Välj en sida

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika

Best of the US Express

USA – 15 dagar

Följ med på den här spännande campingresan genom USA, som under 2 veckor
tar med dig till några av de största höjdpunkterna i detta gigantiska land.

Upplev neonbelysningen på Times Square i New York, upptäck ditt inre Elvis-fan i Graceland,
vandra längs med den hektiska Bourbon Street i New Orleans, överblicka den majestätiska
Grand Canyon och sist men inte minst: gå nedför världens mest krokiga väg i San Francisco.
På nätterna campar ni under stjärnhimlen och njuter av dagens alla intryck. Följ med och se
det bästa av USA på det sätt som man bör uppleva landet på.

Resfakta

Pris: från 22 900 kr

Priset inkluderar:

 • Standardhotell (5 nätter), deltagande camping (9 nätter)
 • 9 frukostar, 9 luncher och 7 middagar
 • Entréavgift till alla nationalparker och monument
 • Rundvandring i Washington DC
 • Arlington Cemetery
 • London Bridge i Lake Havasu
 • Solnedgång vid Grand Canyon
 • Varma källor i Bishop
 • Inrikesflyg mellan New Orleans och Los Angeles
 • Luftmadrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–USA
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Graceland
 • Grand Canyon
 • Yosemite
 • Bishops varma källor
 • New Orleans
Karta: Best of the US Express

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: New York City

Turen starter i New York!

Turen börjar i New York!

Ankomst valfri tid, sedan kan upplevelseresan börja!

Det finns massor av spännande saker att se i New York, så ankommer du tidigt är det bara att börja utforska staden. Statue of Liberty, Empire State Building, Ground Zero och Chinatown är några av de många populära platserna som är värda ett besök. Kom ihåg att vara tillbaka på hotellet i god tid till informationsmötet. Här träffar du din reseledare och de andra i gruppen.

Dag 2: New York City – Washington DC

Tillbringa förmiddagen med att uppleva en av världens häftigaste städer, New York. Din reseledare visar dig runt och ger tips på vad du bör se under förmiddagen. Ta till exempel en sväng till Central Park eller Brooklyn Bridge.

Vi anländer till Washington DC under eftermiddagen och kommer senare att få uppleva staden på ett lite annorlunda sätt, nämligen i månsken. Efter solnedgången tar vi en tur runt i Washington DC för att se stadens mest populära monument och minnesmärken – upplysta av starka strålkastare.

Dag 3: Washington DC

Presidentboligen White House i Washington

Presidentbyggnaden Vita Huset i Washington.

I dag handlar allt om USA:s huvudstad Washington. Här finns så mycket att göra att det är omöjligt att hinna allt under en dag. Valfria aktiviteter denna dag är: besöka det välkända ”White House”, där du kan lära dig mer om byggnaden där presidenten bor och arbetar, eller besöka den massiva obelisken som är byggd i George Washingtons ära, USA:s första president. Washington Monument är världens högsta murade obelisk. Den har nu återigen öppnats efter de skador den fick av ett jordskalv och orkaner, så nu kan man ta sig upp till toppen och få en vacker utsikt över staden.

Du hinner kanske även besöka monumentet som är tillägnad USA:s 16:e president, Abraham Lincoln, som var en central och viktig person i avskaffandet av slaveriet. Missa inte National Mall, som inte är ett köpcentrum utan en stor park, belägen mellan Lincoln Memorial och USA Capitol. Kom ihåg bekväma skor – det finns mycket att utforska i denna spektakulära park. The National Mall inkluderar Washington Monument, Vietnam Veterans Memorial, Constitution Gardens, World War II Memorial, Korea War Veterans Memorial, District of Columbia War Memorial, National Air and Space Museum, National Museum of American History, National Museum of Natural History, Smithsonian, och mycket mer.

Dag 4: Washington DC – Appalacherna

Idag reser vi vidare mot Appalacherna, men vi stannar till i Arlington och Shenandoah National Park på väg dit. I Arlington besöker vi Arlington National Cemetery, som är en militär kyrkogård. Vi promenerar mellan gravarna, förbi den eviga lågan på John F Kennedys grav och besöker även den ”okända soldatens” grav, som representerar de många tusen liv som förlorats i krig. Tillbringa lite tid vid Memorials amfiteater, som ofta används som samlingsplats på Veterans Day och Memorial Day, samt till minnesgudstjänster och begravningar, eller upplev vaktombytet.

Valfria aktiviteter denna dag: vandra på en av de många stigarna i Shenandoah National Park. Upplev den lugna och naturliga skönheten som denna fina park erbjuder.

Dag 5: Appalacherna – Nashville

Nashville

Nashville.

Vi reser vidare genom bergskedjan Appalacherna, en perfekt plats för avkoppling. Njut av den friska och rena luften, och se Nordamerikas äkta skönhet. Dagen avslutas i världens musikhuvudstad, Nashville.

Valfria aktiviteter denna dag: Cowboy Bar (kom ihåg åldersgränsen på 21 år i USA)

Dag 6: Nashville – Memphis

Vi reser från en musikstad till en annan, nämligen Memphis. Resan tar ca 5 timmar.

Valfria aktiviteter denna dag:

Besök rock’n’roll-kungens hem och se hur Elvis levde, genom videor, bilder, kostymer och mycket mer. Alla entrébiljetter inkluderar en guidad tur genom Graceland Mansion och en egen visning av Elvis Tupelo.

Vill du se ännu mer? Lägg till Graceland Archives Exeperience och en självguidad rundvisning av Elvis’ Automobile Museum, Elvis: Live from Vegas, och Elvis’ Hawaii: Concerts, Movies samt mycket mer.

Besök National Civil Rights Museum som är inhyst på Lorraine Motel, platsen där Dr Martin Luther King Jr mördades. Här finns samlingar och utställningar som visar viktiga händelser i den amerikanska medborgarrättsrörelsens historia.

Lär dig mer om rock- och soulmusikens bakgrund på Memphis Rock’n’Soul Museum, och hör historierna om dessa genrers musikaliska pionjärer som skapade en kulturell revolution. Eller besök Sun Studio, känd som rock’n’roll-musikens födelseplats och se hur det hela startade. Efter ett besök på studion, som öppnade 1950, kommer du att ha en djupare förståelse för uppkomsten av rockmusik i Memphis.

Dag 7: Memphis – New Orleans

Legendariske Bourbon Street i New Orleans

Legendariska Bourbon Street i New Orleans.

Skruva upp jazzmusiken när vi kommer till New Orleans, ”Home of Mardi Gras”. Vi utforskar French Quarter och hänger med alla festglada på Bourbon Street till de tidiga morgontimmarna. Guiden kommer att peka ut stadens höjdpunkter innan det blir tid för oss att utforska New Orleans på egen hand. Vistelsen i New Orleans tillbringas i närheten av hotellet vi bor på, som ligger centralt i staden.

Dag 8: New Orleans – Los Angeles

Idag hoppar vi på flyget som tar oss till fantastiska Los Angeles. Här kommer nya deltagare att ansluta till vår grupp. Det är frivilligt att vara med på informationsmötet för de nytillkomna resenärerna.

Dag 9: Los Angeles – Lake Havasu

Var uppmärksam på folkmyllret när vi kör ut ur Los Angeles, för vem vet vilken kändis som kan gömma sig i folkmängden? Vi reser vidare till Joshua Tree för att vandra bland stenblocken och de berömda Joshuaträden. Därefter kan vi svalka av oss i det kristallklara vattnet i Colorado River vid Lake Havasu.

Dag 10: Lake Havasu – Grand Canyon

Grand Canyon

Grand Canyon.

På morgonen upptäcker vi något oväntat, nämligen London Bridge i Lake Havasu City i Arizona. Beundra denna bro från 1800-talet som tidigare sträckte sig över Themsen i London, men som nu korsar Colorado River. London Bridge transporterades från England och byggdes upp igen i Lake Havasu City.

Vi fortsätter sedan över vida ökenlandskap till ett av världens största geologiska under, Grand Canyon. Efter en kort tur till den mest spektakulära ravinen i världen, njuter vi av en pizza till middag medan vi ser solen gå ner över Grand Canyon.

Valfria aktiviteter denna dag: helikoptertur över Grand Canyon.

Dag 11: Grand Canyon – Las Vegas

Varför inte starta dagen med en helikoptertur över Grand Canyon (extra kostnad). Från Grand Canyon fortsätter vi sedan på Route 66 till Las Vegas. I Las Vegas kan du uppleva den berömda ”The Strip” och om du vill få en smak av kändislivet kan du hyra en limousin (extra kostnad).

Dag 12: Las Vegas – Bishop

Vi korsar Death Valley på väg mot Bishop. Death Valley är en av USA:s mest extrema platser. Här finns sanddyner och öken, månlandskap, höga berg och Badwater-bassängen, som ligger hela 835 meter under havsytan. Detta blir ett oförglömligt stopp. Varmast, torrast, lägst beläget – vi får lite av varje på gränsen mellan Nevada och Kalifornien.

Valfria aktiviteter denna dag: ta ett dopp och koppla av i de naturliga källorna.

Dag 13: Bishop – Yosemite National Park

Yosemite Nationalpark

Yosemites nationalpark.

Vi kör från Bishop till Yosemite National Park där vi får uppleva Yosemites toppar, granitkupoler och gigantiska sequoiaträd. Bildsköna dalar, en enorm vildmarkskänsla, mäktiga vattenfall, gamla sequoiaträd och mer än 16 olika typer av granit utgör denna världsberömda nationalpark. Vandra på olika stigar förbi urgamla stenformationer och ta panoramabilder av detta fantastiska landskap.

Dag 14: Yosemite National Park – San Francisco

San Franciscos trikker er ikonisk for byen

San Franciscos spårvagnar är ikoniska för staden.

Få en glimt av den världsberömda Golden Gate Bridge på väg in i en av Amerikas mest populära städer, nämligen San Francisco.

Valfria aktiviteter denna dag: res tillbaka i tiden och hoppa på världens sista manuellt manövrerade spårvagnssystem, som är en ikon i San Francisco. Eller hyr en cykel och cykla över Golden Gate Bridge, genom Marina-distriktet och Golden Gate Park. Upplev solnedgången över San Francisco Bay. Beundra stadens vackra skyline, kom nära den beryktade Alcatraz Island och segla under Golden Gate Bridge.

 

Dag 15: San Francisco

Avresa valfri tid. Det finns mycket att se och göra i San Francisco. Därför rekommenderar vi att du stannar här i några extra dagar, för att utforska områden som Alcatraz, Haight-Ashbury, Fisherman’s Wharf, Golden Gate Bridge eller andra områden av intresse.

Bilder och video

Turen startar i New York!
Presidentbyggnaden Vita Huset i Washington.
Nashville.
Legendariska Bourbon Street i New Orleans.
Grand Canyon.
Yosemites nationalpark.
San Franciscos spårvagnar är ikoniska för staden.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla av spännande destinationer och är designade för dig i åldern 18–39 år.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser. 

Antal deltagare
Max 22 personer, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 16 900 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer
New Orleans to San Francisco Road Trip

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat i San Francisco. Upplev den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer
Camping America’s West

Camping America’s West

Upplevelseresa i Nordamerika
22 dagar – från 23 900 kr
Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

läs mer
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.

läs mer
Höjdpunkter i södra USA

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer
Musik, berg och sevärdheter

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer
Western Wonder

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer
Southern Sun

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer
Best of the West

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer