Välj en sida

Serengeti Safari to Zanzibar

Upplevelseresa i Afrika

 

Serengeti Safari to Zanzibar

Kenya och Tanzania – 11 dagar

Från myllret i Kenyas huvudstad Nairobi till spänningen i att spåra ”The Big 5” i Serengeti.
På den här äventyrsresan får du njuta av vackra Serengeti och Ngorongorokratern,
innan du reser österut över savannerna för att besöka kryddplantage och koppla av
på stranden.

Håll utkik efter några av planetens mest fantastiska djur och föreviga
minnet med din kamera. Känn pulsen i Afrika på det här 11 dagar långa äventyret.

Resfakta

Pris: från 21 200 kr

Priset inkluderar:

 • 10 frukostar, 5 luncher och 6 middagar
 • Camping (6 nätter), enkla hotell (4 nätter)
 • Inträde och safari i Serengeti nationalpark
 • Ngorongorokratern
 • Guidad tur i Stone Town på Zanzibar
 • Flyg Arusha–Zanzibar
 • Transport till/från destinationerna och de inkluderade aktiviteterna

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Kenya/Zanzibar
 • Övriga måltider
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Big 5-safari i Serengeti
 • Ngorongorokratern
 • Kulturella upplevelser
 • Zanzibar
Karta: Serengeti Safari to Zanzibar

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Nairobi

Ankomst till Nairobi valfri tid under dagen.

Dag 2: Nairobi – Arusha

En Masai speider utover det vulkanske landskapet i Tanzania

En massaj blickar ut över det vulkaniska landskapet i Tanzania.

Idag reser vi till låglandet genom Afrikas savanner och in i Tanzania. Vi åker med en shuttlebuss tillsammans med en reseledare från G Adventures.

Vi passar på att utforska staden och de livliga marknaderna innan vi slår läger för natten. Campingplatsen ligger utanför Arusha, som är en modern stad med fina marknader och även känd som Tanzanias safarihuvudstad. Staden är utan tvekan den viktigaste i norra Tanzania och ligger i ett område med många skyddade nationalparker, reservat och berg. På en klar dag kan du se Kilimanjaro.

Vänligen notera att det här är en kombinationsresa. Det innebär att vissa avslutar sin resa i Nairobi och att nya resenärer kan ansluta i antingen Nairobi eller Arusha.

Beräknad restid:
Nairobi–Arusha: 10 timmar

Dag 3: Arusha – Mto wa Mbu village

Vi besöker en massajby och lär oss mer om massajerna och projektet Clean Cookstove. Träffa de lokala kvinnliga ingenjörerna som har installerat nya spisar i oräkneliga hem i samhället. Fortsätt in till byn Mto wa Mbu för en traditionell lunch och en kulturell upplevelse. Du väljer själv om du vill följa med på en cykeltur runt byn, innan vi fortsätter mot kvällens campingplats.

Dag 4: Mto wa Mbu Village – Serengeti

Efter frukost startar vi vår 4-dagarsutflykt till Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern, två av Afrikas bästa områden för vilda djur. Serengeti är för Tanzania vad Masai Mara är för Kenya, men över 7 gånger så stort (14 763 km²). Vi bor och åker på safari i Seroneraområdet i Serengetis centrala delar.

Serengeti täcker enorma områden och vi kommer inte att hinna besöka alla delar av nationalparken. Men under våra turer på savannen kommer vi att kunna se ett rikt djur- och fågelliv.

Beräknad restid:
Mto wa Mbu–Serengeti: 8 timmar (inklusive safari i Serengeti)

Dag 5: Serengeti

Löve i Serengeti

Lejon i Serengeti.

Vi fortsätter att spana efter de 5 stora: lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning, under en heldag med safari på Serengetis savanner. Det finns egentligen ingen mindre bra säsong att besöka Serengeti, då alla har sina höjdpunkter. Även regnsäsongen är något att se fram till med sina åsk- och blixtstormar!

Serengeti har mer än 1,6 miljoner växtätare och tusentals rovdjur. Gnuer, gaseller, zebror och bufflar är det vanligaste djuren på området.

Dag 6: Serengeti – Ngorongorokratern
Safari i Ngorongoro-krateret

Safari i Ngorongorokratern

Innan avfärd gör vi en sista morgonsafari för att se de vilda djuren i det fantastiskt vackra och dammiga savannlandskapet. Efter safarin åker vi tillbaka till campingplatsen, packar ihop oss och fortsätter till Ngorongoro Conservation Area, som är känt för att ha Afrikas bästa safari. Utsikten från Ngorongorokratern kommer få dig att tappa andan, och tillgången till vatten här gör att djurlivet är rikt.

Ni ankommer till campingplatsen vid kraterkanten sent på eftermiddagen. Här möts ni av en guide och byter till en specialbyggd safaribil; 7-sits med fyrhjulsdrift. Varje safaribil har öppningsbara fönster och en stor taklucka som även den går att öppna. Det gör det enkelt att spana efter djuren och ger även goda möjligheter att få fina bilder. De här safaribilarna är mindre än vår buss, något som gör det lättare att ta sig fram i terrängen. På grund av bilarnas storlek kommer gruppen därför att delas upp under safariutflykterna.

Det 8 300 km² stora Ngorongoro Conservation Area har fått sitt namn från områdets mest centrala del, nämligen Ngorongorokratern, som är världens största (icke aktiva) vulkaniska krater. Kratern har ofta blivit beskriven som ett av världens underverk. Inte bara på grund av den geologiska betydelsen, utan för att den fungerar som fristad för några av Afrikas största bestånd av stora däggdjur. Ngorongoro var ursprungligen en del av Serengeti nationalpark, men gjordes till ett separat skyddat område 1956, så att massajerna kunde låta sina kor beta fritt i området. Ngorongorokratern utnämndes till världsarvsområde 1978. Området i den skyddade zonen är unikt i Tanzania, då vilda djur beskyddas samtidigt som delar som bebos av människor inkluderas.

Landskapet består av vulkaner, grässlätter, vattenfall och bergsområden med ett rikt djurliv. Den årliga djurmigrationen, eller den stora vandringen, passerar genom Ngorongoro Conservation Area. De södra och östra delarna avgränsas i och med kanten av Great Rift Valley, vilket också hindrar djurvandringen i dessa riktningar. Gnuer och zebror kommer in i området söderifrån under december månad, och beger sig vidare norröver i juni. Området har stora populationer av de flesta vilda djurarter.

Dag 7: Ngorongorokratern – Arusha

Serengeti och Ngorongoro har store bestander av både sebra och gnu

Serengeti och Ngorongoro har stora flockar av både zebra och gnu.

Efter frukost beger vi oss iväg på en halvdagstur runt kratern. De rika betesmarkerna och det faktum att det alltid finns vatten i kratern, gör att det i området finns ca 20 000–25 000 stora däggdjur. Djuren strövar fritt och håller sig gärna i närheten av kratern och dess omgivningar.

Kraterns botten består i stort sett av grässlätter och här befinner sig mestadels zebror, bufflar, antiloper och vårtsvin. De kringliggande sumpmarkerna och skogarna ger goda förhållanden för flodhästar, olika typer av antiloper, spetsnoshörningar, elefanter, babianer och apor. Alla dessa djur gör det möjligt för rovdjur som lejon och leoparder, och asätare som hyenor och schakaler, att överleva.

Efter dessa fantastiska djurupplevelser i kraterområdet reser vi tillbaka till Arusha och sätter upp vårt läger för natten.

Beräknad restid:
Ngorongorokratern–Arusha: 5 timmar

Dag 8: Arusha – Stone Town

Idag skjutsas ni till Dar es Salaam för att resa vidare med flyg till den vackra ön Zanzibar. Tillbringa resten av dagen med att upptäcka Stone Town, öns hjärta. Staden är en spännande labyrint av smala kullerstensgator omgivna av arabisk arkitektur. Det bästa sättet att upptäcka staden på är att helt enkelt gå vilse. Man kan i timmar bara strosa runt bland de olika små gatorna och gränderna, dricka kaffe på de många caféerna eller köpa godsaker av gatuförsäljarna.

Zanzibar är en av de mest fascinerande platserna i Östafrika, som ofta benämns som ”Kryddön” på grund av sin historia som centrum för krydd- och slavhandel på 1800-talet. Tack vare ett ambitiöst program som finansieras av Unesco och Aga Khan, har många kända gamla byggnader restaurerats.

Kom ihåg att Zanzibar är ett muslimskt samhälle, och därför bör man klä sig och bete sig respektfullt enligt lokala seder och bruk.

Beräknad restid:
Arusha–Stone Town: 5 timmar

Dag 9: Stone Town – Nungwi Beach

Njut av en rundvandring i Stone Town tillsammans med er guide och ta del av höjdpunkterna, historian och kulturen i den här fascinerande staden. Efter rundvandringen reser vi norrut till Nungwi Beach, där vi tillbringar två dagar och två nätter. Här kan du koppla av på idylliska vita sandstränder och dyka eller snorkla. Ni kan även ta en promenad in till byn Nungwi. De muslimska traditionerna är inte fullt så närvarande här som i Stone Town, men turister uppmanas ändå att respektera de lokala sederna. Kom ihåg att be om tillåtelse innan du tar bilder av lokalbefolkningen. 

Dag 10: Nungwi Beach

Zanzibar har mange deilige strender

Zanzibar har många härliga stränder.

Idag väntar en lugn dag på stranden eller vid poolen.

Dag 11: Nungwi Beach – Stone Town

Morgontransfer till Stone Town.

Avresetid från Stone Town efter kl. 11:00.

 

Bilder

En massaj blickar ut över det vulkaniska landskapet i Tanzania.

Lejon i Serengeti.

Safari i Ngorongorokratern.

Serengeti och Ngorongoro har stora flockar av både zebra och gnu.

Zanzibar har många härliga stränder.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser. Billig kollektivtrafik + privat transport.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 12.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 17 400 kr
Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika
18 dagar – från 19 600 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika
12 dagar – från 18 500 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer