Välj en sida

18 day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika

18 day South Africa Tour

Johannesburg till Kapstaden – 18 dagar

Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat. Dessa ingredienser gör Sydafrika till ett land som du bara måste besöka!

Landet har en över 3000 km lång kuststräcka, heta öknar, snötäckta bergstoppar och en mångfald av kulturer – allt från bushmän till mer västinspirerade kulturer. Vi besöker Sydafrikas höjdpunkter och får samtidigt njuta av de otroliga naturupplevelser som landet har att bjuda på. Vi övernattar i bekväma stugor, alltid i storslagna omgivningar som uppe i bergen och på stranden. Den här resan passar alla som har ett öppet sinne och en äventyrlig ådra.

Resfakta

Pris från kr. 15.780,-

Priset inkluderar:

 • 16 frukostar, 2 bruncher, 10 luncher, 14 middagar
 • 17 nätter i lodge
 • Sängkläder
 • ”The Big 5” Game Walks (djurskådningspromenad)
 • Game Drives (djurskådningstur) i öppen jeep
 • Naturreservat/nationalparker
 • Kruger nationalpark
 • Zululand naturreservat
 • Drakensberg (bergskedja)
 • Konungariket Swaziland
 • Cape Wine Farm
 • Afrikansk kultur
 • Garden Route
 • Kustvandring
 • Kapstaden
 • Taffelberget (vandring)
 • Orörda stränder
 • San Rock Art
 • Nelson Mandela Museum

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige – Sydafrika
 • Måltider som inte är inkluderade
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer.

Höjdpunkter:

 • Big 5 Game Walk (djurskådningspromenad)
 • Kruger nationalpark
 • Drakensberg
 • Swaziland
 • Taffelberget
 • Den afrikanska kulturen.
Karta: 18 day South Africa tour

Klicka på kartan för att se större bild

Resplan

Dag 1: Johannesburg – Bush Lodge

Avresa 6:30 från Greenfire Lodge i Johannesburg. Vi åker den vackra vägen till Mpumalanga. Vi stannar till för en lätt lunch i historiska Dullstroom innan vi snirklar oss nedför Drakensberg och in i Lowveld. De kommande två nätterna tillbringar vi på Greenfire Bush Lodge som ligger i ett privat reservat inne i välkända Kruger nationalpark. Här strövar djuren fritt i sin naturliga miljö. Lodgen smälter in i omgivningarna och erbjuder sköna sängar, en uppfriskande pool och en fantastisk utsikt över vildmarken. Middagen tillagas på ett traditionellt sätt över öppen eld. 

Dag 2: Bush Lodge

Som det är vanligt att göra i bushen, startar vi dagen med en kopp kaffe och några kex innan vi beger oss ut på safari. Turen tar ca 3 timmar och sker till fots. Vi kommer inte att gå så långa sträckor, utan förhoppningen är att få syn på flera vilda djur. En Driftersguide kommer att vara med under hela turen. Innan det blir för varmt återvänder vi till lodgen för en välsmakande brunch och lite vila. På kvällen/natten kommer vi att göra en till safari, den här gången med bil. Under kvällen kommer vi även att få njuta av en ”Bush Braai”, en riktig grillmåltid som tillagas över öppen eld. Efter safarin kommer vi att somna gott till ljuden från vildmarken.

Dag 3: Panorama Route – Hazyview

Vi går upp med solen och njuter av en välsmakande frukost, innan vi sätter kurs mot höjdpunkterna längs med Panorama Route. Vårt första stopp är vid imponerande Blyde River Canyon. Sedan fortsätter vi mot Bourke’s Luck Potholes, Gods Window och mysiga Graskop, där vi äter lunch på Harry’s Pancake Bar. På eftermiddagen reser vi vidare till Kowyn Pass och en traditionell by där vi tillbringar tid med det lokala Shangaanfolket. Efter en fullspäckad dag landar vi på Greenfire Lodge Hazyview. Stugorna här är byggda på pålar i skogen, precis vid Sabie River. Vi tillbringar två nätter här.

Dag 4: Kruger National Park
Se djurlivet i Kruger National Park.

Se djurlivet i Kruger National Park.

Ännu en tidig morgon för att snabbt ta oss till södra delen av Kruger nationalpark och en dag fylld med safari. Vi tar oss sakta men säkert framåt samtidigt som vi håller utkik efter vilda djur. Under dagen stannar vi till på flera utvalda platser för att sträcka på benen och njuta av en god brunch. På eftermiddagen kör vi tillbaka till vår lodge.

Dag 5: Swaziland – Zululand

Vi reser vidare söderut genom Kingdom of the Swazi, där vi i dag reser genom spektakulära områden och förbi en rad traditionella byar och marknader. Därefter kör vi in i Zululand, regionen, som en gång regerades av Shaka «King of the Zulu’s». Detta är ett område med många viltreservat och imponerande natur. Vi tillbringar de nästa två nätterna på vår bushcamp med en betagande utsikt.

Dag 6: Zululand

Efter en lugn start på dagen får vi möjlighet att följa med till ett reservat i närheten. Området fungerar som skydd för flera sällsynta djur som spetsnoshörning och vanlig noshörning. Vårt äventyr i reservatet inkluderar en safari till fots samt en kanotsafari som leds av erfarna guider. Det gör att vi får uppleva området på ett mer spännande sätt än genom bilens fönsterruta. Dagens lunch består av en picknick mitt i bushen, innan vi åker tillbaka till vårt boende för natten.

Dag 7-8: Drakensberg

Resan fortsätter längre in i landet, där vi passerar en vacker region med fina bergsformationer och en händelserik historia. Det här området var nämligen plats för flera historiska krig, i vilka zuluer, boer, britter och andra folkslag slogs om självständigheten över Sydafrika. Vårt lunchstopp tar plats på en av de många kända krigsmarkerna i området. Här får vi möjlighet att lära oss ännu mer om den här delen av Sydafrikas fascinerande historia. På eftermiddagen kommer vi fram till den majestätiska bergskedjan Drakensberg. Vi byter här till en fyrhjulsdriven bil för en spännande åktur på de slingrande bergsvägarna. Så småningom om anländer vi till Greenfire Lodge Drakensberg. Här tillbringar vi två nätter i mysiga stugor, med möjlighet att göra bergsvandringar, utforska området eller helt enkelt bara njuta av den nationella skattkista som detta område utgör!

Dag 9-10: Dolphin Coast

Vi börjar dagen i ett lugnt tempo innan vi lämnar bergen och tar oss tillbaka till vår buss. Resan går vidare med Indiska oceanen i sikte. Dagens resväg tar oss genom Natal Midlands, där vi får se många små hantverks- och konstbutiker samt andra sevärdheter. Vi stannar till för lunch vid Nottingham Road och åker sedan vidare till vårt nästa boende, Greenfire Lodge Dolphin Coast, som bokstavligt talat ligger på stranden. Här är det rogivande ljudet från de svallande vågorna en konstant del av ljudbilden. En av dagarna är fri att tillbringa precis som man önskar, så passa på att njuta allt vad du kan. Under en av kvällarna avnjuter vi en god fisk- och skaldjursmiddag på lodgens veranda.

Dag 11-12: Wild Coast

Idag tar vi oss genom Durban och följer sedan kusten söderut. Vi kör in i ett område som kan beskrivas som en av resans riktiga höjdpunkter. Här hittar vi oändliga orörda stränder, vackra älvmynningar, stora grässlätter och en mängd traditionella xhosabyar. Vi tillbringar två nätter på rofyllda Greenfire Lodge, där vi får massor av tid att utforska området.

Dag 13: Frontier Country

Vi lämnar kustlandskapet och gör dagens första stopp vid Nelson Mandelas museum i Umtata. Därefter fortsätter vi till födelseplatsen för denna världsberömda landsfader, som lyckades ena Sydafrika. Resan tar oss vidare in i området som är känt som ”Frontier Country”, en region som på 1820-talet ockuperades av europeiska immigranter. Det här området är också känt för de många krig som utkämpades här. Vi tillbringar natten i en behaglig miljö med utsikt mot Grahamstown.

Dag 14-15: Garden Route
Featherbed Nature Reserve.

Featherbed Nature Reserve.

Vi kommer fram till välkända Garden Route, där vårt första stopp är Tsitsikamma Coastal National Park. Här följer vi med på en vandring längs med den kuperade kusten och över hängbron vid Storms River. De som önskar att få en adrenalinkick kan testa världens högsta bungyjump på 216 meter. Vi passerar sedan Plettenberg Bay innan vi kommer fram till Greenfire Lodge Knysna, där vi tillbringar de två kommande nätterna. Våra dagar här ger oss möjlighet att utforska den här vackra staden och sevärdheterna i närheten. Frivilliga utflykter inkluderar kajakturer, cykling i skogen, besök till den lokala byn i närheten och mycket mer.

Dag 16-18: Kapstaden
Resan avslutas i Kapstaden. Foto: michaeljung@163.com

Resan avslutas i Kapstaden. Foto: michaeljung@163.com

Efter en lugn start på dagen lämnar vi Knysna och reser genom Garden Routes Lake District. Vi följer ”Whale Route” genom Hermanus och runt Hottentots Holland Mountains. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till ”moderstaden” Kapstaden, där vi checkar in på Greenfire Lodge Cape Town som är bekvämt beläget i staden.

Kapstaden är utan tvekan en av världens vackraste städer. Här kommer vi att tillbringa två dagar med att besöka Cape Point, Hout Bay, The Waterfront, öde stränder, en vingård och många andra sevärdheter. Vi kommer också att genomföra en vandring upp till Taffelberget. Upplevelseresan avslutas runt 16:00 på dag 18, men ni är givetvis välkomna att förlänga er vistelse genom att boka övernattning i vår lodge.

Bilder och video

Se dyrelivet i Kruger National Park.

Turen går også via Durban. Foto: michaeljung@163.com

Featherbed Nature Reserve.

Besök Kapp det Gode Håp på en dagstur från Kapstaden.

Reisen avsluttes i Kapstaden. Foto: michaeljung@163.com

Mer information om turen

Restyp: Accommodated Overland
Våra Overlandresor är det bästa sättet att se stora delar av Afrika. Specialbyggda lastbilar tillåter oss att besöka några av de finaste höjdpunkterna i Afrika, på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Boendet är lite bekvämare än på de vanliga Overlandresorna.

Servicenivå: Basic
Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.

Fysisk utmaning
Resan är lämplig för de flesta, men kan innehålla några utmanande sträckor.

Antal deltagare
max 17 personer.

Åldersgrupp
rekommenderat för personer i åldern 18-55 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om 18 day South Africa Tour?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Afrika

Kolla in andra spännande uppleveseresor i Afrika!

Rwanda och Uganda – Gorillornas rike

National Geographic upplevelsesresa i Afrika.
12 dagar – Pris: från 39 950 kr
Följ med in i djungeln på spaning efter de mäktiga bergsgorillorna och få med dig minnen för livet.

läs mer

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika.
13 dagar – Pris: från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer

Kruger to Cape Town

Upplevelsesresa i Afrika
19 dagar – från 8 900 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelsesresa i Afrika
8 dagar – från 19 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelsesresa i Afrika
10 dagar – från 21 800 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista vad gäller spännande upplevelser, speciellt efter att turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer

Botswana & Falls Adventure

Upplevelsesresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer

12 Day Uganda Tour

Upplevelsesresa i Afrika
12 dagar – från 17 750 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer

Cape Town to the Serengeti

Upplevelsesresa i Afrika
40 dagar – från 34 900 kr
Låt dig fascineras och blir helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt Sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 22 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som önskar att uppleva södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelsesresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner, luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat och möt det lokala Sanfolket i Kalahariöknen.

läs mer

7-dagars exstremsportpaket i Kapstaden

Upplevelsesresa i Afrika
7 dagar – från 9 950 kr
Det här 7-dagarspaketet är inget för veklingar! Lär känna Kapstaden genom extremsport. Upplev de bästa och mest spännande aktiviteterna i Kapstaden.

läs mer

Dykkurs utanför kapstadens kust

Upplevelsesresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer

East Africa Overland

Upplevelsesresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelsesresa i Afrika
14 dagar – från 19 300 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer

5 day Kruger Park Tour

Upplevelsesresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer

Cape & Dunes Overland

Upplevelsesresa i Afrika
14 dagar – från 9 550 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelsesresa i Afrika
21 dagar – från 17 890 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap, är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer

Serengeti Safari to Zanzibar

Upplevelsesresa i Afrika
11 dagar – från 17 400 kr
Från myllret i Kenyas huvudstad Nairobi till spänningen i att spåra ”The Big 5” i Serengeti.

läs mer

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link