Välj en sida

Dykkurs UTANFÖR KAPSTADENS KUST

Upplevelseresa i Afrika
 

Dykkurs UTANFÖR KAPSTADENS KUST

Sydafrika – 6 dagar

Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan?

Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water som gjord för dig.

Resfakta

Pris: 4 300 kr

Priset inkluderar:

 • Transfer från/till flygplatsen
 • Välkomstgrillfest
 • 5 nätters boende på Salty Crax Backpackers
 • PADI Open Water-kurs, inklusive: utrustning, kvalificerad instruktör, kursmaterial, två dyk från land och två dyk från båt

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Sydafrika
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Certifikat för 6 dagars PADI Open Water
 • Två dyk från land
 • Två dyk från båt
 • Traditionell sydafrikansk mat

Resplan

Dag 1: Kapstadens flygplats – Table View
Du välkomnas på flygplatsen och skjutsas till hostellet i Table View. Hostellet ligger i natursköna omgivningar med Taffelberget i bakgrunden, och kanske det bästa av allt – den vackra vita stranden alldeles i närheten. Väl på plats på hostellet träffar du de andra gästerna. Koppla av i trädgården och lär känna dina nya vänner, medan ni inväntar en traditionell sydafrikansk middag direkt från grillen.
Dag 2: Table View
Efter en god natts sömn är det dags dyka in i kursen. Dag 1 av kursen sätter igång, men först får ni en liten genomgång i hur kollektivtrafiken fungerar här. Er guide följer med till närmsta busshållplats, där ni hoppar på bussen till dykarcentret. Väl på plats startar kursen med föreläsningar och inspelat videomaterial. På eftermiddagen hoppar ni i den specialtillverkade (och uppvärmda) poolen, för att testa era nya kunskaper.
Dag 3: Table View
På eftermiddagen hoppar ni i den specialtillverkade (och uppvärmda) poolen, för att testa era nya kunskaper.
Dag 4: Table View
Efter två dagar med undervisning är det på tiden att visa vad du har lärt dig. Innan din examen ska du göra ditt första dyk i havet, tillsammans med en certifierad instruktör. Det är viktigt att inte skynda sig genom kursen, utan att lära sig det man ska. Så stressa inte, njut, var avslappnad och lär dig så mycket som möjligt nu när du har tillgång till en duktig instruktör.
Dag 5: Table View
Idag blir du en certifierad PADI Open Water Diver. En kvalificerad instruktör håller ett öga på dig medan du utforskar havets botten.
Dag 6: Table View – Kapstadens flygplats
Avresedagen är kommen. Ta en tur ner till stranden för att njuta av den vackra utsikten en sista gång. Om du inte reser vidare förrän på kvällen, kan du få tips i receptionen om olika aktiviteter.

Bilder och video

Första delen av kursen spenderas i en träningspool.
Koraller och skorpionfisk.

Mer information om turen

Restyp: Dykkurs

Fysisk utmaning: Krävande

Servicenivå: Enkel, sovsal på hostel (10 sängar)
Du kan uppgradera till ett privat rum om du önskar. Samtliga boendeformer inkluderar sängkläder. I de privata rummen ingår även: kylskåp, varm- och kalluftsfläkt, skåp och safety box. Tillgång till gratis Wi-Fi, gemensamt kök och vardagsrum.

Antal deltagare
Minst 1 person, max 30 personer.

Åldersgrupp
Inga restriktioner.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Dykkurs utanför Kapstadens kust?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika 14 dagar - från 17 400 kr Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.
läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika 13 dagar - från 53 900 kr Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.
läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika 21 dagar - från 54 500 kr Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.
läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika 19 dagar - från 10 800 kr Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.
läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika 18 dagar - från 19 600 kr Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.
läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika 8 dagar - från 23 900 kr Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.
läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika 10 dagar - från 24 900 kr Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.
läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika 8 dagar - från 8 900 kr Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.
läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika 12 dagar - från 18 500 kr Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.
läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika 40 dagar - från 39 900 kr Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.
läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika 24 dagar - från 23 400 kr Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.
läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika 40 dagar - från 39 900 kr Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.
läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika 21 dagar - från 25 500 kr Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.
läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika 14 dagar - från 23 500 kr Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.
läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika 5 dagar - från 5 300 kr Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.
läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika 14 dagar - från 12 900 kr Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.
läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika 21 dagar - från 19 900 kr Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.
läs mer