Välj en sida

Indochina Discovery

Upplevelseresa i Asien

Indochina Discovery

Thailand, Kambodja, Vietnam och Laos – 30 dagar

Upptäck Indokinas hjärta och själ på den här resan genom fyra olika länder. Upplev Halongbukten med båt och cykla genom Vang Vieng. Ta dig genom myllrande städer och känn det pulserande nattlivet. Utforska Indokinas både moderna och gamla historia samt beundra det storslagna och magiska Angkor Wat.

Resfakta

Pris från kr. 20.600,-

Priset inkluderar:

 • Guidad tur kring Angkor Wat
 • Lokal khmermåltid på New Hope eller hemma hos någon i lokalbefolkningen
 • Flytande marknad i Mekongdeltat
 • Rundvandring i Phnom Penh och Hanoi
 • Båttur i Halong Bay, inklusive lunch
 • Ge allmosor i Laos
 • Nudeltillverkning och lunch på Oodles of Noodles
 • Slowboat uppför Mekongfloden
 • ”Street food crawl” i flera städer
 • Flyg från Vietnam till Laos
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter
 • Enkla hotell (23 nätter), nattåg (4 nätter), homestay (2 nätter)
 • 21 frukostar, 2 luncher, 3 middagar

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Thailand
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska de myllrande gatorna i Bangkok
 • Upplev det majestätiska Angkor Wat
 • Njut av en lokal khmermåltid i en liten by
 • Slappna av på gyllene stränder
 • Flyt fram i Halong Bay
 • Släpp loss i fyra unika länder
Karta: Indochina discovery
Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Ankomst Bangkok
Royal Palace i Bangkok

Royal Palace i Bangkok

Ankomst till Bangkok. Dagen är fri att spendera som man vill. Vila ut om du har jetlag eller stick ut på sightseeing. På kvällen kommer du att möta upp resten av gruppen.

Dag 2: Bangkok - Siem Reap

Idag reser vi till Siem Reap. Aranyaprathet är känt för att vara en av de mest hektiska gränsövergångarna i Asien. Men lugn, reseledaren hjälper dig igenom så att du slipper stressa. Väl framme i Siem Reap kommer du att bli serverad en äkta khmermåltid på New Hope, som drivs av lokalbefolkningen. Du kommer att se hur den här restaurangen har haft en positiv inverkan på samhället.

Beräknad restid Bangkok – Siem Reap: 8 timmar

 

Dag 3: Siem Reap

Dagen startar tidigt för att se soluppgången över det storslagna Angkor Wat-templet. Upplev Bayons gåtfulla ansikten i sten, som ligger i den muromgärdade staden Angkor Thom. Du kommer också att få en rundtur i Ta Prohm (även känd som Tomb Raider-templet), som sakta slukas av djungeln.

Valfria aktiviteter: Tonle Sap Floating Village. Se hur det är att leva på en sjö, till och med skolor och kyrkor befinner sig i vattnet. Lär dig mer om historien bakom Angkor och khmerimperiet på det interaktiva Angkormuseet. Ute efter en unik cirkusupplevelse? Missa inte Phare, ”The Cambodian Circus Siem Reap”, där kambodjansk kultur och historia kombineras i en spännande show.

 

Dag 4: Siem Reap - Phnom Penh

Vi åker vidare till Kambodjas huvudstad och avslutar dagen med en rundvandring i staden. Ett litet tips, om du inte är ett fan av khmerpopmusik så borde du ta med dig öronproppar på bussturen.

Beräknad restid Siem Reap – Phnom Penh: 6-7 timmar

 

Dag 5: Phnom Penh

Denna dag är fri att spendera som du önskar. Välj mellan aktiviteter som att besöka National Museum och närliggande Silver Pagoda och slottet. Om du vill lära dig mer om Kambodjas dystra historia så besök gärna Tuol Sleng Prison och Killing Fields, som är en påminnelse om det folkmord som ägde rum under Pol Pots och de röda khmerernas regim.

Dag 6: Phnom Penh - Sihanoukville

Koppla av och njut av det vackra landskapet på väg ned mot Sihanoukville. Väl framme kan du ta en tur till stranden och ladda för en grillkväll i sanden.

Beräknad restid Phnom Penh – Sihanoukville: 4-5 timmar

 

Dag 7: Sihanoukville

Bara slappa på stranden eller följ med på en snorkeltur. Här kan du få se ål, stingrockor och delfiner. Vi stannar också till vid en avskild ö där ni blir serverade grillad fisk och skaldjur.

 

Dag 8: Sihanoukville - Can Tho

Gör dig redo för fler stämplar i passet, då vi idag styr kosan mot Vietnam. Här kommer vi att få njuta av hemlagad mat som serveras av lokalbefolkningen och vi får även äran att bo hemma hos dem.

Beräknad restid Sihanoukville – Cần Thơ: 9 timmar

 

Dag 9: Can Tho - Ho Chi Minh City
Reunification palace i Ho Chi Minh City

Reunification palace i Ho Chi Minh City

Missa inte den flytande marknaden innan vi fortsätter vidare genom den natursköna Mekongdeltaregionen till Ho Chi Minh. Guiden kommer att ta med dig till de lokala matmarknaderna, så att du lätt hittar de bästa ställena att äta på och lär dig mer om traktens ”street food”. Om du vill uppleva mer så rekommenderar vi att du besöker Cu Chi-tunnlarna, Ben Thanh-marknaden eller War Remnants Museum.

Beräknad restid Cần Thơ – Ho Chi Minh City: 5-6 timmar

Dag 10: Ho Chi Minh City - Nha Trang

Ikväll går vi ombord på nattåget mot Nha Trang, men fram till dess är dagen fri för egna aktiviteter. Hade du inte ork till att göra någon utflykt igår, så bege dig till Cu Chi-tunnlarna som är ett komplext system med tunnlar där Viet Cong levde för att beskydda sig från fienden under Vietnamkriget. Eller varför inte ta en sväng till Ben Thanh-marknaden för att köpa souvenirer, smaka ännu mer lokal mat och uppleva ”local living”. Det finns också möjlighet till att besöka Reunification Palace och War Remnants Museum för att lära sig mer om Vietnamkriget. Gillar du Chinatown så borde du åka till Cholon, som är ett område fullt av turistattraktioner.

Beräknad restid Ho Chi Minh City – Nha Trang: 10-11 timmar

 

Dag 11: Nha Trang

Vi ankommer till Nha Trang tidigt på morgonen. Så under dagen har du har gott om tid till att utforska lokala butiker och marknader, koppla av på stranden eller besöka historiska platser i närheten. Valfria aktiviteter i Nha Trang kan bestå av en båttur till närliggande öar eller varför inte att uppleva ett riktigt ”beach party” som varar hela dagen.

Dag 12: Nha Trang - Da Nang

Det du inte hann med under gårdagen, kan du fylla dagen med innan resan går vidare till Da Nang. Nattåget (eller nattbussen) går inte förrän sent på kvällen, så koppla av på stranden eller få tag i en snorkel och upplev Nha Trangs kust under havsytan.

Beräknad restid Nha Trang – Da Nang: 9-10 timmar

 

Dag 13: Da Nang - Hoi An

Vi anländer till Da Nang under morgonen och hoppar på bussen som tar oss till den pittoreska lilla hamnstaden Hoi An. Hoi An var en gång i tiden känd som Faifo, en viktig handelsstad med stort inflytande. Vår researrangör stöttar ett projekt som heter Oodles of Noodles, som låter dig smaka på mer än 26 typer av nudlar. Det här projektet hjälper före detta gatubarn med att utveckla sin engelska och andra färdigheter de behöver för att arbeta inom turistnäringen. Återigen tar guiden med dig på ett ”streetfood crawl”, så att du får veta vilket stånd som har den bästa maten och lär dig mer om den lokala matkulturen.

Beräknad restid Da Nang – Hoi An: 45 min

 

Dag 14: Hoi An

Dagen är fri från planer och du kan göra precis det du önskar. Aktiviteter som vi rekommenderar är: matlagningskurs, där du köper färska råvaror på marknaden och lär dig mer om vietnamesiska smaker och regionala maträtter. Hyr en cykel och cykla runt risfält och smala landsvägar eller gå på en mer detaljerad rundvandring för att uppleva allt som Hoi An har att erbjuda. Sugen på avkoppling? Åk till Cua Dai-stranden och chilla i solen (ca 4 km utanför Hoi An).

Dag 15: Hoi An - Hue

Vi fortsätter norrut, till Huế. Spendera dagen precis som du önskar, men ta gärna en sväng till Imperial Citadal som är med på Unescos världsarvslista. Även Thiên Mu Pagoda är värt ett besök, en av världens högsta pagoder som kanske också är den mest eleganta i Vietnam. Följ med på en rundvandring i Huế för att se the Japanese Bridge och gamla kejsares gravar. Besök Dong Ba-marknaden för lokala specialiteter som banh khoai (”salta” pannkakor) och banh bot loc boc tim thit (tunt rispapper fyllt med kött och räkor).

Beräknad restid Hoi An – Huế: 4 timmar

 

Dag 16: Hue - Hanoi

Använd morgonen till att göra det du inte hann igår, innan vi hoppar på nattåget till Hanoi.

Beräknad restid Huế – Hanoi: 14 timmar

Dag 17: Hanoi - Ha Long
Cruise i Halong Bay

Cruise i Halong Bay

Vi ankommer till huvudstaden Hanoi tidigt på morgonen innan vi reser vidare till den berömda och vackra Halongbukten. Vi går ombord på en ”junkboat” i Halong Bay och glider förbi tusentals kalkstensberg och småöar som magnifikt reser sig ur havet. På flera av de vackra öarna finns det grottor, som vi kommer att undersöka på närmre håll. Njut av havets läckerheter till lunch innan vi tackar för oss och tar oss till vårt boende för natten.

Beräknad restid Hanoi – Halong Bay: 4 timmar

Dag 18: Ha Long - Hanoi

Idag är det dags att resa tillbaka till Hanoi. Reseledaren kommer att visa dig Hanois gamla kvarter, som är en labyrint av gator där varje gata tillägnas en särskild nisch eller produkt. Trött? Stanna till vid Bia Hoi, ta fram en plastpall och njut av någon lokal dryck med lokalbefolkningen. Kanske får du några nya vänner? På eftermiddagen bör du bege dig till Ho Chi Minhs mausoleum där Ho Chi Minh läste upp självständighetsförklaringen 1945. Du kan också besöka the Temple of Literature, ett tempel som är byggt för att hedra Konfucius och är tillägnat lärandet. Här finner du även landets första universitet som byggdes 1076.

Beräknad restid Halong Bay – Hanoi: 4 timmar

 

Dag 19: Hanoi

Idag kan du göra precis vad du önskar, men vi rekommenderar ett besök till Tran Quoc Pagoda. Det är en av de äldsta pagoderna i Vietnam och det är en fördel att vara på plats vid solnedgången. Ta en tur till Hoan Kiem-sjön som ligger i centrala Hanoi och se om du kan få en skymt av en av de 100-åriga sköldpaddorna. Eller se en traditionell vietnamesisk dockteater på Thăng Long Water Puppet Theatre, med levande musik och figurer som dansar på en scen av vatten.

 

Dag 20: Hanoi – Vientiane
Patuxai i Vientiane

Patuxai i Vientiane

Du har tid att utforska Hanoi på morgonen innan flyget går mot Vientiane, Laos huvudstad. Väl framme finns det många kulturella härligheter att upptäcka, antingen till fots eller med cykel och tuk-tuk. Missa inte Laos viktigaste nationalmonument, Pha That Luang, den heliga stupan. Från utsidan ser den mer ut som en fästning omgiven av höga murar, med en huvudstupa och två tempel täckta i bladguld. Strosa nedför den dammiga flodbanken där du finner byar fulla av hundar, höns och nyfikna små barn. Besök gärna Vientianes livliga och färgglada ”morgonmarknad”, som egentligen är öppen hela dagen. Här hittar du mängder av lokala skatter och så kan du även njuta av en spektakulär solnedgång över Mekongfloden.

Dag 21: Vientiane - Vang Vieng

En naturskön åktur tar oss till vackra Vang Vieng. Väl framme kan du välja mellan att promenera runt i området eller hyra en cykel och utforska närliggande grottor, byar och möta lokalbefolkningen för att lära dig mer om deras livsstil. Du kan också ta en sväng till floden för att ta dig ett dopp. Här finns det även möjlighet att hyra flytleksaker för att bara flyta runt och njuta.

Beräknad restid Vientiane – Vang Vieng: 3-4 timmar

 

Dag 22: Vang Vieng

Varför inte utforska några av grottorna på cykel eller med en uppfriskande promenad? På kvällen kan du njuta av den vackra utsikten av Vang Vieng medan solen går ner över floden.

Dag 23: Vang Vieng - Luang Prabang

På morgonen reser vi från Vang Vieng till Luang Prabang.

Beräknad restid Vang Vieng – Luang Prabang: 7 timmar

 

Dag 24: Luang Prabang

Munker i Luang Prabang i Laos

Munkar i Luang Prabang i Laos

Gå upp tidigt för att få uppleva en av de viktigaste religiösa ceremonierna i Laos. Det är helt enkelt en oförglömlig sydostasiatisk upplevelse. Vi pratar om en tradition i den laotiska kulturen som innebär att man ger dagliga allmosor till munkarna. Munkar får bara lov att äta den mat som de blir donerade på förmiddagen (innan kl. 12). Efter den här fina upplevelsen kan du gå på en matlagningskurs, besöka tempel eller svalka av dig i Kuang Si Waterfalls.

Dag 25: Luang Prabang - Muang Pakbeng

Vi går ombord på båten för vår 2-dagarsresa på den mäktiga Mekongfloden på väg mot Chiang Khong. Det är en privat båt som är komfortabel och har gott om plats samt toalett ombord. Frukt, te och kaffe är gratis, vatten och läsk kan köpas på plats. För att få en glimt av det vardagliga livet i trakten, övernattar vi i en liten by hemma hos några ur lokalbefolkningen. Njut av en enkel och välsmakande hemlagad middag som består av typiska laotiska råvaror. Din guide kommer att berätta närmre om traditioner och hur man lever i den här regionen. Du kommer också att få möjlighet att bada i Mekongfloden.

Beräknad restid Luang Prabang – Muang Pakbeng: 10-11 timmar

 

Dag 26: Muang Pakbeng - Chiang Khong

Vi fortsätter att sakta flyta nedför Mekongfloden tills vi närmar oss gränsen mellan Laos och Thailand. Vi är framme i Chiang Khong på eftermiddagen.

Beräknad restid Muang Pakbeng – Ban Houayxay: 8-10 timmar

 

Dag 27: Chiang Khong - Chiang Mai

Avresa från Chiang Khong efter frukost och ankomst till Chiang Mai på eftermiddagen. Använd tiden till att utforska den här fascinerande staden, tidigare huvudstad i kungariket Lan. Intresserad av kampsport? Se en match i Muay Thai, som Thailand är känt för. Eller ta en tur till Wat Phra That Doi Suthep, ett buddhistiskt tempel utanför Chiang Mai. Ta de 300 trappstegen till toppen där belöningen är en oförglömlig utsikt. På kvällen kan du ta en sväng till nattmarknaden och shoppa hantverk. Unna dig en thaimassage om du är lite trött efter den långa resan.

Dag 28: Chiang Mai - Bangkok

Vi reser inte tillbaka till Bangkok förrän på kvällen, så passa på att göra det som du inte hann med igår. Varför inte ta en matlagningskurs för att lära dig hemligheten bakom de goda thairätterna. Testa något nytt och få massage på det lokala kvinnofängelset.

Dag 29: Bangkok

Vi ankommer till Bangkok tidigt på morgonen. Dagen är fri till att utforska de många sevärdheterna som Thailands huvudstad har att erbjuda. The Grand Palace, Wat Pho, National Museum och Jim Thompsons House är bara några av de idéer du kan fylla din dag med. En tur längs med floden Chao Praya och genom kanalerna (eller klongs) ger dig ett annat perspektiv på vardagen i den hektiska staden. Det här är sista kvällen med hela gruppen och vi kommer att njuta av en thailändsk måltid och kanske en öl tillsammans för att fira slutet på en fantastisk resa.

 

Dag 30: Bangkok

Avresa valfri tid.

 

Bilder

Royal Palace i Bangkok.

Det finns många härliga stränder i Sihanoukville i Kambodja.

Reunification palace i Ho Chi Minh City.

Cruise i Halong Bay.

Patuxai i Vientiane.

Munkar i Luang Prabang i Laos.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtransport och privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
max 18 personer, i genomsnitt 12 personer.

Fysisk utmaning: Light
Lättare vandringar. Lämpligt för de flesta. Inte för krävande.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Indochina Discovery?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Eirik Bekkevar Nilsen

Resespecialist
eirik@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Asien!

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
5 dagar – från 3 300 kr
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Beijing to Hong Kong on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 13 500 kr
Ta dig till Kina för en galet äventyrlig resa! Under de här två veckorna besöker du flera av landets största sevärdheter och lär känna ett land som du garanterat kommer att sakna i många år framöver.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien
18 dagar – från 12 900 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelseresa i Asien
4 dagar – från 3 500 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Sri Lanka Encompassed

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 14 600 kr
För många resenärer har Sri Lanka inte funnits på kartan på länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 12 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer