Välj en sida

18 day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika

18 day South Africa Tour

Johannesburg till Kapstaden – 18 dagar

Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande
djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.
Dessa ingredienser gör Sydafrika till ett land som du bara måste besöka!

Landet har en över 3 000 km lång kuststräcka, heta öknar, snötäckta bergstoppar och en mångfald
av kulturer – allt från bushmän till mer västinspirerade kulturer. Vi besöker Sydafrikas höjdpunkter
och får samtidigt njuta av de otroliga naturupplevelser som landet har att bjuda på. Vi övernattar i
bekväma stugor, alltid i storslagna omgivningar som uppe i bergen och på stranden. Den här resan
passar alla som har ett öppet sinne och en äventyrlig ådra.

Resfakta

Pris: från 19 600 kr

Priset inkluderar:

 • 17 nätter i lodge
 • 16 frukostar, 2 bruncher, 10 luncher, 14 middagar
 • Sängkläder
 • ”The Big 5” Game Walks (djurskådningspromenad)
 • Game Drives (djurskådningstur) i öppen jeep
 • Naturreservat/nationalparker
 • Kruger nationalpark
 • Zululand naturreservat
 • Drakensberg (bergskedja)
 • Konungariket Swaziland
 • Cape Wine Farm
 • Afrikansk kultur
 • Garden Route
 • Kustvandring
 • Kapstaden
 • Taffelberget (vandring)
 • Orörda stränder
 • San Rock Art
 • Nelson Mandela Museum

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Sydafrika
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Big 5 Game Walk (djurskådningspromenad)
 • Kruger nationalpark
 • Drakensberg
 • Swaziland
 • Taffelberget
 • Den afrikanska kulturen
Karta: 18 day South Africa tour

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Johannesburg – Bush Lodge

Avresa kl. 6:30 från Greenfire Lodge i Johannesburg. Vi åker den vackra vägen till Mpumalanga och stannar till för en lätt lunch i historiska Dullstroom innan vi snirklar oss nedför Drakensberg och in i Lowveld. De kommande två nätterna tillbringar vi på Greenfire Bush Lodge som ligger i ett privat reservat inne i välkända Kruger nationalpark. Här strövar djuren fritt i sin naturliga miljö. Lodgen smälter in i omgivningarna och erbjuder sköna sängar, en uppfriskande pool och en fantastisk utsikt över vildmarken. Middagen tillagas på ett traditionellt sätt över öppen eld.

Dag 2: Bush Lodge

Som det är vanligt att göra i bushen, startar vi dagen med en kopp kaffe och några kex innan vi beger oss ut på safari. Turen tar ca 3 timmar och sker till fots. Vi kommer inte att gå så långa sträckor, utan förhoppningen är att få syn på flera vilda djur. En Driftersguide kommer att vara med under hela turen. Innan det blir för varmt återvänder vi till lodgen för en välsmakande brunch och lite vila. På kvällen/natten kommer vi att göra en till safari, den här gången med bil. Under kvällen kommer vi även att få njuta av braai, en riktig grillmåltid som tillagas över öppen eld. Efter safarin kommer vi att somna gott till ljuden från vildmarken.

Dag 3: Panorama Route – Hazyview

Vi går upp med solen och njuter av en välsmakande frukost, innan vi sätter kurs mot höjdpunkterna längs med Panorama Route. Vårt första stopp är vid imponerande Blyde River Canyon. Sedan fortsätter vi mot Bourke’s Luck Potholes, Gods Window och mysiga Graskop, där vi äter lunch på Harry’s Pancake Bar. På eftermiddagen reser vi vidare till Kowyn Pass och en traditionell by där vi tillbringar tid med det lokala Shangaanfolket. Efter en fullspäckad dag landar vi på Greenfire Lodge Hazyview. Stugorna här är byggda på pålar i skogen, precis vid Sabie River. Vi tillbringar två nätter här.

Dag 4: Kruger nationalpark

Se djurlivet i Kruger National Park.

Upplev djurlivet i Kruger nationalpark.

Ännu en tidig morgon för att snabbt ta oss till södra delen av Kruger nationalpark och en dag fylld med safari. Vi tar oss sakta men säkert framåt samtidigt som vi håller utkik efter vilda djur. Under dagen stannar vi till på flera utvalda platser för att sträcka på benen och njuta av en god brunch. På eftermiddagen kör vi tillbaka till vår lodge.

Dag 5: Swaziland – Zululand

Vi reser vidare söderut genom Kingdom of the Swazi, där vi passerar spektakulära områden och en rad traditionella byar och marknader. Därefter kör vi in i Zululand, regionen som en gång regerades av Shaka ”King of the Zulu’s”. Detta är ett område med många viltreservat och imponerande natur. Vi tillbringar de kommande två nätterna på vår bushcamp med en betagande utsikt.

Dag 6: Zululand

Efter en lugn start på dagen får vi möjlighet att följa med till ett reservat i närheten. Området fungerar som skydd för flera sällsynta djur som spetsnoshörning och vanlig noshörning. Vårt äventyr i reservatet inkluderar en safari till fots samt en kanotsafari som leds av erfarna guider. Det gör att vi får uppleva området på ett mer spännande sätt än enbart genom bilens fönsterruta. Dagens lunch består av en picknick mitt i bushen, innan vi åker tillbaka till vårt boende för natten.

Dag 7–8: Drakensberg

Resan fortsätter längre in i landet, där vi passerar en vacker region med fina bergsformationer och en händelserik historia. Det här området var nämligen plats för flera historiska krig, i vilka zuluer, boer, britter och andra folkslag slogs om självständigheten över Sydafrika. Vårt lunchstopp tar plats på en av de många kända krigsmarkerna i området. Här får vi möjlighet att lära oss ännu mer om den här delen av Sydafrikas fascinerande historia. På eftermiddagen kommer vi fram till den majestätiska bergskedjan Drakensberg. Vi byter här till en fyrhjulsdriven bil för en spännande åktur på de slingrande bergsvägarna. Så småningom anländer vi till Greenfire Lodge Drakensberg. Här tillbringar vi två nätter i mysiga stugor, med möjlighet att göra bergsvandringar, utforska området eller helt enkelt bara njuta av den nationella skattkista som detta område utgör!

Dag 9–10: Dolphin Coast

Vi börjar dagen i ett lugnt tempo innan vi lämnar bergen och tar oss tillbaka till vår buss. Resan går vidare med Indiska oceanen i sikte. Dagens resväg tar oss genom Natal Midlands, där vi får se många små hantverks- och konstbutiker samt andra sevärdheter. Vi stannar till för lunch vid Nottingham Road och åker sedan vidare till vårt nästa boende, Greenfire Lodge Dolphin Coast, som bokstavligt talat ligger på stranden. Här är det rogivande ljudet från de svallande vågorna en konstant del av ljudbilden. En av dagarna är fri att tillbringa precis som man önskar, så passa på att njuta allt vad du kan. Under en av kvällarna avnjuter vi en god fisk- och skaldjursmiddag på lodgens veranda.

Dag 11–12: Wild Coast

Idag tar vi oss genom Durban och följer sedan kusten söderut. Vi kör in i ett område som kan beskrivas som en av resans riktiga höjdpunkter. Här hittar vi oändliga orörda stränder, vackra älvmynningar, stora grässlätter och en mängd traditionella xhosabyar. Vi tillbringar två nätter på rofyllda Greenfire Lodge, där vi får massor av tid att utforska området.

Dag 13: Frontier Country

Vi lämnar kustlandskapet och gör dagens första stopp vid Nelson Mandelas museum i Umtata. Därefter fortsätter vi till födelseplatsen för denna världsberömda landsfader som lyckades ena Sydafrika. Resan tar oss vidare in i området som är känt som ”Frontier Country”, en region som på 1820-talet ockuperades av europeiska immigranter. Det här området är också känt för de många krig som utkämpades här. Vi tillbringar natten i en behaglig miljö med utsikt mot Grahamstown.

Dag 14–15: Garden Route
Featherbed Nature Reserve.

Featherbed Nature Reserve.

Vi kommer fram till välkända Garden Route, där vårt första stopp är Tsitsikamma Coastal National Park. Här följer vi med på en vandring längs med den kuperade kusten och över hängbron vid Storms River. De som vill få en adrenalinkick kan testa världens högsta bungyjump på 216 meter. Vi passerar sedan Plettenberg Bay innan vi kommer fram till Greenfire Lodge Knysna, där vi tillbringar de två kommande nätterna. Våra dagar här ger oss möjlighet att utforska den här vackra staden och sevärdheterna i närheten. Frivilliga utflykter inkluderar kajakturer, cykling i skogen, besök till den lokala byn i närheten och mycket mer.

Dag 16–18: Kapstaden
Resan avslutas i Kapstaden. Foto: michaeljung@163.com

Resan avslutas i Kapstaden. Foto: michaeljung@163.com

Efter en lugn start på dagen lämnar vi Knysna och reser genom Garden Routes Lake District. Vi följer ”Whale Route” genom Hermanus och runt Hottentots Holland Mountains. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till ”moderstaden” Kapstaden, där vi checkar in på Greenfire Lodge Cape Town som är bekvämt belägen i staden. Kapstaden är utan tvekan en av världens vackraste städer. Här kommer vi att tillbringa två dagar med att besöka Cape Point, Hout Bay, The Waterfront, öde stränder, en vingård och många andra sevärdheter. Vi kommer också att genomföra en vandring upp till Taffelberget. Upplevelseresan avslutas runt kl. 16:00 på dag 18, men ni är givetvis välkomna att förlänga er vistelse genom att boka övernattning i vår lodge.

Bilder och video

Upplev djurlivet i Kruger nationalpark.

Resan går även via Durban. Foto: michaeljung@163.com
Featherbed Nature Reserve.
Besök Godahoppsudden på en dagstur från Kapstaden.
Resan avslutas i Kapstaden. Foto: michaeljung@163.com

Mer information om turen

Restyp: Accommodated Overland Våra Overlandresor är det bästa sättet att se stora delar av Afrika. Specialbyggda lastbilar tillåter oss att besöka några av de finaste höjdpunkterna i Afrika, på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Boendet är lite bekvämare än på de vanliga Overlandresorna.

Servicenivå: Basic
Enkla och rena platser för övernattning och/eller camping.

Fysisk utmaning
Resan är lämplig för de flesta, men kan innehålla några utmanande sträckor.

Antal deltagare
Max 17 personer.

Åldersgrupp
Rekommenderat för personer
i åldern 18–55 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 17 400 kr
Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika
12 dagar – från 18 500 kr
Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur och vänliga människor.

läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 19 900 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer