Välj en sida

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien

Vietnam Experience

Vietnam – 12 dagar

Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam
en explosion av färger.

Upplev kokospalmer, sockerrörsplantage och
lokalbefolkningen i sina klassiska hattar kring Mekongdeltat.
Besök flytande marknader, cykla genom den gamla staden Hoi An,
njut av solens varma strålar i Nha Trang och flyt fram i Halongbukten
på en traditionell ”junk boat”. Vietnam är verkligen ett land där öst
möter väst och på denna upplevelseresa får du ta del av det bästa.

Resfakta

Pris: från 15 500 kr

Priset inkluderar:

 • 9 nätter på 3-stjärnigt hotell, 1 natt på local guesthouse, 1 natt på båt
 • 11 frukostar, 3 luncher och 2 middagar
 • 3 inrikesflyg
 • All transport till inkluderade aktiviteter
 • En erfaren och professionell guide, samt engelsktalande lokala guider
 • Sightseeing i de största städerna, samt information om samtliga destinationer
 • Båttur i Mekongdeltat och Halongbukten
 • Fiskeupplevelse i Mekongdeltat
 • Ett besök till Cu Chi-tunnlarna, Notre Dame Cathedral, General Post Office och Presidential Palace, samt War Remnants Museum i Ho Chi Minh
 • Cykeltaxi från hotellet till Hues Imperial Citadel och Thien Mu Pagoda
 • Lokala skatter och avgifter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Vietnam
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Uppleva tre resmål som finns med på Unescos världsarvslista
 • Båttur med övernattning i Halongbukten
 • Cykla genom Old Quarter i Hoi An
 • Åka genom Hai Van-passet mellan Hoi An och Hue
 • Utforska olika laguner och koraller
Karta: Vietnam Experience

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Ho Chi Minh City

Starta ditt äventyr i Ho Chi Minh City, staden som fortfarande kallas Saigon. Ho Chi Minh City är en storstadsmetropol som även kallas ”Paris of the Orient” efter fransmännens inflytande. Här kan du uppleva äkta vietnamesisk stil, men även platser där USA har haft en djup inverkan i och med Vietnamkriget.

Dag 2: Ho Chi Minh City – Mekongdeltat

Under de två nästkommande dagarna flyter vi in i Mekongdeltat med en traditionell båt och upptäcker Vietnams viktigaste område med risodlingar. Du kommer att uppleva fruktodlingar, flytande marknader och lokalbefolkningens vardagsliv kring Mekongdeltat. Lär dig mer om produktionen vid ett besök på en rispappersfabrik. Inte nog med det, du kommer även att få uppleva lokala traditioner på ett tehus och njuta av en genuin vietnamesisk lunch hos lokalbefolkningen. Lite senare på dagen kommer lokala musiker att uppträda, innan vi äter hemlagad mat på det guesthouse där vi ska övernatta.

Dag 3: Mekongdeltat – Ho Chi Minh City

Upp och hoppa, idag styr vi kosan tillbaka till Ho Chi Minh City, via de legendariska tunnlarna i Cu Chi. Se fällor, dolda dörrar och några av de 250 km långa tunnlarna som vietnamesiska motståndsmän har grävt för hand. De anlades för att komma undan fara och plötsliga angrepp från fienden. Om du vågar kan du gå ner i de smala tunnlarna och uppleva hur det var under kriget. Kvällen är fri och du kan göra vad du önskar. Varför inte njuta av lokal mat tillsammans med dina nya resvänner?

Dag 4: Ho Chi Minh City – Nha Trang

Idag kommer du att få lära dig mer om Vietnams historia medan vi åker runt i Ho Chi Minh. Du får möjlighet att se Notre Dame Cathedral (en relik från det franska styret) och Reunification Palace (det tidigare politiska hjärtat i Vietnam, där forna ledare har suttit). Lär dig mer om varför förlusten av denna byggnad markerade Saigons fall under Vietnamkriget. Du kommer också få chans att besöka War Remnants Museum för att lära dig mer om dem som föll offer under kriget.

På eftermiddagen flyger vi till badorten Nha Trang, som är känd för sina gyllene stränder, turkosa vatten och roliga vattensportsaktiviteter. Intresserad av ett lerbad? Då är detta platsen för dig. Testa ett mineral-lerbad och varma källor. Passa på att njuta av fisk och skaldjur ikväll, som färsk hummer, räkor eller fish’n’chips.

Dag 5: Nha Trang

Dagen är fri att tillbringa som man vill, så fördjupa dig gärna i den avslappnade strandlivsstilen. Glöm inte att äta massor av färsk ananas eller andra tropiska frukter från trakten. Prova en massage, koppla av på stranden och svalka dig i det Sydkinesiska havet.

Om du vill se mer av området kan du följa med på dagens frivilliga aktivitet, nämligen en båttur. Båten stannar till vid flera platser och du kommer att få möjlighet att snorkla och svalka av dig i det turkosa vattnet. På kvällen kan du njuta av det pulserande utelivet i Nha Trang eller se solen gå ner i havet från baren på Sailing Club.

Dag 6: Nha Trang – Hoi An

På morgonen gör vi en kort flygresa till Da Nang, innan vi sätter oss på bussen och åker mot Hoi An. Hoi An är en söt liten by med en spännande bakgrund. Med influenser från Japan, Kina, Vietnam och Europa, så har den här före detta hamnstaden en ovanlig blandning av arkitektur. Välj mellan en cykeltur eller en promenad genom den gamla stadsdelen som är med på Unescos världsarvslista.

Eftermiddagen är fri att spendera som man vill. Slappna av vid hotellets pool, eller låt någon av de lokala skräddarna sy upp ett unikt plagg bara för dig. Hoi An är känt för sina vackra och färgrika tyger samt skickliga skräddare. Innan du vet ordet av så reser du vidare med en helt ny garderob. Har du redan ett favoritplagg? Ta med dig det, så kan du få en exakt kopia – kanske i en annan färg eller i ett annat material.

När solen sänker sig cyklar vi ut till de närliggande risfälten och de traditionella hemmen, innan vi följer floden tillbaka till Hoi An. Idag har du även möjlighet att vara med på en matlagningskurs. Det är något som vi rekommenderar varmt: ät den mat som du lagar och få med dig recepten hem.

Dag 7: Hoi An

Ännu en dag att tillbringa som man vill. Använd gärna tiden till att uppleva mer av Hoi An och de vackra omgivningarna. Du kan även besöka ruinerna av ”Hindu Temples of the Champa Empire at My Son”. Dessa tempel är med på Unescos världsarvslista och byggdes mellan det 4:e och det 14:e århundradet.

Annars kan du välja att strosa runt i den gamla staden där du finner gallerier, antikvitetsbutiker och butiker av alla de slag. Lokalbefolkningen använder fortfarande traditionella metoder för att tillverka keramik, väva silke och snida trä. Gå längs med den historiska flodkanten till den lokala marknaden och fortsätt förbi små stånd som säljer handvävda korgar, medicinska örter och lokala delikatesser.

Du kan även hoppa på cykeln och ta dig till stranden (ca 45 min) genom Hoi Ans vackra omgivningar. Eller så tar du det enklare alternativet med taxi (ca 15 min). Om du blir hungrig eller törstig, finns det många mysiga caféer som serverar god mat och dryck. Vill du slappna av helt och hållet så borde du ta en sväng till ett av de många massageställena.

Dag 8: Hoi An – Hue

Idag hoppar vi på bussen och åker genom ”Pass of the Ocean Clouds”, på väg till den före detta kejsarstaden Hue. Var beredd med kameran då vi har en fantastisk utsikt över kusten och de böljande kullarna längs med vägen.

Vi inleder vår vistelse i Hue med ett besök till Tu Duc Mausoleum, där vår lokala guide kommer att berätta mer om historien kring denna ”Poet Emperor” och de gamla gravritualerna. Ta dig tid att upptäcka alla statyer, färgglada konstverk, dekorerade paviljonger, vackra trädgårdar och dammar med lotusblommor.

Nästa stopp är Thien Mu-pagoden, som är Vietnams högsta religiösa byggnad. Lär dig mer om legenden bakom byggnaden och händelserna runt den beryktade buddhistiska Hue-massakern.

Dag 9: Hue – Hanoi

Idag hoppar vi på ännu ett flyg som tar oss till Hanoi, Vietnams huvudstad. Jämfört med Ho Chi Minh City är Hanoi helt annorlunda, med en fransk stil som kombineras med kinesisk kultur och vietnamesisk vitalitet. Den här staden har en romantisk levande tidslinje och upplevs nästan som ett friluftsmuseum. Hotellet ligger mitt i stadens myllrande ”Old Quarter” – this is the place to be!

Den gamla stadsdelen har varit Hanois kommersiella centrum sedan 1500-talet och är inklämd på en liten kvadratkilometer. Här finns en labyrint av bakgator, köpmanshus och butiker proppfulla med varor för varje smak och stil. Din guide kommer att ta med dig till någon av de 36 handelsgatorna som var och en är inriktad på olika produkter.

Smit från stadens hektiska gator och gör ett besök till Temple of Literature, en lugn oas omgärdad av trädgårdar, rödlackerade pelare och gyllene drakar. Templet är nästan 1 000 år gammalt och en av Vietnams viktigaste helgedomar och historiska institutioner från konfucianismen.

På eftermiddagen kan du ta en sväng till ”French Quarter” och strosa nedför de breda boulevarderna som är inspirerade av Paris. Se de numera nedlagda herrskapshusen, balkongerna och andra rester från kolonialtiden. Ute efter det riktiga Vietnam? Ta fram en stol och häng med lokalbefolkningen på en av de många barerna på trottoaren. Betrakta det myllrande stadslivet, beställ en bia Hoi (fatöl) och några lokala rätter som bo luc lac (kryddig biff och paprika ”stir fry”), dau chien ron (stekt tofu) eller nom ngo sen (sallad med lotusrot).

Dag 10: Hanoi – Halongbukten

Det första vi gör på morgonen är att besöka Ho Chi Minhs mausoleum, Vietnams tidigare president. Därefter åker vi till den fantastiska Halongbukten där vi går ombord på en kinesisk ”junk boat”, där vi också ska spendera natten. Halongbukten är med på Unescos världsarvslista, och med allt som du kommer att se och uppleva här är det inte konstigt att denna plats har kommit med på listan.

Koppla av på soldäcket och njut av utsikten över grottor, laguner och täta skogar. Båten passerar gömda vikar, branta klippor och vackra stränder innan vi anländer till Sung Sot-grottorna där vi går iland och njuter av den fantastiska vyn. Väl tillbaka på båten glider vi vidare och stannar till för ett dopp i en idyllisk och avsides belägen lagun. Vi ankrar vid Dao Ti Top för att njuta av en helt outstanding solnedgång. Ikväll får du njuta av färska skaldjur med gruppen, innan det är läggdags i hytten som är utrustad med air condition.

Dag 11: Halongbukten – Hanoi

Efter en avslappnande natt och en mättande frukost hoppar vi på en lokal båt för att utforska en liten gömd grotta. Kanske får vi syn på en av de många aporna som bor på ön. Vi seglar sedan tillbaka till hamnen och kör tillbaka till Hanoi. Något du borde uppleva är Hanois världsberömda ”water puppet show”, en rolig tradition från Red River Delta-regionen. Kontakta gärna din guide för tips om du vill se mer av Hanoi. 

Dag 12: Hanoi

Avresa efter frukost. Om du vill uppleva ännu mer av Vietnam så hjälper vi dig gärna.

Bilder

Reunification Palace i Ho Chi Minh City.

Ta det lungt på stranden i Nha Trang.

Pittoreska Hoi An.

Halongbukten.

Fruktförsäljning i Halongbukten.

Livlig gata i Hanoi.

Mer information om turen

Restyp
In-Depth Explorer – Live like a Local

Antal deltagare
Max 35 personer, i genomsnitt 22.

Åldersgrupp
18–35 år.

Ont om tid? Välj Vietnam Highlights istället. Det är samma resrutt (fr.o.m. dag 3), bara att den är två dagar kortare. Du hoppar Mekongdeltat och reser direkt till Nha Trang med gruppen.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Upplevelseresa i Asien
Denna resa startar i Negombo och avslutas i Malé och innehåller en guidad rundresa i Sri Lanka samt ett hotellpaket på Maldiverna.

läs mer
Uncover India – Delhi till Goa

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer
Thai Intro

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien

Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer
Bali Intro

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien

Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer
Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien

Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer
Vietnam on a Shoestring

Vietnam on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 6 900 kr
Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten – den här resan har något för alla.

läs mer