Välj en sida

Camping America's West

Upplevelseresa i Nordamerika

Camping America’s West

USA – 22 dagar

Trodde du att allt på kors och tvärs av The Great American West är färdig utforskat nu?

Nej då, under de kommande 22 dagarna ska vi på en rundresa till många fantastiska platser, som vackra San Francisco, stiliga LA, San Diego, Scottsdale och staden som aldrig sover – Las Vegas. På vägen dit finns möjlighet att bada, forsränning på Colorado floden, vandring i Grand Canyon och till att vila ut under stjärnhimlen i regionens bästa nationalparker. Detta blir tre veckor med minnen för livet.

Resfakta

Pris från kr. 22.800,-

Priset inkluderar:

 • Standard hotell/hostel (6 nätter), deltagande camping (15 nätter)
 • 15 frukostar, 14 luncher och 13 middagar
 • Entrébiljetter till alla national- och stadsparker med vandringar
 • Orienteringstur i Las Vegas
 • Solnedgång vid kanten av Grand Canyon
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresan t/r Sverige – New York/San Francisco
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Ev. Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufför

Höjdpunkter:

 • Colorado River
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Los Angeles
 • San Francisco
Karta: Camping America's West

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: San Francisco
San Francisco och Golden Gate Bridge

San Francisco och Golden Gate Bridge

Ankomst valfri tid.

Det finns mycket att se och göra i San Francisco och vi rekommenderar därför en dag extra här innan själva rundresan startar, så att du hinner se mer av denna vackra stad.

På ankomstdagen hålls ett informationsmöte kl 19.00 som håller på ca 1 timme. Här träffar du gruppen och reseledare innan genomgången av programmet. Du får gärna utforska staden redan nu, men kom ihåg att vara tillbaka på hotellet i tid för att träffa gruppen och vara med på informationsmötet.

Dag 2: San Francisco – Big Sur

 

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Kasta en blick mot Golden Gate Bridge när vi lämnar San Francisco och sätter kursen mot Big Sur. Vi stannar till i Monterey innan vi fortsätter på de krokiga vägarna längs med kusten till Big Sur.

Vågor som slår in mot land, rullande dimma och stupbranta klippor gör resan längs Kaliforniens kust på Highway 1 till en oförglömlig upplevelse. Här är det bara att beundra den vackra kustlinjen och bergskedjan i Big Sur. I Monterey kan du gå en tur i hamnen, eller fönstershoppa på Cannery Row. Är du hungrig? Provsmaka några av de mång olika varianterna av blåmusslor.

Estimerad restid: 

San Francisco – Big Sur: 7 timmar 

Dag 3: Big Sur – Lake Cachuma

Utforska Julia Pfeiffer Burns State Park, innan vi fortsätter på den imponerande Highway 1 med den vackra utsikten över Kaliforniens kust. Vi campar ute vid Cachuma Lake.

Vid Julia Pfeiffer Burns State Park kan du se vattenfall från granitklippor rätt ned i havet.

Elephant Seal Rookery – Låt dig fascineras av det enormt rika marinlivet längs kusten. Efter att ha varit nära att utrotas på grund av jakten på sitt späck, är nu sjöelefanten tillbaka. Under året kommer det mer än 17 000 sjöelefanter hit för att chilla på stranden, föda och para sig. Kom ihåg kamera och ta bilder på dessa fascinerande djur.

Estimerad restid: 

Big Sur – Lake Cachuma: 7 timmar 

Dag 4: Lake Cachuma – Los Angeles
Walk of Fame i Los Angeles

Walk of Fame i Los Angeles

Nu är det dags för kändissafari! Idag kör vi till Kaliforniens kanske mest glamorösa stad, nämligen Los Angeles. Reseledaren pekar ut kända områden och sevärdheter på väg in till centrum.

Övernattningen i Los Angeles ger en paus från campandet och vi njuter av komforten av en säng på ett hotell.

Nu kan du vandra runt i en ikonisk stad och besöka kända platser som Walk of Fame utanför Grauman’s Chinese Theatre i Hollywood, där kändisars hand- och fotavtryck och signatur finns. Kom ihåg att ta den obligatoriska bilden av Hollywood skylten.

Använd eftermiddagen till att utforska Los Angeles. Varför inte besöka Santa Monica Pier, shopping på 3rd St Promenade eller Universal Studios? Universal Studios har spännande temaparker med berg- och dalbanor och andra attraktioner, och inte mint en äkta och aktiv filmstudio. På kvällen kan du titta i någon av de många butikerna som Los Angeles har att erbjuda, samt restauranger och biografer längs City Walk.

Estimerad restid: 

Lake Cachuma – Los Angeles: 6 timmar

Dag 5: Los Angeles – San Diego

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. Varför inte besöka Venice Beach och utforska den kända cirkusliknande strandpromenaden och låta dig imponeras av gatuartisterna?

Vi kör genom Orange County innan vi fortsätter på den vackra kustvägen ned till San Diego. Väl framme i San Diego kan du besöka den gamla stadsdelen och lära dig dess historia medan nu njuter av lokal mat och dryck.

Estimerad restid: Los Angeles – San Diego 4 timmar (190km)

Dag 6: San Diego

Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Testa San Diegos berömda fisktaco, och utforska staden eller bara koppla av på stranden. Här kan du uppleva en äkta kalifornisk dag på stranden på Mission Beach.  

Strandpromenad, kanotpaddling, surfing eller solbada. Hyr en surfbräda, kanot eller solsäng – det du önskar för att njuta av dagen. Kom ihåg solkräm.

Besök gärna Coronados Island vita sandstränder och upplev den vykorts liknande solnedgången som gör att denna strand gång på gång utses till en av de bästa stränderna i världen. Om stranden inte är nog för dig, kolla in det charmerande samhället med vacker utsikt över San Diego. Sättet att ta sig fram är många – hyr en golfbil, promenera eller via hästryggen.

Dag 7: San Diego – Scottsdale

Besök Imperial Sand Dunes, den största sanddynan i Kalifornien. Vi fortsätter till Scottsdale som ofta kallas för ”The West’s Most Western Town.”

Tillbringa kvällen i Scottdales historiska centrum, inspirerat av USA berömda countrymusik. Här får du en verklig cowboy och western känsla. Besök saloonen under kvällen.

Estimerad restid: 

San Diego – Scottsdale: 8 timmar 

Dag 8: Scottsdale – Grand Canyon National Park

Idag är det en innehållsrik dag. Vi reser vidare från Scottsdale i riktning mot Grand Canyon. Vi stannar vid lunch vid Slide Rock State Park, där vi har möjlighet att kyla ner oss i floden som ringlar sig fram i dalen. På kvällen kommer vi till Grand Canyon där vi får uppleva en spektakulära solnedgången över området. Kom ihåg att ta med en fulladdad kamera! Detta är verkligen en fantastisk upplevelse!

Valfri aktivitet: En helikoptertur över Grand Canyon är ett måste! Det bästa sättet att se detta fantastiska område är från ett fågelperspektiv. Endast från luften kan du se allt och förstå varför ravinen är ett av de 7 naturliga underverken i världen.

Estimerad restid: 

Scottsdale – Grand Canyon: 8 timmar 

Dag 9: Grand Canyon National Park
Grand Canyon

Grand Canyon

Hela dagen är fri för egna aktiviteter i Grand Canyon National Park.

Vad med en tur längs med kanten av ravinen för att uppleva den vackra naturen och ta massor av bilder som bevis på att du varit där? Gå försiktigt, det är jättebrant. Ta med mycket vatten och en hatt mot solen. Kom ihåg att det är frivilligt att vandra, men att promenaden hem är obligatorisk och det kan bli varmt. Eller besök Grand Canyon IMAX film där du kan se den mest sedda IMAX filmen genom tiderna – ”Grand Canyon: den dolda hemligheten” – på en gigantisk sex våningars duk

Dag 10: Grand Canyon National Park – Lake Powell

Res till Lake Powell, som är känd för sitt blåa djupa vatten och de omkringliggande orangea klipporna. Kvällen är fri för egna aktiviteter, men fyll den gärna med hästridning, där du rider i natursköna omgivningar och verkligen kan njuta av naturen. Gör en valfri tur till Antelope Canyon, som är ett naturligt grottsystem i sandsten som under många skapats av översvämningar, vind och regn. Följ med på en tur och låt dig fascineras av ljusspelet, formerna och färgerna i sandstenen. Hela platsen ger dig en nästan overklig känsla. Du kan också besöka den näst största böjda cementdammen i Nordamerika, som byggdes för att ge vattenkraft och för att reglera vattenståndet i Colorado floden i norra Arizona.

Estimerad restid: Grand Canyon National Park – Lake Powell 4 timmar (240km)

Dag 11: Lake Powell – Monument Valley

Gå en kort promenad till Horseshoe Bend, som formats av Colorado floden. Det är valfritt att besöka den majestätiska Monument dalen (Monument Valley)

Utforska Monument Valley på en valfri guidad tur i et 4×4 fordon. Övernatta i Tribal Park och se soluppgången från ett perspektiv som få andra har upplevt.

Estimerad restid: 

Lake Powell – Monument Valley: 4 timmar 

Dag 12: Monument Valley – Moab

En storslagen utsikt väntar i Canyonlands National Park, och vid Dead Horse Point State Park kan du se en fantastisk solnedgång. Vi kör längs den natursköna rutten med flera utsiktplatser. Vad med ett stopp för en kort promenad, längs en av de många stigarna i området? Naturen är storslagen och långt ifrån något du har sett hemma i Sverige.

Estimerad restid: 

Monument Valley – Moab: 6 timmar 

Dag 13: Moab

Vandring genom de surrealistiska stenformationerna i Arches nationalpark. Det är valfritt att testa på forsränning, fjällcykling eller åka en tur med en Hummer.
Utforska Arches nationalpark, som formats genom tiden av väder och erosion. Här finns världens största samling av ”naturliga broar”, s.k. valvbågar och hål urgröpta ur berget.
Det finns många utsiktspunkter där du kan ta vackra bilder av det stila men konstiga landskapet.  På eftermiddagen är de fria aktiviteter.
Upplev en rush av frihet av att susa runt i en Hummer och njuta av utsiktspunkter som det inte är lätt att ta sig till utan en Hummer.
Utnyttja möjligheten att forsränna i den mäktiga Colorado floden, som flyter genom detta speciella landskap fulla av röd-oranga bergstoppar.

Dag 14: Moab – Bryce Canyon National Park

Vi kör längs den öde Scenic Byway 12 in till hjärtat av Americas West innan vi når fram till Bryce Canyon nationalpark. Resan tar oss genom djupa dalar, massiva bergskupoler, förbi jättestenar och hoodoos, dvs. höga sandstenar som sticker upp ur marken. Detta landskap är så vackert och annorlunda. Vi stannar för att se på gamla hällristningar, minnen efter de indianer som detta land en gång tillhörde.

På kvällen kan du få vara med om en äkta rodeo (säsongsberoende). Mer cowboy och western blir det inte än så här.

Estimerad restid: 

Moab – Bryce Canyon National Park: 8 timmar 

Dag 15: Bryce Canyon National Park – Las Vegas

Vi passerer höye klipper och massive fjellvegger i Zion nasjonalpark. Hva med en fottur i dette fascinerende landskapet (væravhengig), för vi kjörer inn till Las Vegas?

Estimert restid: Bryce Canyon National Park – Las Vegas 7 timer (414km)

Dag 16: Las Vegas
Las Vegas

Las Vegas

Promenera längs Las Vegas Boulevard och ta in alla intryck från denna spektakulära stad. Med en kontinuerligt förnyad arkitektur och en mångfald av hotell, casinon och restauranger är Las Vegas en stad du garanterat inte kommer att ha tråkigt en sekund i.

Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen träffar vi nya resenärer som kommer att vara med på den vidare resan.

Dag 17: Las Vegas – Bishop

Promenera längs Las Vegas Boulevard och ta in alla intryck från denna spektakulära stad. Med en kontinuerligt förnyad arkitektur och en mångfald av hotell, casinon och restauranger är Las Vegas en stad du garanterat inte kommer att ha tråkigt en sekund i.

Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen träffar vi nya resenärer som kommer att vara med på den vidare resan.

Dag 18: Bishop – Yosemite National Park

På morgonen åker vi en tur till Mono Lake, en insjö känd för sina ovanliga stenformationer, innan vi kör över Tioga-passet som sammanlänkar Bishop med Yosemite Valley. Vi passerar natursköna områden där det är möjligt att se djurliv om man håller ögonen öppna.

Estimerad restid: Bishop – Yosemite National Park 7 timmar (236km)

Dag 19: Yosemite National Park
Yosemite nasjonalpark

Yosemite nasjonalpark

Dagen är fri för egna aktiviteter i denna fantastiska nationalpark. Pittoreska dalar, vildmark, storslagna vattenfall, urgamla träd och mer än 16 typer av granit utgör detta internationellt välkända område. Du kan gå promenader, hyra cykel eller bli körd runt i nationalparken för att få ut mest möjligt av dagen. Och glöm inte din kamera!

Dag 20: Yosemite National Park – Petaluma

I dag byter vi ut ödemarken mot vinrankor i Napa Valley. Vi njuter av en picknick lunch och det är valfritt att vara med på vinprovning eller att paddla kanot på den vackra Napa floden.

Estimerad restid: Yosemite National Park – Petaluma 7 timmar

Dag 21: Petaluma – San Francisco

Vi kör över Golden Gate Bridge på väg in i en av världens mest populära städer, San Francisco. Reseledare kommer att ge dig tips på aktiviteter i staden. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar att du utforskar staden!

Man kan inte ha varit i San Francisco utan att besökt den berömda Golden Gate Bridge. Oavsett hur mycket tid du har, gå ut på bron för att hitta den perfekta utsiktspunkten för att ta bilder. Åk en tur med den berömda spårvagnen, som är ikonisk för San Francisco, och som är världens sista manuellt körda spårvagn. Hyr en cykel för att snabbare komma runt i staden, och kanske till och med en tur ut till Golden Gate Bridge.

Du kan också njuta av en båttur i solnedgången med avgång från Fisherman’s Warf. Båten tar dig runt i hamnen och du få en fantastisk utsikt över staden och inte minst, kommer närmare den beryktade Alcatraz Island. Båtturen tar dig under Golden Gate Bridge innan du får uppleva solnedgången på väg tillbaka till hamnen.

Estimerad restid: 

Petaluma – San Francisco: 2 timmar 

Dag 22: San Francisco

Avresa på valfri tid.

Det finns massor att se i San Francisco, så lägg gärna till ett par extra nätter här innan du reser hem. 

Bilder och video

San Francisco och Golden Gate Bridge

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Walk of Fame i Los Angeles

Grand Canyon

Arches nasjonalpark – verdens störste samling av naturlige steinbuer

Las Vegas

Yosemite nasjonalpark

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla av spännande destinationer och är designade för dig i åldern 18-39 år.

Fysisk utmaning: Light
Det ingår lätta vandringar.  Passar de flesta. Ingeting för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna med någon hotellövernattning

Antal deltagare
max 22, genomsnitt 16

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Camping America's West?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 15 450 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelsesresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat I San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer

Best of the US Express

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 18 800 kr
Denna spännande 2-veckors campingresa genom USA inkluderar nästan alla de största höjdpunkterna som finns i detta enormt stora land.

läs mer

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelsesresa i Nordamerika
23 dagar – från 20 900 kr
Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – när du kommer utanför stadsgränsen ser du att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelsesresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Musik, berg och särverdigheter

Upplevelsesresa i Nordamerika
8 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – detta är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, besöker kända städer och historiska sevärdheter.

läs mer

Western Wonder

Upplevelsesresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelsesresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Best of the West

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link