Välj en sida

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika

New Orleans to San Francisco Road Trip

USA – 16 dagar

Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat I San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

Efter avresa från fantastiska New Orleans får du uppleva några av naturens mest otroliga underverk, som Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite och sedan byter vi vildmarken till partylivet i Las Vegas. Detta är en innehållsrik roadtrip!

Resfakta

Pris från kr. 17.600,-

Priset inkluderar:

 • Hotell/hostel (4 nätter), deltagande camping (11 nätter)
 • 11 frukostar, 10 luncher och 7 middagar
 • Entrébiljetter till alla nationalparker inkl vandringar
 • Orientering i Las Vegas
 • Guidad tur vid klipphusen i Mesa Verde
 • Självguidad tur i grottorna i Carlsbad
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresan t/r Sverige – New York/San Francisco
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Ev.. Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufför

Höjdpunkter:

 • Monument Vally
 • Yosemite
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • New Orleans
Karta: New Orleans to San Francisco Road Trip

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: New Orleans
French Quarter i New Orleans

French Quarter i New Orleans

Ankomst på valfri tid..

I kväll börjar äventyret. Gå gärna och utforska New Orleans, men se till att du är tillbaka i tid för att träffa resten av gruppen. Reseledaren går igenom programmet och informerar om rundresan.

Dag 2: New Orleans – Austin

Idag reser vi från New Orleans till Austin. Luta dig tillbaka och njut av naturen när vi reser genom denna del av USA. Vid ankomst till «Lonestar» -staten Texas, reser vi till vår lägerplats för att äta middag under stjärnorna.

Dag 3: Austin
I San Antonio finnes den störste konsentrasjonen av misjonsstasjoner i Nordamerika

I San Antonio finnes den störste konsentrasjonen av misjonsstasjoner i Nordamerika

Använd dagen till att upptäcka allt som Austin har att erbjuda, eller åk till historiska San Antonio, som också har mycket att bjuda på. Lär dig om slaget vid Alamo på 1800 talet när du vandrar längs den största koncentrationen av missionsstationer i Nordamerika. Fortsätt din resa tillbaka i tiden på San Antonio Walk, promenera längs San Antonio River eller bara koppla av innan kvällen.

Dag 4: Austin – Carlsbad

Utforska ett av de äldsta grottsystemen i världen. Upplev grottorna på egen hand och bli fascinerad av de stora underjordiska kamrarna och oräkneliga formationerna. På kvällen kan man se det otroliga fenomenet när nästan 400 000 fladdermöss lämnar Carlsbad grottan.

Dag 5: Carlsbad – Santa Fe

Innan vi kommer till Santa Fe stannar vi i omtalade Roswell. På natten den 2 juli 20147 kraschade något (eller någon) i öknen utanför Roswell, New Mexico. Var det en ballong, eller utomjordiskt liv? Ta reda på vad allt handlar om när vi passerar genom denna ”funky” stad. Fortsätt resan tillbaka i tiden och utforska en av de äldsta och vackraste städerna i Amerika, Santa Fe.

Dag 6: Santa Fe – Cortez

Vi startar dagen med egen tid så att vi kan uppleva centrum i Santa Fe.  Testa några av stadens världskända bakade gröna chilifrukter innan vi fortsätter genom Animas River Valley till Cortez, där vi tillbringar natten.

Dag 7: Cortez – Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley

Vi reser till Mesa Verde nationalpark som erbjuder en otrolig insyn i Pueblo indianernas liv. Följ med på en guidad vandring genom historien när du utforskar klipphusen i Mesa Verde, några av de mest anmärkningsvärda och bäst bevarade i Nordamerika.

Därefter utforskar vi en av de mest majestätiska platserna i världen; Monument Valley! Fantastiska färger, miltals av dalgångar och olika bergsformationer, gör Monument Valley till en verklig upplevelse. 

Lär dig mer om Navajo kulturen, som i flera generationer har förmedlat sina traditioner till de yngre familjemedlemmarna så att man kunnat bevara de heliga traditionerna, tron och ceremonierna. Om du vill kan du följa med på en utflykt i jeep genom Monument Valley med en Navajo guide och få en inspirerande natt under stjärnorna medan vi campar i denna fantastiska atmosfär. Se solen gå upp från en plats som väldigt få får uppleva.

Dag 8: Monument Valley – Grand Canyon NP
Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon anses vara en av världens mest spektakulära platser. Vandra längs en stig och känn solens värme och vinden mot ansiktet när du beundrar den otroliga utsikten. Sitt ned och se på det fantastiska spelet mellan ljus och skugga. Med sina otaliga utsiktspunkter ser Grand Canyon aldrig lika ut.

På eftermiddagen kan du göra en helikoptertur över Grand Canyon (inte inkluderat) eller se den spektakulära Grand Canyon Movie. Vi återvänder därefter till lägerplatsen för att grilla och återuppleva denna minnesrika dag runt lägerelden.

OBS! Om du har förhandsbokat Grand Canyon Helikopter kommer du att var med på denna 45-50 minuter helikoptertur på dag 15 eller 16. Vilken dag det blir informerar din reseledare om. 

Dag 9: Grand Canyon

Denna dag är fri för egna aktiviteter. Vandra runt i parken, eller hyr en cykel för att hinna se mer på kortare tid.

Valfria aktiviteter denna dag: Grand Canyon IMAX movie. På en gigantisk filmduk kan du se världens mest sedda IMAX film, nämligen «Grand Canyon, The Hidden Secrets» eller varför inte hoppa in i en helikopter och se majestätiska Grand Canyon från ett annorlunda perspektiv.

Dag 10: Grand Canyon – Las Vegas
Las Vegas

Las Vegas

Vi reser från Grand Canyon till Las Vegas via Route 66 och stannar på ett lite annorlunda hamburger ställe. På kvällen kommer vi till «the City of Lights», Las Vegas. Promenera längs med den kända Las Vegas Strip och utforska denna unika stad med en VIP Limousine tur..

Dag 11: Las Vegas

Prova lyckan på ett av de stora kasinon (kom ihåg 21-års gränsen) eller se en av de många shower som erbjuds. Eller använd tiden till att shoppa, äta eller koppla av vid poolen.

Valfria aktiviteter denna dag: Las Vegas Show. Lämna den verkliga världen utanför och låt dig underhållas. Du kan välja mellan levande musik, burlesque, stand up, magi, Cirque Du Soleil, och mycket mer. Oavsett vad du önskar att se så finns det i denna stad.

Dag 12: Las Vegas – Bishop

Besök en av landets mest robusta landskap, den legendariska Death Valley. Detta är den torraste och varmaste platsen i Nordamerika. Omgiven av bergstoppar, som stäcker sig upp till 3000 m.ö.h., ligger Bishop, en av «Amerikas coolaste städer», mitt i ett otroligt område med fantastisk natur. Njut av bortglömda varma källor och titta upp på den fantastiska stjärnhimlen.

Dag 13: Bishop – Yosemite NP
Naturskjönne Sierra Nevada i California

Naturskjönne Sierra Nevada i California

Vi besöker den gamla Mono Lake och vandrar bland dramatiska och fascinerande kalkstensformationer. Njut av utsikten över Yosemite nationalparks sagolika kullar och granitklippor medan du reser på en av de vackraste vägarna i Kalifornien genom Tioga-passet. Detta är en fantastisk väg genom Sierra Nevada bergskedjan som förbinder Bishop med Yosemite Nationalpark.

Dag 14: Yosemite National Park

Ta korte gåturer till majestetiske fossefall, klare innsjöer, vakre enger och vandre mellom gigantiske trær. Er du heldig kan du få öye på amerikansk svartbjörn, hjort eller prærieulv. Om man önsker kan man leie sykkel i Yosemite Valley.

Dag 15: Yosemite National Park – San Francisco
Painted Ladies i San Francisco

Painted Ladies i San Francisco

Vi ankommer till en av de mest ikoniska städerna i världen – San Fransisco. Din reseledare kommer att peka ut några av de mest populära sevärdheterna när vi är på väg in i staden. Kanske får du en glimt av den ståtliga Golden Gate Bridge, ett otroligt byggnadsverk i art deco stil. Res tillbaka i tiden och ta en tur med spårvagn (inte inkluderat) upp på de branta åsarna eller hyr en cykel för att utforska staden. På kvällen kan du ta en båttur i solnedgången om du så önskar.

Vi tillbringar natten på ett hotell i centrum och i närheten av nöjeslivet.

Dag 16: San Fransisco

Avresa på valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco, och vi rekommenderar att man tillbringar lite extra tid här om man vill utforska staden. Tala med din resekonsultent för att beställa boende. Haight-Asbury, Alcatraz, Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf och stadens kända spårvagn väntar på dig.

Bilder och video

French Quarter i New Orleans

I San Antonio finnes den störste konsentrasjonen av misjonsstasjoner i Nordamerika

Monument Valley

Grand Canyon

Las Vegas

Naturskjönne Sierra Nevada i California

Painted Ladies i San Francisco

Mer information om turen

Restyp: 

Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla av spännande destinationer och är designade för dig i åldern 18-39 år.

Fysisk utmaning: Light
Det ingår lätta vandringar.  Passar de flesta. Ingeting för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna med någon hotellövernattning

Antal deltagare
max 22, genomsnitt 16

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om New Orleans to San Francisco Road Trip?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 15 450 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

Best of the US Express

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 18 800 kr
Denna spännande 2-veckors campingresa genom USA inkluderar nästan alla de största höjdpunkterna som finns i detta enormt stora land.

läs mer

Camping America’s West

Upplevelsesresa i Nordamerika
22 dagar – från 22 800 kr
Trodde du att allt på kors och tvärs av The Great American West är färdig utforskat nu?

läs mer

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelsesresa i Nordamerika
23 dagar – från 20 900 kr
Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – när du kommer utanför stadsgränsen ser du att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand

läs mer

Musik, berg och särverdigheter

Upplevelsesresa i Nordamerika
8 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – detta är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, besöker kända städer och historiska sevärdheter.

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelsesresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Western Wonder

Upplevelsesresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelsesresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Best of the West

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link