Välj en sida

Delhi to Kathmandu adventure

Upplevelseresa i Asien

 

Delhi to Kathmandu adventure

Indien & Nepal – 15 dagar

Indien och Nepal är två länder som man bara måste uppleva och denna fartfyllda 15-dagarstur gör att du lever varje dag till fullo. Med andra unga resenärer kommer du att segla på Ganges, åka på en jeepsafari i Chitwan nationalpark och andas in den friska luften i Himalaya, Nepal.

Det är en blandning av klassiker som Taj Mahal och backpackerfavoriten Pushkar som gör den här upplevelseresan helt fantastisk. Resplanen är redan bestämd, men vi låter dig välja och vraka bland alla de spännande aktiviteter som Indien och Nepal har att erbjuda. Läs inte bara om Sydasien – lev det!

Resfakta

Pris: från 9 900 kr

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (11 nätter), nattåg (1 natt), homestay (2 nätter)
 • 1 lunch
 • Rundvandring i Pushkar, Jaipur, Varanasi, Pohkara och Katmandu
 • Besök till India Gate och Connaught Place i New Delhi
 • Guidad tur till Amber Fort i Jaipur och Taj Mahal i Agra
 • Promenad i soluppgången vid Savitri Temple i Pushkar
 • Besök till Buddhas födelseplats i Lumbini
 • Lunch hos det Planeterra-stöttade projektet Sisterhood of Survivors Project i Katmandu
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Indien/Nepal
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska de livliga gatorna i det urbana Indien
 • Segla nedför Ganges
 • Få en glimt av traditionellt liv i små byar
 • Uppleva jeepsafari i Chitwan nationalpark
 • Beundra utsikten över fjällen i Nepal
Karta: Delhi to Kathmandu adventure

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Delhi

Lotustempelet i Delhi

Lotustemplet i Delhi.

Ankomst till Delhi valfri tid. Om du önskar kan du boka transfer via G Adventures och bli upphämtad av Women in Wheels, ett projekt som stöttas av Planeterra. Det här programmet ger en trygg och säker transport för kvinnliga resenärer, samtidigt som det skapar en värdig försörjning för kvinnor från resursfattiga områden..

Det är inga planerade aktiviteter förrän senare på eftermiddagen, så checka in på hotellet (incheckning är kl. 12:00) och njut av staden. Kl. 14:00 (se klockslaget på anslagstavlan i lobbyn) kommer vi att ha ett välkomstmöte där du får träffa dina medresenärer och vi går igenom detaljerna för resan. Mötet följs av en kort tur med tunnelbana till Connaught Place och en promenad till India Gate.

Dag 2: Pushkar

Pushkar

Pushkar.

Efter att vi har checkat in på vårt boende i Pushkar, kommer vi att göra en rundvandring i staden. Denna tur inkluderar sjön och trappstegen ner till vattnet samt Brahmatemplet från 1300-talet. Vandra runt bland marknaderna i den här heliga staden – du kommer inte att bli besviken. Om man önskar finns det möjlighet att följa med på en utflykt till öknen och rida på en kamel i solnedgången.

I Pushkar hittar du världens enda tempel för den hinduiska guden Brahma, skaparguden. Pushkar nämns ofta som ”Tirth Raj”, ett centrum för pilgrimer. Ingen pilgrimsresa är komplett förrän pilgrimerna har badat i det heliga vattnet i Pushkarsjön. Staden är så helig att kött, ägg och alkohol inte är tillåtet.

Men, de flesta resenärer känner till staden av en annan anledning: den årliga Pushkar-mässan, som är den största kamelmässan i världen.

Beräknad restid:
Delhi–Pushkar: 6,5 timme

Dag 3: Pushkar

Tidigt på morgonen kan du gå uppför en kulle till templet Savitri, som är namnet på frun till den hinduiska guden Brahma. Upplev en vacker soluppgång över denna heliga plats, medan du dricker en kopp varm chai.

Beräknad restid:
Pushkar–Jaipur: 1–2 timmar

Dag 4: Jaipur

Hawa Mahal i Jaipur.

Hawa Mahal i Jaipur.

I Jaipur tar din reseledare med dig på en tur till Amber Fort som klamrar sig fast bland kullarna, till det fantastiska City Palace med sin utsökta samling av textiler och kostymer, eller till Hawa Mahal som också kallas Vindarnas palats. Denna kända byggnad har en omsorgsfullt snidad fasad, skapad för att purdahkvinnorna (som inte vill visa sig utan burka) i zenana (den del av palatset som tillhör kvinnorna) skulle kunna kika ut på gatorna utan att bli sedda.

Det finns mycket att göra i Jaipur och du kommer därför att njuta av lite fritid. Du kan till exempel åka till en by i närheten, Sanganer, för att se blå keramik, handgjort papper och textiltryck skapade för hand. För att utforska mer av visdomen och historien kring mogulriket kan du vandra runt i Jantar Mantar, ett observatorium som byggdes på 1700-talet. Eller så kan du njuta av cocktails på ett av lyxpalatsen som nu är omgjort till 5-stjärniga hotell. Ett besök till spektakulära Art Deco Film House, Raj Mandir, för att se en Bollywood-film är ett måste.

Dag 5: Jaipur – Agra

Taj Mahal

Taj Mahal.

Vi reser tidigt på morgonen till den muslimska byn Agra, där Indiens mest kända landmärke ligger – Taj Mahal. Njut av ett guidat besök av detta praktfulla exempel på mogularkitektur, antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för bästa ljus. Taj Mahal lät byggas av den muslimska mogulhärskaren Shah Jahan, som ett mausoleum för hans favorithustru Arjumand Banu Begum, mer känd som Mumtaz Mahal. Mumtaz dog i samband med att hon födde härskaren sitt 14:e barn. Det är den romantiska historien bakom mausoleet, samt dess fantastiska arkitektur, som har gjort Taj Mahal berömt över hela världen.

Beräknad restid:
Jaipur–Agra: 5 timmar

Dag 6: Agra - Varanasi

Innan vi hoppar på nattåget till Varanasi, kan du ta en tur med en cykelriksha till Baby Taj och Agra Fort. Agra Fort med sin höga mur övertogs av mogulerna, under ledning av Akbar den store, i slutet av 1500-talet. Akbar hade en förkärlek till att bygga med röd sandsten, blandat med vit marmor och vackra dekorationer. Under hans regeringstid fick fortet en kunglig status.

I’timad-ud-Daulah, också känt som ”Baby Taj”, byggdes före Taj Mahal. Det var drottningen av Jehangir, Nur Jahan, som lät bygga det till sina föräldrar. Baby Taj är den första mogulbyggnaden som blev klädd i vit marmor och där ”pietra dura” (ädelstenar) användes för första gången.

Beräknad restid:
Agra–Varanasi: 13 timmar

Dag 7: Varanasi

Ved elvebredden i Varanasi

Vid flodmynningen i Varanasi.

Vi kommer till Varanasi tidigt på morgonen. Varanasi är själva hjärtat av Indiens heliga städer, dit miljoner hinduer kommer som pilgrimer för att be, sörja eller dö. Strosa runt i de trånga och slingrande gränderna och besök några av de flera hundra tempel som finns här. Upplev energin runt de heliga badritualerna och de brinnande bålen i gryningen, medan du går nedför de många trappstegen till Ganges. Under din vistelse kommer du att få möjlighet att ta en båttur på den heliga floden Ganges. Se gärna till att vara med i en ljus- och blomsterceremoni om du tar en båttur på kvällen.

Dag 8: Varanasi

När du sitter och spanar ut över Ganges kan du fundera över betydelsen att besöka Varanasi. Kulturen i Varanasi är djupt förenad med floden Ganges, dess gud Lord Shiva och dess religiösa innebörd. Staden har varit ett kulturellt och religiöst centrum i norra Indien i tusentals år. Ströva runt i den gamla stadens labyrinter av gränder, fulla med små butiker och marknadsstånd. Kanske vill du även besöka klostren och ruinerna i Sarnath, nära den plats där Buddha höll sin första predikan.

Dag 9: Varanasi – Lumbini

Tidigt på morgonen tar vi tåget till Gorakhphur där vi hyr lokala taxibilar för att ta oss till gränsen mellan Indien och Nepal. Vi ankommer sent på eftermiddagen. Sedan korsar vi gränsen nära staden Bhairawa och fortsätter till det stora buddhistiska pilgrimscentret och Buddhas födelseplats, Lumbini.

Lumbini är den historiska plats där Gautama Buddha, buddhismens grundare, kom till världen. Han levde troligtvis mellan 563 och 483 f.Kr. Lumbini, som finns med på Unescos världsarvslista, ligger 25 km öster om Kapilavastu, platsen där Buddha levde till han var 29 år gammal.

Beräknad restid:
Varanasi–Lumbini: 12–13 timmar

Dag 10: Lumbini – Chitwan Nationalpark

Vi lämnar Lumbini och reser till Chitwan nationalpark, som står med på Unescos världsarvslista. Platsen är känd som Terai (”fuktigt land”) och landskapet du färdas genom idag är som ett bälte av sumpiga gräsmarker, savanner och skog vid foten av Himalaya.

Vi anländer till Royal Chitwan nationalpark (RCNP), den äldsta nationalparken i Nepal. Parken grundades 1973 och blev ett världsarv 1984. Med sin yta på 932 km² är parken hem för minst 43 däggdjursarter, 450 fågelarter, 45 groddjursarter och reptiler. Här kan du få se bland annat sambarhjort, axishjort, rhesusapor och bladapor. Vid ankomst kan du njuta av en rundvandring i staden Chitwan.

Beräknad restid:
Lumbini–Chitwan nationalpark: 4–5 timmar

Dag 11: Chitwan Nationalpark

Njut av en dag utan planerade aktiviteter. Du kan utforska den närliggande byn och risfälten, innan vi tillbringar en natt i gemenskapen hos Tharufolket. Tharu är en befolkningsgrupp från Teraibältet i Nepal, som lever ett enkelt och naturnära liv. Upplev deras unika kultur genom dans, sång och en underbart god traditionell måltid. Ta gärna en jeepsafari genom Chitwan nationalpark. Håll ögonen öppna för alla djur som lever där, som fåglar, apor, krokodiler och noshörningar. Om du har tur kan du kanske få syn på en skygg tiger.

Dag 12: Chitwan Nationalpark - Pokhara

Vi reser från slätterna och fjällen med buss. Med sitt läge i en lugn dal 827 m ö.h. är Pokhara en plats med en naturlig skönhet. Den stilla sjön Phewa Lake och det fantastiska fjället Machapuchare (6 977 m ö.h.) i bakgrunden, skapar en lugn och fridfull stämning.

Pokhara ligger nära vad som tidigare var en livlig handelsväg, som sträcker sig mellan Indien och Tibet. Även idag kan man se karavaner med mulor, som campar i utkanten av staden. De kommer från fjärran delar av Himalaya för att sälja sina varor. Den förtjusande staden har flera fina sjöar och bjuder på en fantastisk panoramautsikt över fjälltopparna i Himalaya. Det är den lugna atmosfären som har gjort staden till en populär plats för att koppla av och njuta av den vackra naturen. Luta dig tillbaka på ett café, hyr en båt och glid runt på sjön eller köp nepalesiska och tibetanska souvenirer i en av de många små butikerna.

En av de mest imponerande sevärdheterna i Pokhara är den otroliga panoramavyn över Annapurnamassivet. Om man önskar kan man åka till Sarangkot (1 592 m ö.h.), bara 5 km nordöst om Pokhara, för att bevittna den magnifika soluppgången över bergen. Promenaden ner igen, genom gårdar och skog, är fantastiskt vacker och tar mellan 2 och 2,5 timme. Paragliding är en annan aktivitet som du kan testa under din vistelse här.

Beräknad restid:
Chitwan nationalpark–Pokhara: 5 timmar

Dag 13: Pokhara

Vi besöker Sisterhood of Survivors Project, en gräsrotsorganisation som bedriver utbildning för överlevare av människohandel. Utbildningen leder till att de blir certifierade medarbetare inom lag och rätt. Möt några som har haft stor hjälp av det här projektet och lär er att laga nepalesisk mat. Vi lagar bland annat nepalesiska momos (dumplings) med några av kvinnorna och njuter sedan av en traditionell lunch.

Dag 14: Pokhara – Katmandu

Boudhanath-templet i Kathmandu

Boudhanath-templet i Katmandu.

Vi reser genom det vilda och karga landskapet i Himalaya till Nepals magiska huvudstad och största stad, Katmandu. För många räcker det nog att bara höra namnet på denna stad och bilder kommer upp på tempel, pagoder, långhåriga sadhus (heliga män) med haschröken som ett moln kring sig och det ständigt närvarande Himalaya. Katmandu är allt detta och mycket mer.

Men mer än kanske många andra städer i världen, är Katmandu fascinerande för var steg du tar. En del resenärer föredrar att bara vandra runt på måfå, för att se var ödet eller staden tar dem.

Valfri aktivitet är en flygtur över fjällen. Det går flyg dagligen från Katmandu mot Himalayamassivet. Flygturen har i regel avgång på morgonen och varar i en timme. Det här är det snabbaste sättet att få sig en glimt av Mount Everest, det högsta berget i världen. Andra berg som man kan få sig en närmre syn på är Nuptse (7 879 m ö.h.), Lhotse (8 501 m ö.h.), Cho Oyu (8 000 m ö.h.), Makalu (8 475 m ö.h.) och Kangchenjunga (8 584 m ö.h.).

Beräknad restid:
Pokhara–Katmandu: 7 timmar

Dag 15: Katmandu

Avresa valfri tid, men tänk på att du enbart har boende fram till kl. 12:00. Din reseledare kan hjälpa dig med att arrangera din resa vidare.

Bilder

Lotustemplet i Delhi.

Pushkar.

Hawa Mahal i Jaipur.

Taj Mahal.

Vid flodmynningen i Varanasi.

Boudhanath-templet i Katmandu.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Standard
Bekvämt boende med karaktär i turistklass.
Blandning av kollektivtrafik och privat transport.

Antal deltagare
Max 18 personer, i genomsnitt 14.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Delhi to Kathmandu Adventure?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Upplevelseresa i Asien
Denna resa startar i Negombo och avslutas i Malé och innehåller en guidad rundresa i Sri Lanka samt ett hotellpaket på Maldiverna.

läs mer
Uncover India – Delhi till Goa

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer
Thai Intro

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien

Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer
Bali Intro

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien

Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer
Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Vietnam Experience

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien

Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer