Välj en sida

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
 

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Thailand, Malaysia, Singapore och Bali – 28 dagar

Ät risnudlar under gatlyktorna i Bangkok och vandra runt bland risfälten och templen på Java – det här episka äventyret täcker bland det bästa Sydostasien har att erbjuda.

Festa i ett myllrande Bangkok, koppla av på de mest fantastiska stränder och blicka ut över ”sea of sand” från Mount Bromo vid soluppgången. Med hotell och transport redan arrangerat av din reseledare, kan du koncentrera dig på att välja dina egna upplevelser. Med andra ord, fyll upp resan med allt du kan önska dig!

Resfakta

Pris: från 19 500 kr

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (23 nätter), surfcamp (2 nätter i sovsal), nattåg (1 natt), homestay (1 natt)
 • 19 frukostar, 1 lunch
 • Rundtur i Cameron Highlands
 • Heldag med snorkling (destination beror på säsong)
 • Rundvandring i Bandung
 • Inträdesavgift till Bromo Tengger Semeru nationalpark
 • Mount Bromo soluppgångsvandring
 • Surflektioner
 • Två ”street food crawls”
 • Flyg mellan Singapore och Jakarta
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Thailand/Indonesien
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Uppleva soluppgången över Mount Bromo
 • Promenera bland risfälten
 • Smaka Javakaffe på ön Java
 • Koppla av på fantastiska stränder
 • Upptäcka Indonesiens kultur
Karta: Bangkok to Bali on a shoestring
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Resplanen är avsedd för avgångar mellan 1 maj och 31 oktober.
Dag 1: Bangkok
Ankomst till Bangkok valfri tid. Det är inga planerade aktiviteter den här dagen. På kvällen kommer du att möta upp resten av gruppen och er guide.

Det bästa sättet att se Bangkok är utan tvekan med taxibåt, eftersom de kaotiska gatorna är knökfulla med trafik. Från floden Chao Praya har du en vacker utsikt över denna enorma metropol. En annan möjlighet är att ta en longtailbåt för att utforska kanalerna i Bangkok. Livet som utspelar sig längs med kanalerna är en annan värld jämfört med resten av staden. Vi rekommenderar också ett besök till Wat Pho, den liggande Buddhas hem.

Ditt besök i Bangkok är inte fulländat förrän du har fått en thaimassage. Det kan du unna dig nära Wat Pho, på en skola som utbildar massörer, eller i närheten av ditt hotell. Vi rekommenderar det varmt!

Dag 2: Bangkok – Surat Thani
Följ med på en spännande gatumatsrunda med vår reseledare medan vi är i Bangkok. Väck aptiten och kom ihåg plånboken när vi dyker djupt ner i det bästa Bangkok har att erbjuda när det kommer till lokala kulinariska upplevelser.

På kvällen hoppar vi på nattåget som tar oss till Surat Thani i södra Thailand.

Beräknad restid med tåg:
Bangkok–Surat Thani: 12–13 timmar

Dag 3: Surat Thani – Koh Samui
Vi tar en kort båttur ut till Koh Samui där vi tillbringar de kommande dagarna med att utforska öns vackra stränder och livliga uteliv.

Koh Samui ligger utanför Thailands östkust och är en ö som bjuder på allt du kan drömma om när det kommer till ett tropiskt paradis: vita stränder, palmer, färska skaldjur och varmt, klart vatten. Med sina 247 km² är Koh Samui den största ön i en ögrupp med runt 80 öar i varierande storlek.

Beräknad restid:
Surat Thani–Koh Samui: 3 timmar

Dag 4: Koh Samui

Statue av Shiva på Koh Samui

Staty av Shiva på Koh Samui.

Följ med på en dykutflykt i Ang Thong Marine Park. Här lär du känna världen under havsytan, som just här är känd för sin fantastiska biologiska mångfald.

Dag 5: Koh Samui
Koppla av på stranden och njut av en dag utan några planerade aktiviteter.
Dag 6: Koh Samui – Georgetown

Idag börjar vi dagen tidigt med avfärd till Penang i Malaysia.

Penang har något för alla smaker. Platsen är världskänd för sin imponerande variation av mat som härstammar från kinesiska, malajiska och indiska mattraditioner. Missa inte nattmarknaden där du kan njuta av lokala läckerheter!

Beräknad restid:
Koh Samui–Nakhon Si Thammarat: 3 timmar
Nakhon Si Thammarat–Georgetown: 8 timmar

Dag 7: Georgetown

Hoppa på en cykelriksha som tar dig fram på gatorna i Georgetown. Om det inte lockar kan du vandra genom de färgsprakande basarerna, pruta dig genom nattmarknaden eller besöka otaliga kinesiska tempel. Om du har tid över rekommenderas också ett besök till The Butterfly Farm på den norra delen av ön. Här får du möjlighet att uppleva Malaysias breda spektrum av fascinerande insekter.

Dag 8: Georgetown – Cameron Highlands

Den här morgonen åker vi med privat buss mot sluttningarna i Cameron Highlands. Det här är ett av Malaysias mest kända områden, med sina te- och jordgubbsplantage som sträcker sig över de milsvida kullarna.

Beräknad restid:
Georgetown–Cameron Highlands: 6 timmar

Dag 9: Cameron Highlands
Idag föreslår vi att du går en runda på en av de många uppmärkta lederna, besöker en teplantage eller bara slappnar av och njuter av den behagliga temperaturen.
Dag 10: Cameron Highlands – Kuala Lumpur
Vi anländer till Kuala Lumpur på eftermiddagen. Nu har vi gott om tid till att upptäcka stadens spektakulära arkitektur och uppleva den fascinerande kulturella mixen som ger staden en unik kosmopolitisk atmosfär.

Beräknad restid:
Cameron Highlands–Kuala Lumpur: 3–4 timmar

Dag 11: Kuala Lumpur

Kanske vill du ta en tur från Kuala Lumpur för att besöka de kända Batu Caves eller Orang Asli Museum, norr om staden. Kvällen bör absolut tillbringas på nattmarknaden, där du kan provsmaka bland den bästa maten Sydostasien har att erbjuda. En sväng till marknaden i Chinatown är också ett måste, där du kan pruta dig igenom ett oändligt myller av marknadsstånd. Glöm inte heller att besöka Petronas Twin Towers, de högsta tvillingtornen i världen.

Dag 12: Kuala Lumpur – Malacka
Besök den gamla hamnstaden Malacka och promenera på de smala gatorna och njut av stämningen i denna historiskt viktiga stad. Gatorna i Chinatown är fulla av Peranakan (kinesiska ättlingar) Shophouses som erbjuder traditionella nyonyarätter, en blandning av det kinesiska och malajiska köket. Du kan fylla dagen med att besöka tempel, kyrkor och moskéer samt museer och fästningar.

Beräknad restid:
Kuala Lumpur–Malacka: 3 timmar

Dag 13: Malacka – Singapore

Boat Quay i Singapore

Boat Quay i Singapore.

På morgonen åker vi buss mot Johorsundet och vidare in mot Singapore. Under kvällen kan du besöka den världsberömda kvällssafarin, ta en sväng runt hamnen eller testa lokal mat från ett av de många matstånden, något som definitivt ger dig mersmak.

Trots att Singapore har få områden som inte har influerats av moderniseringen, är Little India och Chinatown stadsdelar som har bevarat den historiska prägeln. Absolut värt ett besök.

Beräknad restid:
Malacka–Singapore: 4–5 timmar

Dag 14: Singapore – Jakarta
I Singapore kan det vara så att några i gruppen lämnar oss och några hänger med till Jakarta. För er som följer med hela vägen till Bali flyger vi nu till Indonesiens huvudstad, Jakarta.

Beräknad restid:
Singapore–Jakarta: 4 timmar

Dag 15: Jakarta – Cianjur
Idag reser vi till Cianjur via Bogor, där vi besöker den flytande marknaden. Kanske kommer du till och med att lära ut engelska till barnen i området? Om du önskar kan vi stanna till vid Gunung Mas Tea Plantation, där du får lära dig hur de plockar tebladen och hur resten av processen ser ut. Njut av en kopp te direkt från ursprungskällan.

Beräknad restid:
Jakarta–Cianjur: 3–4 timmar

Dag 16: Cianjur – Bandung
Vi lämnar vårt homestay i Cianjur och reser till Indonesiens tredje största stad, Bandung. Här kommer guiden att ta med dig på en kortare stadsvandring, så att du får möjlighet att orientera dig för att senare utforska staden på egen hand.

Beräknad restid:
Cianjur–Bandang: 2 timmar

Dag 17: Bandung – Yogyakarta
Vi hoppar på tåget från Bandung till Yogyakarta, en naturskön tågupplevelse.

Beräknad restid:
Bandung–Yogyakarta: 7 timmar

Dag 18–19: Yogyakarta
Använd dessa dagar för att uppleva Yogyakarta. Gör gärna en avstickare till Borobudur, ett rikt utsmyckat buddhistiskt tempel som finns med på Unescos världsarvslista. Missa inte heller Kraton Palace, som är byggt till sultanerna av Yogya, eller vackra Taman Sari Water Castle. Ett smakprov på indonesisk teater kan du få på Wayang Kulit Shadow Puppet Show. Shoppingsugen? Ta en tur till Kota Gede.
Dag 20: Yogyakarta – Tawangmangu

Vi börjar dagen med att resa i ca 2,5 timme. På vägen kan vi stanna vid Prambanan för att utforska det största hinduiska templet på Java. Om du hellre vill besöka konstmarknaden som ligger i närheten så går det lika bra. Du kan också göra ett besök till Sukuh Temple, som är känt för att vara ett tempel för fruktbarhet med sina erotiska stenskulpturer. Därefter väntar en rundvandring på 3 timmar genom små byar och jordbruksmarker, för att slutligen komma fram till ett vattenfall. Vi går upp för trapporna och hamnar i Tawangmangu, där kvällen är fri att tillbringa som man vill.

Beräknad restid:
Yogyakarta–Tawangmangu: 3 timmar

Dag 21: Tawangmangu – Malang
Idag reser vi till den nästa största staden på östra Java, Malang. Sätt dig tillrätta och njut av det natursköna landskapet som vi kör igenom på väg till Bromo Tengger Semeru nationalpark. På eftermiddagen kan du utforska de vackra parkerna, fågel- och blommarknaden, Singosaritemplet, Jagotemplet, Kidaltemplet eller bara avnjuta en god kopp te.

Beräknad restid:
Tawangmangu–Malang: 8–9 timmar

Dag 22: Malang – Bromo

Vi fortsätter resan österut för att komma till Mount Bromo. Färden tar oss genom böljande tropiska landskap, sakta uppför tills vi äntligen når vårt slutmål, Mount Bromo. Som en del av Tenggermassivet, det största vulkanområdet i den här delen av landet, är Mount Bromo en helt fantastisk upplevelse. Toppen av vulkanen är borta och den pyr ständigt vit rök.

Beräknad restid:
Malang–Bromo: 5 timmar

Dag 23: Bromo – Red Island

Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Se månlandskapet kring Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Innan soluppgången strosar vi över ”sea of sand” för att se solen stiga upp över kratern, som är ett måste under resan. Populärt för både turister och lokala buddhistiska Tenggerese, som kan ses offra mat för att få ta emot välsignelser från Supreme God Hyang Widi Wasa. Mount Bromo ligger 2 392 m ö.h. och är en av de mest storslagna sevärdheterna i Indonesien. Väl tillbaka sätter vi oss i bussen och åker mot surfparadiset Red Island.

Beräknad restid:
Bromo–Red Island: 8 timmar

Dag 24: Red Island

På morgonen väntar surfbrädan och du kommer att få surflektioner av de lokala experterna. Därefter kan du tillbringa dagen med att utforska den närliggande fiskebyn, surfa lite till eller slappna av i hängmattan.

Dag 25: Red Island – Pemuteran

Vi reser över till Bali och här kan du välja mellan att koppla av eller att utforska nationalparken. Varför inte låna en snorkel och uppleva livet under ytan?

Beräknad restid:
Red Island–Pemuteran: 4 timmar

Dag 26: Pemuteran
Slappna av på Bali, ta en snorkel och utforska världen under havsytan lite mer. Har du dykcertifikat? Följ med till Menjangan Island, en av de bästa platserna för dykning utanför Bali.
Dag 27: Pemuteran – Sanur

Avslutt turen på en av strendene på Bali

Avsluta resan på en av Balis stränder.

Dagens färd bjuder på Balis varierande natur och kulturella rikedom, som gör ön till ett eftertraktat resmål. Resan tar oss över hela ön, genom tropisk djungel, förbi idylliska risodlingar i terrasser och charmerande byar för att till slut passera genom metropolen Denpasar. Väl framme i Sanur, kan ni koppla av på en av de vackra stränderna som Sanur har att erbjuda.

Beräknad restid:
Pemuteran–Sanur: 4 timmar

Dag 28: Sanur
Avresa valfri tid.

Bilder

Staty av Shiva på Koh Samui.
Solnedgång i Kuala Lumpur.
Boat Quay i Singapore.
Se månlandskapet runt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad
Avsluta turen på en av Balis stränder.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtrafik + privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 10.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Bangkok to Kuta on a Shoestring?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 9 500 kr
Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget, som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa som Indien har att erbjuda.

läs mer

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
5 dagar – från 3 300 kr
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Beijing to Hong Kong on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 13 500 kr
Ta dig till Kina för en galet äventyrlig resa! Under 2 veckor besöker du flera stora sevärdheter och lär känna ett land du garanterat kommer sakna i många år framöver.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien
18 dagar – från 12 900 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelseresa i Asien
4 dagar – från 3 500 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Sri Lanka Encompassed

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 14 600 kr
För många resenärer har Sri Lanka inte funnits på kartan på länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 12 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer