Välj en sida

New Zealand – South Island Encompassed

Upplevelseresa på Nya Zeeland

New Zealand – South Island Encompassed

Nya Zeeland – 16 dagar

Önskar du att uppleva allt på en gång? Sydön på Nya Zeeland har det mesta du önskar, samt det lilla extra.

Fart och spänning är en röd tråd under denna rundresa som innehåller vandringar, kajakturer, cykelturer och till och med bungy jump – allt detta tillsammans med spektakulär naturskön natur med bl.a. regnskog, glaciärer och kanske också den vackraste kustlinje du någonsin kommer att se. Unikt? Det kan vi lova dig!

Resfakta

Pris från kr. 17.900,-

Priset inkluderar:

 • Hostel (7 nätter), enkla hotell (3 nätter), enkla lodger (4 nätter), båthostel (1 natt, hytt på vintern)
 • 15 frukostar, 1 lunch och 7 middagar
 • Utflykt till Abel Tasman National Park.
 • Besök till sälkoloni
 • Vandringar i Abel Tasman National Park.
 • Paparoa National Park och Lake Matheson.
 • Kajaktur i Doubtful Sound.
 • Cykelutflykt i Central Otago.
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresan t/r Sverige – Nya Zeeland
 • Måltider som inte är inkluderat
 • Valfria aktiviteter
 • Ev. Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufför

Höjdpunkter:

 • Doubtful Sounds
 • Bungy Jump (om du vill)
 • Paddla havskajak
 • Glaciären
 • Regnskog
Karta: Nya Zeeland – South Island Encompassed

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Wellington

Ankomst valfri tid. Det är inte några gemensamma aktiviteter denna dag så checka in på hotellet och bege dig ut för att utforska staden. Besök New Zealands National Museum, Te Papa, är ett måste med flera imponerande utställningar. Ett annat spännande alternativ är att följa med på en guidad tur till Weta Workshop, där du får en inblick i den växande filmindustrin på Nya Zeeland där filmer som Sagan om ringen, Hobbitarnas, Avatar och Spriderman 2 har sitt ursprung.  Vänligen var tillbaka på hotellet senast kl 1800 så du kan vara med på välkomstmötet där du träffar reseledaren och de andra gruppdeltagarna och får information om rundresan.

På kvällen kan vi ta en tur ute på stan med de andra gruppmedlemmarna. Wellington är känd för sitt coola uteliv med barer, caféer och restauranger som finns runt nöjesdistriktet Courteneys Place. En perfekt start på turen!

Dag 2: Wellington – Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park.

Abel Tasman National Park.

På morgonen tar vi färjan över Cooksundet till Sydön. Se till att du är ute på däck när vi närmar oss Sydön och Marlborough Sound, som är ett mycket spektakulärt område. När vi kommer i land kör vi vidare till Abel Tasman National Park, känd för sina härliga vita stränder. Härifrån tar vi en båt ut till mitten av nationalparken där vi övernattar på ett flytande hostel.

Estimerad restid:

Wellington – Abel Tasman National Park: 7 timmar

Dag 3: Abel Tasman National Park

Dagen är fri för att på egen hand utforska detta fantastiska område. Du kan följa med på en 12 km lång vandring mellan Anchorage och Marahau där slutdestinationen är en av Nya Zeelands vackraste och mest idylliska stränder. Ett annat alternativ är att följa med på en båttur som tar dig till de absoluta höjdpunkterna i nationalparken. Beundra det spektakulära landskapet, utforska bortglömda vikar, små öar, härliga stränder och frodiga skogar. Kom ihåg att ta med solkräm!

Dag 4: Abel Tasman National Park – Punakaiki

Vi fortsätter söderut och ankommer till Punakaiki på eftermiddagen. På vägen dit besöker vi en koloni med sälar vid Cape Foulwind. Här finns alltid mycket spännande att se, oavsett säsong. När vi är framme i Punakaiki kan vi följa med på en vandring som tar oss till Pancake Rocks, en stenformation som formades för flera miljoner år sedan. Här kan vi beundra den vackra utsikten över kusten. Du har även möjlighet att följa med på en valfri vandring i Paparoa National Park senare på dagen om du önskar.

Estimerad restid:

Abel Tasman National Park – Punakaiki: 4 timer.

Dag 5: Punakaiki – Franz Josef

På morgonen finns möjlighet att följa med och paddla kajak in till

Paparoa National Park. Ett annat alternativ denna morgon är en kort vandring på en av de många stigarna i området.  Under förmiddagen reser vi vidare längs med kusten till Franz Josef där vi kommer att bo på en unik lodge i vildmarken.

Estimerad restid:

Punakaiki – Franz Josef: 4 timmar.

Dag 6: Franz Josef

Helikoptertur over isbreen i Franz Josef rekommenderat.

En helikoptertur över glaciären Franz Josef rekommenderas.

 

Dagen är fri för att på egen hand utforska närområdet. Möjligheterna är många och du hittar garanterat något som passar dig. Följ med på en vandring, helikoptertur, hästridning, kör fyrhjuling, hoppa fallskärm, gå på glaciären, paddla kajak eller besök varma källor. Du bestämmer själv – men kom ihåg att inte låta en enda minut gå till spillo!

Dag 7: Franz Josef – Queenstown

Vi fortsätter vidare till Queenstown, en av de verkligen stora höjdpunkterna på denna resa. Queenstown kallas ofta för världens adrenalinhuvudstad och denna stad har allt! Vackra omgivningar, massor av aktiviteter och ett uteliv du inte vill missa. Queenstown är ett måste för alla som besöker Nya Zeeland. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Estimerad restid:

Franz Josef – Queenstown: 6 timmar

Dag 8: Queenstown

 

Fallskjermhopping er en av veldig mange aktiviteter en kan pröve seg på i Queenstown.

Fallskärmshoppning är en av många aktiviteter det går att prova på i Queenstown.

 

Dagen är fri för egna aktiviteter. Har du långtråkigt här är det något som är galet! Du kan välja mellan ett enormt utbud av aktiviteter. Hoppa bungy jump (bungy jump uppfanns faktiskt här i Queenstown), Jetboat (uppfanns också här), fallskärmshoppning, skrämflygning, vandringar eller cykelturer i bergen, eller så kan du testa Canyon Swingen. Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta gondolen eller gå upp till den närbelägna toppen. Här har du en spektakulär utsikt över staden och de närbelägna bergen. Det mycket kända hamburgerstället Fergburger är också värd ett besök, även om kön ibland är otroligt lång.

En annan möjlighet är att besöka en av vingårdarna i området. Området runt Queenstown är Nya Zeelands snabbast växande vinregion. Här kan du få smaka på Pinot Noir, Riesling och Sauvignon Blanc samtidig som du smakar på lokala ostar. Detta är ett bra alternativ till de annars adrenalinfyllda aktiviteterna i Queenstown.

Dag 9: Queenstown

Dagen är fri för egna aktiviteter. Använd tiden väl, det finns mycket spännande att uppleva i denna fantastiska stad!

Dag 10: Queenstown – Doubtful Sound

Vi reser vidare från Queenstown till ett av de mest spektakulära områdena på Nya Zeeland – Fiordland National Park. På väg till vår destination för kvällen, Doubtful Sound, har vi möjlighet att vara med på en två timmar guidad vandring till Deep Cove samt göra ett besök vid Helena Falls.

Estimerad restid:

Queenstown – Doubtful Sound: 4 timmar.

Dag 11: Doubtful Sound – Wedderburn

Bli med på kajakktur i Doubtful Sound.

Gör en kajaktur i Doubtful Sound.

 

På morgonen har vi möjlighet att paddla kajak i Doubtful Sound. Här paddlar vi i ett klart vatten med branta klippor och vattenfall vid sidan om oss, samtidigt som vi beundrar den mossbeklädda marken och frodiga regnskogen. Håll ögonen öppna, det finns alltid en chans att vi får se delfiner, sälar och pingviner. Efter en vacker start på dagen reser vi vidare till Wedderburn.

 

Estimerad restid:

Doubtful Sound – Wedderburn: 5 timmar.

Dag 12: Wedderburn

På programmet i dag står en cykeltur på Otago Rail Trail. Största delen av dagen används till denna 35 km långa cykeltur, som tar dig genom orörd, vacker natur bortom landsvägen. Du får även möjlighet att smaka på lokal mat och dryck under turen då vi passerar flera historiska platser.

Vill du inte vara med på cykelturen kan ett annat valfritt alternativ vara att spela curling. Banan som finns i Wedderburn är den enda i Australasien som är öppen året om. Sporten introducerades på Nya Zeeland sent på 1800 talet av skotska immigranter.

Dag 13: Wadderburn – Christchurch

New Regent Street i Christchurch.

New Regent Street i Christchurch.

Vi fortsätter till Sydöns största stad, Christchurch, som påminner en del om England och där man fortfarande återuppbygger staden efter de ödeläggande jordskalven som drabbade staden 2010 och 2012.  Efter ankomst är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Du kan t ex promenera runt i staden för att se den massiva ödeläggelsen som jordskalven förorsakat, ta en öl på den lokala puben, eller vandra längs med Avon River. Möjligheterna är många.

Estimerad restid:

Wedderburn – Christchurch: 5 timmar.

Dag 14: Christchurch – Kaikoura

Vi reser vidare från Christchurch till Kaikoura där en innehållsrik dag väntar oss. Kaikoura är en trevlig liten stad som ligger idylliskt placerad vid kusten med the Southern Alps i bakgrunden. Detta är ett mycket populärt område för att spana efter både delfiner, valar och diverse fågelarter. Så här är det bara att välja och vraka.

Om du vill, har du möjlighet att följa med ut på havet för att simma med delfiner. Beroende av vädret, får du troligtvis mellan 20-40 minuter i vattnet tillsammans med dessa lekfulla djur – en mycket speciell upplevelse! Du kan också åka på valsafari, där du får möjlighet att se de gigantiska kaskelotvalarna på nära håll. En annan spännande aktivitet är att ta en 30 minuters flygtur över området där du kan se både valar, delfiner och sälar, samt Kaikoura från luften. Om ingen av det som nämnts ovan lockar dig kan du ta en promenad i det natursköna området. Vi kan verkligen rekommendera kuststigen utanför Kaikoura.

Estimerad restid: Privat transport från Christchurch till Kaikoura: 3 timmar.

Dag 15: Kaikoura – Wellington

Vi beger oss norrut längs med kusten mot Picton, där vi tar färjan tillbaka till Wellington igen. På vägen stannar vi för att se en sälkoloni som håller till i området. Vi ankommer till Wellington på eftermiddagen.

Estimerad restid:

Kaikoura – Wellington: 5 timmar.

Dag 16: Wellington

Turen avslutas i dag. Avresa från Wellington valfri tid. Är du inte redo att påbörja resan hemåt, kan reseledaren hjälpa dig med vidare researrangemang om du vill fortsätta ditt äventyr.

Bilder och video

Abel Tasman National Park.
En helikoptertur över glaciären Franz Josef rekommenderas.
Fallskärmshoppning är en av många aktiviteter det går att prova på i Queenstown.
Gör en kajaktur i Doubtful Sound.
New Regent Street i Christchurch

Mer information om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Turerna är fartfyllda och fulla av spännande destinationer och upplevelser som är designade för dig i
åldern 18-39.

Fysisk utmaning: Average
Några turer inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling förutom vanliga vandringar.

Servicenivå: Basic
Enkla och rena övernattningsplatser och/eller bra campingplatser.

Antal deltagare
max 20, genomsnitt 16

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om New Zealand – South Island Encompassed?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor på Nya Zeeland

Kolla in andra spännande uppleveseresor på Nya Zeeland!

Best of New Zealand

Upplevelseresa i Nya Zeeland
21 dagar – från 24 900 kr
Nya Zeeland ser kanske inte så stort ut på kartan, men låt inte storleken lura dig. Det finns mycket att göra här.

läs mer

New Zealand – Best of the North Island

Upplevelseresa i Nya Zeeland
7 dagar – från 7 900 kr
Denna korta tur på tvärs över Nordön innehåller så många upplevelser som det överhuvudtaget är möjligt att få in under sju häftiga och aktivitetsfyllda dagar.

läs mer

Highlights of New Zealand

Upplevelseresa på Nya Zeeland
15 dagar – från 24 900 kr
Den perfekta turen för att uppleva Nya Zeelands mest spektakulära höjdpunkter.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link