Välj en sida

Volcano Trail

Upplevelseresa i Centralamerika

Volcano Trail

Costa Rica, Guatemala, Honduras och Nicaragua – 17 dagar

Från ett kristallklart blått hav fullt av liv, till tropiska regnskogar och djungelmusik. Res genom Guatemala, Honduras, Nicaragua och Costa Rica tillsammans med andra backpackers.

Det här är verkligen en spännande upplevelseresa fylld med storslagen natur och möjlighet att uppleva den lokala kulturen under din 2-nättersvistelse hos en familj på ön Ometepe. Res smidigt med en blandning av kollektivtrafik och privat transport, som inte bara håller resekostnaderna nere utan även ger dig chans att träffa lokalbefolkningen.

Resfakta

Pris: från 11 800 kr

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (14 nätter), homestay (2 nätter)
 • 2 frukostar, 2 middagar
 • Rundvandring i Granada
 • Homestay på Ometepe Island
 • Flyg från Roatan till Managua
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Antigua/San José
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer
Höjdpunkter:

 • Lära känna lokalbefolkningen
 • Koppla av på Bahíaöarna
 • Skratta tillsammans med ortsborna under en tur med en så kallad ”Chicken Bus”
 • Korta ner resvägen genom att flyga mellan Roatan och Managua
Karta: Volcano Trail
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Antigua

Antigua

Antigua.

Ankomst till Guatemala City. Sedan väntar 1 timmes transfer genom bergen till Antigua. Det är inga aktiviteter planerade idag, så checka in på hotellet och utforska staden på egen hand. Representanter från G Adventures kommer att hålla i ett välkomstmöte under kvällen (tid och plats meddelas vid ankomst till hotellet). Om du vill uppleva mer av Antigua rekommenderar vi att du lägger till en eller två dagar innan upplevelseresan startar.

Dag 2: Antigua – Copán

Tidigt på morgonen korsar vi gränsen till Honduras.

Den koloniala staden Copán Ruinas har en charmig och avslappnande atmosfär. Utforska de omgivande bergssluttningarna till häst och stanna till vid några av de mindre kända mayaplatserna längs vägen. Du kan även besöka papegojreservatet, som också är hem för många andra fågelarter. Om du är sugen på lite avkoppling kan du ta en tur till de varma källorna för ett skönt bad.

Beräknad restid:
Antigua–Copán: 8 timmar

Dag 3: Copán

Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Copán i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Tillbringa dagen precis som du vill. Här är det bara att välja och vraka bland upplevelserna! Mayaruinerna i Copán, som tog plats på Unescos världsarvslista 1980, är fascinerande, vackra och unika. Här finns flera av de viktigaste ruinerna efter mayafolket, med många ovanliga konstnärliga funktioner. Strosa genom gräsklädda torg fulla av imponerande sniderier och vackert dekorerade monument, statyer och trappor. På väggarna finns enorma utsnidade ansikten som nästan stirrar på dig. De ger platsen liv och får en att undra hur en sådan kreativ civilisation kunde försvinna så mystiskt.

Dag 4: Roatan – The Bay Islands
Efter en lång resdag genom bergen i Honduras kommer vi fram till kusten och färjan som tar oss till paradiset Bahíaöarna. En fantastisk plats för dykning i världens näst största korallrev. Det kristallklara blå vattnet bjuder in till bad, dykning, snorkling eller avkoppling på den vita sandstranden.

Beräknad restid:
Copán–Bahíaöarna: 10,5 timme

Dag 5-6: Roatan
Här har vi två hela dagar utan planer, men det finns massor att hitta på. Roatan omges av ett över 100 km långt och beskyddat korallrev, som är hem för tusentals färgglada fiskarter. Stränderna på västkusten är bland de vackraste i världen, med turkosblått vatten, vit pudersand och svajande kokospalmer. Njut av det varma blå karibiska vattnet och fantastiskt goda färska skaldjur. Du kan även hyra en cykel eller vespa och ta en tur bland kullarna runt omkring. I den botaniska trädgården kan du ta avkopplande promenader bland exotiska växter och spana efter ”Jesusödlan”. Det är en typ av ödla som springer på bakbenen, även på vatten! I Sandy Bay ligger Institutet för marinvetenskap och Roatan Museum som absolut är värda ett besök.
Dag 7: Roatan - Granada
Hoppa den långa bussresan och ta istället flyget till Managua. Fortsätt sedan landvägen till Granada i Nicaragua.

Beräknad restid:
Roatan–Granada: 5,5–7,5 timme

Dag 8-9: Granada
Under två dagar kan du på egen hand utforska charmiga Granada, som är omgiven av aktiva vulkaner och sjöar. Det finns många roliga dagsturer att följa med på. Du kan även ta sköna promenader och besöka marknader och museer. Det allra bästa sättet att ta sig runt är till fots. Därför kommer reseledaren att ge dig en snabb rundtur i staden innan det är dags att strosa runt på egen hand.

Granada är Nicaraguas äldsta och tredje största stad, som har bevarat sin utmärkande spanska kolonialstil. Staden kallas ”The Great Sultana” tack vare sin vackra arkitektur. Om du är ute efter en lugn eftermiddag kan du ta en båttur mellan de små öarna i Nicaraguasjön precis vid Granada. Man kan även besöka den slocknade vulkanen Mombacho, som nu är täckt med grönskande växter. Vill du se en aktiv vulkan borde du ta en tur till Masaya Volcano National Park. På Masaya House Market kan du hitta vackra handgjorda nicaraguanska hängmattor, keramik och tavlor.

Dag 10: Granada – Ometepe
Från byn San Jorge tar vi färjan till Ometepe Island som ligger i Nicaraguasjön. Sjön är Centralamerikas största och den tionde största sötvattensjön i världen. Öns natur är dramatisk, med två vulkaner som dominerar landskapet: vulkanen Concepción (1 610 m ö.h.) och Maderas (1 340 m ö.h.). Ön har ett rikt djurliv som inkluderar flera olika arter av apor och gröna papegojor. Särskilt intressanta är vrålaporna, vars märkliga rop (nästan så att man kan tro att det är en jaguar) hörs på flera kilometers avstånd.

Beräknad restid:
Granada–Ometepe: 4 timmar

Dag 11: Isla de Ometepe
Idag kan du göra precis det du önskar. Om du vill ha en utmaning rekommenderar vi en tur till en av de två vulkanerna. Om inte det lockar kan man utforska de förcolumbianska hällristningarna, vandra eller hyra en kajak och ta sig runt i reservatet Charco Verde. Vill du se mer av ön? Hyr en cykel och ta dig runt på egen hand. För de som önskar att koppla av kanske Ojo de Aguas klara källvatten lockar. Eller så kan du bara ta det lugnt på stranden.
Dag 12: Ometepe – Monteverde
Idag tar vi färjan tillbaka till fastlandet och korsar gränsen till Costa Rica, där vi kör in i den dimmiga regnskogen i Monteverde. Här får vi en skymt av det grönskande ekosystemet, som är som ett konstverk i sig. Ta dig tid att utforska regnskogen från hästryggen, titta på fåglarna, cykla eller åka zipline mellan trädtopparna. Vi tillbringar två dagar med att utforska Monteverde och skogsreservatet, som verkligen är ett paradis för naturälskare. De lokala guiderna har mycket kunskap om området och arbetar passionerat för att bevara det ovärderliga ekosystemet.

Beräknad restid:
Ometepe–Monteverde: 7 timmar

Dag 13: Monteverde

Pröv en zip line hvis du er ute etter et adrenalinkick!

Testa zipline om du är ute efter en adrenalinkick!

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Har du förhandsbokat paketet Costa Rica Adrenaline Theme Pack så står zipline på schemat idag. Tips på andra aktiviteter: vandring över hängbroar genom djungeln, utflykt till en fjärilsträdgård eller ett besök på en kaffeplantage.

Dag 14: Monteverde – La Fortuna/Arenal

Mangfoldig dyreliv i Costa Rica

Mångfaldigt djurliv i Costa Rica.

På skumpiga vägar reser vi från Monteverde till La Fortuna. Vi delar upp resan i två delar och tar en liten paus för att njuta av en båttur på Lake Arenal. Sjön ligger mellan bergskedjorna Guanacaste och Tilarán och fungerar som en reservoar för ett vattenkraftverk. Den lilla staden La Fortuna vid vulkanen Arenals fot passar väldigt bra som utgångspunkt för nya äventyr.

Beräknad restid:
Monteverde–La Fortuna: 3,5–4 timmar

Dag 15: La Fortuna

Pröv deg på Rafting i La Fortuna

Rafting i La Fortuna.

Välj ditt äventyr: vandra på lederna, bada i det svalkande vattenfallet La Fortuna eller följ med på en flygtur för att se den gröna regnskogen ur ett fågelperspektiv. Ett annat alternativ är en heldagstur med forsränning (klass III och IV) på floderna Toro eller Arenal. Här erbjuds även cykling i bergen, grottvandring, hästridning eller en tur till Caño Negro Wildlife Refuge. Precis som många andra platser i Costa Rica är Caño Negro ett fågelparadis, med över 600 fågelarter. Efter en lång dag med äventyr är Baldi Hot Springs det rätta stället för trötta muskler. Pusta ut i de naturligt varma källorna och har du tur kan du få en skymt av vulkanens topp, formad av flera utbrott.

Om du har förhandsbokat paketet Costa Rica Adrenaline Theme Pack är detta dagen för dina aktiviteter.

Dag 16: La Fortuna – San José
Vi reser genom bergen för att komma fram till vår sista anhalt under resan, San José. Huvudstaden har många vackra parker, museer och teatrar. Njut av utsikten över de omgivande bergen från gatorna i centrum.

Beräknad restid:
La Fortuna–San José: 3–4 timmar

Dag 17: San José
Avresa från San José valfri tid.

Bilder och video

Antigua.
Ometepe i Nicaragua.
Testa zipline om du är ute efter en adrenalinkick!
Mångfaldigt djurliv i Costa Rica.
Rafting i La Fortuna.

Copán i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtrafik + privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
Max 18 personer, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Centralamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Centralamerika!

Explore Costa Rica

Explore Costa Rica

National Geographic upplevelseresa i Centralamerika
14 dagar – från 18 900 kr
Costa Rica är ett litet land, men det betyder inte att det råder brist på äventyr.

läs mer
Sailing Cuba

Sailing Cuba

Upplevelseresa i Centralamerika
8 dagar – från 13 550 kr
Hoppa över staketet på resorten och upplev Kuba på ett sätt du inte trodde var möjligt.

läs mer
Best of Central America

Best of Central America

Upplevelseresa i Centralamerika
33 dagar – från 21 950 kr
Från antika ruiner till aktiva vulkaner – följ med på den här upplevelseresan för att upptäcka det spännande Centralamerika.

läs mer
Cuban Rhythms

Cuban Rhythms

Upplevelseresa i Centralamerika
8 dagar – från 6 350 kr
För vissa är Kuba inte mer än en beach resort, vilket är helt galet! Ön vibrerar av en härlig energi, något som du också kommer att göra efter en stund på den här karibiska pärlan.

läs mer
San Blas ö-äventyr

San Blas ö-äventyr

Upplevelseresa i Centralamerika
4 dagar – från 3 000 kr
Ha det skönt på en 4-dagarstur till ögruppen San Blas i Panama, som är ett riktigt paradis.

läs mer