Välj en sida

New Zealand – South Island Encompassed

Upplevelseresa på Nya Zeeland

 

New Zealand – South Island Encompassed

Nya Zeeland – 16 dagar

Vill du uppleva allt på en gång? Sydön på Nya Zeeland har det mesta du önskar, plus det lilla extra.

Fart och spänning är en röd tråd under denna rundresa som innehåller vandringar, kajakpaddling, cykelturer och till och med bungyjump – ackompanjerat av en spektakulär natur med regnskog, glaciärer och den kanske vackraste kustlinje du någonsin kommer att se. Unikt? Det kan vi lova dig!

Resfakta

Pris: från 17 900 kr

Priset inkluderar:

 • Hostel (7 nätter), enkla hotell (3 nätter), enkla lodger (4 nätter), båthostel (1 natt, stuga på vintern)
 • 15 frukostar, 1 lunch och 7 middagar
 • Utflykt till Abel Tasman nationalpark
 • Besök till sälkoloni
 • Vandringar i Abel Tasman nationalpark
 • Paparoa nationalpark och Lake Matheson
 • Kajaktur i Doubtful Sound
 • Cykelutflykt i Central Otago
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Nya Zeeland
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Doubtful Sound
 • Bungyjump (om du vill)
 • Paddla havskajak
 • Glaciären
 • Regnskog
Karta: Nya Zeeland – South Island Encompassed

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Wellington

Ankomst valfri tid. Det är inte några gemensamma aktiviteter idag, så checka in på hotellet och bege dig ut för att utforska staden. Besök New Zealands National Museum, Te Papa – ett måste med flera imponerande utställningar. Ett annat spännande alternativ är att följa med på en guidad tur till Weta Workshop för att få en inblick i den växande filmindustrin på Nya Zeeland, där filmer som Sagan om ringen, Hobbit, Avatar och Spiderman 2 har sitt ursprung. Vänligen var tillbaka på hotellet senast kl. 18:00 för välkomstmötet. Då träffar du de andra gruppdeltagarna och er reseledare, som ger er information om den kommande rundresan.

På kvällen kan gruppen ta en sväng på stan tillsammans. Wellington är känd för sitt coola uteliv med barer, caféer och restauranger som finns runt nöjesdistriktet Courteneys Place. En perfekt start på turen!

Dag 2: Wellington – Abel Tasman nationalpark

Abel Tasman National Park.

Abel Tasman nationalpark.

På morgonen tar vi färjan över Cooksundet till Sydön. Se till att du är ute på däck när vi närmar oss Sydön och Marlborough Sound, som är ett mycket spektakulärt område. När vi kommer i land kör vi vidare till Abel Tasman nationalpark, känd för sina härliga vita stränder. Härifrån tar vi en båt ut till mitten av nationalparken där vi övernattar på ett flytande hostel.

Beräknad restid:
Wellington–Abel Tasman nationalpark: 7 timmar

Dag 3: Abel Tasman nationalpark

Dagen är fri för att på egen hand utforska detta fantastiska område. Du kan följa med på en 12 km lång vandring mellan Anchorage och Marahau, där slutdestinationen är en av Nya Zeelands vackraste och mest idylliska stränder. Ett annat alternativ är att följa med på en båttur som tar dig till de absoluta höjdpunkterna i nationalparken. Beundra det spektakulära landskapet, utforska bortglömda vikar, små öar, härliga stränder och frodiga skogar. Kom ihåg att ta med solkräm!

Dag 4: Abel Tasman nationalpark – Punakaiki

Vi fortsätter söderut och ankommer till Punakaiki på eftermiddagen. På vägen dit besöker vi en koloni med sälar vid Cape Foulwind. Här finns alltid mycket spännande att se, oavsett säsong. Väl framme i Punakaiki kan vi följa med på en vandring som tar oss till Pancake Rocks, en stenformation som formades för flera miljoner år sedan. Här kan vi beundra den vackra utsikten över kusten. Du har även möjlighet att följa med på en valfri vandring i Paparoa nationalpark senare på dagen.

Beräknad restid:
Abel Tasman nationalpark–Punakaiki: 4 timmar

Dag 5: Punakaiki – Franz Josef

På morgonen finns möjlighet att följa med och paddla kajak in till Paparoa nationalpark. Ett annat alternativ denna morgon är en kort vandring på en av de många stigarna i området. Under förmiddagen reser vi vidare längs med kusten till Franz Josef där vi kommer att bo på en unik lodge i vildmarken.

Beräknad restid:
Punakaiki–Franz Josef: 4 timmar

Dag 6: Franz Josef

Helikoptertur over isbreen i Franz Josef rekommenderat.

En helikoptertur över glaciären Franz Josef rekommenderas.

Dagen är fri för att på egen hand utforska närområdet. Möjligheterna är många och du hittar garanterat något som passar dig. Följ med på vandring, helikoptertur, hästridning, kör fyrhjuling, hoppa fallskärm, gå på glaciären, paddla kajak eller besök varma källor. Du bestämmer själv – men kom ihåg att inte låta en enda minut gå till spillo!

Dag 7: Franz Josef – Queenstown

Vi fortsätter vidare till Queenstown, en av resans stora höjdpunkter. Queenstown kallas ofta för världens adrenalinhuvudstad och denna stad har verkligen allt! Vackra omgivningar, massor av aktiviteter och ett uteliv du inte vill missa. Queenstown är ett måste för alla som besöker Nya Zeeland. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Beräknad restid:
Franz Josef–Queenstown: 6 timmar

Dag 8: Queenstown

 

Fallskjermhopping er en av veldig mange aktiviteter en kan pröve seg på i Queenstown.

Fallskärmshoppning är en av många aktiviteter
du kan prova på i Queenstown.

Tillbringa dagen som du vill. Om du lyckas få det långtråkigt här är det något som inte stämmer! Du kan välja mellan en mängd olika aktiviteter: bungyjump (som faktiskt uppfanns här i Queenstown), jetboat (också uppfunnet här), fallskärmshoppning, paragliding, vandringar, cykelturer i bergen, eller kanske till och med testa Canyon Swing. Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta linbanan eller gå upp till den närliggande toppen. Här har du en fantastisk vy över staden och bergen. Den världsberömda hamburgerkedjan Fergburger är också värd ett besök, trots det faktum att kön ibland är väldigt lång.

En annan möjlighet är att besöka en av vingårdarna i området. Området runt Queenstown är Nya Zeelands snabbast växande vinregion. Här kan du provsmaka Pinot Noir, Riesling och Sauvignon Blanc som du avnjuter tillsammans med lokala ostar. Detta är ett bra alternativ till de annars adrenalinfyllda aktiviteterna i Queenstown.

Dag 9: Queenstown

Dagen är fri för egna aktiviteter. Använd tiden väl, det finns mycket spännande att uppleva i denna fantastiska stad!

Dag 10: Queenstown – Doubtful Sound

Vi reser vidare från Queenstown till ett av de mest spektakulära områdena på Nya Zeeland – Fiordland nationalpark. På väg till vår destination för kvällen, Doubtful Sound, har vi möjlighet att vara med på en två timmar lång guidad vandring till Deep Cove samt göra ett besök vid Helena Falls.

Beräknad restid:
Queenstown–Doubtful Sound: 4 timmar

Dag 11: Doubtful Sound – Wedderburn

Bli med på kajakktur i Doubtful Sound.

Gör en kajaktur i Doubtful Sound.

På morgonen har vi möjlighet att paddla kajak i Doubtful Sound. Här paddlar vi i klart vatten med branta klippor och vattenfall vid sidan om oss, samtidigt som vi beundrar den mossbeklädda marken och frodiga regnskogen. Håll ögonen öppna, det finns alltid chans att vi får se delfiner, sälar och pingviner. Efter en vacker start på dagen reser vi vidare till Wedderburn.

Beräknad restid:
Doubtful Sound–Wedderburn: 5 timmar

Dag 12: Wedderburn

På programmet i dag står en cykeltur på Otago Rail Trail. Största delen av dagen vigs åt denna 35 km långa cykeltur, som tar dig genom orörd och vacker natur bortom landsvägen. Du får även möjlighet att smaka på lokal mat och dryck under turen då vi passerar flera historiska platser.

Vill du inte vara med på cykelturen kan ett annat valfritt alternativ vara att spela curling. Banan som finns i Wedderburn är den enda i Australasien som är öppen året om. Sporten introducerades på Nya Zeeland sent på 1800-talet av skotska immigranter.

Dag 13: Wadderburn – Christchurch

New Regent Street i Christchurch.

New Regent Street i Christchurch.

Vi fortsätter till Sydöns största stad, Christchurch, som påminner en del om England. Christchurch är fortfarande under återuppbyggnad efter de ödeläggande jordskalven som staden drabbades av 2010 och 2012. Efter ankomst är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Du kan bland annat promenera runt i staden för att se den massiva ödeläggelsen som jordskalven förorsakat, ta en öl på den lokala puben, eller vandra längs med Avon River. Möjligheterna är många.

Beräknad restid:
Wedderburn–Christchurch: 5 timmar

Dag 14: Christchurch – Kaikoura

Vi reser vidare från Christchurch till Kaikoura där en innehållsrik dag väntar oss. Kaikoura är en trevlig liten stad som ligger idylliskt placerad vid kusten med the Southern Alps i bakgrunden. Detta är ett mycket populärt område för att spana efter både delfiner, valar och diverse fågelarter. Så här är det bara att välja och vraka.

Om du vill, har du möjlighet att följa med ut på havet för att simma med delfiner. Beroende på vädret, får du troligtvis mellan 20 och 40 minuter i vattnet tillsammans med dessa lekfulla djur – en mycket speciell upplevelse! Du kan också åka på valsafari, där du får möjlighet att se de gigantiska kaskeloterna på nära håll. En annan spännande aktivitet är att ta en 30 minuters flygtur över området där du kan se både valar, delfiner och sälar, samt Kaikoura från luften. Om ingen av det som nämnts ovan lockar dig kan du ta en promenad i det natursköna området. Vi kan verkligen rekommendera kuststigen utanför Kaikoura.

Beräknad restid:
Privat transport från Christchurch till Kaikoura: 3 timmar

Dag 15: Kaikoura – Wellington

Vi beger oss norrut längs med kusten mot Picton, där vi tar färjan tillbaka till Wellington igen. På vägen stannar vi för att se en sälkoloni som håller till i området. Vi ankommer till Wellington på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Kaikoura–Wellington: 5 timmar

Dag 16: Wellington

Turen avslutas i dag. Avresa från Wellington valfri tid. Är du inte redo att påbörja resan hemåt, kan reseledaren hjälpa dig med vidare researrangemang om du vill fortsätta ditt äventyr.

Bilder och video

Abel Tasman nationalpark.

En helikoptertur över glaciären Franz Josef rekommenderas.

Fallskärmshoppning är en av många aktiviteter du kan prova på i Queenstown.

Gör en kajaktur i Doubtful Sound.

New Regent Street i Christchurch.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer och upplevelser, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Average
Några turer inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling förutom vanliga vandringar.

Servicenivå: Basic
Enkla och rena övernattningsplatser och/eller bra campingplatser.

Antal deltagare
Max 20 personer, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor på Nya Zeeland

Spana in andra spännande upplevelseresor på Nya Zeeland!

Best of New Zealand

Best of New Zealand

Upplevelseresa på Nya Zeeland
21 dagar – från 24 900 kr
Nya Zeeland ser kanske inte så stort ut på kartan, men låt inte storleken lura dig. Det finns mycket att göra här.

läs mer
New Zealand – Best of the North Island

New Zealand – Best of the North Island

Upplevelseresa på Nya Zeeland
7 dagar – från 7 900 kr
Denna korta tur tvärs över Nordön innehåller så många upplevelser som det överhuvudtaget är möjligt att få in under sju häftiga och aktivitetsfyllda dagar.

läs mer
Highlights of New Zealand

Highlights of New Zealand

Upplevelseresa på Nya Zeeland
15 dagar – från 24 900 kr
Den perfekta turen för att uppleva Nya Zeelands mest spektakulära höjdpunkter.

läs mer