Välj en sida

Japan Unrivalled

Upplevelseresa i Japan

Japan Unrivalled

13 dagar från Tokyo till Osaka

Tokyo, Hakone, Takayama, Hiroshima, Kyoto, Wakayama och Osaka.

Säg ”konnichiwa” till sushins, samurajernas och sakéns hemland. Det här är vår nya sinnliga destination… fantastiska Japan! Med de coolaste städerna och de bästa priserna får du leta länge efter en resa som bjuder på något liknande. Vi hjälper dig att få uppleva allt du önskar dig, från tempel och teppanyaki, till geishor och fantastiska trädgårdar – det här är DEN resan som du bör ha i din resedagbok från 2017!

Resfakta

Pris från 37 900 kr

Priset inkluderar:

 • 10 nätter på hotell, 2 nätter på Contiki Special Stopovers
 • 14 måltider: 12 frukostar och 2 trerättersmiddagar
 • Guidade turer i alla storstäder och rundvandringar på andra destinationer
 • Moderna färdmedel som bussar eller tåg med air condition
 • Erfarna reseledare
 • Besök till fem världsarv
 • Se Imperial Palace, Asakusa Sensoii Temple, Nakamise Street, Meiji Jingu Shrine, Harajuku och Shibuya Street.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Japan
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Upplev Japans alla ”hot spots” och några mindre kända pärlor
 • Buddhistisk morgonceremoni
 • Ät ”black eggs” och förläng ditt liv med 7 år
 • Upplev Tsukiji Fish Markets
 • Ladda batterierna på Hot Springs Onsen
 • Res med Bullet Trains (höghastighetståg)
Karta: Japan unrivalled

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Ankomst Tokyo

 

Vakre Imperial Palace i Tokyo

Vackra Imperial Palace i Tokyo.

 

Välkommen till en riktig storstad, välkommen till… Tokyo! Med 3 nätter här har vi massor av tid att utforska de många sevärdheterna och stadens vinklar och vrår, och shoppa tills vi storknar. Checka in på hotellet och låt äventyret börja i denna stad som osar av historia, kultur och modern teknologi. För att inte glömma saké, sushi och samurajer! Ikväll kommer du att möta upp din reseledare och resten av gruppen för att bege er ut i natten för en första kväll tillsammans.

Dag 2: Tokyo

Vi dyker rätt in i den här fascinerande staden med en lokal guide, som visar oss alla höjdpunkter. Vi kommer att få se Kejsarpalatset, det vackra Imperial Palace, som ligger i en 3 km² stor park full med små sjöar och vackra blomsterdekorationer. Här kommer du att få en inblick i platsens historia. Därefter besöker vi Asakusa Senso-Ji, som är Tokyos äldsta och mest ikoniska buddhistiska tempel. Efter att ha blivit förstört av bombningar och sedan återuppbyggt, symboliserar templet återfödelse för japanerna. Var beredd med kameran medan vi går nedför Nakamise Street, en av de äldsta shoppinggatorna i Tokyo – daterad ända tillbaka till 1500-talet! Här kan du köpa souvenirer till nära och kära, mitt i den myllrande atmosfären av turister och Tokyo-bor. Med så mycket att se och göra i den här staden, har vi fortfarande massor kvar på vår lista. Vi besöker staden största kapell, Meiji Jingu, för att sedan fortsätta till Harajuku, ett centrum för mode och ungdomskultur. Den här stadsdelen är full av coola vibbar och galet mode som du bara måste uppleva. En resa till Tokyo är inte komplett utan ett besök till världens mest hektiska gatukorsning – Shibuya Street. Den här fashionabla stadsdelen är ett måste för alla som besöker Tokyo.

Dag 3: Tokyo

 

 

Metropolitan Government Building i Tokyo

Metropolitan Government Building i Tokyo.

 

Upp och hoppa, ät en snabb frukost och spendera dagen som du önskar. Du kan välja att slappa, eller följa med på en riktig traditionell japansk upplevelse. Nämligen att bada i varma källor. Det får man inte gå miste om när man är i Japan. Med andra ord, ett perfekt sätt att varva ned på efter gårdagens intensiva sightseeing. De här varma källorna är dock inget för de blygsamma!

Eftermiddagen kan du tillbringa precis som du vill. Har du mer energi kan du fortsätta att upptäcka staden i ditt eget tempo. Det finns fortfarande massor att se! Några spännande alternativ är att besöka Tokyos allra bästa shoppingområde, äta dig mätt på gatumat eller bara koppla av i en av stadens många botaniska trädgårdar. Du kan också ta en sväng till Tokyo Metropolitan Government Building med sin speciella arkitektur. Byggnaden är hela 243 meter hög och med en utkiksplats på 202 meters höjd är det här det perfekta stället att njuta av panoramautsikt över hela staden.

Fun fact: Det här var stadens högsta byggnad till Midtown Tower byggdes 2007.

På kvällen har vi möjlighet att äta middag på unika Robot Restaurant.

Dag 4: Tokyo till Hakone

Använd din sista morgon i Tokyo till att besöka ett av de många museerna och konstgallerierna, eller ta en sväng till Tokyo Sky Tree. Här kan du fascineras av den vackra utsikten över staden från 634 meters höjd. Du har också möjlighet att förbättra dina kunskaper i köket genom en sushikurs. Det inkluderar en guidad tur på den världsberömda fiskmarknaden Tsukiji. Efter lunch vinkar vi hejdå till fantastiska Tokyo och styr kosan söderut mot Hakone. Här kan du se några av Japans mest spektakulära sevärdheter från The Hakone Ropeway. Kvällen och natten tillbringas på ett japanskt gästhus där en välsmakande traditionell middag ingår. En kväll som du sent kommer att glömma!

 

Dag 5: Hakone till Takayama

Vi fortsätter vidare till Takayama som vi når via Matsumoto, beläget i den södra delen av en lång dal mellan topparna på de japanska alperna. Matsumoto har en lång och rik historia och reseledaren kommer att informera om allt du behöver veta om den här fascinerande platsen. Vi tillbringar en hel dag på att utforska området med vår lokala guide, som bland annat kommer att berätta om historian kring alla spännande slott som finns här.

Nästa stopp på vår lista är Hida Folk Village, där vi får se dussintals välbevarade traditionella hus och byggnader. Det ger oss en unik bild av hur livet såg ut här förr i tiden. Därefter fortsätter vårt äventyr i Takayama.

 

Dag 6: Takayama

Vi startar morgonen med en guidad rundvandring. Vår guide kommer att ge oss god inblick i den här japanska traditionella staden, inklusive den vackert bevarade gamla stadsdelen och Edobyggnaderna. Längs med vägen kan du köpa med dig lokala delikatesser eller presenter till familjen på morgonmarknaden. Här kan du också se Jinyahus som är restaurerade och lika storslagna som på 1600-talet. Eftermiddagen är fri till att upptäcka Takayama på egen hand. Du kan utforska den vackra naturen i området eller hyra en cykel och trampa dig genom staden och landsbygden. Om det inte är din grej kan du njuta av ett traditionellt fotbad i hotellets varma källor. Vi kan också runda av dagen med en middag som definitivt får det att vattnas i munnen! Japan är vida känt för sin goda Wagyubiff, som kan översättas till ”japansk ko”. Njut, detta är en fantastisk kulinarisk upplevelse!

 

Dag 7: Takayama till Hiroshima

Vi reser vidare till vår nästa destination med det kända japanska tåget – The Bullet Train! De här tågen kan köra upp till 320 km i timmen, så de som gillar fart och spänning kommer garanterat att trivas. När vi anländer till Hiroshima är eftermiddagen fri att spendera som man vill. Utforska den världsberömda staden som träffades av världens första atombomb under det andra världskriget.

Dag 8: Hiroshima

Börja dagen med att ta en tur över till Miyajima Island med färja. På väg till det fantastiska Itsukushima Shrine kan du beundra det vackra landskapet, den traditionella entrén vid kapellet och öns kända och väldigt söta invånare: minihjorten. Besök Peace Memorial Museum på eftermiddagen och lär dig mer om den fruktansvärda historian kring 6 augusti 1945. Fördjupa dig i vilken inverkan den här förfärliga katastrofen har haft på staden. Senare har du möjlighet att utforska staden på egen hand och gräva ännu djupare i Hiroshimas historia, eller njuta av de många sevärdheterna som staden har att bjuda på. Din reseledare kan ge dig tips på vad som är värt att se. På kvällen kan du följa med på en traditionell Teppanyakimiddag och koppla av med resten av gruppen, samtidigt som kockarna visar upp sina konster på grillen. Maten är till för att avnjutas till fullo!

Dag 9: Hiroshima till Kyoto

Golden Pavillion Temple i Kyoto

Golden Pavillion Tempel i Kyoto.

Efter frukost är det dags för avfärd till vårt nästa stopp, Kyoto! Vid ankomst hoppar vi rätt in i smeten och letar reda på sevärdheter som tempel, vackra trädgårdar, färgglada kapell och de världsberömda geishorna. Vi kommer att få se den imponerande Kinkakuji Golden Pavilion, The Sacred Heian Jingu Shrine och The Gion Area (där geishorna håller hus, så var beredd med kameran!). På kvällen kan du utforska Kyoto på egen hand. Smaka på lokala läckerheter i Shirakawaområdet eller upplev det pulserande utelivet som Kyoto är känt för.

Dag 10: Kyoto

Torii-portene ved Fushimi Inari Shrine i Kyoto. Foto: Matthew Regan

Torii-porten vid Fushimi Inari Shrine i Kyoto. Foto: Matthew Regan

Med en heldag här är det bara att ta för sig av stadens godbitar. Vi har kartlagt de allra viktigaste sevärdheterna! Vi kommer att se Fushimi Inari Shrine med sina färgrika torii-ingångar som leder dig upp till berget. Vi kommer att lära oss hur traditionellt risvin framställs på The Sake Making Museum, för att sedan få uppleva en gammaldags Shogun-livsstill på Niio Castle. Ett måste! Senare reser vi till Nara, Japans första huvudstad som är fylld med historiska skatter och kulturminnen. Här kan vi se The Nara Todaiji Temple och Deer Park med sina gigantiska Buddhastatyer i brons. Dessutom finns här världens största byggnad i trä, The Kasuga Shrine, vars uppgift är att skydda staden.

Dag 11: Kyoto till Wakayama

Njut av en morgon där du kan uppleva det sista av Kyoto innan vi hoppar på tåget mot Wakayama. Staden ligger vid Mount Koya och är känd som huvudkvarter för den buddhistiska Koyasan-sekten. Ikväll får ni en oförglömlig upplevelse när vi övernattar på ett lokalt gästhus och får glädjen att njuta av en traditionell buddhistisk måltid.

Dag 12: Wakayama till Osaka

Stig upp och följ med på en sedvanlig buddhistisk ceremoni. Därefter kommer en lokal guide att ge oss en guidad tur i området. Vi får en grundlig genomgång av platsens historia och kultur. På eftermiddagen är det dags för avresa till vårt sista stopp på vårt Japanäventyr, Osaka. Här får du tid att utforska staden på egen hand. På kvällen väntar en sista middag med gruppen, samt det viktigaste när man är i Japan…karaoke!

Dag 13: Avreise Osaka

Vår resa avslutas efter frukost, så säg hejdå till dina nya vänner och reseledaren innan vi sprids för vinden!

Bilder

Golden Pavillion Tempel i Kyoto.

Vackra Imperial Palace i Tokyo.

Asakusa Senso-Ji tempelet i Tokyo.

Metropolitan Government Building i Tokyo.

Miyajima Shrine utanför Hiroshima. Foto: Adulsak Srithilah

Torii-porten vid Fushimi Inari Shrine i Kyoto. Foto: Matthew Regan

Mer information om turen

Restyp: In-depth explorer
Live like a local.

Åldersgrupp: 18-35 år

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Asien

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Asien!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Upplevelseresa i Asien
Denna resa startar i Negombo och avslutas i Malé och innehåller en guidad rundresa i Sri Lanka samt ett hotellpaket på Maldiverna.

läs mer
Uncover India – Delhi till Goa

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer
Thai Intro

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien

Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer
Bali Intro

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien

Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer
Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Vietnam Experience

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien

Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer