Välj en sida

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Thailand, Malaysia, Singapore och Bali – 28 dagar

Ät risnudlar under gatlyktorna i Bangkok och vandra runt bland risfälten och templen på Java – det här episka äventyret täcker bland det bästa Sydostasien har att erbjuda. Festa i ett myllrande Bangkok, koppla av på de mest fantastiska stränder och blicka ut över ”sea of sand” från Mount Bromo vid soluppgången. Med hotell och transport redan arrangerat av din reseledare, kan du koncentrera dig på att välja dina egna upplevelser. Med andra ord, fyll upp resan med allt du kan önska dig!

Resfakta

Pris från 19 500 kr

Priset inkluderar:

 • Rundtur i Cameron Highlands
 • Heldag med snorkling (destination beror på säsong)
 • Rundvandring i Bandung
 • Inträdesavgift till Bromo Tengger Semeru nationalpark
 • Mount Bromo soluppgångsvandring
 • Surflektioner
 • Två ”street food crawls”
 • Flyg mellan Singapore och Jakarta
 • 19 frukostar, 1 lunch
 • Enkla hotell (23 nätter), surfcamp (2 nätter i sovsal), nattåg (1 natt), homestay (1 natt)
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter.

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Thailand/Indonesien
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Upplev soluppgången över Mount Bromo
 • Promenera genom risfält i terrasser
 • Prova Javakaffe på ön Java
 • Koppla av på fantastiska stränder
 • Upptäck Indonesiens kultur
Karta: Bangkok to Bali on a shoestring

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Resplanen är avsedd för avgångar mellan 1 maj och 31 oktober.

Dag 1: Bangkok

Ankomst till Bangkok valfri tid. Det är inga planerade aktiviteter den här dagen. På kvällen kommer du att möta upp resten av gruppen och er guide.

 

 

Det bästa sättet att se Bangkok på är utan tvekan med taxibåt, eftersom de kaotiska gatorna är knökfulla med trafik. Från floden Chao Praya har du en vacker utsikt över denna enorma metropol. En annan möjlighet är att ta en longtailbåt för att utforska kanalerna i Bangkok. Livet som utspelar sig längs med kanalerna är en annan värld jämfört med resten av staden. Vi rekommenderar också ett besök till Wat Pho, den liggande Buddhas hem.

 

Ditt besök i Bangkok är inte fulländat förrän du har fått en thaimassage. Det kan du unna dig nära Wat Pho, på en skola som utbildar massörer eller i närheten av ditt hotell. Vi rekommenderar det varmt!

 

Dag 2: Bangkok – Surat Thani

Följ med på en spännande gatumatsrunda med vår reseledare medan vi är i Bangkok. Väck aptiten och kom ihåg plånboken när vi dyker djupt ner i det bästa Bangkok har att erbjuda när det kommer till lokala kulinariska upplevelser.

 

På kvällen hoppar vi på nattåget som tar oss till Surat Thani i södra Thailand.

 

Beräknad restid med tåg Bangkok – Surat Thani: 12-13 timmar

 

Dag 3 Surat Thani – Ko Samui Island

Vi tar en kort båttur ut till Koh Samui där vi tillbringar de kommande dagarna med att utforska öns vackra stränder och livliga uteliv.

 

Koh Samui ligger utanför Thailands östkust och är en ö som bjuder på allt du kan drömma om när det kommer till ett tropiskt paradis: vita stränder, palmer, färska skaldjur och varmt, klart vatten. Med sina 247 km² är Koh Samui den största ön i en ögrupp med runt 80 öar i varierande storlek.

 

Beräknad restid Surat Thani – Koh Samui: 3 timmar

 

Dag 4: Ko Samui Island

Statue av Shiva på Koh Samui

Statue av Shiva på Koh Samui

Följ med på en dykutflykt i Ang Thong Marine Park. Här lär du känna världen under havsytan, som just här är känd för sin fantastiska biologiska mångfald.

Dag 5: Ko Samui Island

Koppla av på stranden och njut av en dag utan några planerade aktiviteter.

Dag 6: Ko Samui Island – George Town

Idag börjar vi dagen tidigt med avfärd till Penang i Malaysia.

Penang har något för alla smaker. Platsen är världskänd för sin imponerande variation av mat som härstammar från kinesiska, malajiska och indiska mattraditioner. Missa inte nattmarknaden där du kan njuta av lokala läckerheter!

 

Beräknad restid:

Ko Samui – Nakhon Si Thammarat: 3 timmar

Nakhon Si Thammarat – George Town: 8 timmar

 

Dag 7: George Town

Hoppa på cykelrikshor som tar dig fram på gatorna i Georgetown. Om det inte lockar kan du vandra genom de färgsprakande basarerna, pruta dig genom nattmarknaden eller besöka otaliga kinesiska tempel. Om du har tid över rekommenderas också ett besök till The Butterfly Farm på den norra delen av ön. Här får du möjlighet att uppleva Malaysias breda spektrum av fascinerande insekter.

Dag 8: George Town - Cameron Highlands

Den här morgonen åker vi med privat buss mot sluttningarna i Cameron Highlands. Det här är ett av Malaysias mest kända områden, med sina te- och jordgubbsplantage som sträcker sig över de milsvida kullarna.

 

Beräknad restid Georgetown – Cameron Highlands: 6 timmar

 

Dag 9: Cameron Highlands

Idag föreslår vi att du går en runda på en av de många uppmärkta lederna, besöker en teplantage eller bara slappnar av och njuter av den behagliga temperaturen.

Dag 10: Cameron Highlands – Kuala Lumpur

Vi anländer till Kuala Lumpur på eftermiddagen. Nu har vi gott om tid till att upptäcka stadens spektakulära arkitektur och uppleva den fascinerande kulturella mixen som ger staden en unik kosmopolitisk atmosfär.

 

Beräknad restid Cameron Highlands – Kuala Lumpur: 3-4 timmar

 

Dag 11: Kuala Lumpur

Kanske önskar du att ta en tur från Kuala Lumpur för att besöka de kända Batu Caves eller Orang Asli Museum, norr om staden. Kvällen bör absolut tillbringas på nattmarknaden, där du kan provsmaka bland den bästa maten Sydostasien har att erbjuda. En sväng till marknaden i Chinatown är också ett måste, där du kan pruta dig igenom ett oändligt myller av marknadsstånd. Glöm inte heller att besöka Petronas Twin Towers, de högsta tvillingtornen i världen.

Dag 12: Kuala Lumpur - Melaka

Besök den gamla hamnstaden Malacka och promenera på de smala gatorna och njut av stämningen i denna historiskt viktiga stad. Gatorna i Chinatown är fulla av Peranakan (kinesiska ättlingar) Shophouses som erbjuder traditionella nyonyarätter, en blandning av det kinesiska och malajiska köket.  Du kan fylla dagen med att besöka tempel, kyrkor och moskéer samt museer och fästningar.

 

Beräknad restid Kuala Lumpur – Malacka: 3 timmar

 

Dag 13: Melaka - Singapore

Boat Quay i Singapore

Boat Quay i Singapore

På morgonen reser vi med offentlig buss mot Johorsundet och vidare in mot Singapore. Under kvällen kan du besöka den världsberömda kvällssafarin, ta en sväng runt hamnen eller testa lokal mat från ett av de många matstånden, något som definitivt ger dig mersmak.

 

Trots att Singapore har få områden som inte har influerats av moderniseringen, är Little India och Chinatown stadsdelar som har bevarat den historiska prägeln. Absolut värt ett besök.

 

Beräknad restid Malacka – Singapore: 4-5 timmar

Dag 14: Singapore – Jakarta

I Singapore kan det vara så att några i gruppen lämnar oss och några hänger med till Jakarta. För er som följer med hela vägen till Bali flyger vi nu till Indonesiens huvudstad, Jakarta.

 

Beräknad restid Singapore – Jakarta: 4 timmar

 

Dag 15: Jakarta – Cianjur

Idag reser vi till Cianjur via Bogor, där vi besöker den flytande marknaden. Kanske kommer du till och med att lära ut engelska till barnen i området? Om du önskar kan vi stanna till vid Gunung Mas Tea Plantation, där du får lära dig hur de plockar tebladen och hur resten av processen ser ut. Njut av en kopp te direkt från ursprungskällan.

 

Beräknad restid Jakarta – Cianjur: 3-4 timmar

 

 

Dag 16: Cianjur – Bandung

Vi lämnar vårt homestay i Cianjur och reser till Indonesiens tredje största stad, Bandung. Här kommer guiden att ta med dig på en kortare stadsvandring, så att du får möjlighet att orientera dig för att senare utforska staden på egen hand.

 

Beräknad restid Cianjur – Bandang: 2 timmar

 

 

Dag 17: Bandung – Yogyakarta

Vi hoppar på tåget från Bandung till Yogyakarta, en naturskön tågupplevelse.

 

Beräknad restid Bandung – Yogyakarta: 7 timmar

 

Dag 18-19: Yogyakarta

Använd dessa dagar för att uppleva Yogyakarta. Gör gärna en avstickare till Borobudur, ett rikt utsmyckat buddhistiskt tempel som finns med på Unescos världsarvslista. Missa inte heller Kraton Palace, som är byggt till sultanerna av Yogya, eller vackra Taman Sari Water Castle. Ett smakprov på indonesisk teater kan du få på Wayang Kulit Shadow Puppet Show. Shoppingsugen? Ta en tur till Kota Gede.

Dag 20: Yogyakarta – Tawangmangu

 

Vi börjar dagen med att resa i ca 2,5 timme. På vägen kan vi stanna vid Prambanan för att utforska det största hinduiska templet på Java. Om du hellre vill besöka konstmarknaden som ligger i närheten så går det lika bra. Du kan också göra ett besök till Sukuh Temple, som är känt för att vara ett tempel för fruktbarhet med sina erotiska stenskulpturer. Därefter väntar en rundvandring på 3 timmar genom små byar och jordbruksmarker, för att slutligen komma fram till ett vattenfall. Vi går upp för trapporna och hamnar i Tawangmangu, där kvällen är fri att spendera som man önskar.

 

Beräknad restid: Yogyakarta – Tawangmangu: 3 timmar

 

Dag 21: Tawangmangu – Malang

Idag reser vi till den nästa största staden på östra Java, Malang. Sätt dig tillrätta och njut av det natursköna landskapet som vi kör igenom på väg till Bromo Tengger Semeru nationalpark. På eftermiddagen kan du utforska de vackra parkerna, fågel- och blommarknaden, Singosaritemplet, Jagotemplet, Kidaltemplet eller bara avnjuta en god kopp te.

 

Beräknad restid Tawangmangu – Malang: 8-9 timmar

 

Dag 22: Malang – Bromo

Vi fortsätter resan österut för att komma till Mount Bromo. Färden tar oss genom tropiska böljande landskap, sakta uppför tills vi äntligen når vårt slutmål, Mount Bromo. Som en del av Tenggermassivet, det största vulkanområdet i den här delen av landet, är Mount Bromo en helt fantastisk upplevelse. Toppen av vulkanen är borta och den pyr ständigt vit rök.

 

Beräknad restid Malang – Bromo: 5 timmar

 

 

Dag 23: Bromo – Red Island

Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Innan soluppgången strosar vi över ”sea of sand” för att se solen stiga upp över kratern, som är ett måste under resan. Populärt för både turister och lokala buddistiska Tenggerese, som kan ses offrån mat för att få ta emot välsignelser från Supreme God Hyang Widi Wasa. Mount Bromo ligger 2 392 m ö.h. och är en av de mest storslagna sevärdheterna i Indonesien. Väl tillbaka sätter vi oss i bussen och åker mot surfparadiset Red Island.

 

Beräknad restid Bromo – Red Island: 8 timmar

Dag 24: Red Island

På morgonen väntar surfbrädan och du kommer att få surflektioner av de lokala experterna. Därefter kan du använda dagen till att utforska den närliggande fiskebyn, surfa lite till eller slappna av i hängmattan.

Dag 25: Red Island – Pemuteran

Vi reser över till Bali och här kan du välja mellan att koppla av eller att utforska nationalparken. Varför inte låna en snorkel och uppleva livet under ytan.

 

Beräknad restid Red Island – Pemuteran: 4 timmar

 

Dag 26: Pemuteran

Slappna av på Bali, ta en snorkel och utforska världen under havsytan lite mer. Har du dykcertifikat? Följ med till Menjangan Island, en av de bästa platserna för dykning utanför Bali.

Dag 27: Pemuteran – Sanur

Avslutt turen på en av strendene på Bali

Avslutt turen på en av strendene på Bali

Dagens färd bjuder på Balis varierande natur och kulturella rikedom, som gör ön till ett eftertraktat resmål. Resan tar oss över hela ön, genom tropisk djungel, förbi idylliska risodlingar i terrasser och charmerande byar för att till slut passera genom metropolen Denpasar. Väl framme i Sanur, kan ni koppla av på en av de vackra stränderna som Sanur har att erbjuda.

 

Beräknad restid Pemuteran – Sanur: 4 timmar

Dag 28: Sanur

Avresa valfri tid.

Bilder

Statue av Shiva på Koh Samui

Solnedgang i Kuala Lumpur

Boat Quay i Singapore

Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Avslutt turen på en av strendene på Bali

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings

Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.
 • Kollektivtransport och privata bilar och bussar.
 • Många frivilliga aktiviteter.

Antal deltagare
max 16 personer, i genomsnitt 10 personer.

Fysisk utmaning: Light
Lättare vandringar. Lämpligt för de flesta. Inte för krävande.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Bangkok to Kuta on a Shoestring?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Asien!

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – Pris: från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – Pris: från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 12 900 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelsesresa i Asien
18 dagar – från 11 200 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelsesresa i Asien
24 dagar – från 19 100 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelserresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelsesresa i Asien
4 dagar – från 3 295 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 8 465 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer

Manila to Boracay on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 8 995 kr
Välj något annorlunda nästa gång du ska ut på äventyr. Väldigt annorlunda! De här 10 dagarna på norra Filippinerna kommer att ge dig upplevelser för livet.

läs mer

Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 6 850 kr
Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten, den här resan har något för alla.

läs mer

Cultural Sri Lanka

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 9 000 kr
För de flesta resenärer har Sri Lanka varit utanför kartan allt för länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 10 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer

Crater Lake & Mount Bromo Adventure

Upplevelsesresa i Asien
3 dagar – från 4 370 kr
Om du har begränsat med tid och önskar att uppleva de spektakulära vulkanerna på Javas östra sida, är denna upplevelseresa på tre dagar något för dig.

läs mer

Thai Island Hopping Adventure

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 4 595 kr
Fördjupa dig i Bangkoks livsstill och upptäck fantastiska stränder på denna 14-dagars upplevelseresa, som kommer att ge dig många härliga minnen.

läs mer

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 10 775 kr
Börja resan i Thailands huvudstad Bangkok, en stad som aldrig sover, och avsluta i Vietnam på Hanois livliga gator.

läs mer

Cambodia on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 5 385 kr
Beundra Angkor Wats ruiner och det klara, turkosa vattnet i Sihanoukville. Njut av skatterna som Kambodja erbjuder på denna 10-dagarsresa från Thailand via Kambodja till Vietnam.

läs mer

Rajasthan and Varanasi on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 9000 kr
Upplev charmen och mystiken som det här fantastiska landet har att erbjuda. Från monumenten i Delhi till färgsprakande platser i Rajasthan – upplev det bästa av norra Indien på 3 veckor.

läs mer

Hong Kong till Beijing

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 12 200 kr
Kina bjuder på ett brett spektrum av historiska sevärdheter, naturliga underverk, städer utöver det vanliga, fantastiska människor och urbana upplevelser som ingen resenär kan motstå.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link