Välj en sida

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia och Sydafrika – 40 dagar

Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner, luta dig tillbaka i urholkade
mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat och möt det lokala
Sanfolket i Kalahariöknen på den här episka äventyrsresan i Afrika.

Res genom nästan halva kontinenten, från Kenyas huvudstad Nairobi till Kapstaden på Afrikas
sydligaste spets. Möt nya kulturer, storslagna landskap och härliga människor i sju av
Afrikas mest spännande länder.

Den fyrhjulsdrivna bilen vi åker med är ett spännande och billigt sätt att resa på,
som låter oss uppleva regionens fascinerande kombination av vildmark och myllrande städer.
Vi kommer även att campa under Afrikas stjärnbeströdda himmel för att ge resan ett helt
unikt perspektiv. Du kommer garanterat att komma hem med en djupare förståelse för
denna underbara kontinent.

Resfakta

Pris: från 39 900 kr per person

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (4 nätter), camping (30 nätter), gästhus (2 nätter), bush camping (2 nätter) och hostel (1 natt)
 • 38 frukostar, 31 luncher och 27 middagar
 • Inträde till Fish River Canyon, Sossusvlei Dunes och Spitzkoppe
 • Inträde och safari i Etosha, Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern
 • Guidad stadsvandring i Swakopmund
 • Okavangodeltat Bush Camping + utflykt
 • Middag i traditionella omgivningar
 • En kväll på en lokal pub
 • 4-dagarsutflykt till Zanzibar
 • Guidad tur på kryddplantage (Zanzibar)
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Kenya/Sydafrika
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

Safari i Serengeti och Etosha, se Ngorongorokratern, njuta av kritvita stränder och turkost hav på Zanzibar, paddla genom Okavangodeltat, möta Sanfolket i Kalahariöknen, klättra på världens högsta sanddyner, besöka sju olika länder och beundra många vackra solnedgångar.

Karta: Serengeti, Falls & Kapstaden Adventure

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Nairobi

Idag börjar äventyret! Ankomst valfri tid. Ankommer du tidigt kan du tillbringa dagen med att utforska Nairobi. Se till att vara tillbaka på hotellet för välkomstmötet. Du kommer då att träffa de andra resenärerna i gruppen och reseledarna, som kommer att ge er information om den kommande resan.

Dag 2: Nairobi – Arusha

Serengeti

Serengeti.

Dagen består av en ren transportetapp och vi styr kosan mot Arusha i Tanzania. Är du redo för lite mer bläck i passet?

Beräknad restid:
Nairobi–Arusha: 10 timmar

Dag 3: Arusha – Serengeti nationalpark

Efter frukost påbörjar vi vår tre dagar långa exkursion till Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern, två av Afrikas absolut bästa safariområden. Serengeti är för många själva målet med att resa till Afrika. Ladda din kamera, ta med kikaren och ge dig ut på safari. Håll utkik efter zebror, gnuer, lejon, elefanter, bufflar, flodhästar och många andra fascinerande vilda djur.

Det vidsträckta Serengeti upplevs vara mer tomt på turister än liknande områden i Kenya. Så passa på att njuta av de oändliga slätterna. Det här blir verkligen ett möte med Afrikas vilda djur på nära håll!

Beräknad restid:
Arusha–Serengeti: 8 timmar

Dag 4: Serengeti nationalpark – Ngorongoro

På morgonen kan du välja mellan att följa med på en till safarirunda eller ta en valfri tur med luftballong. Ni svävar fram över Serengeti i drygt en timme, medan ni spanar efter det rika djurlivet från ovan. Vid landning väntar champagnefrukost.

På förmiddagen kör vi vidare mot Ngorongoro Conservation Area, som är känt för att vara Afrikas bästa område för att se vilda djur. Det är mycket tack vare den stadiga tillförseln av vatten i kraterns botten. Utsikten från kraterkanten är minst sagt storslagen, så njut av utsikten tills vi anländer till vår campingplats sent på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Serengeti nationalpark–Ngorongoro: 5 timmar

Dag 5: Ngorongoro – Marangu

Vi beger oss ner i kratern på morgonen för att ta del av det rika djurlivet. Spana efter zebror, gaseller, bufflar och vårtsvin. I kraterns kärr- och skogsområde finns även noshörningar, elefanter, babianer och apor. Var redo med kameran när lejon och enstaka leoparder kommer traskandes över savannen. På förmiddagen vinkar vi adjö till det här fantastiska området och styr kosan mot vår nya destination, Marangu.

Beräknad restid:
Ngorongoro–Marangu: 8 timmar

Dag 6: Marangu – Dar es Salaam

Håll ögonen öppna efter Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, medan vi kör i riktning mot Dar es Salaam. Här tillbringar vi en natt innan vi reser till paradiset på jorden – Zanzibar!

Beräknad restid:
Overland Truck, Marangu–Dar es Salaam: 14 timmar

Dag 7: Dar es Salaam – Nungwi

Vi hoppar på färjan som tar oss över till Zanzibar. Vid ankomst till Stone Town blir vi skjutsade till Nungwi på öns norra del, där kritvita stränder, palmer och blått hav väntar på oss.

Beräknad restid:
Dar es Salaam–Nungwi: 3 timmar

Dag 8: Nungwi

Nungwi

Nungwi.

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Dyka, snorkla, ta det lugnt på stranden eller utmana ortsborna i en volleybollmatch – det är upp till dig!

Dag 9: Nungwi – Stone Town

Idag reser vi tillbaka till Stone Town. På vägen dit stannar vi till vid en kryddodling och följer med på en guidad tur. Ett besök på Zanzibar är inte komplett förrän man har varit på en kryddodling. Dina sinnen kommer att gå på högvarv när du får smaka och lukta på olika spännande kryddor, som kardemumma, kanel, muskot, vaniljstång, citrongräs och andra exotiska sorter. Det var i och med kryddodlingarna som den ökända slavhandeln på Zanzibar startade.

Stone Town är som en liten labyrint, med sina många och trånga gator. Här hittar du en mängd butiker som säljer textilier, souvenirer och olika hantverk. Kanske kan du även leta reda på Freddie Mercurys barndomshem där han bodde som liten.

En rekommenderad valfri aktivitet är att ta en guidad tur till byns kyrka, som tidigare fungerade som en marknad för slavhandel. Du kommer att få en skrämmande inblick i hur människor såldes som arbetskraft. Ett annat tips är att ta en sväng till kvällsmarknaden för att provsmaka spännande lokala delikatesser.

Beräknad restid:
Nungwi–Stone Town: 4 timmar

Dag 10: Stone Town – Baobab Valley

På morgonen tar vi färjan tillbaka till fastlandet. Turen går sedan vidare in i landet till Baobab Valley. Här slår vi läger vid Ruaha River, som ligger i utkanten av Udzwungwa Mountains nationalpark.

Beräknad restid:
Stone Town–Baobab Valley: 8 timmar

Dag 11: Baobab Valley

Dagen blir en ren transportetapp och vi fortsätter inåt land i riktning mot Iringa. Vi har möjlighet att stanna till vid Iringa Craft Centre, för att köpa souvenirer från lokala konstnärer som lever med olika funktionsnedsättningar.

Beräknad restid:
Baobab Valley–Iringa: 5 timmar

Dag 12: Iringa – Chitimba

Idag korsar vi gränsen till Malawi och beger oss ner till Malawisjön, ofta kallad ”The Lake of the Stars”. Här kommer vi att tillbringa de kommande dagarna på två olika platser där vi kan koppla av till fullo. Simma i det kristallklara vattnet, strosa längs den oändliga stranden eller snorkla bland tropiska fiskar. Möjligheterna är många. Under kvällen har vi möjlighet att följa med till en lokal pub – reseledarna bjuder på den första rundan!

Beräknad restid:
Iringa–Chitimba: 9 timmar

Dag 13: Chitimba – Kande Beach

Vi reser vidare till ett annat vackert område längs med sjön, Kande Beach. Eftermiddagen är fri att tillbringa som man önskar.

Beräknad restid:
Chitimba–Kande Beach: 5 timmar

Dag 14: Kande Beach

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Du kan följa med på en valfri snorkeltur till en liten ö i närheten, där man kan hoppa från klippor och fiska. En annan möjlighet är att följa med på en både spännande och intressant tur till en by i trakten. Du kommer att få ta del av det vardagliga livet här och garanterat få några nya vänner! Om det inte lockar kan du låta timmarna passera medan du slumrar till i solen.

På kvällen får vi vara med på en traditionell middag hos traktens överhuvud, där det serveras god mat. Det är inte omöjligt att det kommer att rycka lite i dansnerven hos både stora och små!

Dag 15: Kande Beach – Senga Bay

Vi fortsätter längs med sjön till vårt sista stopp, Senga Bay. Det här blir vår sista natt i Malawi.

Beräknad restid:
Kande Beach–Senga Bay: 5 timmar

Dag 16: Senga Bay – Chipata

Idag korsar vi gränsen till Zambia. Vårt nästa stopp är Chipata, huvudstad i den östliga provinsen. Chipata var tidigare känt som Fort Jameson och är en populär plats för resenärer som ska vidare till South Luangwa nationalpark.

Beräknad restid:
Senga Bay–Chipata: 4 timmar

Dag 17: Chipata – Lusaka

Luta dig tillbaka och njut av det zambiska landskapet på väg mot huvudstaden Lusaka. Vi kommer att bo på en privat farm ca 30 km utanför staden. Här kan du se bufflar, zebror och andra djur i närheten av gården. Koppla av vid poolen eller spela en runda biljard i baren.

Beräknad restid:
Chipata–Lusaka: 10 timmar

Dag 18: Lusaka – Livingstone

Victoriafallene

Victoriafallen.

Vi fortsätter vår resa tvärs över Zambia med sikte på Livingstone, och kommer så småningom fram till en av resans absoluta höjdpunkter – Victoriafallen. Vi anländer på eftermiddagen, så ett besök till vattenfallet får vänta till morgondagen.

Beräknad restid:
Lusaka–Livingstone: 7 timmar

Dag 19: Livingstone

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Livingstone är en perfekt utgångspunkt för natursköna områden och unika naturupplevelser.

Det finns flera spännande valfria aktiviteter att välja mellan i Livingstone. För att se helheten av Victoriafallen rekommenderas en helikoptertur över området. Här får du verkligen perspektiv på hur stora vattenfallen är.

Ett annat spännande alternativ är att göra en utflykt till själva vattenfallen, som räknas till ett av världens sju underverk. Victoriafallen har ett fall på 152,4 meter, något som skapar en dusch av vatten som stiger över 396 meter upp i luften. Med andra ord, oavsett var du står kommer du att bli blöt – väldigt blöt! Om du inte nöjer dig med att bara titta på vattenfallen, kan du i lågvattensäsong bada i antingen Devils Pool eller Angels Armchair vid foten av fallen.

Du kan också hoppa ombord på en båt som tar dig uppför Zambezifloden. Här kan du njuta av snacks, drinkar, en härlig atmosfär och givetvis den vackra solnedgången. Om du vill utforska floden mer kan du vara med på rafting. Zambezifloden anses av många vara en av de bästa floderna för forsränning i världen. Du kommer garanterat att känna adrenalinet pumpa!

För den allra mest våghalsiga är nog bungyjump vid Victoriafallen pricken över i:et. Det bullrande bruset från vattenfallen kommer garanterat att överrösta dina skrik, medan du faller fritt ner mot Zambezi. En upplevelse som du sent kommer att glömma!

Dag 20: Livingstone

Valmöjligheterna är många och dagen är din!

Dag 21: Livingstone

Valmöjligheterna är många och dagen är din!

Dag 22: Livingstone – Kasane

Idag går turen vidare till Botswana. Vi korsar Zambezifloden med färja och fortsätter vidare mot Kasane. Vi slår läger precis utanför Chobe nationalpark. På eftermiddagen har vi möjlighet att följa med på en valfri safari eller en båttur i solnedgången på Chobe River. Vi kan här få se flodhästar, krokodiler och elefanter i deras naturliga miljö.

Beräknad restid:
Livingstone–Kasane: 3 timmar

Dag 23: Kasane – Gweta

Idag reser vi söderut från Chobe nationalpark och vidare till Gweta. När regnet kommer blir vattendragen i området fulla av fisk och räkor. I den omgivande naturen finns antiloper, något som drar till sig ett brett spektrum av rovdjur.

Beräknad restid:
Kasane–Gweta: 7 timmar

Dag 24: Gweta – Maun

Idag reser vi vidare till Maun där vi har möjlighet att följa med på en valfri flygtur över Okavangodeltat. Det ger oss ett fågelperspektiv över det område vi ska utforska under morgondagen.

Beräknad restid:
Gweta–Maun: 5 timmar

Dag 25: Maun – Okavangodeltat

Vi lämnar det mesta av vårt bagage i Maun och åker på en spännande exkursion i deltat. Vi tar plats i mokoro-kanoterna, ett traditionellt transportmedel som består av en urholkad trädstam. Med dessa som hjälp tar vi oss djupt in världens största inlandsdelta. Efter ett par timmar kommer vi fram till vår camp för natten. Här kan vi uppleva allt från safaris till kanotturer och fågelskådning. På kvällen kan vi njuta av den storslagna stjärnhimlen och, inte minst, ta en öl och sjunga sånger med lokalbefolkningen runt lägerelden.

Beräknad restid:
Maun–Okavangodeltat: 2 timmar

Dag 26: Okavangodeltat – Ghanzi

På morgonen reser vi från deltat och fortsätter mot västra Botswana, till hjärtat av Kalahariöknen. Här får vi en inblick i hur det lokala Sanfolket har anpassat sig till det karga området vi nu befinner oss i. Vi får lära oss fascinerande överlevnadstekniker av ursprungsfolket och har möjlighet att följa med på en valfri vandring i öknen.

Beräknad restid:
Okavangodeltat–Ghanzi: 9 timmar

Dag 27: Ghanzi – Windhoek

Dagen blir en ren transportetapp då vi beger oss över gränsen till Namibia och huvudstaden Windhoek. Eftermiddagen är fri att tillbringa som man önskar, för att exempelvis utforska staden lite närmre.

Beräknad restid:
Ghanzi–Windhoek: 8 timmar

Dag 28: Windhoek – Etosha nationalpark

Idag reser vi vidare från huvudstaden till ett av Namibias mest spektakulära områden, Etosha nationalpark. Här har vi möjlighet att få uppleva ett väldigt rikt djurliv. Mer än 100 olika djurarter håller till i Etosha, som lejon, elefanter, giraffer, gnuer, gaseller, zebror, hyenor och inte minst, den utrotningshotade spetsnoshörningen. Här finns även ett rikt fågelliv, så ladda kameran och gör dig redo för safari! Om man önskar kan man följa med på en valfri safari på kvällen/natten – en helt fantastisk upplevelse!

Beräknad restid:
Windhoek–Etosha nationalpark: 6 timmar

Dag 29: Etosha nationalpark

Vi tillbringar ännu en dag på safari i den vackra nationalparken.

Dag 30: Etosha nationalpark – Damaraland

Vi genomför en morgonsafari innan vi ger oss ut på vägarna igen mot vår nästa destination. Resan går genom vackra ökenlandskap mot Skeleton Coast och vi anländer till vår camp på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Etosha nationalpark–Damaraland: 8 timmar

Dag 31: Damaraland – Spitzkoppe

Vi reser vidare genom det oändliga ökenlandskapet i Namibia och kommer så småningom fram till granitberget Spitzkoppe. Här kan vi tillsammans utforska området till fots. Passa på att beundra den fantastiska stjärnhimlen!

Beräknad restid:
Damaraland–Spitzkoppe: 8 timmar

Dag 32: Spitzkoppe – Swakopmund

Resan fortsätter genom öknen till Swakopmund, kuststaden som är omgiven av öken. Här kan vi utforska bakgatorna och den lokala kulturen på en guidad tur. Vi lär oss mer om stadens historia, arkitekturen i området och andra detaljer som ger oss en inblick i hur staden fungerar. Vi har möjlighet att besöka kvinnor från den etniska gruppen herero samt träffa en kvinna som ger oss en ”klick”-lektion i det lokala namaspråket. Som avslutning kan vi besöka en pub för att testa den lokala delikatessen shebeen (mopane-larver) som avnjuts med valfri dryck.

Beräknad restid:
Spitzkoppe–Swakopmund: 7 timmar

Dag 33: Swakopmund

Swakopmund är en av Afrikas adrenalinhuvudstäder. Dagen här är fri att tillbringa som man önskar. Om du bara vill ta det lugnt eller få adrenalinet att pumpa är upp till dig själv. Men en sak är säker: du har många spännande alternativ att välja mellan.

Du kan följa med på en guidad tur i öknen, där en expert kommer att visa dig hur man överlever i det ödsliga och karga området. Var redo med kameran och håll ögonen öppna för vilda djur!

En annan möjlighet är att hyra en fyrhjuling och svischa runt över sanddynerna. Det är en fin blandning av adrenalin och vackra naturupplevelser. Att hyra en sandboard är också ett populärt alternativ. Släng dig nedför sanddynerna, antingen med huvudet först eller ståendes som en riktig surfare.

Ett annat alternativ är att hoppa fallskärm. Du får en fantastisk utsikt över öknen, som sträcker sig så långt du kan se, innan du landar på stranden. En hisnande upplevelse!

Dag 34: Swakopmund – Namiböknen

Vi reser vidare från Swakopmund och ankommer till vår camp sent på eftermiddagen. Här bor vi på en privat farm i utkanten av öknen. Det är valfritt att delta på en guidad tur med en lokal expert, som kommer att berätta om öknens många mysterier.

Vi kommer även att göra ett stopp vid Sesriem Canyon, en dalgång i området. Här igenom rinner Tsauchabfloden vart femte till vart tionde år, vilket skapar de salta markerna vid Sossusvlei.

Beräknad restid:
Swakopmund–Namiböknen: 7 timmar

Dag 35: Namiböknen

Vi reser tidigt till vår camp vid Sossusvlei, där de höga sanddynerna utgör själva porten till Namiböknen. Här känner du verkligen att du befinner dig mitt i ingenmansland. Eftermiddagen kan ägnas åt att utforska det här fantastiska och nästan surrealistiska området. Du har också möjlighet att klättra uppför Dune 45 senare under dagen. Om du klarar att ta dig hela vägen upp belönas du med en underbar solnedgång som gör att öknen badar i ett fantastiskt ljus. Magnifikt!

Beräknad restid:
Namiböknen–Sossusvlei: 2 timmar

Dag 36: Namiböknen – Fish River Canyon

Resan går vidare mot Fish River Canyon, Afrikas största dalgång och den nästa största i världen. Vi tillbringar lite tid här för att smälta intrycken från det majestätiska området, medan vi njuter av den fantastiska solnedgången från dalens kant. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta oss ner i dalgången.

Beräknad restid:
Namiböknen–Fish River Canyon: 9 timmar

Dag 37: Fish River Canyon – Oranjefloden

Idag korsar vi gränsen till vårt sista land, Sydafrika. Vi slår läger längs med Oranjefloden. På eftermiddagen kan du ta en simtur, koppla av eller följa med på en kanottur på floden.

Beräknad restid:
Fish River Canyon–Oranjefloden: 5 timmar

Dag 38: Oranjefloden – Cederberg

Vi reser vidare söderut genom Western Cape till Cederberg Mountains, där vi campar på en gård i trakten. Utforska området, provsmaka lokalproducerat vin eller bara luta dig tillbaka och njut av den dramatiska naturen.

Beräknad restid:
Overland Truck, Oranjefloden–Cederberg: 6 timmar

Dag 39: Cederberg – Kapstaden
Kapstaden med Table Mountain i bakgrunnen

Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden.

Idag anländer vi till Kapstaden, vår sista destination på den här fantastiska upplevelseresan. I den här livliga staden finns det massor av olika saker att göra. Besök Robben Island, Taffelberget eller Victoria & Albert Waterfront.

Beräknad restid:
Cederberg–Kapstaden: 5 timmar

Dag 40: Kapstaden

Idag avslutas resan. Avresa valfri tid. Om du vill förlänga din resa hjälper vår reseledare dig gärna med det.

Bilder

Giraff i Serengeti.

Mäktiga Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.

Kanot i Okavangodeltat.
Beach shack på Zanzibar.
Sanddyner i Namibia.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser. Billig kollektivtrafik + privat transport.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 12.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 17 400 kr
Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika
18 dagar – från 19 600 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika
12 dagar – från 18 500 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 19 900 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer