Välj en sida

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika

24 Day Southern Circle Tour

Sydafrika, Botswana, Zambia, Malawi, Moçambique och Zimbabwe – 24 dagar

Det här är upplevelseresan för dig som önskar att uppleva södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg. 

Under den här resan kommer du att besöka flera världskända landmärken, samtidigt som du upplever regionens stora mångfald – från ökenlandskap i Botswana till grönskande skogar i Zambia, teodlingar i Malawi och öde stränder i Moçambique. Du kommer att få uppleva moderna städer, gårdar på landsbygden och dolda pärlor.

Resans fokus är på några av de finaste safariområdena i Afrika, inklusive Chobe, Luangwa och Kruger. Här har du möjlighet att se en mängd olika vilda djur i deras naturliga miljö.

Resfakta

Pris från 22 400 kr

Priset inkluderar:

 • Lodge (4/5 nätter), stuga (4 nätter), camping (14/15 nätter)
 • 23 frukostar, 20 luncher och 16 middagar
 • Luangwa nationalpark
 • Malawisjön
 • Bergsvandring i Mulanje
 • Maputo
 • Kruger nationalpark
 • Båttur på en dhow (en slags segelbåt)
 • Moçambiques stränder
 • Safari i Chobe
 • Victoriafallen
 • Kanottur på Zambezi

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Sydafrika
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Safari,
 • öken,
 • grönskande skogar
 • teodlingar
 • öde paradisstränder och safari med fantastiska djurupplevelser.
Karta: 24 Day Southern Circle Tour

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Johannesburg – Francistown

Avresa från Greenfire Lodge Johannesburg kl. 6:30 på morgonen, då vi reser direkt till gränsen mot Botswana. När vi har passerat gränskontrollen fortsätter vi vidare till Francistown, där vi slår läger för natten. På kvällen går vi igenom grundläggande information inför morgondagens tur, samtidigt som vi njuter av en god middag (inte inkluderad). 

Dag 2: Francistown – Chobe National Park

På morgonen reser vi vidare genom Chobereservatet och upp till den mäktiga Chobefloden, som är en del av nationalparken. Här får vi beskåda stora elefanthjordar som har samlats vid flodbädden. Efter en längre safari på eftermiddagen korsar vi gränsen till Zimbabwe. Här kommer vi att tillbringa de närmaste dagarna i fina omgivningar på Green Fire Lodge Victoria Falls.

Dag 3: Chobe National Park – Victoria Falls

Under vår vistelse här kommer vi naturligtvis få möjlighet att se de fantastiska och storslagna Victoriafallen. Här i Afrikas ”adrenalinhuvudstad” finns det även många andra spännande aktiviteter. Den som söker spänning kan bland annat prova på bungyjump, rafting eller häftiga flygturer över området. Under kvällen får vi njuta av en traditionell dansuppvisning samt en ”Braai” (grillmåltid) vid poolkanten. Den sista kvällen äter vi middag på en lokal restaurang (inte inkluderad). Eventuellt korsar vi gränsen till Zambia och campar vid Zambezis flodbädd.

Dag 4: Victoria Falls
Victoria Falls

Victoria Falls

Tillbringa dagen med att göra allt som du inte hann med igår. 

Dag 5: Victoria Falls – Kafue Camp

Vi korsar bron vid Victoriafallen, där vi får en sista skymt av vattenfallet innan vi kommer fram till Zambia. Vår resväg idag tar oss genom södra Zambia, till den nedre delen av Zambezidalen och Kafue, där vi slår läger för natten. Koppla av vid poolen på eftermiddagen och förbered dig för de kommande dagarna, som vi kommer att tillbringa i kanot.

Dag 6: Kafue Camp – Kanotur på Zambezi

Zambezi behöver en viss introduktion. Den mäktiga och vackra floden slingrar sig genom några av de bästa safariområdena i Afrika. Det gör att den här kanotturen utan tvekan kan beskrivas som en av de mest fantastiska upplevelserna på kontinenten. Det finns inget bättre sätt att uppleva fascinerande vilda djur än från en kanot! Vi kommer att tillbringa två nätter i området, där vi campar vid flodbädden. Under den tredje dagen får vi skjuts tillbaka till Kafue med båt, för en inbjudande dusch och en god middag (inte inkluderad).

Dag 7: Kanotur på Zambezi
Afrikanske elefanter kjøler seg ned i Zambezi-elven

Afrikanske elefanter kjøler seg ned i Zambezi-elven

Kanotäventyret fortsätter.

Dag 8: Kanotur på Zambezi – Kafue Camp

Idag får vi skjuts tillbaka till Kafue med båt, för en inbjudande dusch och en god middag (inte inkluderad).

Dag 9: Kafue Camp – Luangwa

Vi återförenas med vår bil och reser vidare genom Lusaka, huvudstaden i Zambia, för att bege oss ut på ”Great East Road” till vår nästa campingplats. Dagen består av en ren transportetapp.

Dag 10: Luangwa – Luangwa National Park

Vårt nästa stopp är Luangwa nationalpark, där vi kommer att campa två nätter vid flodbädden. Den här platsen är känd för sitt imponerande antal flodhästar. Under vår vistelse här, i vad som kan räknas som en av Afrikas bästa parker, kommer vi att delta i en omfattande safari. Vi håller utkik efter den sällsynta leoparden och många andra spännande djurarter. Du har även möjlighet att följa med på en nattsafari (inte inkluderad).

Dag 11: Luangwa National Park

En ny dag i Luangwa nationalpark och det är återigen möjligt att få en skymt av leoparden.

Dag 12: Luangwa National Park – Lake Malawi

Idag korsar vi den malawiska gränsen och vårt första stopp blir Lilongwe, landets huvudstad. När vi har inhandlat olika förnödenheter fortsätter vi till Malawisjön, landets huvudattraktion. Snorklingen, sandstränderna och den vänliga lokalbefolkningen är de absoluta höjdpunkterna under vår vistelse här. Vi campar på stranden.

Dag 13: Lake Malawi
Lake Malawi

Lake Malawi

Utforska området och Malawisjön.

Dag 14: Lake Malawi – Mulanje Massivet

Vi styr kosan söderut mot Molanje, ett imponerande granitberg som reser sig 600 meter över de närliggande skogarna och teodlingarna. Vi tillbringar två nätter här och får möjlighet att följa med på en vandring som tar oss till toppen av platån. Utsikten härifrån är makalös!

Dag 15: Mulanje Massivet

Om du inte besteg berget igår, har du en ny chans idag.

Dag 16: Mulanje Massivet – Chimoio

Vi ankommer till Moçambique via Blantyre. Resan tar oss genom Tete-provinsen, tvärs över Zambezi och längs med bergskedjan som utgör gränsen till Zimbabwe. I natt campar vi i vildmarken, i den avlägsna regionen Chimoio.

Dag 17: Chimoio – Vilanculos
Mozambique er kjent for sine øde strender. Her från Bazaruto ved Vilanculos.

Mozambique er kjent for sine øde strender. Her från Bazaruto ved Vilanculos.

Vi lägger vildmarken bakom oss och passerar idag många livliga och myllrande byar på väg till kusten. Vårt nästa stopp är Vilanculos, som ligger vid Indiska oceanens stränder. Här kan du njuta av utsikten över Bazaruto, öarna som ligger strax utanför kustlinjen. Vi övernattar i små hus på stranden och kvällens middag avnjuts på en lokal restaurang (inte inkluderad).

Dag 18-20: Vilanculos – Inhambane

Vi rör oss söderut längs kusten, där nästa stopp blir den gamla handelshamnstaden Inhambane. Vi tillbringar lite tid med att utforska den livliga lokala marknaden, innan vi fortsätter till vår campingplats på stranden. Här njuter vi i tre dagar i härliga omgivningar. Under vår vistelse här har vi möjlighet att koppla av, snorkla och inte minst strosa längs de öde stränderna som Moçambique är så välkänt för. Den sista kvällen blir vi serverade en välsmakande middag (inte inkluderad). De som önskar har även möjlighet att dyka under vår vistelse här (inte inkluderat).

Dag 19-20: Inhambane

Koppla av och njut av strandlivet.

Dag 21: Inhambane – Maputo

Idag korsar vi de enorma flodslätterna längs kusten och reser genom skogar fulla av cashewträd. Vi närmar oss vårt sista stopp, Moçambiques huvudstad Maputo. Middagen ikväll är inte inkluderad.

Dag 22: Maputo – Kruger National Park

Maputo har en mycket intressant, nästan latinamerikansk kultur med gator fyllda av caféer och marknader. Vi kommer att tillbringa en stund på morgonen med att utforska den här spännande staden och dess sevärdheter. På eftermiddagen är vi tillbaka i Sydafrika och Kruger nationalpark, där vi slår läger för kvällen.

Dag 23: Kruger National Park – Hazyview
Løve i Kruger National Park

Løve i Kruger National Park

Ett besök i Afrika är inte komplett utan att ha upplevt Kruger nationalpark. Vi tillbringar hela dagen på safari i en här fantastiska nationalparken. På eftermiddagen reser vi till Greenfire Lodge Hazyview, där vi stannar för natten.

Dag 24: Hazyview – Johannesburg

Vi startar dagen i ett behagligt tempo, innan vi beger oss tillbaka till Johannesburg. Vi anländer till Greenfire Lodge sent på eftermiddagen.

Bilder

Victoria Falls

Afrikanske elefanter kjöler seg ned i Zambezi-elven

Lake Malawi

Mozambique er kjent for sine öde strender. Her från Bazaruto ved Vilanculos.

Löve i Kruger National Park

Mer information om turen

Reisetype: Overland Explorer
”Overlanding” är utan tvekan det bästa sättet att uppleva Afrika. Du har inget emot att bo enkelt och hjälpa till med de dagliga sysslorna, för att samtidigt kunna resa runt och uppleva Afrikas höjdpunkter.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Fysisk utmaning
Resan är lämplig för de flesta, men kan innehålla några utmanande sträckor.

Antal deltakere
max  17 personer.

Åldersgrupp
rekommenderat för personer i åldern 18-55 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om 24 Day Southern Circle Tour?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Afrika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Afrika!

Rwanda och Uganda – Gorillornas rike

National Geographic upplevelsesresa i Afrika.
12 dagar – Pris: från 39 950 kr
Följ med in i djungeln på spaning efter de mäktiga bergsgorillorna och få med dig minnen för livet.

läs mer

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika.
13 dagar – Pris: från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer

Kruger to Cape Town

Upplevelsesresa i Afrika
19 dagar – från 8 900 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer

18 day South Africa Tour

Upplevelsesresa i Afrika
18 dagar – från 15 780 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelsesresa i Afrika
8 dagar – från 19 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelsesresa i Afrika
10 dagar – från 21 800 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista vad gäller spännande upplevelser, speciellt efter att turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer

Botswana & Falls Adventure

Upplevelsesresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer

12 Day Uganda Tour

Upplevelsesresa i Afrika
12 dagar – från 17 750 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer

Cape Town to the Serengeti

Upplevelsesresa i Afrika
40 dagar – från 34 900 kr
Låt dig fascineras och blir helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt Sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelsesresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner, luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat och möt det lokala Sanfolket i Kalahariöknen.

läs mer

7-dagars exstremsportpaket i Kapstaden

Upplevelsesresa i Afrika
7 dagar – från 9 950 kr
Det här 7-dagarspaketet är inget för veklingar! Lär känna Kapstaden genom extremsport. Upplev de bästa och mest spännande aktiviteterna i Kapstaden.

läs mer

Dykkurs utanför kapstadens kust

Upplevelsesresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer

East Africa Overland

Upplevelsesresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelsesresa i Afrika
14 dagar – från 19 300 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer

Cape & Dunes Overland

Upplevelsesresa i Afrika
14 dagar – från 9 550 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer

5 day Kruger Park Tour

Upplevelsesresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelsesresa i Afrika
21 dagar – från 17 890 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap, är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer

Serengeti Safari to Zanzibar

Upplevelsesresa i Afrika
11 dagar – från 17 400 kr
Från myllret i Kenyas huvudstad Nairobi till spänningen i att spåra ”The Big 5” i Serengeti.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link