Välj en sida

Sri Lanka encompassed

Upplevelseresa i Asien

 

Sri Lanka encompassed

Sri Lanka – 14 dagar

För många resenärer har Sri Lanka inte funnits på kartan på länge. Men, ön är tillbaka!

Upplev denna tropiska pärla med dess vackra färger, mångfaldiga kultur och svajande palmer
på en 14-dagarstur som är utformad för att behaga alla sinnen.

Du kommer att besöka teplantager och fästningar, prova på styltfiske i Galle och följa med på ett inspirerande besök i en elefantpark. Den här turen är mer än bara stränder och fantastiska utsikter, den handlar om de inspirerande människorna du kommer att möta längs med vägen.

Resfakta

Pris: från 14 600 kr

Priset inkluderar:

 • Hotell (12 nätter), camping (1 natt)
 • 13 frukostar, 1 lunch
 • Promenad för att orientera sig i fiskebyn och båttur på den holländska kanalen i Negombo
 • Utflykt till Dambulla Cave Temple och fästningen på klippan i Sigiriya samt till en by där lunch är inkluderat och ett besök på en kryddplantage
 • Ett besök till ”Tandtemplet” och kulturell dansföreställning i Kandy samt ett besök på en tefabrik
 • Udawalawe nationalpark och vandring i Hikkaduwa
 • Instruktion av styltfiske och utflykt till Galle Fort
 • Strandbesök i Hikkaduwa och rundvandring i Colombo
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Sri Lanka
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska bergsfortet Sigiriya
 • Avnjuta lokala smaker vid en traditionell måltid
 • Ta del av det nationella kulturarvet på en teplantage
 • Slappna av på orörda stränder
Karta: Cultural Sri Lanka

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Negombo

Holländsk kanal i Negombo

Holländsk kanal i Negombo.

Ankomst valfri tid.

Det är inga planerade aktiviteter idag förutom ett välkomstmöte på kvällen.

Ikväll börjar äventyret. Gå gärna ut och utforska Negombo på egen hand, men se till att du är tillbaka i god till för att möta upp resten av gruppen. Reseledaren kommer att gå igenom detaljerna kring din resa.

Dag 2: Negombo

Ta en promenad i fiskebyn. De finns inget bättre sätt att lära känna det lokala livet, än att gå ner till havet och se fiskarna lägga till, rensa näten, torka fisken och sälja sin fångst. Gå ombord på en båt och ta en tur i den holländska kanalen och få en närmre inblick i det dagliga livet. Den holländska kanalen är en av många kanaler i staden som binder samman flodmynningarna och lagunerna. Se lokalbefolkningen i Negombo samla kokosnötter och håll utkik efter det mångfaldiga fågellivet i området. På din fritid kan du utforska staden och njuta av den vackra portugisiska och holländska arkitekturen.

Dag 3: Negombo

Vi reser genom landsbygden till Sigiriya i Dambulla, den centrala provinsen på Sri Lanka. Vi besöker världsarvet Golden Cave Temple of Dambulla. På kvällen rekommenderar vi att man tar tillfället i akt och njuter av den vackra solnedgången över insjön Kandalamma.

Beräknad restid:
Negombo–Sigiriya: 4 timmar

Dag 4: Sigiriya

Ingången till fortet är format som ett lejon. Foto: Christophe Faugere

Ingången till fortet är format som ett lejon. Foto: Christophe Faugere

Vi vandrar genom en typisk srilankesisk by där vi lär oss mer om invånarnas liv. Här får vi möjlighet att prova lokal mat till lunch, tillagad av familjerna i byn.

Efter lunchen följer vi med på en guidad tur till Sigiriya, en gammal klippfästning och ett världsarv. Den här fästningen trollbinder alla besökare med sina spektakulära trädgårdar i terrasser, sina grottor, kloster och palatset som är utsmyckat med vackra väggmålningar.

Börja vid vattenträdgården och klättra sedan uppför de över 1 200 stegen för att komma till toppen. Vi passerar grottor med fresker och stenblock, innan vi kommer till toppen av den vulkaniska klippan där vi finner ruinerna av ett palats. Klippan vilar 370 meter över havet med branta stup på varje sida.

Under eftermiddagen kan de som önskar följa med på en tur till Polonnaruwa, Sri Lankas gamla huvudstad. Här kan du cykla genom ruinerna av byn.

Dag 5: Sigiriya – Kandy

I tandpalatset i Kandy finns en av Buddhas tänder. Foto: Suranga Weeratunga

I tandpalatset i Kandy finns en av Buddhas tänder. Foto: Suranga Weeratunga

Idag reser vi genom fjällkedjan Knuckles och besöker en kryddplantage på vägen till Kandy. På kryddplantagen får vi en genomgång av studenter från Ayurveda, som lär oss om de olika örternas medicinska egenskaper. Örterna används av befolkningen i Sri Lanka till massage och olika behandlingar.

Väl framme i Kandy promenerar vi genom staden och runt insjön Kandy. Vid insjön ligger Dalada Maligawa (Tandtemplet). Templet huserar en viktig relik: en av Buddhas tänder är nämligen bevarad i en gul kista. Den lokala guiden lär oss mer om denna betydelsefulla plats.

Beräknad restid:
Sigiriya–Kandy: 3 timmar

Dag 6: Kandy

Under dag 6 av denna upplevelseresa får du möjlighet att utforska Kandy på egen hand. Om du önskar kan du besöka den kungliga botaniska trädgården i Peradeniya och studera de 300 olika orkidéarter som finns på Sri Lanka, eller besöka ett Ayurvediskt sjukhus för att lära dig mer om Ayurvediska behandlingar med oljemassage.

Upplev staden till fots på de lättillgängliga gångvägarna och glöm inte att besöka den välkända Palm Avenue. På kvällen kan du njuta av en kulturell dansuppvisning.

Dag 7: Kandy – Nuwara Eliya

Traditionell teplantage i Kandy

Traditionell teodling i Kandy.

Vi reser vidare med tåg till Nuwara Eliya och besöker en traditionell och familjedriven teplantage på det centrala höglandet. Ägarna kommer att ge oss en inblick i processen med att framställa te, det hårda arbetet på en teplantage och vilken påverkan teodlingen har på Ceylon-regionen. I byn Nuwara Eliya odlas det finaste Orange Pekoe Ceylon-teet. Byns invånare består till största del av teplantagearbetare. Besök också en av fabrikerna för att lära dig allt om teproduktionen.

Beräknad restid:
Kandy–Nuwara Eliya: 4 timmar

Dag 8: Nuwara Eliya

Dagen är fri för att på egen hand utforska närområdet. Om du önskar kan du vandra runt i staden och besöka de lokala marknaderna, eller följa med på en ridtur i Horton Plains naturreservat med sin 9 km långa slinga i vackra omgivningar. Du kan även vandra runt Victoria Lake och njuta av den vackra utsikten.

Dag 9: Nuwara Eliya – Udawalawe

Elefanter finns det många av i Udawalawe nationalpark. Foto: Anton Gvozdikov

Elefanter finns det många av i Udawalawe nationalpark. Foto: Anton Gvozdikov

Vi reser söderut, från kullarna och mot kusten. På vägen åker vi igenom Udawalawe nationalpark. Håll utkik efter den mäktiga srilankesiska elefanten, som det finns gott om i trakten och som ofta ses vandra längs med vägarna. Vi gör flera stopp för att betrakta dessa imponerande djur, innan vi anländer till vår destination för natten.

Natten tillbringar vi i en ekolodge på en tältcamp, i närheten av flodstranden. Med lite tur kan vi se elefanterna vandra längs med floden.

Beräknad restid:
Nuwara Eliya–Udawalawe: 5 timmar

Dag 10: Udawalawe – Hikkaduwa

Tradionella styltfiskare i Hikkaduwa. Foto: Don Mammoser

Tradionella styltfiskare i Hikkaduwa. Foto: Don Mammoser

Vi tillbringar morgonen i nationalparken med en promenad genom vildmarken. Här får vi njuta av ett rikt fågel– och djurliv, med möjlighet att få se de srilankesiska elefanterna, leoparder, hjort m.m. Under vägen möter vi lokala bönder och får lära oss om deras liv.

Senare reser vi vidare till Hikkaduwastranden för att vila och slappna av. Stranden i Hikkaduwa är även en perfekt utgångspunkt för valsafari, surfing och andra vattenaktiviteter.

Beräknad restid:
Udawalawe–Hikkaduwa: 3–4 timmar

Dag 11: Hikkaduwa – Galle

Den här dagen gör vi en dagstur från Hikkaduwa till Galle. Här får vi en introduktion av styltfiske i Kathaluwaregionen nära Galle. Styltfiske är en gammal tradition som fortfarande utövas av ungefär 500 familjer. När vi anländer sitter fiskarna redan på sina styltor i vattnet och väntar tålmodigt på napp.

Efter mötet med fiskarna besöker vi Galle Fort, som byggdes av portugiserna under 1600-talet och som senare blev ockuperat av holländarna. Vallarna är fortfarande intakta även om Moder jord har haft sin påverkan på dem, bland annat genom tsunamin 2004 som sköljde över dem.

Efter turen i kolonialstaden Galle återvänder vi till Hikkaduwa.

Beräknad restid:
Hikkaduwa–Galle: 30–45 minuter

Dag 12: Hikkaduwa

Njut av en dag på egen hand på stranden i Hikkaduwa. Om man vill kan man vindsurfa, fiska, snorkla eller bara ta det lugnt.

Dag 13: Hikkaduwa – Colombo

Colombo. Foto: Ivan Tykhyi

Colombo. Foto: Ivan Tykhyi

Idag fortsätter vi resan mot huvudstaden Colombo. Colombo är en handelsstad med en mer än 2 000 år gammal historia. Vi börjar med en runda för att orientera oss med vår reseledare för att få en god översikt över butiker, huvudgata och bankomater. Om man önskar en mer omfattande tur med guide rekommenderas en av de allmänna sightseeingarna runt staden.

Vi avslutar dagen med ett besök till Pettahdistriktet där du kan besöka utomhusbasarer och marknader. I området finner du också Jami Ul-Alfar-moskén, som är en av de äldsta och mest besökta moskéerna i Colombo. Här hittar du även Kaymans gata, rådhuset och Khan Clock Tower.

Beräknad restid:
Hikkaduwa–Colombo: 2 timmar

Dag 14: Colombo

Avresa valfri tid.

Bilder

Holländsk kanal i Negombo.

Ingången till fortet är utformat som ett lejon. Foto: Christophe Faugere

Fortet är utsmyckat med bland annat vackra målningar. Foto: David Steele

Tandtemplet i Kandy innehar en av Buddhas tänder. Foto: Suranga Weeratunga

Traditionellt teplantage i Kandy.

I Udawalawe nationalpark är det fullt av elefanter. Foto: Anton Gvozdikov

Traditionella styltfiskare i Hikkaduwa. Foto: Don Mammoser

Colombo. Foto: Ivan Tykhyi

Mer information om turen

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Standard
Bekvämt boende med karaktär i turistklass.
Blandning av offentlig och privat transport.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 12.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Upplevelseresa i Asien
Denna resa startar i Negombo och avslutas i Malé och innehåller en guidad rundresa i Sri Lanka samt ett hotellpaket på Maldiverna.

läs mer
Uncover India – Delhi till Goa

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer
Thai Intro

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien

Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer
Bali Intro

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien

Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer
Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Vietnam Experience

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien

Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer