Välj en sida

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika

Highlights of the Eastern US & Canada

15 dagar med start och avslut i New York

Den här storslagna resan i östra USA och Kanada är en upplevelse för
alla sinnen. Du kommer att få uppleva allt som gör Nordamerika stort,
som skyskrapor, monument, Niagarafallen, tunnelbanor, paddling,
glass, solsken, valar, designerbutiker och vandringar i naturen.

Vi har valt att skippa de stora klumpiga bussarna och hoppar istället in i vår privata bil.
Nu ska vi utforska många kilometer i New York, Washington, Toronto, Montréal,
Vermont och alla spännande platser däremellan. Det här är helt enkelt resan du inte
vill gå miste om – dina vänner avundas dig redan!

Resfakta

Pris: från kr 16 900 kr

Priset inkluderar:

 • Hotell/hostel (5 nätter), camping (9 nätter)
 • 9 frukostar, 6 luncher och 8 middagar
 • Inträdesavgifter till alla nationalparker, regionala parker och monument
 • Rundvandring i Washington DC, Toronto, Montréal och Boston
 • Båttur ombord på Maid of the Mist (Niagarafallen)
 • Självuppblåsande madrasser och kupoltält
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–New York
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Skyskrapor
 • Monument
 • Niagarafallen
 • Nationalparker
Karta: Highlights of the Eastern US & Kanada
Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: New York

New York City och Frihetsgudinnen

New York City och Frihetsgudinnan.

Ankomst valfri tid. Ikväll börjar äventyret! Utforska gärna New York City, men se till att vara tillbaka i god tid till informationsmötet. Du kommer då att träffa resten av gruppen och er reseledare, som kommer att gå igenom detaljerna kring din upplevelseresa.

Dag 2: New York City – Washington DC

Idag kör vi från en storstad till en annan, nämligen Washington DC, med ett stopp i Philadelphia på vägen. I Philadelphia besöker vi både Independence Hall, som är med på Unescos världsarvslista, och Liberty Bell. Independence National Historical Park bjuder på bakgrunden till den amerikanska revolutionen och hur nationen bildades. Vi besöker Independence Hall och får ta del av platsen där USA:s självständighetsförklaring och grundlag diskuterades och trädde i kraft. Upplev mer av parken och se First Bank of the United States, Liberty Bell och Carpenters’ Hall. Beundra den berömda Liberty Bell som en gång i tiden hängde i tornet på Independence Hall. På Liberty Bell Center får vi lära oss mer fakta och myter om den spruckna 940 kilo tunga klockan, som är en evig symbol för frihet.

Vi kommer fram till Washington DC under kvällen och får uppleva en annan sida av staden, nämligen i månens sken. När solen har gått ner tar vi en tur runt om i Washington DC, för att se de allra mest populära monumenten och minnesmärkena vackert upplysta av starka strålkastare.

Dag 3: Washington DC

Det Hvite Hus, Washington

Vita huset, Washington.

Tillbringa dagen precis som du vill. Strosa runt och titta på alla nationalmonument som finns här i den amerikanska huvudstaden. Ett tips är att ta en sväng till parken National Mall när mörkret har lagt sig, för att se monumenten som får parken att bada i ljus.

Valfria aktiviteter idag: besök det världsberömda White House, för att lära dig mer om byggnaden där presidenten bor och arbetar, eller ta en tur till den massiva obelisken som är byggd i George Washingtons ära, USA:s första president. Obelisken Washington Monument är världens högsta murade torn, som nu åter är öppen för besök efter att ha restaurerats för skador orsakade av jordskalv och orkaner. Så nu är det fritt fram att ta sig till toppen för att njuta av en fantastisk utsikt över staden.

Om du har tid över kan du även besöka Lincolnmonumentet, tillägnat USA:s 16:e president Abraham Lincoln som hade en stor betydelse i avskaffandet av slaveriet. Missa inte heller National Mall, som inte är ett köpcentrum utan en stor park som täcker området mellan Lincoln Memorial och USA Capitol. Se till att ha bekväma skor – det finns mycket att utforska i den här fascinerande parken. The National Mall inkluderar nämligen Washington Monument, Vietnam Veterans Memorial, Constitution Gardens, minnesmärken över det andra världskriget och veteraner från Koreakrigen, District of Columbia War Memorial, National Air and Space Museum, National Museum of American History, National Museum of Natural History, Smithsonian och mycket mer.

Dag 4: Washington DC – Allegheny National Forest
Nu lägger vi storstaden bakom oss och tar oss tillbaka till naturen. Den härliga körturen tar oss till strandkanten på reservoaren Allegheny, där vi kopplar av till den fantastiska utsikten.
Dag 5: Allegheny National Forest – Niagarafallen

Vi styr kosan mot de mäktiga Niagarafallen. Resan dit tar ca 4 timmar, så luta dig tillbaka och njut. Är du redo att uppleva dånet från fallen? Med ”Maid of the Mist” tar vi oss till Niagara Falls State Park Horseshoe Falls. Genom decennier har besökare till Niagarafallen utsett ”Maid of the Mist” som en av resans höjdpunkter. Att följa med på den populära båtturen som tar dig till foten av vattenfallet rekommenderas alltså varmt. Förbi dundrande vattenfall och massiva stenformationer flyter vi vidare till Horseshoe Falls. Väl tillbaka på land kommer du garanterat att ha fått en ny förståelse för hur stort och mäktigt Niagarafallen verkligen är.

Valfria aktiviteter idag: besök Cave of the Winds, som tar dig 53 meter ner till Niagara Gorge. Ta på dig en regnponcho och sandaler, och följ gångvägen längs med Niagarafloden till Hurricane Deck som ligger endast några meter från fallet. Idag behöver du inte duscha – Niagarafallen hjälper dig med det. Intresserad av att gambla? Ta en sväng till det lokala casinot, men kom ihåg att det är 21-årsgräns.

Dag 6: Niagarafallen – Toronto

Redo för fler stämplar i ditt pass? Idag korsar vi gränsen till Kanada. Vi tar en guidad tur genom den multikulturella storstaden Toronto. Din reseledare visar dig några av stadens bästa stadsdelar och mest berömda landmärken, så att du är väl förberedd inför dina dagar här på egen hand.

Valfri aktivitet idag: CN Tower, som är Kanadas mest kända ikon och en turistfavorit i Toronto. Med en höjd på 553 meter räknas det som Kanadas nationaltorn och är den högsta fristående konstruktionen på det västra halvklotet.

Dag 7: Toronto – Algonquin Provincial Park

Återigen lämnar vi storstaden till förmån för naturen. Vi kör i ett par timmar med siktet inställt på Algonquin Provincial Park.

Valfria aktiviteter idag: njut av en avkopplande vandring i den här fantastiska parken. Här kan du få syn på lomfågel, älg, bäver och många andra vilda djur. Algonquin är den perfekta platsen för att komma i kontakt med naturen och verkligen njuta av friluftslivet. Följ med på en kanottur för att utforska en av de många sjöarna. Upptäck den vackra parken medan du sakta paddlar genom det lugna vattnet och håller ögonen öppna för vilda djur på land.

Dag 8: Algonquin Provincial Park
Bege dig ut och utforska den kanadensiska vildmarken. Hyr en kanot eller vandra längs med de många lederna som parken har att bjuda på.
Dag 9: Algonquin Provincial Park – Montréal
På vägen mellan Algonquin Provincial Park och Montréal stannar vi till i Kanadas huvudstad Ottawa. Här hinner vi med en god lunch och en snabb promenad runt i staden, innan vi fortsätter vår färd mot Montréal. Väl framme i Montréal går vi en sväng i centrum, så att du får information om var du bland annat hittar matbutiker och uttagsautomater. Om du är intresserad av en mer detaljerad rundvandring i Montréal rekommenderar vi att du bokar en privat sightseeing.
Dag 10: Montréal

Montreal

Montréal.

Ägna dagen åt att utforska den här tvåspråkiga staden. Frivilliga aktiviteter idag är att besöka Mont Royal eller nöjesparken La Ronde. Six Flags La Ronde är den största nöjesparken i östra Kanada, där du kan utmana dina nerver i några av parkens över 40 åkattraktioner. Mont Royal är en stor park på 200 hektar som ligger mitt i staden. Missa inte den här oasen, en härlig plats där du kan njuta av naturen.

Dag 11: Montréal – Boston

Boston

Boston.

Vi korsar gränsen tillbaka till USA och reser genom den vackra delstaten Vermont, med ett litet stopp på glassfabriken Ben & Jerry’s i Waterbury. När vi kommer fram till Boston tar guiden med dig på en liten rundvandring och visar de viktigaste platserna. Vi kommer även att utforska Freedom Trail, en 4 km lång slinga som tar oss genom bakgrunden till USA:s revolution. Vi följer slingan som går genom staden och besöker många historiska platser som alla har haft en stor betydelse för USA:s självständighet från Storbritannien. Vi stannar till på platser som Boston Common, USS Constitution, Faneuil Hall och platsen för Bostonmassakern.

Dag 12: Boston – Cape Cod
Tillbringa förmiddagen som du vill, innan vi styr kosan mot Cape Cod. Väl framme i Cape Cod sätter vi upp våra tält och slappar på stranden.
Dag 13: Cape Cod
Idag är det inga aktiviteter på programmet, men tillbringa gärna dagen med att koppla av på stranden eller åka ut på valsafari.
Dag 14: Cape Cod – New York City
Vi återvänder till platsen där allt började, nämligen New York City. Inga aktiviteter är inplanerade, men strosa gärna i Central Park eller ta en sväng till Times Square. Den 3,4 km² stora Central Park upplevs som naturlig, men i själva verket är nästan hela parken anlagd. Den har dock blivit den mest kända och mest älskade stadsparken i världen, med omfattande motionsspår, slingor för hästridning, skridskobana, simbassäng, Central Park Zoo och djurreservatet Central Park Conservatory Garden. Times Square är ett av världens mest hektiska övergångsställen och ett viktigt centrum för världens showbiz.
Dag 15: New York City
Avresa valfri tid. New York har mycket att erbjuda och din guide hjälper dig gärna med att boka olika aktiviteter.

Bilder och video

New York City och Frihetsgudinnan.
Vita huset, Washington.

Niagarafallen.

Montréal.
Boston.

Mer information om turen

Restyp: 18-to-Thirtysomethings
Du är bara ung en gång. Resorna är fartfyllda och fulla med spännande destinationer, utformat för dig i åldern 18–39.

Fysisk utmaning: Light
Passar de allra flesta, med lätta promenader som inte är för krävande.

Servicenivå: Camping
Camping de flesta nätterna och några hotellvistelser.

Antal deltagare
Max 22 personer, i genomsnitt 16.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor i Nordamerika

Spana in andra spännande upplevelseresor i Nordamerika!

New Orleans to San Francisco Road Trip

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika
16 dagar – från 17 900 kr
Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat i San Francisco. Upplev den äkta charmen i södra och västra USA.

läs mer
Best of the US Express

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 22 900 kr
Följ med på en spännande campingresa genom USA och upplev några av höjdpunkterna i detta gigantiska land.

läs mer
Camping America’s West

Camping America’s West

Upplevelseresa i Nordamerika
22 dagar – från 23 900 kr
Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?

läs mer
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 17 900 kr
Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.

läs mer
Höjdpunkter i södra USA

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika
9 dagar – från 13 990 kr
Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.

läs mer
Musik, berg och sevärdheter

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 9 300 kr
Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.

läs mer
Western Wonder

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika
7 dagar – från 8 100 kr
En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.

läs mer
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika
13 dagar – från 20 050 kr
Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.

läs mer
Southern Sun

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika
21 dagar – från 21 100 kr
Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.

läs mer
Best of the West

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika
15 dagar – från 17 300 kr
Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.

läs mer