Välj en sida

Delhi to Kathmandu adventure

Upplevelseresa i Asien

Delhi to Kathmandu adventure

Indien & Nepal – 15 dagar

Indien och Nepal är två länder som man bara måste uppleva och denna fartfyllda 15-dagarstur gör att du lever varje dag till fullo. Med andra unga resenärer kommer du att segla på Ganges, åka på en jeepsafari i Chitwan nationalpark och andas in den friska luften i Himalaya, Nepal. 

Det är en blandning av klassiker som Taj Mahal och backpackerfavoriten Pushkar som gör den här upplevelseresan helt fantastisk. Resplanen är redan bestämd, men vi låter dig välja och vraka bland alla de spännande aktiviteter som Indien och Nepal har att erbjuda. Läs inte bara om Sydasien – lev det!

Resfakta

Pris från kr. 7310,-

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (11 nätter), nattåg (1 natt), homestay (2 nätter)
 • 1 lunch
 • Rundvandring i Pushkar, Jaipur, Varanasi, Pohkara och Katmandu
 • Besök till India Gate och Connaught Place i New Delhi
 • Guidad tur till Amber Fort i Jaipur och Taj Mahal i Agra
 • Promenad i soluppgången vid Savitri Temple i Pushkar
 • Besök till Buddhas födelseplats i Lumbini
 • Lunch hos det Planeterra-stöttade projektet Sisterhood of Survivors Project i Katmandu
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Indien/Nepal
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska de livliga gatorna i det urbana Indien
 • Segla nedför Ganges
 • Få en glimt av traditionellt liv i små byar
 • Upplev jeepsafari i Chitwan nationalpark
 • Beundra utsikten över fjällen i Nepal
Karta: Delhi to Kathmandu adventure

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Delhi
Lotustempelet i Delhi

Lotustempelet i Delhi

Ankomst till Delhi valfri tid. Om du önskar kan du boka transfer via G Adventures och bli upphämtad av Women in Wheels, ett projekt som stöttas av Planeterra. Det här programmet ger en trygg och säker transport för kvinnliga resenärer, samtidigt som det skapar en värdig försörjning för kvinnor från resursfattiga områden..

Det är inga planerade aktiviteter förrän senare på eftermiddagen, så checka in på hotellet (incheckning är kl. 12:00) och njut av staden. Kl. 14:00 (se klockslaget på anslagstavlan i lobbyn) kommer vi att ha ett välkomstmöte där du får träffa dina medresenärer och vi går igenom detaljerna för resan. Mötet följs av en kort tur med tunnelbana till Connaught Place och en promenad till India Gate. 

Dag 2: Pushkar
Pushkar

Pushkar

Efter att vi har checkat in på vårt boende i Pushkar, kommer vi att gå en rundvandring i staden. Denna tur inkluderar sjön och trappstegen ner till vattnet samt Brahmatemplet från 1300-talet. Vandra runt bland marknaderna i den här heliga staden – du kommer inte att bli besviken. Om man önskar finns det möjlighet att följa med på en utflykt till öknen och rida på en kamel i solnedgången.

I Pushkar hittar du världens enda tempel för den hinduiska guden Brahma, skaparguden. Pushkar nämns ofta som ”Tirth Raj”, ett centrum för pilgrimer. Ingen pilgrimsresa är komplett förrän pilgrimerna har badat i det heliga vattnet i Pushkarsjön. Staden är så helig att kött, ägg och alkohol inte är tillåtet.

Men, de flesta resenärer känner till staden av en annan anledning: den årliga Pushkar-mässan, som är den största kamelmässan i världen.

Beräknad restid Delhi – Pushkar: 6,5 timme

Dag 3: Pushkar

Tidigt på morgonen kan du gå uppför en kulle till templet Savitri, som är namnet på frun till den hinduiska guden Brahma. Upplev en vacker soluppgång över denna heliga plats, medan du dricker en kopp varm chai.

Beräknad restid Pushkar – Jaipur: 1-2 timmar

Dag 4: Jaipur
Hawa Mahal i Jaipur.

Hawa Mahal i Jaipur.

I Jaipur tar din reseledare med dig på en tur till Amber Fort som klamrar sig fast bland kullarna, till det fantastiska City Palace med sin utsökta samling av textiler och kostymer, eller till Hawa Mahal som också kallas Vindarnas palats. Denna kända byggnad har en omsorgsfullt snidad fasad, skapad för att purdahkvinnorna (som inte vill visa sig utan burka) i zenana (den del av palatset som tillhör kvinnorna) skulle kunna kika ut på gatorna utan att bli sedda.

Det finns mycket att göra i Jaipur och du kommer därför att njuta av lite fritid. Du kan till exempel åka till en by i närheten, Sanganer, för att se blå keramik, handgjort papper och textiltryck skapade för hand. För att utforska mer av visdomen och historien kring Mogulriket kan du vandra runt i Jantar Mantar, ett observatorium som byggdes på 1700-talet. Eller så kan du njuta av cocktails på ett av lyxpalatsen som nu är omgjort till 5-stjärniga hotell. Ett besök till det spektakulära Art Deco Film House, Raj Mandir, för att se en Bollywood-film är ett måste.

Dag 5: Jaipur – Agra
Taj Mahal

Taj Mahal

Vi reser tidigt på morgonen till den muslimska byn Agra, där Indiens mest kända landmärke ligger – Taj Mahal. Njut av ett guidat besök av detta praktfulla exempel på mogularkitektur, antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för bästa ljus. Taj Mahal lät byggas av den muslimska mogulhärskaren Shah Jahan, som ett mausoleum för hans favorithustru Arjumand Banu Begum, mer känd som Mumtaz Mahal. Mumtaz dog i samband med att hon födde härskaren sitt 14:e barn. Det är den romantiska historien bakom mausoleet, samt dess fantastiska arkitektur, som har gjort Taj Mahal berömt över hela världen.

Beräknad restid Jaipur – Agra: 5 timmar

Dag 6: Agra - Varanasi

Innan vi hoppar på nattåget till Varanasi, kan du ta en tur med en cykelriksha till Baby Taj och Agra Fort. Agra Fort med sin höga mur övertogs av mogulerna, under ledning av Akbar den store, i slutet av 1500-talet. Akbar hade en förkärlek till att bygga med röd sandsten, blandat med vit marmor och vackra dekorationer. Under hans regeringstid fick fortet en kunglig status.

I’timad-ud-Daulah, också känt som ”Baby Taj”, byggdes före Taj Mahal. Det var drottningen av Jehangir, Nur Jahan, som lät bygga det till sina föräldrar. Baby Taj är den första mogulbyggnaden som blev klädd i vit marmor och där ”pietra dura” (ädelstenar) användes för första gången.

Beräknad restid Agra – Varanasi: 13 timmar

Dag 7: Varanasi
Ved elvebredden i Varanasi

Ved elvebredden i Varanasi

Vi kommer till Varanasi tidigt på morgonen. Varanasi är själva hjärtat av Indiens heliga städer, dit miljoner hinduer kommer som pilgrimer för att be, sörja eller dö. Strosa runt i de trånga och slingrande gränderna och besök några av de flera hundra tempel som finns här. Upplev energin runt de heliga badritualerna och de brinnande bålen i gryningen, medan du går nedför de många trappstegen till Ganges. Under din vistelse kommer du att få möjlighet att ta en båttur på den heliga floden Ganges. Se gärna till att vara med i en ljus- och blomsterceremoni om du tar en båttur på kvällen.

Dag 8: Varanasi

När du sitter och spanar ut över Ganges kan du fundera över betydelsen att besöka Varanasi. Kulturen i Varanasi är djupt förenad med floden Ganges, dess gud Lord Shiva och dess religiösa innebörd. Staden har varit ett kulturellt och religiöst centrum i norra Indien i tusentals år. Ströva runt i den gamla stadens labyrinter av gränder, fulla med små butiker och marknadsstånd. Kanske vill du även besöka klostren och ruinerna i Sarnath, nära den plats där Buddha höll sin första predikan. 

Dag 9: Varanasi – Lumbini

Tidigt på morgonen tar vi tåget till Gorakhphur där vi hyr lokala taxibilar för att ta oss till gränsen mellan Indien och Nepal. Vi ankommer sent på eftermiddagen. Sedan korsar vi gränsen nära staden Bhairawa och fortsätter till det stora buddhistiska pilgrimscentret och Buddhas födelseplats, Lumbini.

Lumbini är den historiska plats där Gautama Buddha, buddhismens grundare, kom till världen. Han levde troligtvis mellan 563 och 483 f.Kr. Lumbini, som finns med på Unescos världsarvslista, ligger 25 km öster om Kapilavastu, platsen där Buddha levde till han var 29 år gammal.

Beräknad restid Varanasi – Lumbini: 12-13 timmar

Dag 10: Lumbini – Chitwan Nationalpark

Vi lämnar Lumbini och reser till Chitwan nationalpark, som står med på Unescos världsarvslista. Platsen är känd som Terai (’fuktigt land’) och landskapet du färdas genom idag är som ett bälte av sumpiga gräsmarker, savanner och skog vid foten av Himalaya. 

Vi anländer till Royal Chitwan nationalpark (RCNP), den äldsta nationalparken i Nepal. Parken grundades 1973 och blev ett världsarv 1984. Med sin yta på 932 km² är parken hem för minst 43 däggdjursarter, 450 fågelarter, 45 groddjursarter och reptiler. Här kan du få se bland annat sambarhjort, axishjort, rhesusapor och bladapor. Vid ankomst kan du njuta av en rundvandring i staden Chitwan.

Beräknad restid Lumbini – Chitwan nationalpark: 4-5 timmar

Dag 11: Chitwan Nationalpark

Njut av en dag utan planerade aktiviteter. Du kan utforska den närliggande byn och risfält, innan vi tillbringar en natt i gemenskapen hos Tharufolket. Tharu är en befolkningsgrupp från Teraibältet i Nepal, som lever ett enkelt och naturnära liv. Upplev deras unika kultur genom dans, sång och en underbart god traditionell måltid. Ta gärna en jeepsafari genom Chitwan nationalpark. Håll ögonen öppna för alla djur som lever där, som fåglar, apor, krokodiler och noshörningar. Om du har tur kan du kanske få syn på en skygg tiger.

Dag 12: Chitwan Nationalpark - Pokhara

Vi reser från slätterna och fjällen med buss. Med sitt läge i en lugn dal 827 m ö.h. är Pokhara en plats med en naturlig skönhet. Den stilla sjön Phewa Lake och det fantastiska fjället Machapuchare (6977 m ö.h.) i bakgrunden, skapar en lugn och fridfull stämning.

Pokhara ligger nära vad som tidigare var en livlig handelsväg, som sträcker sig mellan Indien och Tibet. Även idag kan man se karavaner med mulor, som campar i utkanten av staden. De kommer från fjärran delar av Himalaya för att sälja sina varor. Den förtjusande staden har flera fina sjöar och bjuder på en fantastisk panoramautsikt över fjälltopparna i Himalaya. Det är den lugna atmosfären som har gjort staden till en populär plats för att koppla av och njuta av den vackra naturen. Luta dig tillbaka på ett café, hyr en båt och glid runt på sjön eller köp nepalesiska och tibetanska souvenirer i en av de många små butikerna.

En av de mest imponerande sevärdheterna i Pokhara är den otroliga panoramavyn över Annapurnamassivet. Om man önskar kan man åka till Sarangkot (1592 m ö.h.), bara 5 km nordöst om Pokhara, för att bevittna den magnifika soluppgången över bergen. Promenaden ner igen, genom gårdar och skog, är fantastiskt vacker och tar mellan 2 och 2,5 timme. Paragliding är en annan aktivitet som du kan testa under din vistelse här.

Beräknad restid: Chitwan nationalpark – Pokhara: 5 timmar

Dag 13: Pokhara

Vi besöker Sisterhood of Survivors Project, en gräsrotsorganisation som bedriver utbildning för överlevare av människohandel. Utbildningen leder till att de blir certifierade medarbetare inom lag och rätt. Möt några som har haft stor hjälp av det här projektet och lär er att laga nepalesisk mat. Vi lagar bland annat nepalesiska momos (dumplings) med några av kvinnorna och njuter sedan av en traditionell lunch. 

 

Dag 14: Pokhara – Kathmandu
Boudhanath-templet i Kathmandu

Boudhanath-templet i Kathmandu

Vi reser genom det vilda och karga landskapet i Himalaya till Nepals magiska huvudstad och största stad, Katmandu. För många räcker det nog att bara höra namnet på denna stad och bilder kommer upp på tempel, pagoder, långhåriga sadhus (heliga män) med haschröken som ett moln kring sig och det ständigt närvarande Himalaya. Katmandu är allt detta och mycket mer.

Men mer än kanske många andra städer i världen, är Katmandu fascinerande för var steg du tar. En del resenärer föredrar att bara vandra runt på måfå, för att se var ödet eller staden tar dem.

Valfri aktivitet är en flygtur över fjällen. Det går flyg dagligen från Katmandu mot Himalayamassivet. Flygturen har i regel avgång på morgonen och varar i en timme. Det här är det snabbaste sättet att få sig en glimt av Mount Everest, det högsta berget i världen. Andra berg som man kan få sig en närmre syn på är Nuptse (7879 m ö.h.), Lhotse (8501 m ö.h.), Cho Oyu (8000 m ö.h.), Makalu (8475 m ö.h.) och Kangchenjunga (8584 m ö.h.).

Beräknad restid Pokhara – Katmandu: 7 timmar

Dag 15: Kathmandu

Avresa valfri tid, men tänk på att du enbart har boende fram till kl. 12:00. Din reseledare kan hjälpa dig med att arrangera din resa vidare.

Bilder

Lotustempelet i Delhi

Pushkar

Hawa Mahal i Jaipur.

Taj Mahal

Ved elvebredden i Varanasi

Boudhanath-templet i Kathmandu

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Servicenivå: Standard

Bekvämt boende med karaktär i turistklass.
Blandning av offentlig och privat transport.

Antal deltagare
max 18 personer, i genomsnitt 14 personer.

Fysisk utmaning: Light
Lättare vandringar. Lämpligt för de flesta. Inte för krävande.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Delhi to Kathmandu Adventure?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Asien!

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – Pris: från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – Pris: från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 12 900 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelsesresa i Asien
18 dagar – från 11 200 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelsesresa i Asien
24 dagar – från 19 100 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelserresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelsesresa i Asien
4 dagar – från 3 295 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 8 465 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer

Manila to Boracay on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 8 995 kr
Välj något annorlunda nästa gång du ska ut på äventyr. Väldigt annorlunda! De här 10 dagarna på norra Filippinerna kommer att ge dig upplevelser för livet.

läs mer

Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 6 850 kr
Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten, den här resan har något för alla.

läs mer

Cultural Sri Lanka

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 9 000 kr
För de flesta resenärer har Sri Lanka varit utanför kartan allt för länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 10 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
28 dagar – från 19 500 kr
Ät risnudlar under gatlyktorna i Bangkok och vandra runt bland risfälten och templen på Java – det här episka äventyret täcker bland det bästa Sydostasien har att erbjuda.

läs mer

Crater Lake & Mount Bromo Adventure

Upplevelsesresa i Asien
3 dagar – från 4 370 kr
Om du har begränsat med tid och önskar att uppleva de spektakulära vulkanerna på Javas östra sida, är denna upplevelseresa på tre dagar något för dig.

läs mer

Thai Island Hopping Adventure

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 4 595 kr
Fördjupa dig i Bangkoks livsstill och upptäck fantastiska stränder på denna 14-dagars upplevelseresa, som kommer att ge dig många härliga minnen.

läs mer

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 10 775 kr
Börja resan i Thailands huvudstad Bangkok, en stad som aldrig sover, och avsluta i Vietnam på Hanois livliga gator.

läs mer

Cambodia on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 5 385 kr
Beundra Angkor Wats ruiner och det klara, turkosa vattnet i Sihanoukville. Njut av skatterna som Kambodja erbjuder på denna 10-dagarsresa från Thailand via Kambodja till Vietnam.

läs mer

Rajasthan and Varanasi on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 9000 kr
Upplev charmen och mystiken som det här fantastiska landet har att erbjuda. Från monumenten i Delhi till färgsprakande platser i Rajasthan – upplev det bästa av norra Indien på 3 veckor.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link