Välj en sida

Vietnam on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien

Vietnam on a Shoestring

Vietnam – 12 dagar

Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten, den här resan har något för alla. Res norrut längs med kusten på den här resan som är fullproppad med landets höjdpunkter och nattliv, tillsammans med andra resenärer i din egen ålder.

Utforska de myllrande gatorna i Ho Chi Minh City, koppla av på gyllene stränder, shoppa i Hoi An, upplev Hues citadell och pagoder, och flyt genom den magiska Halongbukten.   

Resfakta

Pris från kr. 6850,-

Inkluderet i prisen:

 • Enkla hotell (8 nätter), nattåg (3 nätter)
 • 8 frukostar, 1 lunch
 • Båttur i Halongbukten med lunch och guide
 • Rundvandring i Hanois gamla stadsdel
 • Nudeltillverkning och lunch på Oodles of Noodles, ett Planeterra-stöttat projekt
 • Lokal gatumat
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Flygresa t/r Sverige – Vietnam
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdepunkter:

 • Utforska de myllrande gatorna i Ho Chi Minh City
 • Slappna av på gyllene stränder
 • Shoppa i charmiga Hoi An
 • Upplev Hues fästningar och pagoder
 • Flyt genom den magiska Halongbukten
Karta: Vietnam on a shoestring

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Ho Chi Minh City
Smaka på de lokala delikatesserna i Ho Chi Minh City.

Smaka på de lokala delikatesserna i Ho Chi Minh City.

Välkommen till Ho Chi Minh City, den växande metropolen som en gång var huvudstad i Sydvietnam och som fortfarande är landets kommersiella centrum.

Idag är det ankomstdag och därför inga planerade aktiviteter. Du kan koppla av eller utforska staden på egen hand och samtidigt vänja dig vid det frenetiska tempot och den höga luftfuktigheten i Ho Chi Minh City. Runt kl. 18:00 är det välkomstmöte på hotellet. Vänligen kika i receptionen eller på anslagstavlan i lobbyn för exakt tidpunkt för mötet. På det här mötet kommer reseledaren att be om att få se din reseförsäkring, visum, samt be dig fylla i några papper. Vänligen lägg märke till att man själv måste undersöka om man behöver ha visum till Vietnam. Efter mötet kan de som önskar följa med ut och äta middag med gruppen och reseledarna. 

Dag 2: Ho Chi Minh City - Nha Trang

Ikväll kommer vi att hoppa på nattåget till Nha Trang, men innan dess kan du göra precis vad du önskar. Hade du inte ork till att göra någon utflykt igår, så bege dig till Cu Chi-tunnlarna som är ett komplext system med tunnlar där Viet Cong levde för att beskydda sig från fienden under Vietnamkriget. Eller varför inte ta en sväng till Ben Thanh-marknaden för att köpa souvenirer, smaka ännu mer lokal mat och uppleva ”local living”. Det finns också möjlighet till att besöka Reunification Palace och War Remnants Museum för att lära sig mer om Vietnamkriget. Gillar du Chinatown så borde du åka till Cholon, som är ett område fullt av turistattraktioner. 

Beräknad restid Ho Chi Minh City – Nha Trang: 10-11 timmar

Dag 3: Nha Trang

Vi ankommer till Nha Trang tidigt på morgonen. Så under dagen har du har gott om tid till att utforska lokala butiker och marknader, koppla av på stranden eller besöka historiska platser i närheten. Valfria aktiviteter i Nha Trang kan bestå av en båttur till närliggande öar eller varför inte att uppleva ett riktigt ”beach party” som varar hela dagen.

Dag 4: Nha Trang - Da Nang

Det du inte hann med under gårdagen, kan du fylla dagen med innan resan går vidare till Da Nang. Nattåget (eller nattbussen) går inte förrän sent på kvällen, så koppla av på stranden eller få tag i en snorkel och upplev Nha Trangs kust under havsytan.

Beräknad restid Nha Trang – Da Nang: 9-10 timmar

Dag 5: Da Nang - Hoi An

Vi anländer till Da Nang under morgonen och hoppar på bussen som tar oss till den pittoreska lilla hamnstaden Hoi An. Hoi An var en gång i tiden känd som Faifo, en viktig handelsstad med stort inflytande. Vår researrangör stöttar ett projekt som heter Oodles of Noodles, som låter dig smaka på mer än 26 typer av nudlar. Det här projektet hjälper före detta gatubarn med att utveckla sin engelska och andra färdigheter de behöver för att arbeta inom turistnäringen. Återigen tar guiden med dig på ett ”streetfood crawl”, så att du får veta vilket stånd som har den bästa maten och lär dig mer om den lokala matkulturen.

Beräknad restid Da Nang – Hoi An: 45 min

Dag 6: Hoi An
Marknaden i Hoi An

Marknaden i Hoi An

Dagen är fri från planer och du kan göra precis det du önskar. Aktiviteter som vi rekommenderar är: matlagningskurs, där du köper färska råvaror på marknaden och lär dig mer om vietnamesiska smaker och regionala maträtter. Hyr en cykel och cykla runt risfält och smala landsvägar eller gå på en mer detaljerad rundvandring för att uppleva allt som Hoi An har att erbjuda. Sugen på avkoppling? Åk till Cua Dai-stranden och chilla i solen (ca 4 km utanför Hoi An). 

Dag 7: Hoi An - Hue

Vi fortsätter norrut, till Huế. Spendera dagen precis som du önskar, men ta gärna en sväng till Imperial Citadal som är med på Unescos världsarvslista. Även Thiên Mu Pagoda är värt ett besök, en av världens högsta pagoder som kanske också är den mest eleganta i Vietnam. Följ med på en rundvandring i Huế för att se the Japanese Bridge och gamla kejsares gravar. Besök Dong Ba-marknaden för lokala specialiteter som banh khoai (”salta” pannkakor) och banh bot loc boc tim thit (tunt rispapper fyllt med kött och räkor).

Beräknad restid Hoi An – Huế: 4 timmar

Dag 8: Hue - Hanoi

Använd morgonen till att göra det du inte hann igår, innan vi hoppar på nattåget till Hanoi.

Beräknad restid Huế – Hanoi: 14 timmar

Dag 9: Hanoi - Ha Long
Halong Bay

Halong Bay

Vi ankommer till huvudstaden Hanoi tidigt på morgonen innan vi reser vidare till den berömda och vackra Halongbukten. Vi går ombord på en ”junk boat” i Halong Bay och glider förbi tusentals kalkstensberg och småöar som magnifikt reser sig ur havet. På flera av de vackra öarna finns det grottor, som vi kommer att undersöka på närmre håll. Njut av havets läckerheter till lunch innan vi tackar för oss och tar oss till vårt boende för natten.

Beräknad restid Hanoi – Halongbukten: 4 timmar

Dag 10: Ha Long - Hanoi

Idag är det dags att resa tillbaka till Hanoi. Reseledaren kommer att visa dig Hanois gamla kvarter, som är en labyrint av gator där varje gata tillägnas en särskild nisch eller produkt. Trött? Stanna till vid Bia Hoi, ta fram en plastpall och njut av någon lokal dryck med lokalbefolkningen. Kanske får du några nya vänner? På eftermiddagen bör du bege dig till Ho Chi Minhs mausoleum där Ho Chi Minh läste upp självständighetsförklaringen 1945. Du kan också besöka the Temple of Literature, ett tempel som är byggt för att hedra Konfucius och är tillägnat lärandet. Här finner du även landets första universitet som byggdes 1076.
Beräknad restid Halongbukten – Hanoi: 4 timmar

Dag 11: Hanoi

Idag kan du göra precis vad du önskar, men vi rekommenderar ett besök till Tran Quoc Pagoda. Det är en av de äldsta pagoderna i Vietnam och det är en fördel att vara på plats vid solnedgången. Ta en tur till Hoan Kiem-sjön som ligger i centrala Hanoi och se om du kan få en skymt av en av de 100-åriga sköldpaddorna. Eller se en traditionell vietnamesisk dockteater på Thăng Long Water Puppet Theatre, med levande musik och figurer som dansar på en scen av vatten.

Dag 12: Hanoi

Avresa valfri tid. Utcheckningstid på hotellet är kl. 12:00. Vänligen lägg märke till att några av dina medresenärer kommer att fortsätta sin resa vidare till Laos med G Adventures.

Bilder

Smak på de lokale delikatessene i Ho Chi Minh City.

Markedet i Hoi An

Halong Bay

Hanoi

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Servicenivå: Standard

Bekvämt boende med karaktär i turistklass.
Blandning av offentlig och privat transport.

Antal deltagare
max 18 personer, i genomsnitt 12 personer.

Fysisk utmaning: Light
Lättare vandringar. Lämpligt för de flesta. Inte för krävande.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Vietnam on a Shoestring?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Johanna Grahn

Resespecialist
johanna@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Asien!

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – Pris: från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – Pris: från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 12 900 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelsesresa i Asien
18 dagar – från 11 200 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelsesresa i Asien
24 dagar – från 19 100 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelserresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelsesresa i Asien
4 dagar – från 3 295 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Manila to Boracay on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 8 995 kr
Välj något annorlunda nästa gång du ska ut på äventyr. Väldigt annorlunda! De här 10 dagarna på norra Filippinerna kommer att ge dig upplevelser för livet.

läs mer

Cultural Sri Lanka

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 9 000 kr
För de flesta resenärer har Sri Lanka varit utanför kartan allt för länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 10 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 8 465 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
28 dagar – från 19 500 kr
Ät risnudlar under gatlyktorna i Bangkok och vandra runt bland risfälten och templen på Java – det här episka äventyret täcker bland det bästa Sydostasien har att erbjuda.

läs mer

Crater Lake & Mount Bromo Adventure

Upplevelsesresa i Asien
3 dagar – från 4 370 kr
Om du har begränsat med tid och önskar att uppleva de spektakulära vulkanerna på Javas östra sida, är denna upplevelseresa på tre dagar något för dig.

läs mer

Thai Island Hopping Adventure

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 4 595 kr
Fördjupa dig i Bangkoks livsstill och upptäck fantastiska stränder på denna 14-dagars upplevelseresa, som kommer att ge dig många härliga minnen.

läs mer

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 10 775 kr
Börja resan i Thailands huvudstad Bangkok, en stad som aldrig sover, och avsluta i Vietnam på Hanois livliga gator.

läs mer

Cambodia on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 5 385 kr
Beundra Angkor Wats ruiner och det klara, turkosa vattnet i Sihanoukville. Njut av skatterna som Kambodja erbjuder på denna 10-dagarsresa från Thailand via Kambodja till Vietnam.

läs mer

Rajasthan and Varanasi on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 9000 kr
Upplev charmen och mystiken som det här fantastiska landet har att erbjuda. Från monumenten i Delhi till färgsprakande platser i Rajasthan – upplev det bästa av norra Indien på 3 veckor.

läs mer

Hong Kong till Beijing

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 12 200 kr
Kina bjuder på ett brett spektrum av historiska sevärdheter, naturliga underverk, städer utöver det vanliga, fantastiska människor och urbana upplevelser som ingen resenär kan motstå.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link