Välj en sida

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika

Best of the West

15 dagar med Los Angeles som utgångspunkt

Skyskrapor, sequoiaträd och den oändliga himlen väntar på dig under den här storslagna upplevelseresan i den amerikanska västern. 

Den här 15-dagarsresan tar dig genom både urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan är perfekt för resenärer som önskar att kombinera energin i stadslivet med den rogivande naturen.

Du kommer att uppleva några av USA:s absolut vackraste städer och fantastiska områden som Grand Canyon och Yosemite National Park, som garanterat kommer få dig att häpna. En välsmakande barbeque och övernattning under stjärnorna är också en garanti. Det här är ingen dröm, det är västern som du aldrig har sett den förut!

Resfakta

Pris från kr. 17.300,-

Priset inkluderar:

 • Hotell/hostel (7 nätter) och camping (7 nätter)
 • 7 frukostar, 8 luncher och 7 middagar
 • Inträde till alla nationalparker och vandring
 • Rundvandring i Las Vegas
 • Inträde till Montezuma Castle
 • Solnedgång på kanten av Grand Canyon
 • Utflykt till Mono Lake
 • Roadtrip längs med Kaliforniens vackra Highway 1, inklusive Monterey och Big Sur
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Los Angeles
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Grand Canyon
 • Yosemite Vally
 • Las Vegas
 • Mono Lake
Karta: Best of the West

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Los Angeles
Los Angeles Skyline från Griffith Park

Los Angeles Skyline från Griffith Park

Upplevelseresan startar med ankomst till Los Angeles valfri tid. Det finns mycket spännande att se i Los Angeles, så om du anländer tidigt är det fritt fram att utforska staden. Hollywood, Rodeo Drive, Santa Monica och Venice Beach är bara några av de populäraste platserna som är värda ett besök. Se till att vara tillbaka på hotellet i god tid för informationsmötet. Då får du träffa din reseledare och de andra resenärerna i gruppen.

Dag 2: Los Angeles – San Diego

Håll ögonen öppna efter kändisar när vi passerar några berömda platser på vår väg ut ur Kaliforniens mest glamorösa stad. Vi fortsätter genom Orange County längs med den otroligt vackra Stillahavskusten och kommer så småningom fram till charmiga San Diego. Sol, strand, mat och massor av skoj väntar! När solen har gått ner är en sväng till Gaslamp Quarter District med sina många pubar och nattklubbar ett måste.

I San Diego rekommenderas varmt ett besök till Coronado Island eller Mission Beach. Det är två välkända områden med kritvita stränder, lugna vågor, underbara solnedgångar och promenadstråk fyllda med aktiviteter för både stora och små.

Beräknad restid:

Los Angeles – San Diego: 6 timmar

Dag 3: San Diego – Scottsdale

På morgonen reser vi vidare och stannar till vid The Imperial Sand Dunes på vägen. Sanddynerna är en del av Algodonesöknen som har sin startpunkt i sydöstra Kalifornien, i närheten av Arizona. På sommaren kan det bli uppemot 40 grader här. Turligt nog är det en torr värme, så nätterna är behagliga. 

Under eftermiddagen kommer vi fram till Scottsdale. På kvällen är det bara att slänga på sig jeans och cowboystövlar, och göra sig redo för att slå klackarna i taket i den här historiska staden som är känd för sin countrymusik.

Beräknad restid:

San Diego – Scottsdale: 8 timmar

Dag 4: Scottsdale – Grand Canyon

Idag väntar en innehållsrik dag. Vi reser vidare från Scottsdale i riktning mot Grand Canyon. På vägen stannar vi till vid flera sevärdheter. Det första stoppet är Montezuma Castle, ett över 800 år gammalt slott insprängt i bergssidan. Därefter stannar vi till för lunch i Slide Rock State Park, där vi också har möjlighet att svalka av oss i floden som snirklar sig fram i dalen. På kvällen kommer vi fram till Grand Canyon och får njuta av den fantastiska solnedgången över området. Kom ihåg att ta med dig en fulladdad kamera! Det här blir en helt magisk upplevelse.

Beräknad restid:

Scottsdale – Grand Canyon: 8 timmar

Dag 5: Grand Canyon
Grand Canyon

Grand Canyon

Tillbringa dagen som du önskar. Det är helt upp till dig om du vill följa med på en vandring, hyra en terrängcykel, se området från ett flygplan eller besöka museet. Oavsett vad du väljer kommer du att bli helt förtrollad av synen framför dig. Grand Canyon är en djup dalgång som under 17 miljoner år har formats av Coloradofloden, som har grävt sig djupare och djupare ner i berggrunden.

Dag 6: Grand Canyon – Las Vegas

Idag reser vi vidare på den världsberömda Route 66 och kommer fram till Las Vegas på eftermiddagen. Strosa längs med Las Vegas Boulevard och sug in alla intryck från den här fascinerande staden. Med en ständigt förnyande arkitektur och ett enormt utbud av hotell, casinos och restauranger, är Las Vegas en stad som du garanterat inte kommer ha tråkigt i en sekund.

Beräknad restid:

Grand Canyon – Las Vegas: 9 timmar

Dag 7: Las Vegas
Las Vegas

Las Vegas

Tillbringa dagen precis som du vill. Under kvällen möter vi upp nya resenärer som kommer att följa med gruppen på den fortsatta resan.

Dag 8: Las Vegas – Bishop

Upplevelseresan går vidare från Las Vegas till ett av landets mest ogästvänliga områden, Death Valley, känt för att ha världens torraste och varmaste klimat. Här hittar du allt från sanddyner till ökenlandskap och uttorkade sjöar.

Senare under eftermiddagen kommer vi fram till Bishop, som i kontrast till Death Valley är omgiven av snöklädda fjälltoppar. 

Beräknad restid: 

Las Vegas – Bishop: 7 timmar

Dag 9: Bishop – Yosemite National Park

På morgonen tar vi en tur till Mono Lake, en sjö som är känd för sina ovanliga stenformationer, innan vi åker vidare över Tiogapasset som kopplar samman Bishop med Yosemite Valley. Vi passerar natursköna områden där det inte är helt omöjligt att få syn på vilda djur om man håller ögonen öppna.

Beräknad restid:

Bishop – Yosemite National Park: 7 timmar

Dag 10: Yosemite National Park
Utsikt från Glacier Point over Half Dome och Yosemite Valley

Utsikt från Glacier Point over Half Dome och Yosemite Valley

Dagen är fri att tillbringa som man önskar i den här fantastiska nationalparken. Idylliska dalar, vildmark, storslagna vattenfall, urgamla träd och mer än 16 typer av granit utgör det här internationellt populära området. Du kan vandra, hyra cykel eller ta dig runt med bil i nationalparken för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Glöm inte din kamera!

Dag 11: Yosemite National Park – San Francisco

Vi reser vidare med siktet inställt på kusten och en av Kaliforniens stora ikoner, San Francisco. När vi kommer fram väntar en rundvandring i staden, där er reseledare går igenom allt som ni behöver veta. Under eftermiddagen är det fritt fram att utforska San Francisco på egen hand.

Beräknad restid:

Yosemite National Park – San Francisco: 6 timmar

Dag 12: San Francisco
Såkalte Cable cars er praktiske i San Franciscos bratte gater

Såkalte Cable cars er praktiske i San Franciscos bratte gater

Tillbringa dagen precis som du vill, men ligg inte på latsidan! Det här är en av USA:s mest spännande städer med ett pärlband av upplevelser. Du har bland annat Golden Gate Bridge, Alcatraz och Lombard Street som alla är värda ett besök. Låt timmarna flyga iväg medan du strosar längs med Fishermans Wharf. Möjligheterna här är oändliga.

Dag 13: San Francisco – Morro Bay

Idag reser vi vidare från San Francisco längs med Stillahavskusten. Det vackra och spektakulära landskapet utmed Highway 1 gör det här till en helt oförglömlig körtur. På vägen stannar vi till i Monterey och San Simeon för att beskåda en gigantisk sälkoloni med över 17 000 djur. På eftermiddagen anländer vi till Morro Bay, precis i tid för att se solen gå ner över Stilla havet.

Beräknad restid:

San Francisco – Morro Bay

Dag 14: Morro Bay – Los Angeles

Vi fortsätter vidare längs med den spektakulära Stillahavskusten och passerar flera populära småstäder på vägen. Ett helt fantastiskt område!

Beräknad restid:

Morro Bay – Los Angeles: 7 timmar

Dag 15: Los Angeles

Avresa valfri tid. Det finns otroligt mycket att se i Los Angeles, så vi rekommenderar att tillbringa lite extra tid här. Utforska områden som Hollywood, Rodeo Drive och Venice Beach.

Bilder och video

Los Angeles Skyline från Griffith Park

Grand Canyon

Las Vegas

Utsikt från Glacier Point over Half Dome och Yosemite Valley

Såkalte Cable cars er praktiske i San Franciscos bratte gater

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Fysisk utmaning: Light
Lättare vandringar. Lämpligt för de flesta. Inte för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Antal deltagare
max 22 personer, i genomsnitt 16 personer. 

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Best of the West?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 15 450 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelsesresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat I San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer

Best of the US Express

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 18 800 kr
Denna spännande 2-veckors campingresa genom USA inkluderar nästan alla de största höjdpunkterna som finns i detta enormt stora land.

läs mer

Camping America’s West

Upplevelsesresa i Nordamerika
22 dagar – från 22 800 kr
Trodde du att allt på kors och tvärs av The Great American West är färdig utforskat nu?

läs mer

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelsesresa i Nordamerika
23 dagar – från 20 900 kr
Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – när du kommer utanför stadsgränsen ser du att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand

läs mer

Musik, berg och särverdigheter

Upplevelsesresa i Nordamerika
8 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – detta är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, besöker kända städer och historiska sevärdheter.

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelsesresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Western Wonder

Upplevelsesresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelsesresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link