Välj en sida

Camping America's West

Upplevelseresa i Nordamerika

Camping America’s West

USA – 22 dagar

Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

Nej då, under de kommande 22 dagarna ska vi på en rundresa till många fantastiska platser.
Som vackra San Francisco, förtrollande LA, San Diego, Scottsdale och staden som aldrig
sover; Las Vegas. På vägen dit finns det möjlighet att bada, testa forsränning på
Coloradofloden, vandra i Grand Canyon och sova under stjärnhimlen i regionens
bästa nationalparker. Tre veckor med minnen för livet väntar.

Resfakta

Pris: från 23 900 kr

Priset inkluderar:

 • Standardhotell/hostel (6 nätter), deltagande camping (15 nätter)
 • 15 frukostar, 14 luncher och 13 middagar
 • Entrébiljetter till alla national- och stadsparker med vandringar
 • Rundvandring i Las Vegas
 • Solnedgång vid kanten av Grand Canyon
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–New York/San Francisco
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufför

Höjdpunkter:

 • Colorado River
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Los Angeles
 • San Francisco
Karta: Camping America's West
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: San Francisco

San Francisco och Golden Gate Bridge

San Francisco och Golden Gate-bron.

Ankomst valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco och vi rekommenderar därför en extra dag här innan själva rundresan startar, så att du hinner se mer av denna vackra stad.

På ankomstdagen hålls ett informationsmöte kl. 19:00 som håller på i ca 1 timme. Här träffar du gruppen och er reseledare för en genomgång av programmet. Du får gärna utforska staden redan under dagen, men kom ihåg att vara tillbaka på hotellet i tid för att träffa gruppen och vara med på informationsmötet.

Dag 2: San Francisco – Big Sur

 

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Bixby Bridge på Big Sur-kusten i Kalifornien.

Kasta en blick mot Golden Gate Bridge när vi lämnar San Francisco och sätter kurs mot Big Sur. Vi stannar till i Monterey innan vi fortsätter på de krokiga vägarna längs med kusten.

Vågor som slår in mot land, mystisk dimma och stupbranta klippor gör resan längs med Kaliforniens kust på Highway 1 till en oförglömlig upplevelse. Här är det bara att beundra den vackra kustlinjen och bergskedjan i Big Sur. I Monterey kan du gå en promenad i hamnen eller fönstershoppa på Cannery Row. Är du hungrig? Provsmaka några av de många olika varianterna av blåmusslor.

Beräknad restid:
San Francisco–Big Sur: 7 timmar

Dag 3: Big Sur – Lake Cachuma

Utforska Julia Pfeiffer Burns State Park, innan vi fortsätter på den imponerande Highway 1 med den vackra utsikten över Kaliforniens kust. Vid Julia Pfeiffer Burns State Park kan du se vattenfall som forsar från granitklippor rätt ned i havet. Vi campar ute vid Cachuma Lake.

Elephant Seal Rookery: Låt dig fascineras av det enormt rika marina livet längs kusten. Efter att ha varit nära att utrotas på grund av jakten på sitt späck, är nu sjöelefanten tillbaka. Under året kommer det mer än 17 000 sjöelefanter hit för att chilla på stranden och föröka sig. Kom ihåg kameran och passa på att ta bilder på dessa fascinerande djur.

Beräknad restid:
Big Sur–Lake Cachuma: 7 timmar

Dag 4: Lake Cachuma – Los Angeles

Walk of Fame i Los Angeles

Walk of Fame i Los Angeles.

Nu är det dags för kändissafari! Idag kör vi till Kaliforniens kanske mest glamourösa stad, nämligen Los Angeles. Reseledaren pekar ut kända områden och sevärdheter på väg in till centrum.

Övernattningen i Los Angeles ger en paus från campandet och vi njuter av bekväma hotellsängar.

Vandra runt i den ikoniska staden och besök kända platser som Walk of Fame utanför Grauman’s Chinese Theatre i Hollywood, där kändisars hand- och fotavtryck och signatur finns. Kom ihåg att ta den obligatoriska bilden av Hollywoodskylten.

Tillbringa eftermiddagen med att utforska Los Angeles. Varför inte besöka Santa Monica Pier, shoppa på 3rd St Promenade eller ha kul på Universal Studios? Universal Studios har spännande temaparker med berg- och dalbanor och andra åkattraktioner, och inte minst en äkta och aktiv filmstudio. På kvällen kan du strosa runt i några av de många butiker som Los Angeles har att erbjuda, som varvas med restauranger och biografer längs med City Walk.

Beräknad restid:
Lake Cachuma–Los Angeles: 6 timmar

Dag 5: Los Angeles – San Diego

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. Varför inte besöka Venice Beach och utforska den kända cirkusliknande strandpromenaden och låta dig imponeras av gatuartisterna?

Vi kör genom Orange County innan vi fortsätter på den vackra kustvägen ner till San Diego. Väl framme i San Diego kan du besöka den gamla stadsdelen och lära dig dess historia medan du njuter av lokal mat och dryck.

Beräknad restid:
Los Angeles–San Diego: 4 timmar (190 km)

Dag 6: San Diego

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Testa San Diegos berömda fisktaco, utforska staden eller koppla av på stranden. Här kan du uppleva en äkta kalifornisk dag på stranden på Mission Beach.

Strandpromenad, kanotpaddling, surfing eller sol och bad. Hyr en surfbräda, kanot eller solsäng – det du behöver för att njuta av dagen, helt enkelt. Kom ihåg solkräm bara!

Besök gärna Coronado Islands vita sandstränder och upplev den vykortsliknande solnedgången som gör att denna strand gång på gång utses till en av världens bästa. Om stranden inte är nog kan du upptäcka det charmiga samhället med vacker utsikt över San Diego. Det finns många sätt att ta sig fram – hyr en golfbil, promenera eller hoppa upp på hästryggen.

Dag 7: San Diego – Scottsdale

Vi stannar till vid Imperial Sand Dunes, Kaliforniens största sanddyn. Sedan fortsätter vi resan till Scottsdale som ofta kallas för ”The West’s Most Western Town”.

Tillbringa kvällen i Scottdales historiska centrum, inspirerat av USA:s berömda countrymusik. Här får du en verklig cowboy- och westernkänsla. Besök gärna saloonen under kvällen.

Beräknad restid:
San Diego–Scottsdale: 8 timmar

Dag 8: Scottsdale – Grand Canyon National Park

Idag har vi en innehållsrik dag framför oss. Vi reser vidare från Scottsdale i riktning mot Grand Canyon. Vi stannar till för lunch vid Slide Rock State Park, där vi har möjlighet att svalka av oss i floden som ringlar sig fram i dalen. På kvällen kommer vi till Grand Canyon där vi får uppleva den spektakulära solnedgången över området. Kom ihåg att ta med en fulladdad kamera – det här är verkligen en helt fantastisk upplevelse!

Valfri aktivitet: En helikoptertur över Grand Canyon (ett måste!). Det bästa sättet att se detta mäktiga område är från ett fågelperspektiv. Endast från luften kan du se allt och förstå varför ravinen är ett av de 7 naturliga underverken i världen.

Beräknad restid:
Scottsdale–Grand Canyon: 8 timmar

Dag 9: Grand Canyon National Park

Grand Canyon

Grand Canyon.

Hela dagen är fri för egna aktiviteter i Grand Canyon National Park.

Vad sägs om en tur längs med kanten av ravinen för att uppleva den vackra naturen? Passa på att ta massor av bilder som ett bevis på att du faktiskt har varit där. Men gå försiktigt, det är väldigt brant! Ta även med mycket vatten och en hatt mot solen. Kom ihåg att det är frivilligt att vandra, men att promenaden tillbaka är obligatorisk och det kan bli varmt. Du kan även besöka Grand Canyon IMAX Movie där du kan se den mest sedda IMAX-filmen genom tiderna; ”Grand Canyon: den dolda hemligheten”, på en gigantisk filmduk.

Dag 10: Grand Canyon National Park – Lake Powell

Vi åker till Lake Powell som är känd för sitt blåa djupa vatten och de omgivande roströda klipporna. Kvällen är fri för egna aktiviteter, men fyll den gärna med hästridning i natursköna omgivningar. Gör en valfri tur till Antelope Canyon, ett naturligt grottsystem i sandsten som under många år skapats av översvämningar, vind och regn. Följ med på en tur och låt dig fascineras av ljusspelet, formerna och färgerna i sandstenen. Hela platsen ger dig en nästan overklig känsla. Du kan också besöka den näst största böjda cementdammen i Nordamerika, som byggdes för att ge vattenkraft och för att reglera vattenståndet i Coloradofloden i norra Arizona.

Beräknad restid:
Grand Canyon National Park–Lake Powell: 4 timmar (240 km)

Dag 11: Lake Powell – Monument Valley

Gå en kort promenad till Horseshoe Bend, som har formats av Coloradofloden. Det är valfritt att besöka den majestätiska Monumentdalen (Monument Valley).

Utforska Monument Valley på en valfri guidad tur i en 4×4-bil. Övernatta i Tribal Park och se soluppgången från ett perspektiv som få andra har upplevt.

Beräknad restid:
Lake Powell–Monument Valley: 4 timmar

Dag 12: Monument Valley – Moab
En storslagen utsikt väntar i Canyonlands National Park, och vid Dead Horse Point State Park kan du se en fantastisk solnedgång. Vi kör längs den natursköna rutten med flera utkiksplatser. Vad sägs om ett stopp för en kort promenad längs med en av de många stigarna i området? Naturen är storslagen och långt ifrån något du har sett hemma i Sverige.

Beräknad restid:
Monument Valley–Moab: 6 timmar

Dag 13: Moab

Vandring genom de surrealistiska stenformationerna i Arches nationalpark står på programmet idag. Det är valfritt att testa på forsränning, fjällcykling eller åka en tur med en Hummer. Utforska Arches nationalpark, som genom tiden har formats av väder och erosion. Här finns världens största samling av ”naturliga broar”, s.k. valvbågar, och hål urgröpta ur berget. Det finns många utsiktsplatser där du kan ta vackra bilder på det vackra men underliga landskapet.

På eftermiddagen är det fria aktiviteter. Upplev en rush av frihet genom att susa runt i en Hummer och njuta av utsiktspunkter som inte är lätta att ta sig till utan just en Hummer. Passa på att forsränna i den mäktiga Coloradofloden, som flyter genom detta speciella landskap fullt med orangeröda bergstoppar.

Dag 14: Moab – Bryce Canyon National Park

Vi kör längs den öde Scenic Byway 12 in till hjärtat av Americas West, innan vi når fram till Bryce Canyon National Park. Resan tar oss genom djupa dalar och massiva bergskupoler, förbi jättestenar och hoodoos, d.v.s. höga sandstenar som sticker upp ur marken. Detta landskap är så vackert och annorlunda. Vi stannar för att se på gamla hällristningar – minnen efter de indianer som detta land en gång tillhörde.

På kvällen kan du få vara med om en äkta rodeo (beroende på säsong). Mer cowboy och western än så här blir det inte!

Beräknad restid:
Moab–Bryce Canyon National Park: 8 timmar

Dag 15: Bryce Canyon National Park – Las Vegas
Vi passerar höga klippor och massiva bergsväggar i Zion National Park. Vad sägs om en vandringstur i det här fascinerande landskapet innan vi kör in i Las Vegas? (Beroende på vädret).

Beräknad restid:
Bryce Canyon National Park–Las Vegas: 7 timmar (414 km)

Dag 16: Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas.

Promenera längs med Las Vegas Boulevard och ta in alla intryck från denna spektakulära stad. Med en kontinuerligt förnyad arkitektur och en mångfald av hotell, casinon och restauranger är Las Vegas en stad du garanterat inte kommer att ha tråkigt i för en sekund.

Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen träffar vi nya resenärer som kommer att vara med på den fortsatta resan.

Dag 17: Las Vegas – Bishop

Upplevelseresan går vidare från Las Vegas till ett av landets mest ogästvänliga områden, Death Valley. Dalen är känd för att ha världens torraste och varmaste klimat. Här hittar du allt från sanddyner till ökenlandskap och uttorkade sjöar.

Senare under eftermiddagen kommer vi fram till Bishop, som i kontrast till Death Valley är omgiven av snöklädda fjälltoppar. Varför inte bada i de varma källorna under kvällen?

Beräknad restid:
Las Vegas–Bishop: 7 timmar

Dag 18: Bishop – Yosemite National Park
På morgonen åker vi en tur till Mono Lake, en insjö känd för sina ovanliga stenformationer, innan vi kör över Tioga-passet som sammanlänkar Bishop med Yosemite Valley. Vi passerar natursköna områden där det finns chanser att se vilda djur om man håller ögonen öppna.

Beräknad restid:
Bishop–Yosemite National Park: 7 timmar (236 km)

Dag 19: Yosemite National Park

Yosemite nasjonalpark

Yosemite nationalpark.

Dagen är fri för egna aktiviteter i denna fantastiska nationalpark. Pittoreska dalar, vildmark, storslagna vattenfall, urgamla träd och mer än 16 typer av granit utgör detta internationellt välkända område. Du kan gå promenader, hyra cykel eller bli skjutsad runt i nationalparken för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Och glöm inte din kamera!

Dag 20: Yosemite National Park – Petaluma

I dag byter vi ut ödemarken mot vinrankor i Napa Valley. Vi njuter av en picknicklunch och sedan är det valfritt att vara med på vinprovning eller paddla kanot på den vackra Napafloden.

Beräknad restid:
Yosemite National Park–Petaluma: 7 timmar

Dag 21: Petaluma – San Francisco

Vi kör över Golden Gate Bridge på väg in i en av världens mest populära städer, San Francisco. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och vi rekommenderar varmt att du utforskar staden. Din reseledare kommer gärna med tips på vad du kan se och göra.

Ett besök i San Francisco är inte komplett utan en tur till den berömda Golden Gate Bridge. Oavsett hur mycket tid du har, se till att gå ut på bron för att hitta den perfekta utsiktsplatsen för att ta bilder. Åk en sväng med den berömda spårvagnen, som är en ikon i San Francisco och även världens sista manuellt körda spårvagn. Hyr en cykel för att komma runt snabbare i staden, och kanske till och med ta en tur över Golden Gate Bridge.

Du kan också njuta av en båttur i solnedgången med avgång från Fisherman’s Warf. Båten tar dig runt i hamnen och du får en fantastisk utsikt över staden och inte minst den beryktade Alcatraz Island. Båtturen tar dig under Golden Gate Bridge innan du får uppleva solnedgången på väg tillbaka till hamnen.

Beräknad restid:
Petaluma–San Francisco: 2 timmar

Dag 22: San Francisco
Avresa valfri tid.

Det finns massor att utforska i San Francisco, så lägg gärna till ett par extra nätter här innan du reser hem.

Bilder och video

San Francisco och Golden Gate-bron.
Bixby Bridge på Big Sur-kusten i Kalifornien.
Walk of Fame i Los Angeles.
Grand Canyon.
Arches nationalpark – världens största samling av naturliga stenbumlingar.
Las Vegas.
Yosemite nationalpark.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Antal deltagare
Max 22 personer, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Nordamerika!

Best of the US Express

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 22 900 kr
Följ med på en spännande campingresa genom USA och upplev några av höjdpunkterna i detta gigantiska land.

läs mer
Highlights of the Eastern US & Canada

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 16 900 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer
New Orleans to San Francisco Road Trip

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat i San Francisco. Upplev den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.

läs mer
Höjdpunkter i södra USA

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer
Musik, berg och sevärdheter

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer
Western Wonder

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer
Southern Sun

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer
Best of the West

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer