Välj en sida

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika

Cape Town to the Serengeti

Sydafrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Malawi, Tanzania och Kenya – 40 dagar

Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner.
Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat,
och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

Res genom nästan halva kontinenten, från den sydligaste spetsen i Sydafrika till Kenyas huvudstad Nairobi.
Kom nära nya kulturer, storslagna landskap och härliga människor i sju av Afrikas mest spännande länder.
Den fyrhjulsdrivna bilen vi åker med är ett spännande och billigt sätt att resa på, som samtidigt låter oss
uppleva regionens fascinerande kombination av vildmark och myllrande städer. Vi kommer även att campa
under Afrikas stjärnbeströdda himmel för att ge resan ett helt unikt perspektiv. Du kommer garanterat
att komma hem med en djupare förståelse för denna underbara kontinent.

Resfakta

Pris: från 39 900 kr

Priset inkluderar:

 • Camping (31 nätter), enkla hotell (3 nätter), bushcamping (2 nätter), gästhus (2 nätter), hostel (1 natt)
 • 38 frukostar, 32 luncher och 29 middagar
 • Inträdesavgift till Fish River Canyon
 • Sossusvlei Dunes och Spitzkoppe
 • Inträdesavgift och safari i Etosha
 • Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern
 • Guidad stadsvandring i Swakopmund
 • Okavangodeltat: bushcamping och utflykt
 • 3-dagarsutflykt på Zanzibar
 • Guidad tur på en kryddfarm på Zanzibar
 • Middag i traditionella omgivningar
 • En kväll på en lokal pub
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Sydafrika/Kenya
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:
Världens högsta sanddyner, paddla genom Okavangodeltat, möta sanfolket i Kalahariöknen, safari, paradisstränder, Malawisjön, Etosha nationalpark, Serengeti.

Karta: Cape Town to the Serengeti

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Kapstaden
Kapstaden – en av världens vackraste städer

Kapstaden – en av världens vackraste städer.

Idag börjar äventyret! Ankomst valfri tid. Ankommer du tidigt kan du tillbringa dagen med att utforska Kapstaden. Se till att vara tillbaka på hotellet innan kl. 18:00, då det är dags för ett välkomstmöte. Du kommer då att träffa de andra resenärerna i gruppen och reseledarna, som kommer att ge er information om den kommande resan.

Dag 2: Kapstaden – Cederberg

Idag beger vi oss upp längs med kusten. Efter ett kort lunchstopp anländer vi till vår campingplats på eftermiddagen. Här har du möjlighet att köpa lokalproducerat vin, spela fotboll med barnen på gatan eller utforska området runt campingen i den här vackra delen av Sydafrika. Du kan också njuta av några soltimmar vid campingplatsens pool.

Beräknad restid:
Kapstaden–Cederberg: 5 timmar

Dag 3: Cederberg – Oranjefloden

Vi fortsätter norrut till gränsen mellan Sydafrika och Namibia. På den sydafrikanska sidan av floden stannar vi till för en valfri kanottur. När vi har satt upp vår campingplats på eftermiddagen kan du bada, koppla av eller följa med på en kanottur om du vill. En promenad till en av de närliggande topparna för att uppleva solnedgången är också att rekommendera.

Beräknad restid:
Cederberg–Oranjefloden: 6,5 timme

Dag 4: Oranjefloden – Fish River Canyon

Idag korsar vi gränsen mellan Sydafrika och Namibia. Sedan styr vi kosan mot Fish River Canyon, den största floddalen i Afrika och den näst största i världen. Se när solen sakta försvinner vid horisonten, samtidigt som dalgången badar i de sista solstrålarna. En otroligt vacker syn! Vi har tyvärr inte möjlighet att ta oss ner i dalen, men utsikten från kanten är fantastisk!

Beräknad restid:
Oranjefloden–Fish River Canyon: 5 timmar

Dag 5: Fish River Canyon – Namiböknen

Vi åker vidare norrut i Namibia och passerar öde städer som Bethanien och Helmeringhausen, innan vi närmar oss Namiböknen på gropiga vägar. Vi anländer tidigt på eftermiddagen och hälsas välkomna av de höga röda sanddynerna vid Sossusvlei. Det här området räknas som själva porten till öknen. Här känner du verkligen att du befinner dig mitt i ingenmansland. När vi har slagit läger för dagen kör vi en kort sträcka och stannar till vid Sesriem Canyon, en liten dalgång som är typisk för området.

Beräknad restid:
Fish River Canyon–Namiböknen: 10 timmar

Dag 6: Namiböknen

De röda sanddynerna omger den vita uttorkande marken i den namibiska öknen.

De röda sanddynerna i den namibiska öknen.

Vi besöker Sossuvlei, området där de röda sanddynerna vackert omger den uttorkade marken. Här kan du följa med på en guidad tur, där du får lära dig mer om lokalbefolkningens överlevnadsstrategier. Du har även möjlighet att använda lite av din egen tid till att utforska området på egen hand. Vid lunchtid återvänder vi till campen, tar ner tälten och packar bilen, innan vi kör vidare till nästa camp.

Beräknad restid:
Namiböknen: 5 timmar

Dag 7: Namiböknen – Swakopmund

Vi reser vidare genom öknen och över ett par bergspass, innan vi anländer till Swakopmund – kuststaden som är omgiven av öken. Här kan vi utforska bakgatorna och den lokala kulturen under en guidad tur. Vi lär oss mer om stadens historia, arkitekturen i området och andra detaljer som ger oss en inblick i hur staden fungerar. Vi har möjlighet att besöka kvinnor från den etniska gruppen herero samt träffa en kvinna som ger oss en ”klick”-lektion i det lokala namaspråket. Som avslutning kan vi besöka en pub för att testa den lokala delikatessen shebeen (mopane-larver) som sköljs ner med valfri dryck.

Beräknad restid:
Namiböknen–Swakopmund: 7 timmar

Dag 8: Swakopmund

Swakopmund är en av Afrikas adrenalinhuvudstäder. Dagen här är fri att tillbringa som man önskar. Om du bara vill ta det lugnt eller få adrenalinet att pumpa är upp till dig själv. Men en sak är säker, du har många spännande alternativ att välja mellan. Följ till exempel med på en guidad tur i öknen, där en expert kommer att visa dig hur man överlever i det ödsliga och karga området. Var redo med kameran och håll ögonen öppna för vilda djur!

En annan möjlighet är att hyra en fyrhjuling och svischa runt över sanddynerna. Det är en fin blandning av adrenalin och vackra naturupplevelser. Att hyra en sandboard är också ett populärt alternativ. Släng dig nerför sanddynerna, antingen med huvudet först eller ståendes som en riktig surfare. Ett annat alternativ är att hoppa fallskärm. Du får en fantastisk utsikt över öknen som sträcker sig så långt du kan se, innan du landar på stranden. En hisnande upplevelse!

Dag 9: Swakopmund – Spitzkoppe

Idag reser vi vidare från Swakopmund till Spitzkoppe. Här hittar vi imponerande sten- och bergsformationer som kan utforskas till fots. Glöm inte att njuta av stjärnhimlen på kvällen. En helt magisk syn!

Beräknad restid:
Swakopmund–Spitzkoppe: 3–4 timmar

Dag 10: Spitzkoppe – Damaraland

Låt tiden flyga iväg medan vi kör genom vackra ökenlandskap som sträcker sig så långt ögat kan nå. Längs med vägen kommer vi att stanna till vid flera platser där olika folkslag, bland annat himba, herero och damara, säljer hantverk från trakten. Vi kör vidare i det steniga ökenlandskapet innan vi slår läger för natten.

Idag har vi även möjlighet att följa med på en valfri guidad tur, för att få se gamla steninskrifter som är daterade så långt tillbaka som stenåldern. Inskrifterna har motiv av djur och människor, och kommer med stor sannolikhet från bushmän eller namafolket som levde i närheten av Twyfelfontein för omkring 5 000 år sedan. I det här området finns det mer än 2 500 inskrifter. Det ger en naturlig förklaring till varför det här är den första platsen i Namibia som hamnade på Unescos världsarvslista.

Beräknad restid:
Spitzkoppe–Damaraland: 4 timmar

Dag 11: Damaraland – Etosha nationalpark

Vårt äventyr går vidare till ett av Namibias mest spännande områden – Etosha nationalpark. Vi åker ut på safari direkt efter vår ankomst. Mer än 100 olika djurarter håller till i Etosha och vi har möjlighet att få se bland annat lejon, elefanter, giraffer, gnuer, gaseller, zebror, hyenor och inte minst, den utrotade spetsnoshörningen. Här finns även ett rikt fågelliv med bland annat pelikaner och flamingos, så glöm för all del inte kameran!

Efter solnedgången kan vi beskåda djuren som håller till vid vattenhålet, inte långt från campingplatsen. Vi har även möjlighet att följa med på ännu en safari, nu under nattetid. Många djur befinner sig vid vattenhålet om natten för att dricka i skydd av mörkret. Så håll ögonen öppna!

Beräknad restid:
Damaraland–Etosha nationalpark: 8 timmar

Dag 12: Etosha nationalpark

Zebra är en av djurarterna man kan se i Etosha National Park

Zebra är en av djurarterna man kan se i Etosha nationalpark.

Vi tillbringar en hel dag i nationalparken, där vi kan ge oss ut på safari både dag och natt på spaning efter ännu fler djur.

Dag 13: Etosha nationalpark – Windhoek

Vi reser vidare från Etosha till Namibias huvudstad Windhoek. Här möter vi upp nya resenärer som ska fortsätta äventyret tillsammans med oss.

Beräknad restid:
Overland Truck från Etosha nationalpark till Windhoek: 6,5 timme

Dag 14: Windhoek – Ghanzi

På morgonen reser vi vidare från Windhoek och beger oss in i ett nytt land, Botswana. Vi anländer till campingplatsen på eftermiddagen, precis i tid för en valfri ”Bushman Walk”. Här får vi en inblick i hur san-stammen har anpassat sig till Kalahariöknen och hur de har utvecklat fascinerande överlevnadsstrategier. Det är idag väldigt få som känner till de gamla ritualerna, så det rekommenderas varmt att följa med på turen. Det ger oss en unik förståelse för hur man har tacklat Kalahariöknens karga miljö sedan urminnes tider.

Beräknad restid:
Windhoek–Ghanzi: 8 timmar

Dag 15: Ghanzi – Maun

Vi kör vidare genom Botswana med siktet inställt på Maun, dit vi anländer runt lunchtid. På eftermiddagen har vi möjlighet att följa med på en valfri flygtur, där vi får se Okavangodeltat från ovan. Håll ögonen öppna för vilda djur och förundras över storleken på detta storslagna område.

Beräknad restid:
Ghanzi–Maun: 4 timmar

Dag 16: Maun – Okavangodeltat

Mokoro-kanoter i Okavango-deltat

Mokoro-kanoter i Okavangodeltat.

När vi har lämnat vårt bagage i Maun hoppar vi ombord på båtarna som tar oss in i deltaområdet. En dryg timme senare byter vi färdsätt till de traditionella mokoro-kanoterna. Vi kommer fram till vår bushcamp ett par timmar senare. Här slår vi läger och sticker ut på safari.

Okavango är världens största inlandsdelta och djurlivet här är minst sagt rikt. På kvällen är det bara att luta sig tillbaka vid lägerelden, där det garanterat blir god stämning tillsammans med lokalbefolkningen. Det är inte ovanligt att det blir både dans och sång under de här kvällarna, så släpp hämningarna och häng på!

Beräknad restid:
Ghanzi–Maun: 4 timmar

Dag 17: Okavangodeltat – Gweta

Upplev soluppgången på en tidig safari, innan vi återvänder till Maun runt lunchtid. Vi packar vår fyrhjulsdrivna bil och reser vidare mot de gamla baobabträden vid Gweta. Vi anländer till campen på eftermiddagen och kan då strosa runt i området, ta kort på träden, bada i poolen och inte minst, njuta av en härlig dusch efter en natt i bushen.

Beräknad restid:
Okavangodeltat–Gweta: 7 timmar

Dag 18: Gweta – Kasane

Resan går vidare mot Chobe nationalpark där Afrikas största elefantpopulation huserar. Det bästa sättet att få syn på områdets flera tusen elefanter, krokodiler och flodhästar, är på en valfri båttur i solnedgången på Chobefloden. Du kan även välja att istället följa med på safari och spana efter lejon, antiloper och givetvis elefanter.

Beräknad restid:
Gweta–Kasane: 6 timmar

Dag 19: Kasane – Livingstone

Idag korsar vi Zambezifloden med färja och tar oss till Zambia. Därefter går resan vidare till Livingstone, som är en perfekt utgångspunkt för natursköna områden och unika naturupplevelser. Det finns flera spännande valfria aktiviteter att välja mellan i Livingstone. För att se helheten av Victoriafallen rekommenderas en flygtur över området. Här får du verkligen perspektiv på hur stora de här vattenfallen är.

Ett annat spännande alternativ är att göra en utflykt till själva vattenfallen, som räknas till ett av världens sju underverk. Victoriafallen har ett fall på 152,4 meter, något som skapar en dusch av vatten som stiger över 396 meter upp i luften. Med andra ord, oavsett var du står kommer du att bli blöt – väldigt blöt! Om du inte nöjer dig med att bara titta på vattenfallen, kan du i lågvattensäsong bada i antingen Devils Pool eller Angels Armchair vid foten av fallen.

Du kan också hoppa ombord på en båt som tar dig uppför Zambezifloden. Här kan du njuta av snacks, drinkar, en härlig atmosfär och givetvis den vackra solnedgången. Om du vill utforska floden mer kan du vara med på rafting. Zambezifloden anses av många vara en av de bästa floderna för forsränning i världen. Du kommer garanterat att känna adrenalinet pumpa!

För den allra mest våghalsiga är nog bungyjump vid Victoriafallen pricken över i:et. Det bullrande bruset från vattenfallen kommer garanterat att överrösta dina skrik, medan du faller fritt ner mot Zambezi. En upplevelse som du sent kommer att glömma!

Beräknad restid:
Kasane–Livingstone: 3 timmar

Dag 20: Livingstone

Livingstone är en fin utgångspunkt för att se både natursköna platser och delta i spännande aktiviteter. Dagen är fri att tillbringa som man vill. Valmöjligheterna är många och dagen är din!

Dag 21–22: Livingstone

Victoriafallen i Zambia

Victoriafallen i Zambia.

Valmöjligheterna är många och dagen är din!

Dag 23: Livingstone – Lusaka

Idag startar dagen tidigt, runt kl. 6:00. Sent på eftermiddagen anländer vi till en privat viltfarm 30 km utanför Zambias huvudstad Lusaka, där vi också ska övernatta. Här kan vi se zebror och bufflar, koppla av vid poolen eller hänga i baren.

Beräknad restid:
Livingstone–Lusaka: 10 timmar

Dag 24: Lusaka – Chipata

Vi fortsätter genom Zambia och närmar oss gränsen till Malawi. Vi kommer att stanna till i en liten by längs med vägen för att få smak på livet i trakten. Här kan vi mingla med byborna, njuta av frukt från området eller köpa souvenirer. Vi kommer fram till vår övernattningsplats, Chipata, på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Lusaka–Chipata: 10 timmar

Dag 25: Chipata – Kande Beach

Vi fortsätter vårt äventyr i ett nytt land. När vi har korsat gränsen till Malawi beger vi oss ner till ”The Lake of the Stars”, Malawisjön. Här kommer vi att tillbringa fyra dagar på två olika platser, där vi kan koppla av till fullo. Simma i det kristallklara vattnet, strosa längs den oändliga stranden eller snorkla bland tropiska fiskar. Möjligheterna är många.

Beräknad restid:
Chipata till Mchinji–Kande Beach: 10 timmar

Dag 26: Kande Beach

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Du kan följa med på en valfri snorkeltur till en liten ö i närheten, där man kan hoppa från klippor och fiska. En annan möjlighet är att följa med på en både spännande och intressant tur till en by i trakten. Du kommer att få ta del av det vardagliga livet här och garanterat få några nya vänner! Om det inte lockar kan du låta timmarna passera medan du slumrar till i solen. På kvällen får vi vara med på en traditionell middag hos traktens överhuvud, där det serveras god mat. Det är inte omöjligt att det kommer att rycka lite i dansnerven hos både stora och små!

Dag 27: Kande Beach – Chitimba

Vi kör vidare norrut längs Malawisjön till vårt nästa stopp, Chitimba. Här har vi en underbar utsikt över kullarna och Tanzania på den andra sidan av sjön. Vi anländer på eftermiddagen och kvällen är fri att spendera som man önskar.

Beräknad restid:
Kande Beach–Chitimba: 5 timmar

Dag 28: Chitimba

Vår sista dag vid Malawisjön kan tillbringas på många sätt. Promenaden på sex timmar upp till Livingstonia är populär bland resenärer. Tar du dig hela vägen upp blir du belönad med en fantastisk utsikt över Malawisjön. Om det inte lockar kan du strosa runt i timmar på marknaden, medan du prutar dig från det ena ståndet till det andra. Här kan man köpa vackert hantverk från trakten. På kvällen kan vi ta en sväng till en pub i närheten – reseledarna bjuder på första rundan!

Dag 29: Chitimba – Iringa

Dagen börjar med att passera gränsen mellan Malawi och Tanzania. Vi fortsätter vidare genom vackra bergspass och förbi teodlingar som ligger sida vid sida på höglandet. Efter en lång resdag kommer vi fram till Iringa, där vi ska tillbringa natten.

Beräknad restid:
Chitimba–Iringa: 11 timmar

Dag 30: Iringa – Dar es Salaam

Den här dagen blir en ren transportsträcka mellan Iringa och Dar es Salaam. Njut av Tanzanias landskap medan vi far fram!

Beräknad restid:
Overland Truck från Iringa till Dar es Salaam: 12 timmar

Dag 31: Dar es Salaam – Stone Town

Nungwi på Zanzibar

Nungwi på Zanzibar.

Idag beger vi oss till ännu en fantastisk destination: Zanzibar. Efter två timmar på färjan kan vi under resten av dagen utforska Stone Town, öns huvudstad. Staden är som en liten labyrint, med sina många och trånga gator. Här hittar du en mängd butiker som säljer textilier, souvenirer och olika hantverk. Kanske kan du även leta reda på Freddie Mercurys barndomshem där han bodde som liten.

En rekommenderad valfri aktivitet är att ta en guidad tur till byns kyrka, som tidigare fungerade som en marknad för slavhandel. Du kommer att få en skrämmande inblick i hur människor såldes som arbetskraft. Ett annat tips är att ta en sväng till kvällsmarknaden för att provsmaka spännande lokala delikatesser.

Beräknad restid:
Dar es Salaam–Stone Town: 3 timmar

Dag 32: Stone Town – Nungwi

Idag reser vi vidare norrut på Zanzibar, till Nungwi. På vägen dit stannar vi till vid en kryddodling och följer med på en guidad tur. Ett besök på Zanzibar är inte komplett förrän man har varit på en kryddodling. Dina sinnen kommer att gå på högvarv när du får smaka och lukta på olika spännande kryddor, som kardemumma, kanel, muskot, vaniljstång, citrongräs och andra exotiska sorter. Det var i och med kryddodlingarna som den ökända slavhandeln på Zanzibar startade.

När vi anländer till Nungwi är eftermiddagen fri att spendera som man vill. Zanzibar är känt för sina fantastiska dykmöjligheter. Är du sugen på att testa det befinner du dig på helt rätt plats. Du kan också snorkla eller bara koppla av på den fantastiska stranden precis utanför hotellet.

Beräknad restid:
Stone Town–Nungwi: 4 timmar

Dag 33: Nungwi

Dagen är fri att tillbringa som man önskar. Dyka, snorkla, ta det lugnt på stranden eller utmana lokalborna i en volleybollmatch – det är upp till dig!

Dag 34: Nungwi – Stone Town

Idag reser vi tillbaka till Stone Town för en sista dag på den här förtrollande ön.

Beräknad restid:
Nungwi–Stone Town: 2 timmar

Dag 35: Stone Town – Korogwe

Idag tar vi färjan tillbaka till fastlandet och kör sedan vidare in i landet. Luta dig tillbaka, det här blir en heldag i bilen.

Beräknad restid:
Stone Town–Korogwe: 10 timmar

Dag 36: Korogwe – Arusha

Elefanter på savannen med Kilimanjaro i bakgrunden

Elefanter på savannen med Kilimanjaro i bakgrunden.

Håll ögonen öppna efter Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, medan vi kör i riktning mot Arusha. Här tillbringar vi en natt innan vi reser in i Serengeti.

Beräknad restid:
Korogwe–Arusha: 7 timmar

Dag 37: Arusha – Serengeti nationalpark

Efter frukost påbörjar vi vår tre dagar långa exkursion till Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern, två av Afrikas absolut bästa safariområden. Serengeti är för många själva målet med att resa till Afrika. Ladda din kamera, ta med kikaren och ge dig ut på safari. Håll utkik efter zebror, gnuer, lejon, elefanter, bufflar, flodhästar och många andra fascinerande vilda djur. Det vidsträckta Serengeti upplevs vara mer tomt på turister än liknande områden i Kenya, så passa på att njuta av de oändliga slätterna. Det här blir verkligen ett möte med Afrikas vilda djur på nära håll!

Beräknad restid:
7-sitsig 4×4 safarijeep från Arusha till Serengeti: 8 timmar

Dag 38: Serengeti nationalpark – Ngorongoro

På morgonen kan du välja mellan att följa med på en till safarirunda eller ta en valfri tur med luftballong. Ni svävar fram över Serengeti i drygt en timme, medan ni spanar efter det rika djurlivet från ovan. Vid landning väntar champagnefrukost.

På förmiddagen kör vi vidare mot Ngorongoro Conservation Area, som är känt för att vara Afrikas bästa område för att se vilda djur. Det är mycket tack vare den stadiga tillförseln av vatten i kraterns botten. Utsikten från kraterkanten är minst sagt storslagen, så njut av utsikten tills vi anländer till vår campingplats sent på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Serengeti nationalpark–Ngorongoro: 5 timmar

Dag 39: Ngorongoro – Arusha

Vi beger oss ner i kratern på morgonen för att ta del av det rika djurlivet. Spana efter zebror, gaseller, bufflar och vårtsvin. I kraterns kärr- och skogsområde finns även noshörningar, elefanter, babianer och apor. Var redo med kameran när lejon och enstaka leoparder kommer traskandes över savannen. Sent på eftermiddagen vinkar vi adjö till det här fantastiska området och styr kosan tillbaka mot Arusha.

Beräknad restid:
Ngorongoro–Arusha: 5 timmar

Dag 40: Arusha – Nairobi

Vi avslutar den här fantastiska resan med en sista resesträcka till Nairobi, Kenyas huvudstad. Här tar vi in på Hotel Boulevard, centralt i staden. För att slippa onödiga bekymmer med din fortsatta resa, boka med fördel avresa från Nairobi efter kl. 21:00. Om du vill förlänga din resa kan vår reseledare hjälpa dig med det.

Bilder

Kapstaden – en av världens vackraste städer.
De röda sanddynerna omger den vita uttorkade marken i den namibiska öknen.

Zebra är en av djurarterna man kan se i Etosha nationalpark.

Mokoro-kanoter i Okavangodeltat.
Victoriafallen i Zambia.
Nungwi på Zanzibar.
Elefanter på savannen med Kilimanjaro i bakgrunden.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser. Billig kollektivtrafik och privat transport.

Antal deltagare
Max 22 personer, i genomsnitt 20.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 17 400 kr
Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika
18 dagar – från 19 600 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika
12 dagar – från 18 500 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 19 900 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer