Välj en sida

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelseresa i Nordamerika
 

Coast to Coast Camping Westbound

New York till San Francisco – 23 dagar

Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – så fort du kommer utanför stadsgränsen upptäcker du
att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

Denna upplevelseresa från kust till kust tar dig landsvägen från New York via Chicago till San Francisco. Du får dessutom uppleva många spännande destinationer som ligger däremellan. På dagtid besöker vi vackra områden som Yosemite och Old Faithful, på kvällarna väntar upplevelser som matlagning över öppen eld och camping i den stora vildmarken. Tänk dig att vakna upp vid sidan av Mississippi River! Res kust till kust och ta emot allt som detta fantastiska land har att erbjuda.

Resfakta

Pris: från 26 900 kr

Priset inkluderar:

 • Standardhotell (5 nätter), deltagande camping (17 nätter)
 • 16 frukostar, 14 luncher och 15 middagar
 • Entréavgift till alla nationalparker
 • Maid of the Mist båttur (Niagarafallen)
 • Rundvandring i Chicago
 • Besök i ett amishsamhälle
 • Deadwood
 • Wall Drug
 • Tioga Pass
 • Besök på ett ölbryggeri med ölprovning
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–New York/San Francisco
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Yellowstone
 • The Badlands
 • Niagara Falls
 • Yosemite
 • Mississippi
Karta: Coast to Coast Camping Westbound
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: New York City

Turen starter i New York

Turen startar i New York.

Ankomst valfri tid.

I kväll börjar äventyret. Gå gärna ut och utforska New York, men se till att du är tillbaka i tid för att träffa resten av gruppen. Reseledaren kommer att gå igenom programmet och detaljerna för resan. Vi hjälper dig gärna om du vill boka några dagar i New York innan upplevelseresan startar.

 

Dag 2: New York City – Newburgh

Vi beger oss in i den myllrande storstaden. Reseledaren gör en kortare presentation av New York innan ni kan tillbringa morgonen som ni önskar. Varför inte gå en tur i Central Park eller ta en sväng till Times Square? Central Park är 3,4 km² och även om parken verkar naturlig är nästan hela anlagd. Vid Times Square ligger ett av världens mest hektiska övergångställen och området är även centrum för världens underhållningsindustri. Vi rekommenderar även ett besök i China Town samt minnesplatsen och museet för 9/11. Efter en dag i storstaden byter vi den pulserande atmosfären mot stilla vildmark och brinnande lägereldar.

Dag 3: Newburgh – Finger Lakes

Vi startar dagen med att utforska ett av de högsta vattenfallen i området Rocky Mountain, nämligen Taughannock Falls som är 66 meter högt. Här kan du välja om du vill gå ner helt till botten av vattenfallet, eller om du endast vill se det ovanifrån. När vi anländer till Finger Lakes kan du välja mellan att koppla av och njuta av den fantastiska naturen, hyra en kajak eller pröva dina balanskunskaper på en Stand Up Paddleboard (SUP). Det finns även en vingård som du kan besöka om du är över 21 år.

Dag 4: Finger Lakes – Niagara Falls

Ett spännande äventyr väntar på oss vid Niagarafallen. Kom nära det forsande vattnet ombord på båten ”Maid of the Mist”, som tar oss med på en tur till botten av Niagara Falls State Park Horseshoe Falls. I decennier har Niagarafallens besökare nämnt ”Maid of the Mist” som en av höjdpunkterna på sin resa. Vi återvänder efter solnedgången för att se de mäktiga fallen som är upplysta i en regnbåge av färger.

Valfria aktiviteter denna dag: besök till Cave of the Winds, som tar dig 53 meter ned till Niagara Gorge. Ta på dig en poncho och sandaler, och följ gångvägen längs Niagarafloden till Hurricane Deck som liggen endast några meter från fallet. Du behöver inte duscha denna dag, Niagarafallen kommer att hjälpa dig med det.

Dag 5: Niagara Falls – Sandusky
Vi reser vidare till Cleveland där du har möjlighet att besöka Rock and Roll Hall of Fame, innan vi åker vidare mot Sandusky. I Rock and Roll Hall of Fame kan du se utställningar med material från band och artister som The Beatles, Elvis Presley, Metallica, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Janis Joplin och många fler. I Sandusky kan du känna på adrenalinet på Cedar Point Amusement Park, som har utsetts till världens bästa nöjespark 16 år i rad. Här finns 72 olika åkattraktioner som bl.a. inkluderar 16 berg- och dalbanor.
Dag 6: Sandusky – Chicago

Millennium Park i Chicago

Millennium Park i Chicago.

På väg mot Chicago gör vi ett stopp i amishsamhället Shipshewana, där du har möjlighet att ta en tur runt i samhället med häst och vagn (extra kostnad).

Väl framme i Chicago tar reseledaren med er på en kortare rundvandring. Ni får tips om var ni hittar matvaruaffärer, stadsdelscentrum och bankomater. Vi rekommenderar att man följer med på en officiell guidad tur för att få mer information och lära sig mer om Chicagos historia.

Valfria aktiviteter denna dag: besöka det 412 meter höga Willis Tower, där du på en fin dag kan se upp till fyra stater och få en fantastisk utsikt över Chicago. Besök gärna Millenniumparken som ligger i närheten av Lake Michigan. Parken skulle egentligen ha invigts till firandet av millennieskiftet, men öppnades fyra år senare.

Day 7: Chicago
Tillbringa dagen som du vill. Idag kan det tillkomma nya resenärer i gruppen och du får gärna delta på välkomstmötet för att få mer information om den fortsatta resan. Annars kan du göra det du inte hann med igår. Vi rekommenderar varmt ett besök till Navy Pier Boardwalk, där du kan strosa runt i de många butikerna och museerna. Passa på att se en teaterföreställning och njut av god mat på någon av restaurangerna.
Dag 8: Chicago – Frontenac

Idag har vi ca 9 timmars bilresa till Frontenac framför oss, men på vägen stannar vi till vid Miller Brewing Company i Milwaukee. Här ser vi en introduktionsfilm och får sedan en guidad visning av bryggeriet, där det har bryggts öl i mer än 155 år.

Dag 9: Frontenac – Sioux Falls
Starta dagen med ett besök i Amerikas största shoppingcenter, Mall of America. Tycker du inte om att shoppa? Inga problem, här finns även en inomhusnöjespark.

Väl framme i Sioux Falls kan du tillbringa resten av dagen med att leta efter de små vattenfallen eller koppla av i lugna omgivningar.

Dag 10: Sioux Falls – Badlands National Park
Vi kör genom Badlands innan vi kommer till Black Hills.

Det är valfritt att besöka en genuin South Dakota 1880’s Town. Föreställ dig livet på prärien för 100 år sedan – nu befinner du dig på rätt plats för att uppleva det på riktigt. I denna stad finns mer än 30 byggnader från 1880 till 1920 och samtliga är i original. Byggnaderna är möblerade med autentiska möbler, antikviteter och bilder. Här finns även ett museum med rekvisitan som användes under inspelningen av Kevin Costners berömda film ”Dansa med vargar”.

Dag 11: Badlands National Park – Custer State Park
Lakotaindianerna gav detta område namnet ”mako sica”, som betyder ”land bad” och därav namnet Badlands. Vi gör en kortare tur och får verkligen känna på hur det är att vara isolerad från resten av världen. Spana ut över mil efter mil med endast öde landskap. Har du tur får du se präriehundar, bison, bighorn-får och svartfotad iller.

Vi får också uppleva ett s.k. ”roadside wonder”, som är anledningen till att Wall är en så populär plats att besöka. Det hela startade på 1930-talet, då de serverade gratis isvatten till törstiga turister som kom från östkusten. Väl framme i Custer State Park har du möjlighet att utforska den fascinerande terrängen som ligger 1 621 m ö.h. och har en fantastisk utsikt.

Dag 12: Custer State Park – Devils Tower

Mount Rushmore

Mount Rushmore.

I dag får vi uppleva det berömda Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial och sist men inte minst staden Deadwood. Mount Rushmore är en av USA:s mest inspirerande symboler för demokrati och frihet. Varje huvud är lika högt som ett sexvåningarshus och avbildar fyra av de mest inflytelserika presidenterna i USA: George Washington, Thomas Jefferson, Teddy Roosevelt och Abraham Lincoln.

Minnesmärket Crazy Horse byggdes för att hedra de nordamerikanska indianernas kultur och traditioner. Chief Standing Bears ord ”My fellow chiefs and I would like the white man to know the red man have great heroes, too” fick skulptören Korczak Ziolkowski att skapa ett minnesmärke för Lakotastammen 1939. Monumentet är under uppbyggnad, men när det är färdigställt kommer det att vara 195 meter brett och 172 meter högt och därmed också världens största skulptur.

Staden Deadwood etablerades under Black Hills-guldfebern, som lockade till sig revolvermän, gamblers och prostituerade. Staden är beryktad för mordet på ”Wild Bill” Hickok.

Dag 13: Devils Tower – Cody
På vägen från Devils Tower till Cody kör vi genom Bighorn National Park. Med kristallklara insjöar och fina ängar och dalar som formats av glaciärer, är Bighorn National Park en av de mest natursköna platser vi kör genom mot Cody, staden som är känd som ”Rodeo Capital of the World”.

Valfria aktiviteter denna dag: Buffalo Bill Historic Center, ett museum i världsklass som visar ”Buffalo Bills” levnadshistoria samt historien och myterna om den amerikanska västern. Annars kan du uppleva den välkända westernaktiviteten Rodeo.

Dag 14: Cody – Yellowstone National Park

Er du riktig heldig, kan du till och med få öye på grizzlybjörner i Lamar Valley

Har du tur kan du få se en grizzlybjörn i Lamar Valley.

Vi reser vidare till Yellowstone, som är världens första nationalpark. Här kan vi beundra de färgrika gejsrarna, de mäktiga vattenfallen samt det spännande djurlivet. Vi kommer att utforska ”the Northern Loop”, som erbjuder en ännu vackrare natur, mer fantastiskt djurliv och diverse hydrotermala aktiviteter. Vi kommer även att se Mammoth Hot Springs, vandra längs med Porcelain Basin-stigen genom Norris Geyser Basin och uppleva de många kontraster som denna nationalpark bjuder på.

Hoppas att du tog med dig en kikare, för i Lamar Valley får du testa din förmåga att upptäcka djuren som strövar runt i nationalparken. Detta är en av de bästa platserna att se det spektakulära djurlivet i USA – här finns nämligen bison, grizzlybjörnar och vargar oavsett vilken årstid det är.

Dag 15: Yellowstone National Park
I dag ska vi utforska “the Southern Loop”, där vi får se Old Faithful (gejser), Grand Prismatic Spring (varm källa), West Thumb (gejser) och Yellowstone Lake.
Dag 16: Yellowstone National Park – Jackson
Vi korsar “Continental Divide” på väg till Grand Teton National Park. Continental Divide är en bergskedja som sträcker sig från Berings sund till Magellans sund.

Vi stannar vid Jenny Lake i Grand Teton National Park och njuter av den harmoniska omgivningen. Här kan du ta en båttur till andra sidan sjön och uppleva ”Hidden Falls” och ”Inspiration Point”. Grand Teton National Park erbjuder ett naturligt landskap, rikt djurliv, gömda vattenfall och hundratals av vandringsleder. Teton Range omger de orörda insjöarna, och här finns mer än 12 toppar som är högre än 3 658 meter.

Väl framme i Jackson har du möjlighet att besöka välkända Million Dollar Bar (Obs! 21-årsgräns). Baren är känd för westerndans, levande underhållning och fascinerande dekor.

Dag 17: Jackson – Twin Falls
Morgonen är fri för egna aktiviteter, men testa gärna forsränning på Snake River eller ridning. På eftermiddagen reser vi vidare till Twin Falls och på vägen dit gör vi ett stopp vid Shoshone Falls.
Dag 18: Twin Falls – Reno
Luta dig tillbaka och koppla av när vi korsar gränsen till Nevada. Staden Reno är känd att vara ”The Biggest Little City in the World”.
Dag 19: Reno – South Lake Tahoe
Efter en kort resa är vi framme vid Lake Tahoe. Inga aktiviteter är planerade denna eftermiddag, men utforska gärna området till fots. Du kan även testa en av de många aktiviteterna du kan göra på sjön eller ta fram en bra bok och koppla av.
Dag 20: South Lake Tahoe – Yosemite National Park

Yosemite Nationalpark

Yosemite Nationalpark.

Beundra den spektakulära utsikten över Yosemite National Park, med sina vackra bergstoppar och granitkupoler. Vi har också möjlighet att få uppleva en av Kaliforniens mest natursköna vägar över Tioga-passet. Håll ögonen öppna, med lite tur kanske du får syn på en svartbjörn, hjort eller prärievarg.

Dag 21: Yosemite National Park
Du har en hel dag till att utforska Yosemite National Park på egen hand. Testa en av de många vandringslederna till fots eller hyr en cykel.
Dag 22: Yosemite National Park – San Francisco

Golden Gate utenfor San Francisco

Golden Gate utanför San Francisco.

Få en glimt av Golden Gate Bridge på väg in till en av Amerikas mest populära städer, San Francisco. Reseledaren pekar ut några av stadens mest sevärda platser. Res tillbaka i tiden och ta en tur med spårvagnen (inte inkluderat) uppför de branta kullarna, eller hyr en cykel och utforska staden. Om det lockar kan du under kvällen ta en båttur i solnedgången. Vi tillbringar natten på hotell i centrum nära nöjeslivet.

Dag 23: San Francisco
Avresa valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco och vi rekommenderar att du tillbringar lite extra tid här om du vill uppleva staden. Prata med din reseledare för att boka boende. Haight-Ashbury, Alcatraz, Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf och stadens kända spårvagnar väntar på dig.

Bilder och video

Turen startar i New York.
Niagarafallen.
Millennium Park i Chicago.
Mount Rushmore.
Har du tur kan du få se en grizzlybjörn i Lamar Valley.
Yosemite nationalpark.
Golden Gate Bridge i San Francisco.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39 år.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Coast to Coast Camping Westbound?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Eirik Bekkevar Nilsen

Resespecialist
eirik@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 16 900 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat i San Francisco. Upplev den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 22 900 kr
Följ med på en spännande campingresa genom USA och upplev några av höjdpunkterna i detta gigantiska land.

läs mer

Camping America’s West

Upplevelseresa i Nordamerika
22 dagar – från 23 900 kr
Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer