Välj en sida

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika

Southern Sun

Från New York till Los Angeles på 21 dagar

Den här resan är definitionen av USA:s favoriter i ett svep.

Upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet, med spännande aktiviteter som forsränning, hästridning och vandringar samt det fantastiska nattlivet i New Orleans och Las Vegas.

Det här är en av våra mest populära resor, något du snabbt kommer att förstå när du utforskar det här fantastiska landet från öst till väst. Du har med andra ord en episk roadtrip framför dig!

Resfakta

Pris: från 21 100 kr

Priset inkluderar:

 • Camping (14 nätter), lägenhet (2 nätter), hostel (2 nätter) och hotell (2 nätter)
 • Campingutrustning
 • Privat buss med Wi-Fi (fem uppkopplingar åt gången)
 • Guidade cykelturer i Washington DC, inklusive Lincoln Memorial, White House och Smithsonian
 • Åktur längs med Las Vegas Strip i limousin
 • Philadelphias välkända ”Rocky steps” och Liberty Bell
 • Kort vandring i de vackra Appalacherna
 • Besök i Elvis hemort Memphis
 • Musikaliska höjdpunkter i Nashville, New Orleans och Austin
 • Inblick i Navajokulturen i Monument Valley
 • Soluppgång och solnedgång över Grand Canyon
 • Uppfriskande bad i Lake Powell
 • Spektakulära Zion med sina djupa dalar och grönskande områden
 • Guidad tur i Los Angeles, inklusive Walk of Fame och Hollywoodskylten
 • Inträde till Monument Valley, Grand Canyon och Zion

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–New York/Los Angeles
 • Måltider (räkna med 10 USD per dag, som betalas till reseledaren)
 • Sovsäck
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Limousintur i Las Vegas
 • Liberty Bell
 • Appalacherna
 • Grand Canyon
 • Bada i Lake Powell
 • Monument Valley
 • Walk of Fame
Karta: Southern Sun

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: New York – Philadelphia

Philadelphia

Philadelphia.

Ta på dig boxarhandskarna när vi reser från New York till Philadelphia för att se de välkända ”Rocky steps”. Kliv in i rollen och återskapa en liten bit av filmhistorien. Se även Independence Hall där modiga män samlades för att trotsa kungen av England, något som senare var en viktig faktor i utformningen av USA:s grundlag.

Dessutom besöker vi Reading Terminal Market, en spännande plats att utforska. Om du känner dig lite småhungrig är det en god idé att köpa med sig en Philly Cheese Steak från något av de många caféerna. Mums!

Dag 2: Philadelphia – Washington DC

Nästa stopp borde alla kulturälskare se fram emot! Washington DC väntar på oss – en stad som du utan tvekan kommer att njuta av. Den här spännande staden vibrerar av historia och kultur. Här finns det något för alla smaker, från det imponerande Smithsonian Museum till Vita huset och de trendiga barerna som florerar i staden. Vi följer även med på en guidad cykeltur för att lära oss mer om stadens många monument. Ett perfekt sätt att uppleva Washington på!

Dag 3: Washington DC – Appalacherna

Du kommer alldeles säkert att uppskatta den otroligt vackra utsikten över de gröna dalarna och bergen som utgör Appalacherna. De många lederna kallar på dig, så på med joggingskorna och sträck på benen i de vackra skogarna. Det kommer att dyka upp fotomöjligheter runt varje hörn och se till att hålla ögonen öppna för hjort, björn och ugglor. Det här verkligen en magisk plats!

Dag 4: Appalacherna – Ocoee

Vårt nästa stopp är Tennessee, där vi övernattar i Ocoee. År 1996 hade Ocoee världens ögon på sig som arrangör för världens första OS i vattensporter. Idag räknas Ocoee som en av världens bästa platser för forsränning, så fram med en flytväst och en åra – nu är det din tur att få en riktig adrenalinrush! Se till att njuta av den fantastiska miljön medan du forsar fram på floden. Om just forsränning inte känns lockande, finns det en mängd andra aktiviteter att dyka in i.

Dag 5: Ocoee – Nashville

Nashville

Nashville.

Från Honky Tonk-barer till The Grand Ole Opry. Ja, det finns en anledning till att Nashville kallas ”the Music City”. Staden är full av liv, vilket du kommer att märka när du arbetar dig från den ena countrybaren till den andra.

Ta reda på allt du önskar att veta om musikens historia på Country Music Hall of Fame and Museum, som har världens största samling av countrymusik. Om den här genren inte riktigt är din grej finns det olika liveband var du än går. Så det är bara att sjunga med för fulla muggar!

Dag 6: Nashville – Memphis

Skruva upp volymen på radion innan du rullar in i Memphis – rock’n’rollens födelseort! Med det i bakhuvudet är det ett måste att besöka Sun Studios som öppnade 1950, en plats där många av de största musiknamnen har spelat in musik. Strosa längs med Beale Street där den elektriska atmosfären kommer att underhålla dig i många timmar bara genom att lyssna på något av det bästa staden har att bjuda på, nämligen blues och jazz.

Det finns dock mer i Memphis än musik. Du kan till exempel göra ett besök på National Civil Rights Museum, beläget i det förra detta Lorraine Hotel. Du kan även se platsen där Martin Luther King mördades.

Dag 7: Memphis – New Orleans

Bourbon Street i New Orleans

Bourbon Street i New Orleans.

I ”Big Easy” är tung bas och sköna rytmer melodin. New Orleans är definitivt en musikälskares dröm att besöka minst en gång i livet. Ta en sväng till det förtrollande French Quarter och ge dig iväg på en kulinarisk resa med härlig sydstatsmat.

Om du inte bara nöjer dig med att äta lokala specialiteter som gumbo och jambalaya, kan du även delta i en matlagningskurs. Då kommer du verkligen att kunna imponera på familjen när du kommer hem. Därefter kan du utforska det beryktade nattlivet på Bourbon Street. New Orleans är en plats full av liv som du sent kommer att glömma!

Dag 8: New Orleans

En hel dag till att upptäcka staden.

Dag 9: New Orleans – Louisiana

Spana efter alligatorer på vår valfria tur genom träskmarkerna runt om i Louisiana. Vi tar oss sakta fram i det unika naturområdet, förbi fiskebyar och forntida gravar från indianerna. Den här turen rekommenderas varmt! Sedan styr vi kosan mot Texas.

Dag 10: Louisiana – Austin

Hoppas att du inte har tröttnat på musik, för rytmerna bara ökar i takt med resan. Den här gången är det Austin som spelar huvudrollen, en stad som stoltserar med titeln ” södra Amerikas musikhuvudstad”. Austin är en energisk, kulturell och konstnärlig stad som verkligen får dig att tappa hakan. Njut av härlig livemusik efter en spännande dag på upptäcktsfärd, i sällskap av några drinkar och kanske till och med lite dans…

Dag 11: Austin

Njut av en hel dag med att utforska staden.

Dag 12: Austin – North Texas

Du tillbringar natten i Amarillo. Senare väntar en middag på Big Texan Steak Ranch och vi plockas upp av en limousin för den där riktiga Texaskänslan. 

Dag 13: North Texas – Santa Fe

Vi följer delar av Route 66 och besöker Cadillac Ranch på vägen mot Santa Fe, för en unik variant av ökenkonst. För alla konstfantaster är Santa Fe en riktig pärla. Besök till exempel Canyon Road, som är hem för många konstgallerier, eller upptäck kulturella skatter som Navajomattor och historiska byggnader samt spännande restauranger. Santa Fe kommer definitivt att vinna ditt hjärta med sin avslappnade charm. Med tonvis av festivaler och event året runt kommer du säkert att stöta på något av intresse.

Dag 14: Santa Fe – Monument Valley

Monument Valley

Monument Valley.

Monument Valley, vida känt från TV-reklamer och filmen Forrest Gump, är något överraskande ett av det mest fotograferade områdena i USA. Djupdyk in i Navajokulturen på en valfri (men varmt rekommenderad) guidad tur med jeep i Navajo Reservation. Upplev det riktiga ”vilda västern” med ett av världens mest ikoniska landskap framför dig. Beundra de gigantiska stenformationerna som skjuter upp från marken i det här fantastiska landskapet.

Efter en dag med upptäckande samlas vi runt lägerelden och delar med oss av våra berättelser under ett tak av stjärnor. Så nära perfektion man kan komma!

Dag 15: Monument Valley – Grand Canyon National Park

Vår nästa höjdpunkt är det episka Grand Canyon. Så fort du kommer fram till kanten och spejar ut över den enorma dalen får du lust att göra en high five med moder jord – den här platsen är som tagen ur en annan värld! Kom ihåg att packa med dig stövlar och kamera för en vandring längs med kanten i soluppgången/solnedgången. En helt fantastisk upplevelse.

Andra spännande alternativ är en tur nedför Bright Angel Trail till Plateau Point eller en helikoptertur över området. Grand Canyon är makalöst ur alla vinklar, men en sak är säker, du kommer aldrig att glömma första gången du blickade ut över området!

Dag 16: Grand Canyon National Park

Ägna dagen åt att göra allt du inte hann med igår.

Dag 17: Grand Canyon National Park – Lake Powell & Zion National Park

Som en av de vackraste utkikspunkterna i sydväst, utgör Horseshoe Bend ett självklart stopp på vägen. Sedan väntar ett dopp för att tvätta bort ökendammet i Lake Powells svalkande vatten. Lake Powell är ett ökenparadis på gränsen mellan Utah och Arizona, där det finns massor av roligt att göra. Bada i det kristallklara vattnet och koppla av på strandkanten.

Därefter bär det av till natursköna Zion National Park. Du får en fantastisk 360 graders utsikt över hela nationalparken under din vandring mot utkikspunkten Angels Landing. Om du så är på toppen eller i dalen av Zion National Park, kommer den här platsen få dig att tappa andan. Omgiven av röda bergsformationer och en oändlig blå himmel kommer du garanterat att trivas här!

Dag 18: Lake Powell & Zion National Park

Njut av dagen i nationalparkerna.

Dag 19: Zion National Park – Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas.

Nu är det dags att testa dina lyckonummer och energinivåer i den här partystaden som aldrig sover. Här kryllar det av A-listade kändisar, men att få ett närmre möte med dem är nog betydligt svårare än vad det är att tömma sin egen plånbok. Om inte annat kan du låtsas som att du är en celebritet när du susar fram på Las Vegas Strip i en limousin.

Las Vegas är även känt för sina ”All-You-Can-Eat”-bufféer, så det vore oförskämt att inte ge all god mat en chans. Se bara till att inte ge dig ut på en berg- och dalbanetur direkt efteråt. Vegas är inte bara gambling och klubbar, du kan även se många bra shower här och strosa längs med de upplysta gatorna. Njut och ta in alla intryck från den här fascinerande staden.

Dag 20: Las Vegas

Ännu en dag att utforska det blinkande och överdådiga äventyret i Las Vegas.

Dag 21: Las Vegas – Los Angeles

Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame.

Säg hejdå till Las Vegas och låt Kalifornien hälsa dig välkommen på vårt sista stopp, nämligen Los Angeles. Spana in Hollywood Walk of Fame och Hollywoodskylten innan den här episka roadtripen går mot sitt slut. Men bekymra dig inte, du har 21 dagar med fantastiska minnen för resten av livet.

Bilder och video

Philadelphia.

Nashville.

Bourbon Street i New Orleans.

Monument Valley.

Las Vegas.

Hollywood Walk of Fame.

Mer information om turen

Restyp:18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Basic
Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.

Antal deltagare
Max 14 personer, i genomsnitt 10-12.

Åldersgrupp
18–39 år.

Flexibel resrutt
Våra rutter är noga utvalda för att inkludera det bästa boendet och de viktigaste sevärdheterna, med en drös valfria aktiviteter att ta del av. Alla turer är unika, då varje reseledare har sina favoritplatser. Det gör att vissa ändringar kan förekomma. Gör dig redo för ett fantastiskt äventyr!

Valfria aktiviteter
Det erbjuds en mängd spännande aktiviteter att välja mellan under din resa. Därför kan du vara flexibel och göra precis det du har lust att göra. Nedan hittar du de mest populära aktiviteterna för den här resan, som din reseledare gärna hjälper dig att arrangera. Vänligen notera att priserna kan komma att ändras samt att vissa aktiviteter inte alltid är tillgängliga. Betalningen sker på plats.

 • Jazz Clubs, New Orleans: 10–20 USD
 • Mississippi Steamboat Ride, New Orleans: 30–80 USD
 • Smithsonian National Museums, Washington DC (Fritt inträde)
 • Helicopter Flight, Grand Canyon: 284 USD
 • Grand Ole Opry, Nashville: 19–90 USD
 • Sun Studio, Memphis: 12 USD
 • Mardi Gras World, New Orleans: 20 USD
 • Voodoo & Graveyard Tour, New Orleans: 20 USD
 • School Of Cooking, New Orleans: 28–150 USD
 • Civil Rights Museum, Memphis: 13 USD
 • Roller Coasters, Las Vegas: 14–30 USD
 • Country Line Dancing, Nashville: 10 USD
 • Country Music Hall of Fame, Nashville: 25–40 USD
 • Alligator Swamp Tour, New Orleans: 23–49 USD
 • Western Horseback Riding, Zion: 40–80 USD
 • Gun Range, Las Vegas: 20–100 USD
 • VIP Club Tour, Las Vegas: 100 USD
 • Get Married in Las Vegas: 220 USD
 • Stax Museum of American Soul Music, Memphis: 12 USD
 • The Peabody Hotel, Memphis (Fritt inträde)
 • White Water Rafting, Ocoee River: 40–60 USD

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 16 900 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer
New Orleans to San Francisco Road Trip

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat i San Francisco. Upplev den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer
Best of the US Express

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 22 900 kr
Följ med på en spännande campingresa genom USA och upplev några av höjdpunkterna i detta gigantiska land.

läs mer
Camping America’s West

Camping America’s West

Upplevelseresa i Nordamerika
22 dagar – från 23 900 kr
Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

läs mer
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.

läs mer
Höjdpunkter i södra USA

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer
Musik, berg och sevärdheter

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer
Western Wonder

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer
Best of the West

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer