Välj en sida

Camping America's West

Upplevelseresa i Nordamerika

Camping America’s West

USA – 22 dagar

Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

Nej då, under de kommande 22 dagarna ska vi på en rundresa till många fantastiska platser, som vackra San Francisco, förtrollande LA, San Diego, Scottsdale och staden som aldrig sover – Las Vegas. På vägen dit finns det möjlighet att bada, testa forsränning på Coloradofloden, vandra i Grand Canyon och vila ut under stjärnhimlen i regionens bästa nationalparker. Tre veckor med minnen för livet väntar.

Resfakta

Pris: från 23 900 kr
Priset inkluderar:

 • Standardhotell/hostel (6 nätter), deltagande camping (15 nätter)
 • 15 frukostar, 14 luncher och 13 middagar
 • Entrébiljetter till alla national- och stadsparker med vandringar
 • Rundvandring i Las Vegas
 • Solnedgång vid kanten av Grand Canyon
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter
Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–New York/San Francisco
 • Måltider som inte redan är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufför

Höjdpunkter:

 • Colorado River
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Los Angeles
 • San Francisco
Karta: Camping America's West
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: San Francisco

San Francisco och Golden Gate Bridge

San Francisco och Golden Gate-bron.

Ankomst valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco och vi rekommenderar därför en extra dag här innan själva rundresan startar, så att du hinner se mer av denna vackra stad.

På ankomstdagen hålls ett informationsmöte kl. 19:00 som håller på ca 1 timme. Här träffar du gruppen och er reseledare för en genomgång av programmet. Du får gärna utforska staden redan under dagen, men kom ihåg att vara tillbaka på hotellet i tid för att träffa gruppen och vara med på informationsmötet.

Dag 2: San Francisco – Big Sur
 

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Bixby Bridge på Big Sur-kusten i Kalifornien.

Kasta en blick mot Golden Gate Bridge när vi lämnar San Francisco och sätter kurs mot Big Sur. Vi stannar till i Monterey innan vi fortsätter på de krokiga vägarna längs med kusten till Big Sur.

Vågor som slår in mot land, rullande dimma och stupbranta klippor gör resan längs med Kaliforniens kust på Highway 1 till en oförglömlig upplevelse. Här är det bara att beundra den vackra kustlinjen och bergskedjan i Big Sur. I Monterey kan du gå en tur i hamnen, eller fönstershoppa på Cannery Row. Är du hungrig? Provsmaka några av de många olika varianterna av blåmusslor.

Beräknad restid:
San Francisco–Big Sur: 7 timmar

Dag 3: Big Sur – Lake Cachuma
Utforska Julia Pfeiffer Burns State Park, innan vi fortsätter på den imponerande Highway 1 med den vackra utsikten över Kaliforniens kust. Vid Julia Pfeiffer Burns State Park kan du se vattenfall som forsar från granitklippor rätt ned i havet. Vi campar ute vid Cachuma Lake.

Elephant Seal Rookery – låt dig fascineras av det enormt rika marinlivet längs kusten. Efter att ha varit nära att utrotas på grund av jakten på sitt späck, är nu sjöelefanten tillbaka. Under året kommer det mer än 17 000 sjöelefanter hit för att chilla på stranden, föda och para sig. Kom ihåg kameran och passa på att ta bilder på dessa fascinerande djur.

Beräknad restid:
Big Sur–Lake Cachuma: 7 timmar

 

Dag 4: Lake Cachuma – Los Angeles

Walk of Fame i Los Angeles

Walk of Fame i Los Angeles.

Nu är det dags för kändissafari! Idag kör vi till Kaliforniens kanske mest glamourösa stad, nämligen Los Angeles. Reseledaren pekar ut kända områden och sevärdheter på väg in till centrum.

Övernattningen i Los Angeles ger en paus från campandet och vi njuter av komforten av en säng på ett hotell.

Vandra runt i den ikoniska staden och besök kända platser som Walk of Fame utanför Grauman’s Chinese Theatre i Hollywood, där kändisars hand- och fotavtryck och signatur finns. Kom ihåg att ta den obligatoriska bilden av Hollywoodskylten.

Tillbringa eftermiddagen med att utforska Los Angeles. Varför inte besöka Santa Monica Pier, shoppa på 3rd St Promenade eller ha kul på Universal Studios? Universal Studios har spännande temaparker med berg- och dalbanor och andra åkattraktioner, och inte minst en äkta och aktiv filmstudio. På kvällen kan du strosa runt i några av de många butiker som Los Angeles har att erbjuda, som varvas med restauranger och biografer längs med City Walk.

Beräknad restid:
Lake Cachuma–Los Angeles: 6 timmar

Dag 5: Los Angeles – San Diego
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. Varför inte besöka Venice Beach och utforska den kända cirkusliknande strandpromenaden och låta dig imponeras av gatuartisterna?

Vi kör genom Orange County innan vi fortsätter på den vackra kustvägen ned till San Diego. Väl framme i San Diego kan du besöka den gamla stadsdelen och lära dig dess historia medan nu njuter av lokal mat och dryck.

Beräknad restid:
Los Angeles–San Diego 4 timmar (190 km)

Dag 6: San Diego
Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Testa San Diegos berömda fisktaco, och utforska staden eller bara koppla av på stranden. Här kan du uppleva en äkta kalifornisk dag på stranden på Mission Beach.

Strandpromenad, kanotpaddling, surfing eller sol och bad. Hyr en surfbräda, kanot eller solsäng – det du önskar för att njuta av dagen. Kom ihåg solkräm!

Besök gärna Coronado Islands vita sandstränder och upplev den vykortsliknande solnedgången som gör att denna strand gång på gång utses till en av de bästa stränderna i världen. Om stranden inte är nog för dig, kolla in det charmerande samhället med vacker utsikt över San Diego. Sättet att ta sig fram är många – hyr en golfbil, promenera eller via hästryggen.

Dag 7: San Diego – Scottsdale
Vi stannar till vid Imperial Sand Dunes, den största sanddynan i Kalifornien. Sedan fortsätter vi resan till Scottsdale som ofta kallas för ”The West’s Most Western Town”.

Tillbringa kvällen i Scottdales historiska centrum, inspirerat av USA:s berömda countrymusik. Här får du en verklig cowboy- och westernkänsla. Besök gärna saloonen under kvällen.

Beräknad restid:
San Diego–Scottsdale: 8 timmar

Dag 8: Scottsdale – Grand Canyon National Park
Idag har vi en innehållsrik dag framför oss. Vi reser vidare från Scottsdale i riktning mot Grand Canyon. Vi stannar till för lunch vid Slide Rock State Park, där vi har möjlighet att svalka av oss i floden som ringlar sig fram i dalen. På kvällen kommer vi till Grand Canyon där vi får uppleva den spektakulära solnedgången över området. Kom ihåg att ta med en fulladdad kamera – detta är verkligen en helt fantastisk upplevelse!

Valfri aktivitet: en helikoptertur över Grand Canyon är ett måste! Det bästa sättet att se detta mäktiga område är från ett fågelperspektiv. Endast från luften kan du se allt och förstå varför ravinen är ett av de 7 naturliga underverken i världen.

Beräknad restid:
Scottsdale–Grand Canyon: 8 timmar

Dag 9: Grand Canyon National Park

Grand Canyon

Grand Canyon.

Hela dagen är fri för egna aktiviteter i Grand Canyon National Park.

Vad sägs om en tur längs med kanten av ravinen för att uppleva den vackra naturen? Passa på att ta massor av bilder som ett bevis på att du faktiskt har varit där. Gå försiktigt – det är väldigt brant! Ta även med mycket vatten och en hatt mot solen. Kom ihåg att det är frivilligt att vandra, men att promenaden tillbaka är obligatorisk och det kan bli varmt. Du kan även besöka Grand Canyon IMAX Movie där du kan se den mest sedda IMAX-filmen genom tiderna; ”Grand Canyon: den dolda hemligheten”, på en gigantisk filmduk.

Dag 10: Grand Canyon National Park – Lake Powell
Vi åker till Lake Powell, som är känd för sitt blåa djupa vatten och de omgivande roströda klipporna. Kvällen är fri för egna aktiviteter, men fyll den gärna med hästridning, där du rider i natursköna omgivningar och verkligen kan njuta av naturen. Gör en valfri tur till Antelope Canyon, som är ett naturligt grottsystem i sandsten som under många år skapats av översvämningar, vind och regn. Följ med på en tur och låt dig fascineras av ljusspelet, formerna och färgerna i sandstenen. Hela platsen ger dig en nästan overklig känsla. Du kan också besöka den näst största böjda cementdammen i Nordamerika, som byggdes för att ge vattenkraft och för att reglera vattenståndet i Coloradofloden i norra Arizona.

Beräknad restid:
Grand Canyon National Park–Lake Powell: 4 timmar (240 km)

Dag 11: Lake Powell – Monument Valley
Gå en kort promenad till Horseshoe Bend, som formats av Coloradofloden. Det är valfritt att besöka den majestätiska Monumentdalen (Monument Valley).

Utforska Monument Valley på en valfri guidad tur i en 4×4-bil. Övernatta i Tribal Park och se soluppgången från ett perspektiv som få andra har upplevt.

Beräknad restid:
Lake Powell–Monument Valley: 4 timmar

Dag 12: Monument Valley – Moab
En storslagen utsikt väntar i Canyonlands National Park, och vid Dead Horse Point State Park kan du se en fantastisk solnedgång. Vi kör längs den natursköna rutten med flera utkiksplatser. Vad sägs om ett stopp för en kort promenad längs med en av de många stigarna i området? Naturen är storslagen och långt ifrån något du har sett hemma i Sverige.

Beräknad restid:
Monument Valley–Moab: 6 timmar

Dag 13: Moab
Vandring genom de surrealistiska stenformationerna i Arches nationalpark står på programmet idag. Det är valfritt att testa på forsränning, fjällcykling eller åka en tur med en Hummer. Utforska Arches nationalpark, som formats genom tiden av väder och erosion. Här finns världens största samling av ”naturliga broar”, s.k. valvbågar, och hål urgröpta ur berget. Det finns många utsiktsplatser där du kan ta vackra bilder på det vackra men underliga landskapet.

På eftermiddagen är de fria aktiviteter. Upplev en rush av frihet genom att susa runt i en Hummer och njuta av utsiktspunkter som inte är lätta att ta sig till utan en Hummer. Passa på att forsränna i den mäktiga Coloradofloden, som flyter genom detta speciella landskap fullt av orangeröda bergstoppar.

Dag 14: Moab – Bryce Canyon National Park
Vi kör längs den öde Scenic Byway 12 in till hjärtat av Americas West innan vi når fram till Bryce Canyon National Park. Resan tar oss genom djupa dalar och massiva bergskupoler, förbi jättestenar och hoodoos, d.v.s. höga sandstenar som sticker upp ur marken. Detta landskap är så vackert och annorlunda. Vi stannar för att se på gamla hällristningar, minnen efter de indianer som detta land en gång tillhörde.

På kvällen kan du få vara med om en äkta rodeo (beroende på säsong). Mer cowboy och western än så här blir det inte!

Beräknad restid:
Moab–Bryce Canyon National Park: 8 timmar

 

Dag 15: Bryce Canyon National Park – Las Vegas
Vi passerar höga klippor och massiva bergsväggar i Zion National Park. Vad sägs om en vandringstur i det här fascinerande landskapet innan vi kör in i Las Vegas? (Beroende på vädret).

Beräknad restid:
Bryce Canyon National Park–Las Vegas: 7 timmar (414 km)

Dag 16: Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas.

Promenera längs med Las Vegas Boulevard och ta in alla intryck från denna spektakulära stad. Med en kontinuerligt förnyad arkitektur och en mångfald av hotell, casinon och restauranger är Las Vegas en stad du garanterat inte kommer att ha tråkigt i för en sekund.

Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen träffar vi nya resenärer som kommer att vara med på den fortsatta resan.

Dag 17: Las Vegas – Bishop
Promenera längs med Las Vegas Boulevard och ta in alla intryck från denna spektakulära stad. Med en kontinuerligt förnyad arkitektur och en mångfald av hotell, casinon och restauranger är Las Vegas en stad du garanterat inte kommer att ha tråkigt i för en sekund.

Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen träffar vi nya resenärer som kommer att vara med på den fortsatta resan.

Dag 18: Bishop – Yosemite National Park
På morgonen åker vi en tur till Mono Lake, en insjö känd för sina ovanliga stenformationer, innan vi kör över Tioga-passet som sammanlänkar Bishop med Yosemite Valley. Vi passerar natursköna områden där det finns chanser att se vilda djur om man håller ögonen öppna.

Beräknad restid:
Bishop–Yosemite National Park: 7 timmar (236 km)

Dag 19: Yosemite National Park

Yosemite nasjonalpark

Yosemite nationalpark.

Dagen är fri för egna aktiviteter i denna fantastiska nationalpark. Pittoreska dalar, vildmark, storslagna vattenfall, urgamla träd och mer än 16 typer av granit utgör detta internationellt välkända område. Du kan gå promenader, hyra cykel eller bli körd runt i nationalparken för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Och glöm inte din kamera!

Dag 20: Yosemite National Park – Petaluma
I dag byter vi ut ödemarken mot vinrankor i Napa Valley. Vi njuter av en picknicklunch och sedan är det valfritt att vara med på vinprovning eller att paddla kanot på den vackra Napafloden.

Beräknad restid:
Yosemite National Park–Petaluma: 7 timmar

Dag 21: Petaluma – San Francisco
Vi kör över Golden Gate Bridge på väg in i en av världens mest populära städer, San Francisco. Din reseledare kommer att ge dig tips på aktiviteter i staden. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och vi rekommenderar varmt att du utforskar staden.

Man kan inte ha varit i San Francisco utan att besökt den berömda Golden Gate Bridge. Oavsett hur mycket tid du har, se till att gå ut på bron för att hitta den perfekta utsiktsplatsen för att ta bilder. Åk en tur med den berömda spårvagnen, som är ikonisk för San Francisco och även världens sista manuellt körda spårvagn. Hyr en cykel för att komma runt snabbare i staden, och kanske till och med ta en tur över Golden Gate Bridge.

Du kan också njuta av en båttur i solnedgången med avgång från Fisherman’s Warf. Båten tar dig runt i hamnen och du få en fantastisk utsikt över staden och inte minst, kommer närmare den beryktade Alcatraz Island. Båtturen tar dig under Golden Gate Bridge innan du får uppleva solnedgången på väg tillbaka till hamnen.

Beräknad restid:
Petaluma–San Francisco: 2 timmar

Dag 22: San Francisco
Avresa valfri tid.

Det finns massor att utforska i San Francisco, så lägg gärna till ett par extra nätter här innan du reser hem.

Bilder och video

San Francisco och Golden Gate-bron.
Bixby Bridge på Big Sur-kusten i Kalifornien.
Walk of Fame i Los Angeles.
Grand Canyon.
Arches nationalpark – världens största samling av naturliga stenbumlingar.
Las Vegas.
Yosemite nationalpark.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Fysisk utmaning: Light
Lättare vandringar. Lämpligt för de flesta. Inte för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.
Antal deltagare
Max 22, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Camping America's West?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 16 900 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat I San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 22 900 kr
Denna spännande 2 veckor långa campingresa genom USA inkluderar nästan alla de största höjdpunkterna som finns i detta enormt stora land.

läs mer

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelseresa i Nordamerika
23 dagar – från 26 900 kr
Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – så fort du kommer utanför stadsgränsen upptäcker du att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – detta är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer

Western Wonder

Upplevelsesresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelsesresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link