Välj en sida

Indonesia in depth - Sumatra, Java & Bali

Upplevelseresa i Asien
 

Indonesia in depth – Sumatra, Java & Bali

Indonesien – 28 dagar

Gör dig redo för en makalös 28-dagarsresa som inkluderar det allra bästa som Indonesien har att erbjuda. Du kommer bokstavligt talat att vara i rörelse hela tiden då du utforskar Berastagi, Sipirok, Tangkahan, Bukit Lawang och många, många fler platser.

Ladda batterierna med gatumat och besök kaffeplantage, samtidigt som du tar dig tid att lära känna orangutanger och elefanter. Som att det inte var nog med det, så kommer du att dela dessa fantastiska upplevelser med likasinnade resenärer. Något som bara kommer att ge extra krydda till din resa!

Resfakta

Pris från 22 500 kr per person

Priset inkluderar:

 • Guidad tur i Medan
 • Besök vid en utfodringsstation för orangutanger
 • Vandringstur mellan Tangkahan och Bukit Lawang
 • Rundvandring i Berastagi och Bukittinggi
 • Entré till Bromo Tengger Semeru nationalpark
 • Vandring till Mount Bromo under soluppgången
 • Besök till Kalibaru kaffeplantage
 • ”Street food crawl”
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Indonesien
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Upplev javanesisk kultur
 • Nära möten med orangutanger
 • Vandra i skuggan av Mt. Bromo
 • Åk genom vackra risfält
 • Koppla av vid Lake Samosir
 • ”Hang ten” på Java (surfing)
Karta: Indonesien in depth

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Medan

Solnedgång på Sumatra

Solnedgång på Sumatra.

Ankomst valfri tid. Idag börjar äventyret! Utforska staden men se till att vara tillbaka i god tid för välkomstmötet. Då kommer du att möta upp resten av gruppen och er reseledare.

Dag 2: Medan–Tangkahan

Vi startar dagen med en guidad tur i Medan. Därefter fortsätter vi på skumpiga vägar tills vi anländer till Tangkahan, en liten by i djungeln. Här kan du följa med och tvätta elefanter i de närliggande floderna eller gå på en vandring i djungeln.

Gunung Leuser National Park ligger i närheten och är en perfekt plats för att göra fina vandringar.

Beräknad restid Medan–Tangkahan: 5 timmar

Dag 3: Tangkahan–Bukit Lawang

Vi fortsätter på de ojämna vägarna till Bukit Lawang, som också ligger i närheten av Gunung Leuser National Park.

Beräknad restid Tangkahan–Bukit Lawang: 6 timmar

Dag 4: Bukit Lawang
Dagen är fri att spendera som man vill. Bukit Lawang är en perfekt utgångspunkt om du önskar att komma ut i naturen och vandra. Djungeln sjuder av liv, så bli inte förvånad om du stöter på en orangutang eller en apa.

1973 grundades ett rehabiliteringscenter för orangutanger här, för att hjälpa djur som har varit i fångenskap att förbereda sig för ett liv i det vilda. De släpps ut igen under uppsikt och får hjälp tills de är 100 % redo att klara sig själva i vildmarken. Vi besöker centret medan djuren blir matade.

Dag 5: Bukit Lawang–Berastagi

Vi fortsätter vidare till Berastagi där reseledaren ger en rundvandring vid ankomst. Då får vi veta var vi kan hitta det viktigaste som livsmedelsbutiker, huvudgator och bankomater. Eftermiddagen är fri till att utforska den här spännande platsen på egen hand.

Beräknad restid Bukit Lawang–Berastagi: 7–8 timmar

Dag 6: Berastagi
Dagen är fri att spendera som man önskar. Passa på att dra nytta av det svala höglandsklimatet och ta en tur upp till Sibayak, en vulkan i närheten där du har möjlighet att uppleva en fantastisk soluppgång över dalen. Du kan även besöka byar i trakten eller göra din kropp en tjänst och koppla av i varma källor.
Dag 7: Berastagi–Samosir Island

Idag reser vi vidare till världens största kratersjö, Lake Toba.

Beräknad restid Berastagi–Samosir Island: 8 timmar

Dag 8: Samosir Island
Tillbringa dagen med att koppla av i det varma vattnet i sjön eller besök några lokala Batak byar och upplev den lokala kulturen. Res tillbaka i tiden när du besöker Kong Sidabutars gravkammare i Tomok. Här kan du lära mer om platsens historia och mer om den legendariska kungen.
Dag 9: Samosir Island–Sibolga

Under dagen fortsätter vi genom det vackra landskapet tills vi når vår nästa destination, Sibolga, som ligger vid Indiska oceanen på Sumatras västkust.

Beräknad restid Samosir–Sibolga: 8 timmar

Dag 10: Sibolga–Panyabungan

Njut av en naturskön resa medan vi lägger ännu en resdag bakom oss. Vi övernattar i Panyabungan.

Beräknad restid med minibuss, Sibolga–Panyabungan: 8 timmar

Dag 11: Panyabungan–Bukittinggi

Följ med på en rundvandring när vi kommer fram till Bukittinggi efter en halv dags resa. På vägen kommer vi att stanna till vid flera spännande platser.

Beräknad restid Panyabungan–Bukittinggi: 5 timmar

Dag 12: Bukittinggi
Dagen är fri att spendera som man önskar. Det finns flera olika aktiviteter att utforska i trakten, så det är bara att välja och vraka! Du kan testa rafting, paddla kajak eller upptäcka vackra platser som till exempel Sianok Canyon eller de japanska grottorna som byggdes under andra världskriget.
Dag 13: Bukittinggi–Padang

Vi tillbringar den sista natten på Sumatra, där vi kommer att bo på ett hotell på stranden i Padang.

Njut av några avslappnande timmar i det svala vattnet innan kvällen gör sin ankomst.

Beräknad restid Bukittinggi–Padang: 2 timmar

Dag 14: Padang–Jakarta

Idag lägger vi många mil bakom oss då vi flyger till Indonesiens huvudstad Jakarta.

Beräknad restid Padang–Jakarta: 2 timmar

Dag 15: Jakarta

Följ med på ett spännande och inte minst välsmakande ”street food crawl” med gruppen och reseledaren. Därefter är dagen fri till att göra det man önskar. Att följa med på en guidad stadsvandring är ett bra sätt att lära känna staden och vad den har att bjuda på.

Dag 16: Bukittinggi–Padang

Vi reser vidare till Cianjur via Bogor, där vi på vägen kommer att stanna till vid några flytande byar. Kvällen och natten spenderas hemma hos en familj i lokalbefolkningen, något som kommer att ge oss en unik inblick i det indonesiska vardagslivet. Idag har du också möjlighet att besöka Gunung Mas Tea Plantation.

Beräknad restid Jakarta–Cianjur: 3,5 timme

Dag 17: Cianjur–Bandung

Vi reser vidare till fascinerande Bandung, som är Indonesiens tredje största stad. Väl framme gör vi en rundvandring i staden. Sedan är eftermiddagen och kvällen fri till att utforska staden på egen hand.

Beräknad restid Cianjur–Bandung: 2 timmar

Dag 18: Bandung–Yogyakarta

Idag kommer vi att använda ett nytt transportmedel när vi tar oss vidare genom Indonesien, nämligen tåg. Kliv ombord, luta dig tillbaka och njut av det vackra landskapet som passerar förbi.

Beräknad restid Bandung–Yogyakarta: 7 timmar

Dag 19–20: Yogyakarta

Borobudur-templet.

Borobudurstemplet.

Vi tillbringar två dagar i Yogyakarta. Det finns så mycket att uppleva i trakten, så det är bara att ge sig ut på äventyr! Du kan besöka Borobudur Buddhist Temple, ett världsberömt tempel som upptäcktes år 1815 då det låg täckt under vulkanaska. För att beundra mer vacker arkitektur kan du också besöka Kraton Palace eller Taman Sari Water Castle. Vi rekommenderar även ett besök till det historiska Kota Gebe. I det här världsberömda distriktet tillverkas fantastiska silverutsmyckningar.

Dag 21: Yogyakarta–Tawangmangu

Vi startar dagen med en resa på 2,5 timme. På vägen har vi möjlighet att stanna till vid Prambanan där vi kan utforska Indonesiens största hinduiska tempelområde. Vi tillbringar ungefär en och en halv timme med att utforska området till fots.

Vi kan också besöka Sukuh Temple, ett tempel för fruktbarhet med erotiska stenskulpturer. Därefter väntar en promenad på 3 timmar genom små byar och vackra landskap, för att slutligen komma fram till ett vattenfall. Vi fortsätter upp till Tawangmangu, där kvällen är fri att spendera som man önskar.

Beräknad restid Yogyakarta–Tawangmangu: 3 timmar

Dag 22: Tawangmangu–Malang

Vi reser vidare mot Bromo Tengger Semeru nationalpark och vi kommer att bo i Javas näst största stad, Malang. Här kan du tillbringa eftermiddagen med att spana in mysiga parker, fågelliv, Singosaritemplet, Jagotemplet, Kidaltemplet eller bara koppla av med en kopp gott lokalt te.

Beräknad restid Tawangmangu–Malang: 8–9 timmar

Dag 23: Malang–Bromo

Soluppgång över Bromo Tengger Semeru National Park

Soluppgång över Bromo Tengger Semeru National Park.

Dagens etapp tar oss genom ett tropiskt landskap på östra Java, samtidigt som vi sakta men säkert tar oss upp mot värmen och den storslagna synen av Mt. Bromo. Berget är en del av Tengger Calder, den största vulkaniska bergskedjan i området. Mt. Bromo är en fantastisk plats. Toppen av vulkanen är borta efter tidigare utbrott och kratern pyr ständigt vit rök.

Beräknad restid Malang–Bromo: 5 timmar

Dag 24: Bromo–Kalibaru

Innan soluppgången strosar vi över ”sea of sand” för att se solen stiga upp över kratern, som är ett måste under resan. Populärt för både turister och de lokala buddhisterna som kan ses offra mat för att få ta emot välsignelser från guden Hyang Widi Wasa.

När vi anländer till vår nästa destination får vi en guidad tur på en plantage där det odlas kaffe, kakao, frukt och kryddor. Lär dig mer om de traditionella jordbruksmetoderna och följ kaffebönans väg från ett litet frö till en smakrik kopp kaffe.

Beräknad restid Bromo–Kalibaru: 6 timmar

Dag 25: Kalibaru–Pemuteran

Balinesisk dans.

Balinesisk dans.

Vi reser vidare till Balis världsberömda stränder, där du har möjlighet att koppla av ordentligt eller utforska den närliggande nationalparken.

Beräknad restid Kalibaru–Pemuteran: 4 timmar

Dag 26: Pemutran
Utforska Balis kuster eller njut av en dag på stranden. Valet är ditt.
Dag 27: Pemutran–Sanur

Balinesiskt tempel.

Balinesiskt tempel.

Dagens resesträcka visar Balis fantastiska natur och den kulturella rikedom som gör ön till ett eftertraktat drömresmål. Vår resa tar oss tvärs över hela Bali genom den tropiska djungeln, förbi idylliska risfält och charmiga byar, tills vi hamnar i den livliga metropolen Denpasar. Sedan anländer vi till destinationen för natten, nämligen de vackra stränderna i Sanur.

Dag 28: Sanur
Idag avslutas resan. Inte redo för hemfärd? Hör dig för med din reseledare som kan ge tips på ett fortsatt äventyr!

Bilder

Indonesiskt risfält.
Soluppgång över Bromo Tengger Semeru National Park.
Balinesiskt tempel.
Borobudurtemplet.
Balinesisk dans.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Standard

Bekvämt boende med karaktär i turistklass.
Blandning av kollektivtransport och privat transport.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 10 personer.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Indonesia on a Shoestring – Sumatra & Java to Kuta?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Asien!

Bali intro

Upplevelsesresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Bali Intro är det mest fantastiska sättet at uppleva Bali.

läs mer

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelsesresa i Asien
5 dagar – Pris: från 3300 kr
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – Pris: från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – Pris: från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelsesresa i Asien
18 dagar – från 12 900 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelsesresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelserresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelsesresa i Asien
4 dagar – från 3 500 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 12 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 10 400 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer

Manila to Boracay on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 8 995 kr
Välj något annorlunda nästa gång du ska ut på äventyr. Väldigt annorlunda! De här 10 dagarna på norra Filippinerna kommer att ge dig upplevelser för livet.

läs mer

Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 6 900 kr
Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten, den här resan har något för alla.

läs mer

Cultural Sri Lanka

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 14 600 kr
För de flesta resenärer har Sri Lanka varit utanför kartan allt för länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
28 dagar – från 24 900 kr
Ät risnudlar under gatlyktorna i Bangkok och vandra runt bland risfälten och templen på Java – det här episka äventyret täcker bland det bästa Sydostasien har att erbjuda.

läs mer

Crater Lake & Mount Bromo Adventure

Upplevelsesresa i Asien
3 dagar – från 4 500 kr
Om du har begränsat med tid och önskar att uppleva de spektakulära vulkanerna på Javas östra sida, är denna upplevelseresa på tre dagar något för dig.

läs mer

Thai Island Hopping Adventure

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 8 700 kr
Fördjupa dig i Bangkoks livsstill och upptäck fantastiska stränder på denna 14-dagars upplevelseresa, som kommer att ge dig många härliga minnen.

läs mer

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 11 900 kr
Börja resan i Thailands huvudstad Bangkok, en stad som aldrig sover, och avsluta i Vietnam på Hanois livliga gator.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link