Välj en sida

12 Day Uganda Tour

Upplevelseresa i Afrika

12 Day Uganda Tour

Uganda – 12 dagar

”Afrikas pärla” Uganda erbjuder en unik kombination av vilda djur, vacker natur
och vänliga människor. På den här upplevelseresan kommer vi att vandra i urskog
på utkik efter gorillor och schimpanser.

Vi kommer också att besöka outforskade områden och mystiska byar gömda i dimmorna från bergen, medan vi letar efter lejon som klättrar i träd.
För att få uppleva det allra bästa, kommer vi att resa ca 2 000 km. En del vägar är i mycket dåligt skick, men äventyret som helhet väger upp det. Väderförhållanden, vägar och andra lokala förhållanden kommer att påverka resplanen, men vi tar det säkra före det osäkra för att skapa en fantastisk och minnesvärd resa. Det här blir ett riktigt äventyr.

Resfakta

Pris: från 18 500 kr

Priset inkluderar:

 • Camping (10 nätter), stuga (2 nätter)
 • 12 frukostar, 11 luncher och 11 middagar
 • Rwenzori (Mountains of the Moon)
 • Kaniyo-Pabidi
 • Murchison Falls + nationalpark
 • Victoria Nile (båttur)
 • Ziwa Rhino Sanctuary
 • Stopp vid ekvatorn
 • Mburo nationalpark
 • Bwindi Impenetrable Forest
 • Gorilla-trekking
 • Drottning Elizabeths nationalpark
 • Ishasha (trädklättrande lejon)
 • Besök i en lokal by
 • Fågelskådning
 • Schimpans-trekking (inkl. tillstånd)
 • Kazinga Channel

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Uganda
 • Tillstånd för Gorilla-trekking (600 USD)
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Gorilla-trekking
 • Drottning Elizabeths nationalpark
 • Besök i en by
 • Fågelskådning
 • Schimpans-trekking
 • Trädklättrande lejon
Karta: 12 day Uganda tour

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Entebbe – Lake Mburo Nationalpark
Avresa kl. 8:00 från Cassia Lodge i närheten av Entebbe. Vi kör genom den myllrande huvudstaden Kampala i riktning västerut. Idag besöker vi trummarknaden och en fruktmarknad samt stannar till vid ekvatorn. På eftermiddagen kör vi in i Lake Mburo nationalpark, som är känd för sina stora flockar med flodhästar. Vi slår läger för natten vid strandkanten.
Dag 2: Lake Mburo Nationalpark – Bwindi Impenetrable Forest

Dagen börjar med safari innan vi lämnar nationalparken och kör vidare genom ett landskap med grönskande dalar och bananodlingar. På eftermiddagen kör vi på gropiga bergsvägar och passerar ensligt belägna byar, gömda i dimmorna från Bwindiskogen. Vi tältar i utkanten av skogen.

Dag 3-4: Bwindi gorillasafari

En nyfiken babygorilla

En nyfiken babygorilla.

Vi delar upp oss i mindre grupper och påbörjar en av resans höjdpunkter, nämligen gorillasafari. Tillsammans med vår lokala guide letar vi efter de sällsynta bergsgorillorna. På grund av strikta regler är det endast ett fåtal människor per dag som tillåts att vara med på gorillasafari. Därför delar vi in oss i mindre grupper och avsätter två dagar, för att alla ska få chans att få delta på safarin. Om det finns lediga platser, så att hela gruppen kan göra safarin tillsammans, kan vi under dag 3 besöka Bunyonisjön. De som inte följer med på safari kan tillbringa dagen med att utforska den lokala byn och beskåda det rika fågellivet i skogen.

Dag 5-6: Bwindi gorillasafari – Drottning Elizabeths nationalpark, Ishasha

På grund av strikta regler är det endast ett fåtal människor per dag som tillåts att vara med på gorillasafari. Därför delar vi in oss i mindre grupper och avsätter två dagar, för att alla ska få chans att få delta på safarin. Om det finns lediga platser, så att hela gruppen kan göra safarin tillsammans, kan vi under dag 3 besöka Bunyonisjön. De som inte följer med på safari kan tillbringa dagen med att utforska den lokala byn och beskåda det rika fågellivet i skogen.

Vi lämnar bergen och skogen för att resa ner mot grässlätterna i Drottning Elizabeths nationalpark. Här slår vi läger för de kommande två dagarna. Djurlivet här är rikt, med flera olika sorters däggdjur, reptiler och fågelarter. Dessutom är Ishasha känt för sina klättrande lejon. Vi åker ut på safari för att hitta fikonträd, som är lejonens favoritträd.

Dag 7: Drottning Elizabeths nationalpark – Rwenzoribergen

Vi packar ihop lägret och kör genom parken och Maramagamboskogen, norrut mot Rwenzori – ”Mountains of the Moon”. När vi har slagit läger tar vi en lång promenad, genom flera små byar och in i skogen till Rwenzoris utkiksplats. Bergen i området ligger ca 5 000 meter över havet och sluttningarna är täckta med tropisk skog. Bergstopparna är ofta täckta med snö, trots att vi befinner oss runt ekvatorn.

Dag 8: Rwenzoribergen – Murchison Falls nationalpark

Ännu en tidig morgon. Vi lämnar bergen bakom oss och fortsätter mot det frodiga landskapet med teodlingar som omger Fort Portland. Idag kommer vi att resa långa sträckor på en del gropiga vägar. Kvällens slutstation är campingplatsen Kaniyo-Pabidi i Murchison Falls nationalpark, med relativt bekväma övernattningsfaciliteter.

Dag 9: Murchison Falls nationalpark
På morgonen beger vi oss ut på en guidad vandring för att spana efter en grupp schimpanser, som guiden vet håller till i området. I bästa fall får vi en hel timme tillsammans med schimpanserna innan vi måste ta oss tillbaka till vår campingplats. Vi tar oss sedan vidare till Murchison Falls, en smal springa där Nilen faller 401 meter ner till Rift Valley. Här har vi tid att utforska området och vattenfallet. Sedan går resan vidare längs med Nilen, som vi även korsar för att kunna åka på safari i parkens norra del. Nattens campingplats sätts upp i ett stort naturområde med ett rikt djurliv.
Dag 10: Murchison Falls – Victoria Nile
Ännu en fantastisk dag väntar i den enorma parken.
Dag 11: Victoria Nile – Ziwa Rhino Sanctuary

Se noshörning i Ziwo Rhino Sanctuary

Se noshörningar i Ziwo Rhino Sanctuary.

Vi går upp tidigt för att hoppa ombord på en båt som i lugn takt tar oss nedför Nilen. Beundra det rika djurlivet och håll utkik efter den sällsynta träskonäbben. (Vid vissa tillfällen är inte båtturen möjlig att genomföra och då åker vi istället bil). Efter båtturen kör vi ut från parken och fortsätter mot Ziwa Rhino Sanctuary. Det är ett projekt som har startats för att föra tillbaka noshörningar till deras naturliga miljö.

Dag 12: Ziwa Rhino Sanctuary – Jinja
Om det finns en önskan om det, kommer det vara möjligt att spåra noshörning till fots genom snårig småskog (detta bekostar man själv). Idag packar vi ihop lägret för sista gången och åker vidare till Jinja och campingplatsen Adrift, där vi övernattar med relativt god standard. Vi äter middag på en lokal restaurang och firar äventyret som vi har varit med om (detta bekostar man själv).
Dag 13: Jinja

Upplevelseresan har nått sitt slut och vi njuter av en sista frukost i vackra omgivningar. Om du önskar en adrenalinfylld upplevelse innan hemresan, kan du följa med på rafting på Nilen – en upplevelse som man inte vill missa. I Adrift är det även möjligt att engagera sig i ett lokalt samhällsprojekt. Båda aktiviteterna är frivilliga och något man bekostar själv. Om du vill tillbringa mer tid vid Nilen är det möjligt att boka en extra natt här (förbokning rekommenderas).

Bilder

Se elefanter i Drottning Elizabeths nationalpark.

Se noshörningar i Ziwo Rhino Sanctuary.

En nyfiken babygorilla.

Mer information om turen

Restyp: Overland Explorer ”Overlanding” är utan tvekan det bästa sättet att uppleva Afrika. Du har inget emot att bo enkelt och hjälpa till med de dagliga sysslorna, för att samtidigt kunna resa runt och uppleva Afrikas höjdpunkter.

Fysisk utmaning
Resan är lämplig för de flesta, men kan innehålla några utmanande sträckor.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Antal deltagare
Max 13 personer.

Åldersgrupp
Rekommenderat för personer
i åldern 18–55 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Afrika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Afrika!

Madagaskars höjdpunkter

Madagaskars höjdpunkter

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 17 400 kr
Fantastiska Madagaskar är olikt det mesta, med ett helt unikt djur- och växtliv. Här finns söta lemurer, mäktiga baobabträd och färgglada kameleonter.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Upplevelseresa i Afrika
19 dagar – från 10 800 kr
Upplev Sydafrikas fantastiska höjdpunkter under den här äventyrliga upplevelseresan.

läs mer
18 Day South Africa Tour

18 Day South Africa Tour

Upplevelseresa i Afrika
18 dagar – från 19 600 kr
Sydafrika är en smältdegel av fantastiska landskap, ett spännande djurliv och olika kulturer, som toppas med ett behagligt klimat.

läs mer
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 23 900 kr
Erövra Afrikas högsta topp på den norra delen av berget. Vi följer Rongai Route på väg upp, för att sedan gå den populära Marangu Route nedför.

läs mer
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 24 900 kr
Uganda och Rwanda är som en skattkista när det kommer till spännande upplevelser, speciellt då turismen blomstrar på nytt i regionen.

läs mer
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Upplevelseresa i Afrika
8 dagar – från 8 900 kr
Den här upplevelseresan erbjuder ett fantastiskt afrikanskt äventyr på bara 8 dagar. Fascineras av det rika djurlivet och naturen i Zambia, Botswana och Sydafrika under olika Game Drives och valfria aktiviteter.

läs mer
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig fascineras och bli helt förtrollad av världens högsta sanddyner. Luta dig tillbaka i en mokoro-kanot medan ni paddlar över Okavangodeltat, och möt sanfolket i Kalahariöknen på den här episka resan i Afrika.

läs mer
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Upplevelseresa i Afrika
24 dagar – från 23 400 kr
Det här är upplevelseresan för dig som vill upptäcka södra Afrikas höjdpunkter, genom att bekvämt flyga till och från Johannesburg.

läs mer
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Upplevelseresa i Afrika
40 dagar – från 39 900 kr
Låt dig imponeras av världens högsta sanddyner och luta dig tillbaka i urholkade mokoro-kanoter medan ni paddlar över Okavangodeltat.

läs mer
Dykkurs utanför Kapstadens kust

Dykkurs utanför Kapstadens kust

Upplevelseresa i Afrika
6 dagar – från 4 300 kr
Är du nyfiken på vad som kan finnas under havsytan? Då är den här 6 dagar långa dykkursen PADI Open Water något för dig.

läs mer
East Africa Overland

East Africa Overland

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 25 500 kr
Vi reser genom östra Afrika på den här spännande 3-veckorsturen. Från det fascinerande djurlivet i Uganda till Zanzibars gyllene stränder.

läs mer
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 23 500 kr
Möt bergsgorillor och andra fantastiska vilda djur på den här 2 veckor långa äventyrsresan ”Overland”.

läs mer
5 Day Kruger Park Tour

5 Day Kruger Park Tour

Upplevelseresa i Afrika
5 dagar – från 5 300 kr
Mpumalanga är ett område med stora kontraster. Flera reservat och välkända Kruger nationalpark ligger i området.

läs mer
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Upplevelseresa i Afrika
14 dagar – från 12 900 kr
Res genom fantastiska ökenlandskap och fascinerande städer under det här 2-veckorsäventyret, där du upplever de många skatter som Sydafrika och Namibia har att erbjuda.

läs mer
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 19 900 kr
Om du vill njuta av färger, kultur och vackra landskap är det här den ultimata resan i sydvästra Afrika.

läs mer