Välj en sida

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelseresa i Nordamerika

Coast to Coast Camping Westbound

New York till San Francisco – 23 dagar

Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – när du kommer utanför stadsgränsen ser du att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

Denna upplevelseresa från kust till kust tar dig landsvägen från New York via Chicago till San Francisco, och du får även uppleva många spännande destinationer som ligger mittemellan. På dagtid besöker vi vackra områden som Yosemite och Old Faithful, på kvällarna upplevelser som matlagning över öppen eld och camping i den stora vildmarken – tänk att vakna upp vid sidan av Mississippi River. Res kust till kust och ta emot allt som detta fantastiska land har att erbjuda.

Resfakta

Pris från kr. 20.900,-

Priset inkluderar:

 • Standard hotell (5 nätter), deltagande camping (17 nätter)
 • 16 frukostar, 14 luncher och 15 middagar
 • Entréavgift till alla nationalparker
 • Maid of the Mist båttur (Niagara Falls)
 • Orienteringsvandring i Chicago
 • Besök i ett Amish samhälle
 • Deadwood
 • Wall Drug
 • Tioga Pass
 • Besök på en ölfabrik och ölprovning
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresan t/r Sverige – New York/San Francisco
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Ev.. Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Yellowstone
 • The Badlands
 • Niagara Falls
 • Yosemite
 • Mississippi
Karta: Coast to Coast Camping Westbound

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: New York City
Turen starter i New York

Turen starter i New York

Ankomst valfri tid.

I kväll börjar äventyret. Gå gärna ut och utforska New York, men se till att du är tillbaka i tid för att träffa resten av gruppen. Reseledaren kommer att gå igenom programmet och detaljerna för rundresan. Vi hjälper dig gärna om du vill boka flera dagar i New York innan upplevelseresan startar.

Dag 2: New York City – Newburgh

Vi beger oss in i den hektiska storstaden. Reseledare gör en kortare presentation av New York innan ni kan använda morgonen som ni önskar. Varför inte gå en tur i Central Park, eller till Time Square? Central Park är 3,4 km² stor, och även om parken verkar naturlig är nästan hela anlagd. Vi rekommenderar även ett besök i China Town samt minnesplatsen och museet för 9/11. Time Square är ett av världens mest hektiska övergångställen för fotgängare och det är center för världens underhållningsindustri. Efter en dag i storstaden, byter vi den hektiska atmosfären mot stilla vildmark och brinnande bål.

Dag 3: Newburgh – Finger Lakes

Vi startar dagen, med ett av de högsta vattenfallen i Rocky Mountain området, nämligen Taughannock Falls, som er 66m högt. Här kan du välja om du vill gå helt ner till botten av vattenfallet, eller om du endast vill se det ovanifrån. När vi ankommer Finger Lakes kan du välja mellan att koppla av och njuta av den fantastiska naturen, hyra en kajak eller pröva dina balanskunskaper på en Stand Up Paddleboard (SUP). Det finns också en vingård som du kan besöka om du är över 21 år.

Dag 4: Finger Lakes – Niagara Falls

Ett spännande äventyr väntar oss vid Niagara Falls. Få känslan av forsande vattnet ombord på båten «Maid of the Mist». Maid of the Mist tar oss på en tur till botten av Niagara Falls State Park Horseshoe Falls. Generationer av Niagara Falls besökare har nämnt Maid of the Mist som en av höjdpunkterna på deras resa. Vi återvänder efter solnedgången för att se de mäktiga fallen som är upplysta i en regnbåge av färger.
Valfria aktiviteter denna dag: besök Cave of the Winds, som tar dig 53 meter ned till Niagara Gorge. Ta på dig en poncho och sandaler och följ gångvägen längs Niagara floden till Hurricane Deck som liggen endast några meter från fallet. Du behöver inte duscha denna dag, Niagara Falls kommer att göra det åt dig.

Dag 5: Niagara Falls – Sandusky

Vi reser vidare till Cleveland och du har möjlighet att besöka Rock and Roll Hall of Fame innan vi åker vidare mot Sandusky. I Rock and Roll Hall of Fame kan du se en samling av band och artister som The Beatles, Elvis Presley, Metallica, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Janis Joplin samt många fler. I Sandusky kan du känna på adrenalinet på Cedar Point Amusement Park, som har utsetts till världens bästa nöjespark 16 år i rad. Här finns 72 olika attraktioner som bl.a. inkluderar 16 berg- och dalbanor.

Dag 6: Sandusky – Chicago
Millennium Park i Chicago

Millennium Park i Chicago

På väg mot Chicago gör vi ett stopp i amish samhället, Shipshewana, där du har möjlighet att åka runt i samhället med häst & vagn (extra kostnad)

Väl framme i Chicago tar reseledaren med er på en kortare promenad. Ni får tips om var ni hittar matvaruaffärer, stadsdelscentrum, bankomater osv. Vi rekommenderar att följer med på en officiell guidad tur för att få mer information och historia om Chicago. Valfria aktiviteter denna dag: Det 412 meter höga Willis Tower, där du på en fin dag kan se upp till fyra stater och få en fantastisk utsikt över Chicago. Besök gärna Millennium parken som ligger i närheten av Chicago sidan av Lake Michigan. Parken skulle egentligen öppnat till firandet av milleniet, men öppnades fyra år senare.

Day 7: Chicago

Dagen er åpen for hva du önsker å gjöre. I dag kan det komme andre resande med i gruppen deres – delta gjerne på velkomstmötet for å få mer information om turen videre. Dagen kan ellers brukes till det du ikke rakk i går. Vi anbefaler virkelig et besök till Navy Pier Boardwalk, der du kan tusle rundt i de mange butikkene och museene, få gjerne med deg en forestilling i teateret eller spise deg mett på de gode restaurantene.

Dag 8: Chicago – Frontenac

I dag har vi ca 9 timmar att köra till Frontenac, men vi stannar vid Miller Brewing Company i Milwaukee. Här ser vi en introduktionsvideo och får sedan en guidad visning av bryggeriet, som har bryggt öl i mer än 155 år.

Dag 9: Frontenac – Sioux Falls

Starta dagen med ett besök i Amerikas största shoppingcenter, Mall of America. Tycker du inte om att shoppa? Inte något problem, här finns även en inomhus nöjespark.

Väl framme i Sioux Falls, kan du tillbringa resten av dagen med att hitta fram till de små vattenfallen eller koppla av i lugna omgivningar.

Dag 10: Sioux Falls – Badlands National Park

Vi kör genom Badlands innan vi kommer till Black Hills.

Det är valfritt att besöka en original South Dakota 1880’s Town. Föreställ dig livet på prärien för 100 år sedan – då är detta staden att besöka. I denna stad finns mer än 30 byggnader från 1880 till 1920 och de är i original. Byggnaderna är möblerade med autentiska möbler, antikviteter och bilder. Här finns även ett museum med rekvisitan som användes under inspelningen av Kevin Costners berömda film ”Dansa med vargar”.

Dag 11: Badlands National Park – Custer State Park

Dag 11: Badlands National Park – Custer State Park

Lakotaindianerna gav detta område namnet «mako sica», som betyder «land bad», där av namnet Badlands. Vi gör en kortare tur och får verkligen känna på hur det är att vara isolerad från resten av världen. Du kan se mil efter mil med endast öde landskap. Har du tur får du se präriehundar, bison, bighorn får och svartfotad iller

Vi får också uppleva ett s.k. «roadside wonder», som är anledningen till att Wall är en så populär plats att besöka. Det hela startade på 1930 talet, då de serverade gratis isvatten till törstiga turister som kom från östkusten. Väl framme i Custer State Park har du möjlighet att utforska den fascinerande terrängen som ligger 1621 m.ö.h och har en fantastisk utsikt.

Dag 12: Custer State Park – Devils Tower
Mount Rushmore

Mount Rushmore

I dag får vi uppleva det berömda Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial och sist men inte minst staden Deadwood. Mount Rushmore är ett av USAs mest inspirerande symboler för demokrati och frihet. Varje huvud är lika högt som ett hus med sex våningar och du kan se huvudena från fyra av de mest inflytelserika presidenterna i USA: George Washington, Thomas Jefferson, Teddy Roosevelt och Abraham Lincoln.

Minnesmärket Crazy Horse byggdes för att hedra de nordamerikanska indianernas kultur och traditioner. Chief Standing Bear ord, ”My fellow chiefs and I would like the white man to know the red man have great heroes, too” fick skulptören Korczak Ziolkowski att skapa ett minnesmärke för Lakota stammen 1939.  Monumentet är under uppbyggnad, men när den är färdigställd kommer den att vara 195 meter bred och 172 meter hög och därmed också världens största skulptur.

Staden Deadwood etablerades under Black Hills guldfebern, som lockade till sig revolvermän, gamblers och prostituerade. Staden är beryktad för mordet på «Wild Bill» Hickok.

Dag 13: Devils Tower – Cody

På vägen från Devils Tower till Cody kör vi genom Bighorn National Park. Med kristallklara insjöar och fina ängar och dalar som formats av glaciärer, är Bighorn National Park en av de mest natursköna platser vi kör genom mot Cody, staden som är känd som «Rodeo Capital of the World».

Valfria aktiviteter denna dag: Buffalo Bill Historic Center, ett museum i världsklass som visar «Buffalo Bill» levnadshistoria samt även historien och myterna om den amerikanska västern.  Eller upplev den välkända westernaktiviteten Rodeo.

Dag 14: Cody – Yellowstone National Park
Er du riktig heldig, kan du till och med få öye på grizzlybjörner i Lamar Valley

Er du riktig heldig, kan du till och med få öye på grizzlybjörner i Lamar Valley

Vi reser vidare till Yellowstone, som är världens första nationalpark. Här kan vi beundra de färgrika gejsrarna, de mäktiga vattenfallen samt det spännande djurlivet. Vi kommer att utforska «the Northern Loop», som erbjuder en ännu vackrare natur, mer fantastiskt djurliv och diverse hydrotermala aktiviteter. Vi kommer även att se Mammoth Hot Springs, vandra längs med Porcelain Basin-stigen genom Norris Geyser Basin och uppleva de många kontrasterna som denna nationalpark bjuder på.

Hoppas att du tog med dig en kikare, för i Lamar Valley får du testa din förmåga att se djuren som vandrar runt i nationalparken. Detta är en av de bästa platserna att se det spektakulära djurlivet på i USA – här finns nämligen bison, grizzlybjörnar och vargar oavsett vilken årstid det är.

Dag 15: Yellowstone National Park

I dag ska vi utforska “the Southern Loop”, där vi får se Old Faithful (gejser) Grand Prismatic Spring (varm källa),  West Thumb (gejser) och Yellowstone Lake.

Dag 16: Yellowstone National Park – Jackson

Vi korsar “Continental Divide” på väg till Grand Teton National Park. Continental Divide är en bergskedja som sträcker sig från Bering sundet till Magellan sundet.

Vi stannar vid Jenny Lake i Grand Teton National Park och njuter av den harmoniska omgivningen. Här kan du ta en båttur till andra sidan sjön och uppleva «Hidden Falls» och «Inspiration Point». Grand Teton National park erbjuder ett naturligt landskap, rikt djurliv, gömda vattenfall och hundratals av vandringsleder. Teton Range råder över de orörda insjöarna, och här finns mer än 12 toppar som är högre än 3658 meter. 

Väl framme i Jackson har du möjlighet att besöka den välkända Million Dollar Bar (Obs! 21 års gräns). Baren är känd för western dans, levande underhållning och fascinerande dekor.

Dag 17: Jackson – Twin Falls

Morgenen är fri för egna aktiviteter, men testa gärna forsränning på Snake River eller ridning. På eftermiddagen reser vi vidare till Twin Falls och på vägen dit gör vi ett stopp vid Shoshone Falls.

Dag 18: Twin Falls – Reno

Luta dig tillbaka och koppla av när vi korsar över gränsen till Nevada. Staden Reno är känd att vara «The Biggest Little City in the World».

Dag 19: Reno – South Lake Tahoe

Efter en kort resa är vi framme vid Lake Tahoe. Inga aktiviteter är planerade denna eftermiddag, men utforska gärna området till fots. Du kan även testa en av de många aktiviteterna du kan göra på sjön eller ta fram en bra bok och koppla av.

Dag 20: South Lake Tahoe – Yosemite National Park
Yosemite Nationalpark

Yosemite Nationalpark

Beundra den spektakulära utsikten över Yosemite National Park. Der finns vackra bergstoppar och granitkupoler. Vi har också möjlighet att få uppleva en av Kaliforniens mes natursköna vägar över Tioga-passet. Håll ögonen öppna! Med lite tur kanske du får syn på en svartbjörn, hjort eller prärievarg.

Dag 21: Yosemite National Park

Du har en hel dag till att utforska Yosemite National Park på egen hand. Testa en av de många vandringslederna till fots eller hyr en cykel.

Dag 22: Yosemite National Park – San Francisco
Golden Gate utenfor San Francisco

Golden Gate utenfor San Francisco

Få en glimt av Golden Gate Bridge på väg in till en av Amerikas mest populära städer, San Francisco. Reseledaren pekar ut några av de mest populära platserna i San Francisco. Res tillbaka i tiden och ta en tur med spårvagnen (inte inkluderat) uppför de branta kullarna, eller hyr en cykel och utforska staden. På kvällen kan du, om det lockar,  ta en båttur i solnedgången. Vi tillbringar natten på hotell i centrum och nära nöjeslivet.

Dag 23: San Fransisco

Avresa på valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco och vi rekommenderar att du tillbringar lite extra tid här om du vill uppleva staden. Tala med din resekonsultent för att beställa boende. Haight-Asbury, Alcatraz, Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf och stadens kända spårvagn väntar på dig.

Bilder och video

Turen starter i New York

Niagara Falls

Millennium Park i Chicago.

Mount Rushmore

Er du riktig heldig, kan du till och med få öye på grizzlybjörner i Lamar Valley

Yosemite Nationalpark

Golden Gate utenfor San Francisco

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla av spännande destinationer och är designade för dig i åldern 18-39 år.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna med någon hotellövernattning

Fysisk utmaning: Light
Det ingår lätta vandringar.  Passar de flesta. Ingeting för krävande.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Coast to Coast Camping Westbound?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 15 450 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelsesresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat I San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer

Best of the US Express

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 18 800 kr
Denna spännande 2-veckors campingresa genom USA inkluderar nästan alla de största höjdpunkterna som finns i detta enormt stora land.

läs mer

Camping America’s West

Upplevelsesresa i Nordamerika
22 dagar – från 22 800 kr
Trodde du att allt på kors och tvärs av The Great American West är färdig utforskat nu?

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelsesresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Musik, berg och särverdigheter

Upplevelsesresa i Nordamerika
8 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – detta är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, besöker kända städer och historiska sevärdheter.

läs mer

Western Wonder

Upplevelsesresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelsesresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Best of the West

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link