Välj en sida

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Thailand, Kambodja och Vietnam – 20 dagar

Börja resan i Thailands huvudstad Bangkok, en stad som aldrig sover, och avsluta i Vietnam på Hanois livliga gator. Lägg till Kambodja och du får en resa som är fylld av äventyr, storstäder och vita stränder.

Utforska Angkor Wat eller promenera på Ho Chi Minh-stadens gator i Vietnam. Den här resan ger dig möjlighet att göra upplevelser på egen hand samtidigt som du inte går miste om något viktigt.

Resfakta

Pris: från 11 900 kr

Priset inkluderar:

 • Båttur i Halong Bay, inklusive lunch
 • Enkla hotell (15 nätter), nattåg (3 nätter), homestay (1 natt)
 • 14 frukostar, 1 lunch, 2 middagar
 • Nudeltillverkning och lunch på Oodles of Noodles
 • Lokal khmermåltid på New Hope eller hemma hos någon i lokalbefolkningen
 • Rundtur i Phnom Penh och Hanoi
 • Flytande marknad i Mekongdeltat
 • Guidad tur kring Angkor Wat
 • ”Street food crawl”
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Thailand/Vietnam
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Utforska de myllrande gatorna i Bangkok
 • Uppleva det majestätiska Angkor Wat
 • Njuta av en lokal khmermåltid i en liten by
 • Slappna av på gyllene stränder
 • Mysa runt på Hoi Ans charmiga gator
 • Flyta fram i Halong Bay
Karta: Cambodia on a shoestring
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Ankomst Bangkok
Ankomst till Bangkok. Dagen är fri att spendera som man vill. Vila ut om du har jetlag eller stick ut på sightseeing. På kvällen kommer du att möta upp resten av gruppen.
Dag 2: Bangkok – Siem Reap
Idag reser vi till Siem Reap. Aranyaprathet är känt för att vara en av de mest hektiska gränsövergångarna i Asien. Men lugn, reseledaren hjälper dig igenom så att du slipper stressa. Väl framme i Siem Reap kommer du att bli serverad en äkta khmermåltid på New Hope, som drivs av lokalbefolkningen. Du kommer att se hur den här restaurangen har haft en positiv inverkan på samhället.

Beräknad restid:
Bangkok–Siem Reap: 8 timmar

Dag 3: Siem Reap

Utforsk templene i Angkor Wat

Utforska templen i Angkor Wat.

Dagen startar tidigt för att se soluppgången över det storslagna templet Angkor Wat. Upplev Bayons gåtfulla ansikten i sten, som ligger i den muromgärdade staden Angkor Thom. Du kommer också att få en rundtur i Ta Prohm (även känd som Tomb Raider-templet), som sakta slukas av djungeln.

Valfria aktiviteter: Tonle Sap Floating Village. Se hur det är att leva på en sjö, till och med skolor och kyrkor befinner sig i vattnet. Lär dig mer om historien bakom Angkor och khmerimperiet på det interaktiva Angkormuseet. Ute efter en unik cirkusupplevelse? Missa inte Phare, ”The Cambodian Circus Siem Reap”, där kambodjansk kultur och historia kombineras i en spännande show.

Dag 4: Siem Reap – Phnom Penh
Vi åker vidare till Kambodjas huvudstad och avslutar dagen med en rundvandring i staden. Ett litet tips, om du inte är ett fan av khmerpopmusik så borde du ta med dig öronproppar på bussturen.

Beräknad restid:
Siem Reap–Phnom Penh: 6–7 timmar

Dag 5: Phnom Penh

Nasjonalmuseet i Phnom Penh

Nationalmuseet i Phnom Penh.

Denna dag är fri att tillbringa som du önskar. Välj mellan aktiviteter som att besöka National Museum och närliggande Silver Pagoda och slottet. Om du vill lära dig mer om Kambodjas dystra historia så besök gärna Tuol Sleng Prison och Killing Fields, som är en påminnelse om det folkmord som ägde rum under Pol Pots och de röda khmerernas regim.

Dag 6: Phnom Penh – Sihanoukville
Koppla av och njut av det vackra landskapet på väg ned mot Sihanoukville. Väl framme kan du ta en tur till stranden och ladda för en grillkväll i sanden.

Beräknad restid:
Phnom Penh–Sihanoukville: 4–5 timmar

Dag 7: Sihanoukville
Bara slappa på stranden eller följ med på en snorkeltur. Här kan du få se ål, stingrockor och delfiner. Vi stannar också till vid en avskild ö där ni blir serverade grillad fisk och skaldjur.
Dag 8: Sihanoukville – Can Tho
Gör dig redo för fler stämplar i passet, då vi idag styr kosan mot Vietnam. Här kommer vi att få njuta av hemlagad mat som serveras av lokalbefolkningen och vi får även äran att bo hemma hos dem.

Beräknad restid:
Sihanoukville–Cần Thơ: 9 timmar

Dag 9: Can Tho – Ho Chi Minh City
Missa inte den flytande marknaden innan vi fortsätter vidare genom den natursköna Mekongdeltaregionen till Ho Chi Minh. Guiden kommer att ta med dig till de lokala matmarknaderna, så att du lätt hittar de bästa ställena att äta på och lär dig mer om traktens ”street food”. Om du vill uppleva mer så rekommenderar vi att du besöker Cu Chi-tunnlarna, Ben Thanh-marknaden eller War Remnants Museum.

Beräknad restid:
Cần Thơ–Ho Chi Minh City: 5–6 timmar

Dag 10: Ho Chi Minh City – Nha Trang
Ikväll går vi ombord nattåget mot Nha Trang, men fram till dess är dagen fri för egna aktiviteter. Hade du inte ork till att göra någon utflykt igår, så bege dig till Cu Chi-tunnlarna som är ett komplext system med tunnlar där Viet Cong levde för att beskydda sig från fienden under Vietnamkriget. Eller varför inte ta en sväng till Ben Thanh-marknaden för att köpa souvenirer, smaka ännu mer lokal mat och uppleva ”local living”. Det finns också möjlighet till att besöka Reunification Palace och War Remnants Museum för att lära sig mer om Vietnamkriget. Gillar du Chinatown så borde du åka till Cholon, som är ett område fullt av turistattraktioner.

Beräknad restid:
Ho Chi Minh City–Nha Trang: 10–11 timmar

Dag 11: Nha Trang
Vi ankommer till Nha Trang tidigt på morgonen. Så under dagen har du har gott om tid till att utforska lokala butiker och marknader, koppla av på stranden eller besöka historiska platser i närheten. Valfria aktiviteter i Nha Trang kan bestå av en båttur till närliggande öar eller varför inte att uppleva ett riktigt ”beach party” som varar hela dagen.
Dag 12: Nha Trang – Da Nang
Fyll dagen med det du inte hann med under gårdagen, innan resan går vidare till Da Nang. Nattåget (eller nattbussen) går inte förrän sent på kvällen, så koppla av på stranden eller få tag i en snorkel och upplev Nha Trangs kust under havsytan.

Beräknad restid:
Nha Trang–Da Nang: 9–10 timmar

Dag 13: Da Nang – Hoi An
Vi anländer till Da Nang under morgonen och hoppar på bussen som tar oss till den pittoreska lilla hamnstaden Hoi An. Hoi An var en gång i tiden känd som Faifo, en viktig handelsstad med stort inflytande. Vår researrangör stöttar ett projekt som heter Oodles of Noodles, som låter dig smaka på mer än 26 typer av nudlar. Det här projektet hjälper före detta gatubarn med att utveckla sin engelska och andra färdigheter de behöver för att arbeta inom turistnäringen. Återigen tar guiden med dig på ett ”streetfood crawl”, så att du får veta vilket stånd som har den bästa maten och lär dig mer om den lokala matkulturen.

Beräknad restid:
Da Nang–Hoi An: 45 min

Dag 14: Hoi An

Markedet i Hoi An

Marknad i Hoi An.

Dagen är fri från planer och du kan göra precis det du önskar. Aktiviteter som vi rekommenderar är: matlagningskurs, där du köper färska råvaror på marknaden och lär dig mer om vietnamesiska smaker och regionala maträtter. Hyr en cykel och cykla runt risfält och smala landsvägar eller gå på en mer detaljerad rundvandring för att uppleva allt som Hoi An har att erbjuda. Sugen på avkoppling? Åk till Cua Dai-stranden och chilla i solen (ca 4 km utanför Hoi An).

Dag 15: Hoi An – Hue
Vi fortsätter norrut, till Huế. Spendera dagen precis som du önskar, men ta gärna en sväng till Imperial Citadal som är med på Unescos världsarvslista. Även Thiên Mu Pagoda är värt ett besök, en av världens högsta pagoder som kanske också är den mest eleganta i Vietnam. Följ med på en rundvandring i Huế för att se the Japanese Bridge och gamla kejsares gravar. Besök Dong Ba-marknaden för lokala specialiteter som banh khoai (”salta” pannkakor) och banh bot loc boc tim thit (tunt rispapper fyllt med kött och räkor).

Beräknad restid:
Hoi An–Huế: 4 timmar

Dag 16: Hue – Hanoi
Tillbringa morgonen med att göra det du inte hann igår, innan vi hoppar på nattåget till Hanoi.

Beräknad restid:
Huế–Hanoi: 14 timmar

Dag 17: Hanoi – Ha Long

Seil rundt blant sukkertoppene i Halong Bay.

Segla runt bland sockertopparna i Halong Bay.

Vi ankommer till huvudstaden Hanoi tidigt på morgonen innan vi reser vidare till den berömda och vackra Halongbukten. Vi går ombord på en ”junkboat” i Halong Bay och glider förbi tusentals kalkstensberg och småöar som magnifikt reser sig ur havet. På flera av de vackra öarna finns det grottor, som vi kommer att undersöka på närmre håll. Njut av havets läckerheter till lunch innan vi tackar för oss och tar oss till vårt boende för natten.

Beräknad restid:
Hanoi–Halong Bay: 4 timmar

Dag 18: Ha Long – Hanoi
Idag är det dags att resa tillbaka till Hanoi. Reseledaren kommer att visa dig Hanois gamla kvarter, som är en labyrint av gator där varje gata tillägnas en särskild nisch eller produkt. Trött? Stanna till vid Bia Hoi, ta fram en plastpall och njut av någon lokal dryck med lokalbefolkningen. Kanske får du några nya vänner? På eftermiddagen bör du bege dig till Ho Chi Minhs mausoleum där Ho Chi Minh läste upp självständighetsförklaringen 1945. Du kan också besöka the Temple of Literature, ett tempel som är byggt för att hedra Konfucius och är tillägnat lärandet. Här finner du även landets första universitet som byggdes 1076.

Beräknad restid:
Halong Bay–Hanoi: 4 timmar

Dag 19: Hanoi

Få med deg dagliglivet i Hanoi.

Upplev det dagliga livet i Hanoi.

Idag kan du göra precis vad du önskar, men vi rekommenderar ett besök till Tran Quoc Pagoda. Det är en av de äldsta pagoderna i Vietnam och det är en fördel att vara på plats vid solnedgången. Ta en tur till Hoan Kiem-sjön som ligger i centrala Hanoi och se om du kan få en skymt av en av de 100-åriga sköldpaddorna. Eller se en traditionell vietnamesisk dockteater på Thăng Long Water Puppet Theatre, med levande musik och figurer som dansar på en scen av vatten.

Dag 20: Hanoi
Avresa valfri tid.

Bilder

Segla runt bland sockertopparna i Halong Bay.
Nationalmuseet i Phnom Penh.
Upplev det dagliga livet i Hanoi.
Utforska templen i Angkor Wat.
Marknaden i Hoi An.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtrafik + privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
Max 18 personer, i genomsnitt 12.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Cambodia & Vietnam on a Shoestring?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
5 dagar – från 3 300 kr
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Beijing to Hong Kong on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 13 500 kr
Ta dig till Kina för en galet äventyrlig resa! Under 2 veckor besöker du flera stora sevärdheter och lär känna ett land du garanterat kommer sakna i många år framöver.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien
18 dagar – från 12 900 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelseresa i Asien
4 dagar – från 3 500 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 12 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 10 400 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer