Välj en sida

Rajasthan and Varanasi on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien

Rajasthan and Varanasi on a Shoestring

Indien – 20 dagar

Upplev charmen och mystiken som det här fantastiska landet har att erbjuda. Från monumenten i Delhi till färgsprakande platser i Rajasthan – upplev det bästa av norra Indien på 3 veckor.

Beundra Jaisalmers fästning i lera och Bikaners unika tempel innan du sticker ut på kamelsafari och övernattning i öknen. Följ pilgrimernas fotspår mot floden Ganges i Varanasi. Njut av alla sevärdheter, den fascinerande kulturen, vänliga och gästfria människor och fantastisk mat.

Resfakta

Pris: från 9 900 kr

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (15 nätter), nattåg (3 nätter), camping (1 natt)
 • 2 frukostar, 2 luncher, 2 middagar
 • Rundvandring med det Planeterra-stöttade projektet New Delhi Street Kids Project
 • Guidad tur av Taj Mahal (Agra) och Amber Fort (Jaipur)
 • Sightseeing till fots i Gamla Delhi, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar och Jaipur
 • Kamelsafari (2 dagar och 1 natt)
 • Båttur på floden Ganges vid soluppgång och solnedgång (inkl. ljus- och blomceremoni)
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Höjdpunkter:

 • Uppleva det andliga Varanasi längs med Ganges
 • Beundra det mäktiga Taj Mahal
 • Vandra på gator och marknader i myllrande städer
 • Njuta av färgrika byar i Rajasthan
 • Låta dig omges av alla färger och den kultur som Indien bjuder på

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Indien
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer
Karta: Indien on a shoestring

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Delhi

Besök kryddermarkedet i Delhi

Besök kryddmarknaden i Delhi.

Ankomst till Delhi valfri tid. Om du önskar kan du boka transfer via G Adventures och bli upphämtad av Women in Wheels, ett projekt som stöttas av Planeterra. Det här programmet ger en trygg och säker transport för kvinnliga resenärer, samtidigt som det skapar en värdig försörjning för kvinnor från resursfattiga områden.

Det är inga planerade aktiviteter förrän på kvällen, då du kommer att möta upp din reseledare och resten av gruppen för att gå igenom resans detaljer. Kika på anslagstavlan i lobbyn för information om välkomstmötets tid och plats. Efter mötet kan de som vill följa med ut och äta middag.

Dag 2: Delhi - Bikaner

Indien Gate i Delhi

India Gate i Delhi.

Följ med på en rundvandring på Delhis bakgator med en av de unga guiderna från det Planeterra-stöttade projektet New Delhi Street Kids Project. Som före detta gatubarn kommer din guide att de dig en unik inblick i det riktiga Delhi.

Den här rundvandringen är en unik möjlighet för resenärer att ta del av dessa ungdomars liv. Jobbet som guide ger dem möjlighet att förbättra språket och kommunikationen.

Senare fortsätter vi rundturen som tar dig genom Chandi Chowk, en av Indiens äldsta och mest livliga marknader, och utforskar Sikhreligionen i en gurdwara (Sikhernas heliga tempel), Gurdwara Sis Ganj. Vi utforskar också Jama Masjid (the Great Mosque), som är huvudmoské i Gamla Delhi. Jama Masjid är den största och mest berömda moskén i Indien och har plats för upp till 25 000 tillbedjare. Sent på kvällen reser vi till tågstationen för att ta nattåget till Bikaner.

Beräknad restid:
Delhi–Bikaner: 8 timmar

Dag 3: Bikaner - Raisar

Vi anländer tidigt på morgonen och tar in på vårt hotell. Vi får möjlighet att låna ett par rum för att fräscha till oss och byta kläder samt äta frukost. Sedan åker vi ut på ökenäventyr. Bikaner ligger i en del av Tharöknen som består av ett skoglöst slättland med sanddyner och spridda små byar. Terrängen har förändrat sig under senare år på grund av nätverket med vattenkanaler. Men du kommer att få uppleva det typiska ökenklimatet.

Vi åker med jeep till en by som heter Raisar och härifrån går färden vidare ut i öknen med kameler. Vi rider ett par timmar genom byar och jordbruksområden innan vi når vårt mål, på en skuggig plats, där vi njuter av vår lunch. Efter lunchen vilar vi lite i skuggan eftersom solen då är som starkast. Senare sätter vi oss på kamelryggen och rider vidare i 2–3 timmar över sanddynerna. Efter att ha beundrat den fantastiska solnedgången rider vi ner igen till tältplatsen där vi ska övernatta. Du kan hjälpa kamelägarna och de lokala byborna med att sätta upp tälten, samla kvistar och organisera det hela. Njut sedan av kvällen med en enkel och god måltid. Din sovplats för natten kommer att vara ett i ett safaritält (med sängkläder).

Beräknad restid:
Bikaner–Raisar: 7–8 timmar (inkl. kamelsafari)

Dag 4: Raisar - Bikaner

Ri på kameler i örkenen i Rajasthan

Rid på kameler i öknen i Rajasthan.

På morgonen kan du vandra upp till sanddynerna och uppleva soluppgången. Efter frukost rider vi på kamelerna tillbaka till vägen, för att sedan resa vidare till Bikaner. Bikaner är en 500 år gammal stad som grundades av Rao Bika. Staden har en avslappnad atmosfär och är tom på turister. Annars är Bikaner känt som kamelernas stad och du kan finna detta transportmedel i överflöd här, där de framförallt används för att frakta varor. Du kan besöka National Research Centre for Camels om du önskar att lära dig mer. Din reseledare kommer att ge er en rundvandring i den gamla staden och dess marknader.

Dag 5: Bikaner – Jaisalmer

Vi ankommer till Jaisalmer ungefär mitt på dagen (men, kom ihåg att detta är indisk tid!) och under den sista delen av resan hit färdas vi genom det nakna landskapet i Tharöknen. Vi blir skjutsade till hotellet och under resten av dagen kan man antingen koppla av efter resan eller utforska staden på egen hand. Jaisalmer, känt som ”den gyllene staden” på grund av arkitekturen i gul sandsten, ligger mitt i hjärtat av Tharöknen.

Beräknad restid:
Bikaner–Jaisalmer: 6,5 timme

Dag 6: Jaisalmer

Gadi Sagar Gate i Jaisalmer. Festningen ligger som en krone over byen.

Gadi Sagar Gate i Jaisalmer. Fästningen ligger som
en krona över staden.

Dagen är fri att tillbringa som man vill, men vi rekommenderar att du tar en tur till fortet som ligger som en krona över Jaisalmer. Här hittar du palatset och flera utsmyckade Jaintempel. Jaisalmer blev strategiskt placerad längs med handelsvägen som användes av indiska och asiatiska handelsmän. Rutten kopplar samman Indien med Centralasien, Egypten, Arabien, Persien, Afrika och västvärlden.

Du utforskar fästningen bäst på egen hand. Strosa längs med gatorna innanför murarna och inne i fästningen. Hus, tempel och herrskapshus gör att den här platsen skiljer sig från andra regioner. Missa inte när solnedgången reflekteras i den vackra fästningen.

Dag 7: Jaisalmer – Jodhpur

Jodhpur. Foto: Dmitry Rukhlenko

Jodhpur. Foto: Dmitry Rukhlenko

Vi reser österut till staden Jodhpur, den nästa största staden i Rajasthan och tidigare huvudort för furstendömet med samma namn. I Jodhpur möts det torra ökenlandskapet av fästningar, palats och tempel innanför stadsmurarna. Sex enorma portar utgör ingången till stadens centrum: Nagauri, Merati, Sojati, Jalori, Siwanchi och Chand pol. Med utsikt över det hela står den mäktiga fästningen Mehrangarh. Vid ankomst kan du följa med på en rundvandring.

Om du går den korta vägen uppför den 125 meter höga kullen i utkanten av staden, kommer du till den storslagna Mehrangarhfästningen (Jodhpur Ka kila). Det är en av de största fästningarna i Indien. Upplev den fantastiska gästfriheten i Sadar Bazaar, en av Indiens äldsta marknader. Hantverk och turism är stort här, så det kommer inte som någon överraskning att shoppingen är fantastisk. Armband, bestick, mattor och marmorprodukter är några av de mest populära sakerna du kan fynda här. Jodhpur är också känt för sina antikviteter.

Beräknad restid:
Jaisalmer–Jodhpur: 7–8 timmar

Dag 8: Jodphur – Udaipur

Vi fortsätter resan sydöst mot Udaipur, som är världsberömt för sin natur med fantastiska sjöar och palats från Raj-eran. Mest känt, och definitivt mest fotograferat, är Lake Palace. Det vita marmorpalatset, som nu är ett hotell, täcker hela ytan av den lilla ön Pichola Island.

Beräknad restid:
Jodhpur–Udaipur: 7–8 timmar

Dag 9: Udaipur

Idag är det inga planerade aktiviteter, men du kan återuppleva de kungligas liv i Sajjangarh Fort, också känt som Monsoon Palace. Det var maharadjans sommarresidens och är beläget på toppen av en kulle med panoramavy över stadens insjöar. Palatset var utrustat med ett genialiskt system för att samla regnvatten, vilket är nödvändigt i ett torrt ökenklimat. Andra aktiviteter man kan vara med på är ett besök till Jagdishtemplet, folkmuseet Bharatiya Lok Kala Mandal, the Garden of Maidens (Saheliyon-ki-Bari) samt stadspalatset och museet.

Dag 10: Pushkar

Vi reser till Ajmer där vi byter till en lokalbuss som tar oss de sista 14 km över Snake Mountain till Pushkar. I Pushkar hittar du världens enda tempel för den hinduiske guden Brahma, skaparguden. Staden är så helig att kött, ägg och alkohol inte är tillåtet.

Men, de flesta resenärer känner till staden av en annan anledning: den årliga Pushkar-mässan, som är den största kamelmässan i världen.

Följ lokala traditioner och testa en ridtur på en kamel i öknen, eller ta dig en sväng på marknaderna i den heliga hinduiska staden – till fots eller på cykel. Om man önskar kan man gå till Savitritemplet, som ligger högt uppe på en kulle, och beundra solnedgången. Fördjupa dig i denna heliga stad och besök Brahmatemplet från 1300-talet och den heliga Lake Pushkar. Du kan även delta i en matlagningskurs. Rajasthan är känt för sina textiler, smycken och hantverk, och väldigt få städer i landet har bättre shoppingutbud än basarerna i Pushkar.

Beräknad restid:
Udaipur–Pushkar: 7–8 timmar

Dag 11: Pushkar – Tordi Sagar

Dyk in i livet på landsbygden och besök keramiker, skomakare och marknader. Ta en jeepsafari ut till sanddynerna för att se solnedgången, gå på vandring bland kullarna och prova hennamålning med kvinnorna i trakten. Du kan även följa med på en guidad vandring genom en av byarna eller delta i en cricketmatch med lokalbefolkningen om man så vill.

Beräknad restid:
Pushkar–Tordi Sagar: 4 timmar

Dag 12: Tordi Sagar – Jaipur

Innan vi lämnar Tordi Sagar njuter vi av en traditionellt tillagad lunch i en av byarna. Vi reser sedan till huvudstaden i Rajasthan, som i likhet med Jodhpur också har varit ett furstendöme, nämligen Jaipur. Klädd i rosa murputs (i imitation av sandsten) är Jaipur med sina breda gator ett av de viktigaste världsarven i Indien. Staden är hem för en av Indiens näst mest besökta sevärdheter, Hawa Mahal, även kallat ”Palace of the Winds”.

Beräknad restid:
Tordi Sagar–Jaipur: 4 timmar

Dag 13: Jaipur

Hawa Mahal i Jaipur.

Hawa Mahal i Jaipur.

Endast 15 km från centrala Jaipur finner man ruinerna efter byn Amber, tidigare huvudstad i staten Jaipur. Följ med på en guidad tur av Amber Fort. Amber grundades av Meenas och var en blomstrande bebyggelse så långt tillbaka som 967 f.Kr. Med utsikt över den konstgjorda sjön söder om Amber ligger Amber Fort. Ett palats som är känt för sin blandning av hinduisk och muslimsk arkitektur. Amber Fort ligger på en kulle och fungerar som en slags entré till resten av palatsbyggnaden och fästningen på toppen av berget (idag känt som Jaigarh Fort). Här finns det elefanter som transporterar turister upp och ner för kullen. Det är inte ett sätt som vi rekommenderar att man tar sig upp på, då elefanterna behandlas illa och arbetar under extrema förhållanden.

Under vistelsen i Jaipur kan du också besöka Jantar Mantar, the Royal Observatory, om så önskas. Jantar Mantar är en samling arkitektoniska och astronomiska instrument som lät byggas mellan 1727 och 1733 av Maharaja Jai Sinh II i hans nya huvudstad Jaipur. Bygget inspirerades av en liknande samling som fanns i Mogulhuvudstaden Delhi. Han konstruerade totalt fem sådana observatorier på olika platser, inklusive de två i Jaipur och Delhi. Observatoriet i Jaipur är det största av dem.

Ett annat bra förslag är att se en Bollywoodfilm väl på plats i Indien. Atmosfären, energin och den äkta glädjen (för att inte nämna ljudnivån!) måste bara upplevas. Det är mycket av allt och inte riktigt det vi västerlänningar är vana vid. Raj Mandir Movie Theatre är känd som den största biografen i Rajastahn och som en av de bästa i hela landet. Exteriören är utsmyckad med asymmetriska former och stjärnor som lyser upp i kvällsmörkret.

Dag 14: Jaipur – Agra

Taj Mahal i Agra.

Taj Mahal i Agra.

Vi reser tidigt på morgonen till den muslimska staden Agra, där Indiens mest kända landmärke finns – Taj Mahal. Njut av ett guidat besök av Taj Mahal, ikonen för mogularkitektur. Vi är där tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för att få det bästa ljuset, så se till att ha tillräckligt med plats på minneskortet. Ta en tur med en av de många cykelrikshorna till Agra Fort som är Taj Mahals lite mindre kända, men minst lika imponerande, systermonument.

Beräknad restid:
Jaipur–Agra: 5 timmar

Dag 15: Agra - Varanasi

Njut av en ledig förmiddag innan vi hoppar på nattåget till Varanasi.

Beräknad restid:
Agra–Varanasi: 13 timmar

Dag 16: Varanasi

Vi anländer till Varanasi, som är själva hjärtat av Indiens heliga städer. Hit kommer miljoner hinduer som pilgrimer för att be, sörja eller dö. Strosa runt i de trånga och slingrande gränderna och besök några av de flera hundra tempel som finns här.

Våra dagar i Varanasi ger dig möjlighet att shoppa, promenera runt och insupa atmosfären i den här unika staden. Du kan också besöka klostren och ruinerna i Sarnath, platsen där Buddha höll sin första predikan.

Dag 17: Varanasi

Vi glider nedför floden Ganges under soluppgången och upplever energin runt de heliga badritualerna och de brinnande bålen i gryningen. När du sitter och spanar ut över Ganges kan du fundera över betydelsen att besöka Varanasi. Kulturen i Varanasi är djupt förenad med floden Ganges, dess gud Lord Shiva och dess religiösa innebörd. Staden har varit ett kulturellt och religiöst centrum i norra Indien i tusentals år.

Dag 18: Varanasi – Delhi

På eftermiddagen under dag 18 åker vi till tågstationen för att göra vår sista etapp på resan – färden tillbaka till Delhi med nattåg. Indian Railways är världens största arbetsplats med sina 1,6 miljoner medarbetare. Företaget kan minst sagt räknas som ett av Indiens moderna underverk och det finns inte ett bättre sätt att avsluta resan på. Det här är vår sista chans att uppleva den mest indiska transportformen av dem alla, ett litet stycke av Indien.

Beräknad restid:
Varanasi–Delhi: 13 timmar

Dag 19: Delhi

Vi är tillbaka i Indiens huvudstad. Dagen är fri för att utforska templen, marknaderna och museerna i den här fartfyllda och fantastiska staden.

Dag 20: Avresa från Delhi

Avresa valfri tid.

Bilder

Besök kryddmarknaden i Delhi.

India Gate i Delhi.

Rid på kameler i öknen i Rajasthan.

Gadi Sagar Gate i Jaisalmer. Fästningen ligger som en krona över staden.

Jodhpur. Foto: Dmitry Rukhlenko
Taj Mahal i Agra.
Hawa Mahal i Jaipur.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtrafik + privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
Max 18 personer, i genomsnitt 14.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Rajasthan and Varanasi on a Shoestring?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
5 dagar – från 3 300 kr
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Beijing to Hong Kong on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 13 500 kr
Ta dig till Kina för en galet äventyrlig resa! Under 2 veckor besöker du flera stora sevärdheter och lär känna ett land du garanterat kommer sakna i många år framöver.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien
18 dagar – från 12 900 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelseresa i Asien
4 dagar – från 3 500 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Sri Lanka Encompassed

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 14 600 kr
För många resenärer har Sri Lanka inte funnits på kartan på länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 12 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer