva det vardagliga livet här ute i djungeln. Efter lunch är tiden din och du kan göra vad du själv vill. Båten kommer att lägga till vid vackra vita stränder, så du kan ta ett dopp med de rosa amazondelfinerna eller bara njuta av de rogivande omgivningarna. Om du vill utforska området närmre rekommenderas en kanottur.

Dag 4

Idag anländer vi till Lago January Ecological Park. Det här området är vanligtvis fullt av vilda djur och det finns även stora möjligheter att få se ”Victoria Regia”, en av världens största näckrosor. Medan du äter frukost rör sig båten till mynningen mellan världens två största floder, Amazonfloden och Rio Negro. En riktigt häftig syn! Vi kommer fram till Manaus runt 11:30 på förmiddagen, där resan tyvärr avslutas. Men upp med hakan, du kan resa vidare på nya äventyr härifrån!

Bilder och video

Amazonas

Barn i Amazonas

Båten

Kanotur. Foto: Amazon Clipper

Mer information om turen

Hytter: Överraskande nog är hytterna på dessa båtar relativt rymliga. Du har möjlighet att bo i enkelrum med eget badrum eller i ett dubbelrum med våningssängar och eget badrum. Om du gillar egentid och vill ha möjlighet att dra dig tillbaka en stund, rekommenderas givetvis ett enkelrum. Om du är en social typ som är förtjust i sällskap, är det en god idé att dela rum. Rummen är fint inredda med lampor, trädetaljer och möbler i trä. Som en sista finishing touch väntar en handduk på sängen.

Avresedag: onsdagar
Tid: kl. 14:00

Resan påbörjas och avslutas i Manaus.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Amazon Negro River Cruise?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Sydamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Sydamerika!

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – Pris: från 25 600 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer

Rio Surf Camp – Brasilien

Upplevelsesresa i Sydamerika
4 dagar – från 4 450 kr
Rio är känt för sina vita stränder och inte långt från stadskärnan hittar du också några fantastiska surfingplatser.

läs mer

Galapagos Camping Adventure

Upplevelsesresa i Sydamerika
9 dagar – från 14 600 kr
Ett besök på Galapagos handlar numera inte om att endast åka båt mellan öarna. Nu har du även möjlighet att campa här!

läs mer

Cartagena To Quito On A Shoestring

Upplevelsesresa i Sydamerika
19 dagar – från 19 950 kr
Colombia är ett underskattat resmål, men med trygga, sociala och prisvärda gruppresor önskar vi att ändra på det!

läs mer

Amazon to the Andes

Upplevelsesresa i Sydamerika
12 dagar – från 16 900 kr
Det här äventyret bjuder på en spännande kombination av naturlig charm och härliga kontraster i landskap, djurliv och kulturer.

läs mer

The Inca Trail

Upplevelsesresa i Sydamerika
7 dagar – från 7 590 kr
En av våra mest populära turer i den här regionen, för de som vill kombinera kulturella höjdpunkter som Sacred Valley med utmaningen att vandra en av världens mest kända leder.

läs mer

Andean Discovery

Upplevelsesresa i Sydamerika
21 dagar – från 16 500 kr
Ta upplevelsen till nya höjder i Anderna! Tillsammans med andra backpackers, som inte är rädda för att testa nya och spännande saker, reser du från de mystiska Nascalinjerna till den förlorade staden Machu Picchu.

läs mer

In Search of Iguassu

Upplevelsesresa i Sydamerika
17 dagar – från 17 550 kr
Möt likasinnade människor på den är äventyrsresan som startar i Buenos Aires, Argentina, och tar dig vidare till Uruguay där du får prova på hästridning på en äkta ranch.

läs mer

Inca Discovery

Upplevelsesresa i Sydamerika
8 dagar – från 8 950 kr
Den här äventyrsresan är perfekt för den som vill utforska områdets arkeologiska och kulturella skatter på kort tid.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link