Välj en sida

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika

Best of the US Express

USA – 15 dagar

Denna spännande 2-veckors campingresa genom USA inkluderar nästan alla de största höjdpunkterna som finns i detta enormt stora land.

Upplev belysningen på Time Square i New York, upptäck ditt inre Elvis fan i Graceland, vandra längs med den hektiska Bourbon Street i New Orleans, överblicka den majestätiska Grand Canyon och sist men inte minst gå nedför världens mest krokiga väg i San Francisco. På nätterna campar ni under stjärnhimlen och snacka om dagens aktiviteter. Följ med och se det bästa av USA på det sätt som man bör uppleva landet på.

Resfakta

Pris från kr. 18.800,-

Priset inkluderar:

 • Standard hotell (5 nätter), deltagande camping (9 nätter)
 • 9 frukostar, 9 luncher och 7 middagar
 • Entréavgift till alla nationalparker och monument
 • Orienteringsvandring i Washington DC
 • Arlington Cemetery
 • London Bridge i Lake Havasu
 • Solnedgång vid Grand Canyon
 • Varma källor i Bishop
 • Inrikesflyg mellan New Orleans och Los Angeles
 • Luftmadrasser och kupoltält.
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – USA
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Ev. Visum
 • Reseförsäkring och vaccinationer
 • Dricks till guider och chaufför

Höjdpunkter:

 • Graceland
 • Grand Canyon
 • Yosemite
 • Bishop varme kilder
 • New Orleans
Karta: Best of the US Express

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: New York City
Turen starter i New York!

Turen starter i New York!

Upplevelseresan börjar med ankomst valfri tid.

Det finns massor av spännande saker att se i New York, så ankommer du tidigt är det bara att utforska staden. Statue of Liberty, Empire State Building, Ground Zero och Chinatown är några av de många populära platserna som är värda ett besök. Kom ihåg att vara tillbaka på hotellet i god tid före informationsmötet. Här träffar du reseledare och de andra i gruppen.

Dag 2: New York City – Washington DC

Brug formiddagarn på at opleve en af verdens fedeste byer, New York. Din resaleder vil vise dig rundt och give tips och råd om, hvad du bør se denne formiddag. Tag eventuel en tur till Central Park eller Brooklyn Bridge. 

Vi ankommer till Washington DC sidst på eftermiddagarn och kommer till at opleve byen på en anden måde, nemlig i måneskin. Efter solnedgang tager vi en tur rundt i Washington DC for at se de mest populära monumenter och mindesmærker, der er oplyst af kraftige projektører. 

Dag 3: Washington DC
Presidentboligen White House i Washington

Presidentboligen White House i Washington

I dag handlar allt om USAs huvudstad Washington. Här finns så mycket att göra att det är omöjligt att hinna allt under en dag. Valfria aktiviteter denna dag är: besök det välkända «White House», där du kan lära dig mer om byggnaden där presidenten bor och arbetar, eller besöka den massiva obelisken som är byggd i George Washingtons, USAs första president, ära. Washington Monument är världens högsta struktur som är skapad av sten och världens högsta obelisk. Den har nu återigen öppnats efter de skador den fick av ett jordskalv och orkan, så nu kan man ta sig upp till toppen och få en vacker utsikt över staden.

Du hinner kanske även besöka monumentet som är dedikerad till USAs 16 president, Abraham Lincoln, som var en central och viktig person i avskaffandet av slaveriet.  Missa inte National Mall, som inte är ett köpcentrum, men en stor park som ligger mellan Lincoln Memorial och USA Capitol. Kom ihåg bekväma skor – det finns mycket att utforska i denna spektakulära park. The National Mall inkluderar Washington Monument, Vietnam Veterans Memorial, Constitution Gardens, World War II Memorial, Korea War Veterans Memorial, District of Columbia War Memorial, National Air and Space Museum, National Museum of American History, National Museum of Natural History, Smithsonian, och mycket mer.

Dag 4: Washington DC – Appalachia

I dag reser vi vidare mot Appalacherna, men vi stannar till i Arlington och Shenandoah National Park på väg dit. I Arlington besöker vi Arlington National Cemetery, som är en militär kyrkogård. Vi promenerar mellan gravarna, förbi den eviga lågan på John F Kennedys grav och besöker även den ” okända soldatens” grav, som representerar de många tusen liv som förlorats i krig. Tillbringa lite tid vid Memorial Amfiteater, som ofta används som samlingsplats på Veterans Day och Memorial Day, förutom till minnesgudstjänster och begravningar, eller upplev vaktombytet.

Valfria aktiviteter denna dag: vandra genom en av de många stigarna i Shenandoah National Park. Upplev den lugna och naturliga skönheten som denna fina park erbjuder.

Dag 5: Appalachene – Nashville
Nashville

Nashville

Vi reser vidare genom bergskedjan Appalacherna, en perfekt plats för avkoppling. Njut av den friska och rena luften, och se Nordamerikas äkta skönhet. Dagen avslutas i världens musikhuvudstad, Nashville.

Valfria aktiviteter denna dag: Cowboy Bar, kom ihåg åldersgränsen på 21 år i USA.

Dag 6: Nashville – Memphis

Vi reser från en musikstad till en annan, nämligen Memphis. Resan tar ca 5 timmar.

Valfria aktiviteter denna dag:

Besök Rock’n roll kungens hem och se hur Elvis levde genom videor, bilder, kostymer och mycket mer. Alla entrébiljetter inkluderar en guidad tur genom Graceland Mansion och en egen visning av Elvis ‘Tupelo.

Vill du se ännu mer? Lägg till Graceland Archives Exeperience och en självguidad rundvisning av Elvis’ Automobile Museum, Elvis: Live from Vegas, och Elvis’ Hawaii: Concerts, Movies samt mycket mer.

Besök National Civil Rights Museum som är inhyst på Lorraine Motel, platsen där Dr Martin Luther King Jr mördades. Här finns samlingar och utställningar som visar viktiga händelser i den amerikanska medborgarrättsrörelsen historia.

Lär dig om rock och soul musikens tillkomst på Memphis Rock’n’ Soul museum, och hör historierna om dessa genrers musikaliska pionjärer som skapade en kulturell revolution. Eller besök Sun Studio, känd som Rock & Roll musikens födelseplats och se hur det hela startade. Efter ett besök på studion, som öppnade 1950, kommer du att ha en djupare förståelse för tillkomsten av rockmusik i Memphis.

Dag 7: Memphis – New Orleans
Legendariske Bourbon Street i New Orleans

Legendariske Bourbon Street i New Orleans

Skruva upp jazzmusiken när vi kommer till New Orleans, ”home of Mardi Gras”. Vi utforskar French Quarter och hänger med de festglada på Bourbon Street till de tidiga morgontimmarna. Guiden kommer att peka ut höjdpunkterna i staden för oss innan det blir tid för oss att utforska staden på egen hand. Vistelsen i New Orleans tillbringas i närheten av hotellet vi bor på, som ligger centralt i staden.

Dag 8: New Orleans – Los Angeles

I dag hoppar vi på flyget som tar oss till fantasiska Los Angeles. Här kommer nya deltagare att ansluta till vår grupp. Det är frivilligt att vara med på informationsmötet för de nytillkomna.

Dag 9: Los Angeles – Lake Havasu

Var uppmärksam på folket på gatan när vi kör ut från Los Angeles, för vem vet vilken kändis som kan gömma sig i folkmängden. Vi ankommer till Joshua Tree där vi vandrar bland stenblocken och de berömda Joshua träden, och därefter kan vi kyla av oss i det kristallklara vattnet i Colorado River vid Lake Havasu.

Dag 10: Lake Havasu – Grand Canyon
Grand Canyon

Grand Canyon

På morgonen upptäcker vi något oväntat, nämligen London Bridge i Lake Havasu City i Arizona. Kolla in denna bro från 1800-talet, som tidigare sträckte sig över Themsen i London, men som nu korsar Colorado River. London Bridge transporterades från England och byggdes upp igen i Lake Havasu City.

Vi fortsätter sedan över stora ökenlandskap till en av världens största geologiska under, Grand Canyon. Efter en kort tur till den mest spektakulära ravinen i världen, njuter vi av en pizza till middag medan vi ser solen gå ner över Grand Canyon.

Valfria aktiviteter denna dag: Helikoptertur över Grand Canyon.

Dag 11: Grand Canyon – Las Vegas

Varför inte starta dagen med en helikopter tur över Grand Canyon (extra kostnad).  Från Grand Canyon fortsätter vi på Route 66 till Las Vegas. I Las Vegas kan du uppleva den berömda ”The Strip” och om du vill få en smak av kändislivet kan du hyra en limousin (extra kostnad).

Dag 12: Las Vegas – Bishop

Vi korsar Death Valley på väg mot Bishop. Death Valley är en av USAs mest extrema platser. Här finns sanddyner och öken, månlandskap, höga berg och Badwater-bassängen, som faktiskt ligger 835 meter under havsytan. Detta blir ett oförglömligt stopp. Varmas, torrast, lägst – vi får lite av varje på gränsen mellan Nevada och Kalifornien.

Valfria aktiviteter denna dag: Ta ett dopp och koppla av i de naturliga källorna.

Dag 13: Bishop – Yosemite National Park
Yosemite Nationalpark

Yosemite Nationalpark

Vi kör från Bishop till Yosemite Nationalpark där vi får uppleva Yosemites toppar, granitkupoler och gigantiska sequoiaträd. Bildsköna dalar, enorm vildmarkskänsla, mäktiga vattenfall, gamla sequoiaträd och mer än 16 olika typer av granit utgör denna världsberömda nationalpark. Vandra på olika stigar, förbi urgamla stenformationer och ta panoramabilder av detta fantastiska landskap.

Dag 14: Yosemite National Park – San Francisco
San Franciscos trikker er ikonisk for byen

San Franciscos trikker er ikonisk for byen

Få en glimt av den världsberömda Golden Gate Bridge på väg in i en av Amerikas mest populära städer, nämligen San Francisco.

Valfria aktiviteter denna dag: Res tillbaka i tiden och hoppa på världens sista manuellt opererade spårvagnsystem, som är ikonisk för San Francisco. Eller hyr en cykel och cykla över Golden Gate Bridge, genom Marina distriktet och Golden Gate Park. Upplev solnedgången över San Francisco Bay. Beundra stadens vackra skyline, kom nära den beryktade Alcatraz Island och segla under Golden Gate Bridge.

Dag 15: San Francisco

Avresa valfri tid. Det finns mycket att se i San Francisco så vi rekommenderar att du stannar lite extra här om du vill utforska områden som Alcatraz, Haight-Asbury, Fisherman’s Wharf, Golden Gate Bridge eller andra områden av intresse.

Bilder och video

Turen starter i New York!

Presidentboligen White House i Washington

Nashville

Legendariske Bourbon Street i New Orleans

Grand Canyon

Yosemite Nationalpark

San Franciscos trikker er ikonisk for byen

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings

Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla av spännande destinationer och är designade för dig i åldern 18-39 år.

Fysisk utmaning: Light
Det ingår lätta vandringar.  Passar de flesta. Ingeting för krävande.  

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna med någon hotellövernattning

Antal deltagare
max 22, genomsnitt 16

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Best of the US Express?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Nordamerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 15 450 kr
Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.

läs mer

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelsesresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat I San Francisco. Vi undviker de mest trafikerade turistorterna så att du får uppleva den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer

Camping America’s West

Upplevelsesresa i Nordamerika
22 dagar – från 22 800 kr
Trodde du att allt på kors och tvärs av The Great American West är färdig utforskat nu?

läs mer

Coast to Coast Camping Westbound

Upplevelsesresa i Nordamerika
23 dagar – från 20 900 kr
Yellowstone, the Badlands och Niagarafallen – när du kommer utanför stadsgränsen ser du att USA är ett land som definieras av en fantastisk vildmark.

läs mer

Hawaii Island Hopper

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand

läs mer

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelsesresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer

Musik, berg och särverdigheter

Upplevelsesresa i Nordamerika
8 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – detta är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, besöker kända städer och historiska sevärdheter.

läs mer

Western Wonder

Upplevelsesresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer

Atlantic Dream

Upplevelsesresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer

Southern Sun

Upplevelsesresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer

Best of the West

Upplevelsesresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link