Välj en sida

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika

 

New Orleans to San Francisco Road Trip

USA – 16 dagar

Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat
i San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du
får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

Efter avresa från fantastiska New Orleans får du uppleva några av naturens mest otroliga underverk,
som Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite och sedan byter vi vildmarken till partylivet i Las Vegas.
Det här är en riktigt innehållsrik roadtrip!

Resfakta

Pris: från 17 900 kr

Priset inkluderar:

 • Hotell/hostel (4 nätter), deltagande camping (11 nätter)
 • 11 frukostar, 10 luncher och 7 middagar
 • Entrébiljetter till alla nationalparker inkl. vandringar
 • Rundvandring i Las Vegas
 • Guidad tur vid klipphusen i Mesa Verde
 • Självguidad tur i grottorna i Carlsbad
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–New York/San Francisco
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Monument Valley
 • Yosemite
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • New Orleans
Karta: New Orleans to San Francisco Road Trip

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: New Orleans

French Quarter i New Orleans

French Quarter i New Orleans.

Ankomst valfri tid.

I kväll börjar äventyret. Gå gärna ut och utforska New Orleans, men se till att du är tillbaka i tid för att träffa resten av gruppen. Reseledaren går igenom programmet och informerar om rundresan.

Dag 2: New Orleans – Austin

Idag reser vi från New Orleans till Austin. Luta dig tillbaka och njut av naturen när vi kör genom denna del av USA. Vid ankomst till ”Lonestar”-staten Texas åker vi till vår lägerplats för att äta middag under stjärnorna.

Dag 3: Austin

I San Antonio finnes den störste konsentrasjonen av misjonsstasjoner i Nordamerika

I San Antonio finns den största mängden
missionsstationer i Nordamerika.

Ägna dagen till att upptäcka allt som Austin har att erbjuda, eller åk till historiska San Antonio, som också har mycket att bjuda på. Lär dig om slaget vid Alamo på 1800-talet när du vandrar längs den största samlingen av missionsstationer i Nordamerika. Fortsätt din resa tillbaka i tiden på San Antonio Walk, promenera längs San Antonio River eller bara koppla av innan kvällen.

Dag 4: Austin – Carlsbad

Utforska ett av de äldsta grottsystemen i världen. Upplev grottorna på egen hand och bli fascinerad av de stora underjordiska kamrarna och oräkneliga formationerna. På kvällen kan man se det otroliga fenomenet när nästan 400 000 fladdermöss lämnar Carlsbadgrottan.

Dag 5: Carlsbad – Santa Fe

På natten den 5 juli 1947 kraschade något (eller någon) i öknen utanför Roswell, New Mexico. Var det en ballong eller något utomjordiskt? Ta reda på vad allt handlar om när vi passerar genom denna ”funky” stad. Fortsätt resan tillbaka i tiden och utforska en av de äldsta och vackraste städerna i Amerika – Santa Fe.

Dag 6: Santa Fe – Cortez

Vi startar dagen med tid på egen hand, så att vi kan uppleva centrum i Santa Fe. Testa några av stadens världsberömda bakade gröna chilifrukter innan vi fortsätter genom Animas River Valley till Cortez, där vi tillbringar natten.

Dag 7: Cortez – Monument Valley

Monument Valley

Monument Valley.

Vi reser till Mesa Verde nationalpark som erbjuder en otrolig insyn i Puebloindianernas liv. Följ med på en guidad vandring genom historien när du utforskar klipphusen i Mesa Verde, några av de mest anmärkningsvärda och bäst bevarade i Nordamerika.

Därefter utforskar vi en av de mest majestätiska platserna i världen; Monument Valley! Fantastiska färger, miltals av dalgångar och olika bergsformationer gör Monument Valley till en verklig upplevelse.

Lär dig mer om Navajokulturen, som i flera generationer har förmedlat sina traditioner till de yngre familjemedlemmarna. På så sätt har man kunnat bevara de heliga traditionerna, ceremonierna och tron. Om du vill kan du följa med på en utflykt i jeep genom Monument Valley med en Navajoguide och få en inspirerande natt under stjärnorna medan vi campar i denna fantastiska atmosfär. Se solen gå upp från en plats som väldigt få får uppleva.

Dag 8: Monument Valley – Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon.

Grand Canyon anses vara en av världens mest spektakulära platser. Vandra längs med en av stigarna och känn solens värme och vinden mot ansiktet när du beundrar den otroliga utsikten. Sitt ned och se på det fantastiska spelet mellan ljus och skugga. Med sina otaliga utkiksplatser kan du uppleva Grand Canyon ur flera olika perspektiv.

På eftermiddagen kan du göra en helikoptertur över Grand Canyon (inte inkluderat) eller se den spektakulära Grand Canyon Movie. Vi återvänder därefter till lägerplatsen för att grilla och återuppleva denna minnesrika dag runt lägerelden.

OBS! Om du har förhandsbokat Grand Canyon Helikopter kommer du att vara med på denna 45–50 minuter långa helikoptertur på dag 15 eller 16. Din reseledare informerar om vilken dag turen sker.

Dag 9: Grand Canyon

Denna dag är fri för egna aktiviteter. Vandra runt i parken, eller hyr en cykel för att hinna se mer på kortare tid.

Valfria aktiviteter denna dag: Grand Canyon IMAX Movie. På en gigantisk filmduk kan du se världens mest sedda IMAX-film, nämligen ”Grand Canyon, The Hidden Secrets”. Eller varför inte hoppa in i en helikopter och se majestätiska Grand Canyon från ett annorlunda perspektiv?

Dag 10: Grand Canyon – Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas.

Vi reser från Grand Canyon till Las Vegas via Route 66 och stannar på ett lite annorlunda hamburgerställe. På kvällen kommer vi till ”the City of Lights”, Las Vegas. Promenera längs med den kända Las Vegas Strip och utforska denna unika stad med en VIP Limousine-tur.

Dag 11: Las Vegas

Testa din tur på ett av stadens stora kasinon (kom ihåg 21-årsgränsen) eller se en av de många shower som erbjuds. Annars kan du tillbringa tiden med att shoppa, äta eller koppla av vid poolen.

Valfria aktiviteter denna dag: Las Vegas Show. Lämna den verkliga världen utanför och låt dig underhållas. Du kan välja mellan levande musik, burlesque, stand up, magi, Cirque Du Soleil, och mycket mer. Oavsett vad du önskar att se så finns det i denna stad.

Dag 12: Las Vegas – Bishop

Besök ett av landets mest robusta landskap, legendariska Death Valley. Detta är den torraste och varmaste platsen i Nordamerika. Omgiven av bergstoppar som sträcker sig upp till 3 000 m ö.h. ligger Bishop, en av Amerikas ”coolaste städer”, mitt i ett otroligt område med fantastisk natur. Njut av bortglömda varma källor och titta upp på den fantastiska stjärnhimlen.

Dag 13: Bishop – Yosemite National Park

Naturskjönne Sierra Nevada i California

Natursköna Sierra Nevada i Kalifornien.

Vi besöker den gamla Mono Lake och vandrar bland dramatiska och fascinerande kalkstensformationer. Njut av utsikten över Yosemite nationalparks sagolika kullar och granitklippor, medan du reser på en av de vackraste vägarna i Kalifornien genom Tiogapasset. Detta är en fantastisk väg genom bergskedjan Sierra Nevada som förbinder Bishop med Yosemite nationalpark.

Dag 14: Yosemite National Park

Gör korta vandringar till majestätiska vattenfall, klara sjöar, vackra ängar och gigantiska träd. Om du har tur kan du få syn på amerikansk svartbjörn, hjort eller prärievarg. Om man vill kan man hyra cykel i Yosemite Valley.

Dag 15: Yosemite National Park – San Francisco

Painted Ladies i San Francisco

Painted Ladies i San Francisco.

Vi anländer till en av de mest ikoniska städerna i världen – San Francisco. Din reseledare kommer att peka ut några av de mest populära sevärdheterna när vi är på väg in i staden. Kanske får du en glimt av den ståtliga Golden Gate Bridge, ett otroligt byggnadsverk i art deco-stil. Res tillbaka i tiden och ta en tur med spårvagn (inte inkluderat) uppför de branta åsarna eller hyr en cykel för att utforska staden. På kvällen kan du ta en båttur i solnedgången om du så önskar.

Vi tillbringar natten på ett hotell i centrum i närheten av nöjeslivet.

Dag 16: San Francisco

Avresa valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco, och vi rekommenderar att man tillbringar lite extra tid här om man vill utforska staden. Prata med din reseledare för att boka boende. Haight-Ashbury, Alcatraz, Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf och stadens kända spårvagnar väntar på dig.

Bilder och video

French Quarter i New Orleans.
I San Antonio finns den största mängden av missionsstationer i Nordamerika.
Monument Valley.
Grand Canyon.
Las Vegas.
Natursköna Sierra Nevada i Kalifornien.
Painted Ladies i San Francisco.

Mer information om turen

Restyp
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Antal deltagare
Max 22 personer, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 16 900 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer
Best of the US Express

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 22 900 kr
Följ med på en spännande campingresa genom USA och upplev några av höjdpunkterna i detta gigantiska land.

läs mer
Camping America’s West

Camping America’s West

Upplevelseresa i Nordamerika
22 dagar – från 23 900 kr
Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

läs mer
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.

läs mer
Musik, berg och sevärdheter

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer
Höjdpunkter i södra USA

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer
Western Wonder

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer
Southern Sun

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer
Best of the West

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer