Välj en sida

24 day Cape Town to Johannesburg via Victoria Falls

Upplevelseresa i Afrika

 

24 day Cape Town to Johannesburg via Victoria Falls

Sydafrika, Namibia, Botswana och Zimbabwe – 24 dagar

Från Kapstadens puls till Namibias öken och viltreservaten i Botswana
och Zimbabwe – den här resan bjuder verkligen på regionens höjdpunkter.

Det här är en resa med stora kontraster. Du paddlar på Oranjefloden, klättrar upp för stora sanddyner,
åker på safari och beundrar de mäktiga Victoriafallen. Vi lägger många mil bakom oss i vidsträckta områden
under den här upplevelseresan. Därför är det viktigt att vara beredd på en skumpig resa,
men det vackra landskapet gör det värt det. Det här är en upplevelse för den äventyrslystna!

Resfakta

Pris: från 24 700 kr

Priset inkluderar:

 • Lodge (6 nätter), stuga (2 nätter), camping (15 nätter)
 • 24 frukostar, 18 luncher och 18 middagar
 • Taffelberget
 • Kanottur på Oranjefloden
 • Klättring i sanddyner
 • Victoriafallens nationalpark
 • Chobe nationalpark
 • Namibiaöknen
 • Etosha nationalpark
 • Matobo nationalpark
 • Okavangodeltat
 • Nattsafari i öknen
 • Utflykt till Sossusvlei med fyrhjulsdriven bil
 • Noshörningssafari till fots

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Sydafrika
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Transport till och från flygplats 

Höjdpunkter:

 • Kapstaden
 • Världens högsta sanddyner
 • Oranjefloden
 • Okavangodeltat
 • Safari
 • Kulturupplevelser
 • Victoriafallen
Karta: 24 day Kapstaden to Johannesburg

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Kapstaden

Reisen starter i Kapstaden

Resan börjar i Kapstaden.

Gruppen möts upp på Greenfire Lodge Kapstaden kl. 13:00. Eftermiddagen tillbringar vi tillsammans och utforskar Kapstaden. Här kommer vi att stanna i en och en halv dag. Under den tiden ska vi ta oss till toppen av Taffelberget, besöka Cape Point samt Waterfront, Hout Bay, en vingård och många andra spännande sevärdheter.

Programmet beror på vädret. Övernattning sker på Greenfire Lodge Beachfront.

Dag 2: Kapstaden

Vi har en och en halv dag i Kapstaden. Under den tiden ska vi ta oss till toppen av Taffelberget, besöka Cape Point samt Waterfront, Hout Bay, en vingård och många andra spännande sevärdheter.

Programmet beror på vädret. Övernattning sker på Greenfire Lodge Beachfront.

Dag 3: Kapstaden – Västkusten

Vi lägger Kapstaden bakom oss och reser norrut genom Swartland och längs med västkusten till Namaqualand. Reser du tidigt på våren kommer ökenväxterna att stå i full blom i det annars mycket karga landskapet.

Övernattning på kusten.

Dag 4: Västkusten – Oranjefloden

Idag korsar vi gränsen till Namibia och fortsätter vidare till vår campingplats vid Oranjefloden. Det här blir vår utgångspunkt för kanotäventyret. Oranjefloden bidrar till att skapa ett grönt och vackert område, som slingrar sig fram i öknen längs med floden. I bakgrunden skymtar de mäktiga bergen i Richtersvelds nationalpark.

Övernattning sker i tält under ökenhimlen.

Dag 5: Oranjefloden

Vi åker tillbaka till vår campingplats för en lite mer bekväm övernattning.

Dag 6: Oranjefloden – Namiböknen

Idag reser vi direkt till Fish River Canyon, den näst största av sitt slag i världen. Efter att ha besökt utsiktsplatserna och utforskat kanten av dalen fortsätter vi till Namibia för att slå läger vid Greenfire Desert Camp.

Dag 7: Namiböknen

Greenfire Desert Lodge ligger i ett privat naturreservat i Namibrand Nature Reserve. Reservatet är hem för flera djurarter och växter som är speciellt anpassade för livet i öknen. Campingplatsen byggs upp mot berget mellan röda sanddyner. Under vår vistelse här kommer vi att ha guidade turer både till fots och på hjul. Vi kommer även att göra en nattsafari inne på reservatet, som låter oss komma djuren nära.

Dag 8: Namiböknen – Sossusvlei

Opplev sanddynene i Sossusvlei.

Upplev sanddynerna i Sossusvlei.

Efter en lugn start på dagen kör vi direkt till Sossusvlei. Den sista delen av resan går genom tjock sand och för att ta oss fram här byter vi till öppna bilar med fyrhjulsdrift. När vi har klättrat upp för sanddynerna för en spektakulär utsikt återvänder vi till bilarna och fortsätter till nästa campingplats.

Dag 9: Sossusvlei – Swakopmund

Idag har vi en kortare resa framför oss. Vi korsar Kuisebdalen och Naukluft Park, för att slutligen landa i kuststaden Swakopmund. Här bor vi två nätter på Greenfire Lodge Swakopmund.

Dag 10: Swakopmund

Greenfire Lodge Swakopmund är en perfekt utgångspunkt för att utforska Swakopmund, med sina stränder, marknader, souvenirbutiker och mängder av aktiviteter. Du kan bland annat köra fyrhjuling, hoppa fallskärm, följa med på hästridning, surfa på sanddyner och mycket mer. Nattlivet i Swakopmund är också värt att uppleva. Ikväll äter vi ute på restaurang.

Dag 11: Swakopmund – Brandberg

Idag åker vi norrut till Skeleton Coast och sälkolonin vid Cape Cross, innan vi kör inåt landet. Vi åker genom öknen mot granitbergen vid Spitzkoppe. I det här området sätter vi upp vår campingplats vid foten av berget. Det är under den här sträckan på resan som vi hoppas få en skymt av den sällsynta ökenelefanten.

Dag 12: Brandberg – Etosha

Idag åker vi till Etosha nationalpark. När vi har satt upp vår campingplats åker vi ut på en längre safaritur. Kvällen tillbringas i närheten av vår campingplats, där vi njuter av utsikten och betraktar de vilda djuren vid ett upplyst vattenhål.

Dag 13: Etosha

Sebraer i Etosha nasjonalpark.

Zebror i Etosha nationalpark.

Ännu en dag med safari på utkik efter exotiska djur. Kvällen tillbringas på vår campingplats, där guiden förklarar vilka olika djurläten vi hör.

Dag 14: Etosha – Caprivi

Vi lämnar det torra ökenlandskapet och reser norrut mot det frodiga Capriviområdet. Nattens campingplats sätter vi upp längs med den mäktiga Okavangofloden.

Dag 15: Caprivi – Okavangodeltat

Dagen startar med en kort körtur till Pan Handle, där vi går ombord på motorbåten som ska ta oss till hjärtat av Okavangodeltat. Väl framme vid deltat fortsätter vår resa mot campingplatsen i en mokoro. Det är en traditionell kanot, som egentligen är en urholkad timmerstock. Okavangodeltat är en frodig plats med ett rikt och varierat djurliv, som vi får möjlighet att uppleva på nära håll. Här slår vi läger för de två kommande nätterna. Dagarna tillbringas med att utforska det öde och grönskande landskapet.

Dag 16: Okavangodeltat

Vi fortsätter att utforska det öde och grönskande paradiset.

Dag 17: Okavangodeltat – Maun

Vi tar oss tillbaka till vår bil i Pan Handle med mokoro och motorbåt. Sedan reser vi genom Kalahari till Maun och Drifters Maun Lodge, där vi kopplar av vid poolen under eftermiddagen.

Dag 18: Maun – Makgadikgadi

Efter en lugn morgon lämnar vi Drifters Maun Lodge och fortsätter resan genom Makgadikgadi Salt Pans till en oasliknande campingplats. Platsen vi väljer att slå läger vid varierar beroende på väder och säsong.

Dag 19: Makgadikgadi – Victoriafallen

Kanskje er du heldig och får se en løve?

Kanske har du tur och får se ett lejon?

Vi reser norrut genom skogsreservatet Chobe mot gränsstaden Kasane. Härifrån tar vi oss vidare in i den världsberömda nationalparken Chobe. Parken är känd för sin stora mängd djur. Sent på eftermiddagen korsar vi gränsen och åker till Greenfire Lodge Victoria Falls, där en mer bekväm övernattning väntar. Under en av kvällarna vankas det traditionell braai (grillmiddag) vid poolen.

Dag 20: Victoriafallen

Opplev de mektige Victoriafallene.

Upplev det mäktiga Victoriafallen.

Vi har en hel dag vid Victoriafallen, vilket ger oss massor av tid att utforska vattenfallen och delta i aktiviteter. Man kan bland annat testa rafting, bungyjump, helikoptertur och mycket mer.

Dag 21: Victoriafallen – Hwange

Vi reser tillbaka till vildmarken efter att ha utforskat staden på egen hand. Efter en kort körtur anländer vi till Hwange, känt som ett av Afrikas bästa viltreservat. Vi slår läger vid ett vattenhål efter en tur i en öppen bil (kan även bli en promenad beroende på rådande väderförhållanden).

Dag 22: Hwange – Matobo

Idag reser vi vidare till Bulawayo, som är Zimbabwes nästa största stad. Härifrån fortsätter vi mot området Matobo, där vi njuter av en tur i nationalparken under eftermiddagen. Vi spanar efter noshörningar och andra djur i bushen.

Dag 23: Matobo – Machete

Vi har börjat röra oss söderut och fortsätter med det även idag, för att så småningom korsa gränsen till Sydafrika. I natt övernattar vi i Limpopodalen.

Dag 24: Machete – Johannesburg

På morgonen går vi en liten promenad för att beundra Khoisanfolkets fantastiska klippmålningar, som man hittar många av i området där vi campar. Därefter kör vi vidare mot Johannesburg och ankommer till Greenfire Lodge Johannesburg sent på kvällen.

Bilder

Resan börjar i Kapstaden.

Upplev sanddynerna i Sossusvlei.

Zebror i Etosha nationalpark.

Upplev mäktiga Victoriafallen.

Kanske har du tur och får se ett lejon?

Mer information om turen

Restyp: Overland Safari
”Overlanding” är utan tvekan det bästa sättet att uppleva Afrika. Du har inget emot att bo enkelt och hjälpa till med de dagliga sysslorna, för att samtidigt kunna resa runt och uppleva Afrikas höjdpunkter.

Fysisk utmaning
Resan är lämplig för de flesta, men kan innehålla några utmanande sträckor.

Antal deltagare
Max 17 personer.

Åldersgrupp
Rekommenderat för personer i åldern 18–55 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 17 400 kr
Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika
18 dagar – från 19 600 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika
12 dagar – från 18 500 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 19 900 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer