Välj en sida

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
 

Madagaskars höjdpunkter

Antananarivo till Antananarivo – 14 dagar

Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter. En drömdestination för den som vill ha en blandning av djur, natur och äventyr!

Inget besök till Madagaskar är komplett utan att se lemurer i sin naturliga miljö. Du kommer att få se flera olika arter i varierande storlekar, utseende och beteende. Men Madagaskar är så mycket mer! Torra ökenlandskap, frodiga regnskogar, nationalparker, mil efter mil med risfält, vackra stränder och färgrika korallrev är bara några av höjdpunkterna.

Madagaskar är världens fjärde största ö och att ta sig runt på egen hand är såväl utmanande och tidskrävande som dyrt. Resor som denna gör därför att du får ut maximalt av tiden du befinner dig i landet och du får en upplevelse du kommer att minnas länge.

Vårt bästa tips? Se till att ha mycket utrymme på kamerans minneskort!

Resfakta

Pris: från 17 400 kr per person i dubbelrum.

Kontakta oss för priser i enkelrum.

Priset inkluderar:

 • 12 nätter på enkla hotell och 1 natt på ett lokalt gästhus (sovsal)
 • 1 frukost, 1 lunch och 1 middag
 • En kunnig reseledare
 • Guidad tur i Andasibe Indri Special Reserve
 • Träffa en traditionell healer
 • Traditionell middag och övernattning i ett lokalt gästhus
 • Besök på en pappersfabrik
 • Spana efter lemurer i Anja Reserve
 • Utflykt till Isalo National Park
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Höjdpunkter:

 • Utforska djurlivet: leta efter lemurer, kameleonter och andra unika djur
 • Lära dig mer om den naturliga floran och faunan i några av landets nationalparker
 • Besöka hantverksfabriker
 • Koppla av på vackra stränder
 • Bo i ett gästhus på landsbygden och njuta av en hemlagad middag

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Madagaskar
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Resplan

Dag 1: Antananarivo
Idag är det inga aktiviteter planerade förutom välkomstmötet kl. 18:00. Då träffar du reseledaren och de andra deltagarna för att få mer information om resan. Äventyret på Madagaskar kan börja!
Dag 2: Antananarivo – Andasibe

Idag kör ni till Andasibe och Andasibe-Perinet National Park. Resan tar runt 4 timmar och det är fascinerande att få se Madagaskars landsbygd för första gången. Vi gör ett par stopp längs med vägen, så det är inte helt omöjligt att ni får ett första möte med lemurer och andra spännande djur redan under förmiddagen.

Andasibe är omgiven av regnskog och är mest känd för indrin, en av de största lemurarterna. Den är också utan tvekan den mest högljudda och kan flera gånger om dagen höras kommunicera med en slags sång i hög ton, som kan höras på upp till 4 kilometers avstånd.

Om det finns tid innan middagen kan man följa med på en guidad nattvandring i djungeln för att leta efter djur (inte inkluderad).

Körtid: ca 4 timmar

Dag 3: Andasibe
På förmiddagen står en guidad tur i Indri Special Reserve på programmet. I den här parken hittar man flera typer av lemurer, inklusive indri. Syftet med parken är att beskydda den naturliga vegetationen för lemurerna, kameleonterna, den sällsynta blå boaormen och andra djur. Stora träd, palmer och orkidéer är en del av den naturliga floran.

Efter lunch finns det möjlighet att följa med på valfria utflykter för att se mer vilda djur. Annars kan du koppla av och njuta av omgivningarna på egen hand.

Dag 4: Andasibe – Antsirabe
Idag kör vi vidare till kolonialstaden Antsirabe. Det blir en lång dags körning och därför gör vi flera stopp längs med vägen. Vi besöker bland annat en fabrik som tillverkar produkter av aluminium. Under resans gång passerar vi oändliga risfält, där man ofta ser hela familjer hjälpa varandra med arbetet.

Antsirabe är den näst största staden på Madagaskar och grundades av en norsk missionär år 1872. Staden är känd för sin industri, varma källor och ”pousse-pousse” – en handdragen riksha.

Körtid: ca 7–8 timmar

Dag 5: Antsirabe – Fiadanana
Idag får ni skjuts en bit utanför Antsirabe och tar er sedan till fots till den lilla byn Fiadanana. Vi bor en natt på ett lokalt gästhus som ligger omgivet av smaragdgröna risfält. Här blir ni serverade välsmakande måltider tillagade på lokala råvaror. Träffa några av människorna som bor på landsbygden och få en inblick i deras liv. Det här är ett besök du kommer att minnas länge! Kanske tänder de en brasa på kvällen och bjuder in dig på dans.
Dag 6: Fiadanana – Ranomafana
Efter en god frukost går ni tillbaka till bussen. Resan fortsätter vidare söderut till Ranomafana, som är uppkallad efter de varma källorna som finns i staden. Ranomafana ligger i regnskogen och har en stor nationalpark med flera olika typer av däggdjur.

Körtid: ca 7 timmar

Dag 7: Ranomafana – Ambalavao
Under förmiddagen har du flera valfria aktiviteter att välja mellan. Åk på en guidad tur i den närliggande nationalparken för att spana efter lemurer och andra vilda djur. Vill du ta en paus från djurens värld kan du bada i de varma källorna, besöka staden eller få en avslappnande massage.

Efter lunch kör vi vidare mot staden Ambalavao där vi också övernattar. Besök en pappersfabrik som tillverkar pappersark med impregnerade blommor och få en genomgång i hur tillverkningen går till. Du kan även besöka en sidenfabrik.

Körtid: ca 3,5 timme

Dag 8: Ambalavao – Ranohira
Dagens första stopp är Anja Community Reserve, som är mest känd för ringsvanslemuren. Vi går ett par timmar i parken för att se lemurerna, och en av de största utmaningarna är att hitta bästa möjliga vinkel att fotografera från.

Därefter går resan vidare till Ranohira som är själva ingången till Isalo National Park. Landskapet förändrar sig markant under resans två sista timmar, med slättlandskap och höga berg i horisonten.

Körtid: ca 4 timmar

Dag 9: Ranohira
Idag tillbringar vi hela dagen till fots och utforskar Isalo National Park. Isalo är en vacker nationalpark med stora berg, klippor och dalar. Du hade nästan kunnat tro att du befinner dig i en nationalpark i USA – eller i Australien! Efter ett par kilometers promenad kan du svalka av dig i en damm, innan ni går ner i en dal där du hittar några Madagaskars häftigaste vattenfall. Även på den här turen finns det goda chanser att se lemurer i det fria.
Dag 10: Ranohira – Ifaty
Vi lämnar Ranohira och styr kosan västerut mot kusten. De första städerna vi passerar är kända för sin utvinning av ädelstenar. Håll utkik efter baobabträd längs med vägen.

Ni kommer fram till Ifaty på eftermiddagen, ett litet strandparadis vid Moçambiquekanalen där ni kan koppla av i ett par dagar.

Körtid: ca 6 timmar

Dag 11–12: Ifaty

Under dessa två dagar kan du göra precis så mycket eller så lite som du själv önskar. Koppla av på stranden, njut av en kall dryck under parasollet eller fortsätt att utforska omgivningarna och dess vilda djur.

Bland de valfria aktiviteterna kan man välja bland dyknings- och snorklingstur, paddla traditionell kanot, köra ATV och besöka en sköldpaddspark eller en park med baobabträd. Eller vad sägs om att starta dagen i gryningen för att spana efter fåglar du aldrig har sett förr?

Dag 13: Ifaty – Antananarivo
Idag går färden tillbaka mot huvudstaden. Ni skjutsas till flygplatsen i Toliara, som ligger ca 1,5 timme med bil från Ifaty, där ni går ombord på flyget som tar er till Antananarivo.

Inrikesflygen på Madagaskar är något oberäkneliga och inställda flyg samt tidsändringar är vanligt förekommande. Om dagens flygavgång blir inställd körs ni tillbaka till Antananarivo med bil (ca 10 timmar).

Väl framme på hotellet i Antananarivo har gruppen en sista kväll tillsammans.

Körtid: ca 1,5 timme + ca 1 timmes flygresa

Dag 14: Antananarivo
Resan avslutas efter frukost och du kan resa vidare närsomhelst. Vill du fortsätta resan till Sydafrika? Eller lockar en solsemester på Seychellerna eller Mauritius? Kontakta oss för rekommendationer!

Bilder

Kameleont på Madagaskar. Foto: G Adventures

Lokala barn. Foto: G Adventures
Lemur. Foto: G Adventures
Baobabträd. Foto: G Adventures
Ringsvanslemur.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika
18 dagar – från 19 600 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika
12 dagar – från 18 500 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 19 900 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer