Välj en sida

Vietnam on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
 

Vietnam on a Shoestring

Vietnam – 12 dagar

Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten – den här resan har något för alla.

Res norrut längs med kusten på den här resan som är fullproppad med landets höjdpunkter och nattliv, tillsammans med andra resenärer i din egen ålder.
Utforska de myllrande gatorna i Ho Chi Minh City, koppla av på gyllene stränder, shoppa i Hoi An, upplev Hues citadell och pagoder, och flyt genom den magiska Halongbukten.

Resfakta

Pris: från 6 900 kr

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (8 nätter), nattåg (3 nätter)
 • 8 frukostar, 1 lunch
 • Båttur i Halongbukten med guide (inkl. lunch)
 • Rundvandring i Hanois gamla stadsdel
 • Nudeltillverkning och lunch på Oodles of Noodles, ett Planeterra-stöttat projekt
 • Lokal gatumat
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Vietnam
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska de myllrande gatorna i Ho Chi Minh City
 • Slappna av på gyllene stränder
 • Shoppa i charmiga Hoi An
 • Uppleva Hues fästningar och pagoder
 • Den magiska Halongbukten
Karta: Vietnam on a shoestring

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Ho Chi Minh City

Smaka på de lokala delikatesserna i Ho Chi Minh City.

Smaka på de lokala delikatesserna i Ho Chi Minh City.

Välkommen till Ho Chi Minh City, den växande metropolen som en gång var huvudstad i Sydvietnam och som fortfarande är landets kommersiella centrum.

Idag är det ankomstdag och därför inga planerade aktiviteter. Du kan koppla av eller utforska staden på egen hand och samtidigt vänja dig vid det frenetiska tempot och den höga luftfuktigheten i Ho Chi Minh City. Runt kl. 18:00 är det välkomstmöte på hotellet. Vänligen kika i receptionen eller på anslagstavlan i lobbyn för exakt tidpunkt för mötet. På det här mötet kommer reseledaren att be om att få se din reseförsäkring, visum, samt be dig fylla i några papper. Vänligen lägg märke till att man själv måste undersöka om man behöver ha visum till Vietnam. Efter mötet kan de som önskar följa med ut och äta middag med gruppen och reseledarna.

Dag 2: Ho Chi Minh City – Nha Trang

Ikväll kommer vi att hoppa på nattåget till Nha Trang, men innan dess kan du göra precis vad du önskar. Hade du inte ork till att göra någon utflykt igår, så bege dig till Cu Chi-tunnlarna som är ett komplext system med tunnlar där Viet Cong levde för att beskydda sig från fienden under Vietnamkriget. Eller varför inte ta en sväng till Ben Thanh-marknaden för att köpa souvenirer, smaka ännu mer lokal mat och uppleva ”local living”. Det finns också möjlighet till att besöka Reunification Palace och War Remnants Museum för att lära sig mer om Vietnamkriget. Gillar du Chinatown så borde du åka till Cholon, som är ett område fullt av turistattraktioner.

Beräknad restid:
Ho Chi Minh City–Nha Trang: 10–11 timmar

Dag 3: Nha Trang
Vi ankommer till Nha Trang tidigt på morgonen. Så under dagen har du har gott om tid till att utforska lokala butiker och marknader, koppla av på stranden eller besöka historiska platser i närheten. Valfria aktiviteter i Nha Trang kan bestå av en båttur till närliggande öar eller varför inte att uppleva ett riktigt ”beach party” som varar hela dagen.
Dag 4: Nha Trang – Da Nang

Det du inte hann med under gårdagen kan du fylla dagen med, innan resan går vidare till Da Nang. Nattåget (eller nattbussen) går inte förrän sent på kvällen, så koppla av på stranden eller få tag i en snorkel och upplev Nha Trangs kust under havsytan.

Beräknad restid:
Nha Trang–Da Nang: 9–10 timmar

Dag 5: Da Nang – Hoi An

Vi anländer till Da Nang under morgonen och hoppar på bussen som tar oss till den pittoreska lilla hamnstaden Hoi An. Hoi An var en gång i tiden känd som Faifo, en viktig handelsstad med stort inflytande. Vår researrangör stöttar ett projekt som heter Oodles of Noodles, som låter dig smaka på mer än 26 typer av nudlar. Det här projektet hjälper före detta gatubarn med att utveckla sin engelska och andra färdigheter de behöver för att arbeta inom turistnäringen. Återigen tar guiden med dig på ett ”streetfood crawl”, så att du får veta vilket stånd som har den bästa maten och lära dig mer om den lokala matkulturen.

Beräknad restid:
Da Nang–Hoi An: 45 min

Dag 6: Hoi An

Marknaden i Hoi An

Marknaden i Hoi An.

Dagen är fri från planer och du kan göra precis det du önskar. Aktiviteter som vi rekommenderar är: matlagningskurs, där du köper färska råvaror på marknaden och lär dig mer om vietnamesiska smaker och regionala maträtter. Hyr en cykel och cykla runt risfält och smala landsvägar eller gå på en mer detaljerad rundvandring för att uppleva allt som Hoi An har att erbjuda. Sugen på avkoppling? Åk till Cua Dai-stranden och chilla i solen (ca 4 km utanför Hoi An).

Dag 7: Hoi An – Hue

Vi fortsätter norrut, till Hue. Spendera dagen precis som du önskar, men ta gärna en sväng till Imperial Citadal som är med på Unescos världsarvslista. Även Thiên Mu Pagoda är värt ett besök, en av världens högsta pagoder som kanske också är den mest eleganta i Vietnam. Följ med på en rundvandring i Hue för att se the Japanese Bridge och gamla kejsargravar. Besök Dong Ba-marknaden för lokala specialiteter som banh khoai (”salta” pannkakor) och banh bot loc boc tim thit (tunt rispapper fyllt med kött och räkor).

Beräknad restid:
Hoi An–Hue: 4 timmar

Dag 8: Hue – Hanoi

Använd morgonen till att göra det du inte hann igår, innan vi hoppar på nattåget till Hanoi.

Beräknad restid:
Hue–Hanoi: 14 timmar

Dag 9: Hanoi – Halongbukten

Halong Bay

Halongbukten.

Vi ankommer till huvudstaden Hanoi tidigt på morgonen innan vi reser vidare till den berömda och vackra Halongbukten. Vi går ombord på en ”junk boat” i Halong Bay och glider förbi tusentals kalkstensberg och småöar som magnifikt reser sig ur havet. På flera av de vackra öarna finns det grottor, som vi kommer att undersöka på närmre håll. Njut av havets läckerheter till lunch innan vi tackar för oss och tar oss till vårt boende för natten.

Beräknad restid:
Hanoi–Halongbukten: 4 timmar

Dag 10: Halongbukten – Hanoi

Idag är det dags att resa tillbaka till Hanoi. Reseledaren kommer att visa dig Hanois gamla kvarter, som är en labyrint av gator där varje gata tillägnas en särskild nisch eller produkt. Trött? Stanna till vid Bia Hoi, ta fram en plastpall och njut av någon lokal dryck med lokalbefolkningen. Kanske får du några nya vänner? På eftermiddagen bör du bege dig till Ho Chi Minhs mausoleum där Ho Chi Minh läste upp självständighetsförklaringen 1945. Du kan också besöka the Temple of Literature, ett tempel som är byggt för att hedra Konfucius och är tillägnat lärandet. Här finner du även landets första universitet som byggdes 1076.

Beräknad restid:
Halongbukten–Hanoi: 4 timmar

Dag 11: Hanoi
Idag kan du göra precis vad du önskar, men vi rekommenderar ett besök till Tran Quoc Pagoda. Det är en av de äldsta pagoderna i Vietnam och det är en fördel att vara på plats vid solnedgången. Ta en tur till Hoan Kiem-sjön som ligger i centrala Hanoi och se om du kan få en skymt av en av de 100-åriga sköldpaddorna. Eller se en traditionell vietnamesisk dockteater på Thăng Long Water Puppet Theatre, med levande musik och figurer som dansar på en scen av vatten.
Dag 12: Hanoi
Avresa valfri tid. Utcheckningstid på hotellet är kl. 12:00. Vänligen lägg märke till att några av dina medresenärer kommer att fortsätta sin resa vidare till Laos med G Adventures.

Bilder

Smaka på de lokala delikatesserna i Ho Chi Minh City.

Marknaden i Hoi An.

Halongbukten.

Hanoi.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Standard
Bekvämt boende med karaktär i turistklass.
Blandning av offentlig och privat transport.

Antal deltagare
Max 18 personer, i genomsnitt 12.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Upplevelseresa i Asien
Denna resa startar i Negombo och avslutas i Malé och innehåller en guidad rundresa i Sri Lanka samt ett hotellpaket på Maldiverna.

läs mer
Uncover India – Delhi till Goa

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer
Thai Intro

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien

Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer
Bali Intro

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien

Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer
Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Vietnam Experience

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien

Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer
Everest Base Camp Trek

Everest Base Camp Trek

Upplevelseresa i Asien
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer