Välj en sida

Stilla havet

Stilla havet

Öde kritvita stränder, kristallblå laguner, vajande palmer och halmbeklädda bungalower – för många är detta själva drömmen om söderhavsparadiset.

Det är inte konstigt att öarna i Stilla havet är ett resmål många önskar att uppleva. Detta kan t ex vara ett perfekt stopp på väg mellan Australien/Nya Zeeland och USA. Här finns många små öar som passar bra för ö-hopping mellan bl.a. Fiji, Tahiti, Cooköarna och Tonga.

Cooköarna

Cooköarna består av 15 öar och ligger halvvägs mellan Nya Zeeland och Hawaii. Här finns kritvita stränder med vajande palmer och en mycket vänlig lokalbefolkning.

De har kvar mycket av sin ursprungliga kultur och här kan du uppleva den polynesiska traditionen året om i olika arrangemang och festivaler.

Läs mer om Cooköarna

Fiji

Fiji är för många en drömdestination, med över 300 öar behöver du välja en eller flera som passar för dina behov. Även om många kommer hit för att koppla av, finns det många coola aktiviteter för alla. Varför inte ta dykcertifikat, testa rappellering, ziplining eller snorkla med diverse hajar.

Kombinera gärna flera öar, så upplever du flera sidor av det som Fiji har att erbjuda. Det finns öar som är fulla av festglada backpackers till äkta strandparadis. Om du vill koppla av eller om du söker en adrenalinkick, så har Fiji något för dig.

Läs mer om Fiji

Franska Polynesien (Tahiti)

Det som Tahiti saknar av breda vita sandstränder tar de igen med sina vattenfall, vackra berg, imponerande svarta sandstränderna, blå laguner och en äkta polynesisk miljö.

Tahiti kallas ofta för Stilla havet navel, men du hittar också mer av den polynesiska kulturen på öarna Moorea, Bora Bora och Huahine. Här finns många vackra laguner som erbjuder fantastiska förhållanden för snorkling och dykning.

Läs mer om Franska Polynesien

Samoa

Tycker du om regnskog, laguner och älskar tidsbegreppet «no time like island time», då är Samoa platsen för dig.

Med mer än 900 arter av fiskar och 200 koraller, är det lätt att se varför dykning och snorkling är populära aktiviteter här, men har du tur kan du även få se delfiner, rockor och val.  Surfare kan även de drömma sig bort till Samoa, då det finns bra surfplatser på båda öarna.

Läs mer om Samoa

Tonga

Vill du bort från de stora turistströmmarna? Hoppa då på flyget till Tonga, här undgår du de stora resorterna och kryssningsfartygen som är fullpackade med turister.

Livet här går sin gilla gång och det finns egentligen inte något som inte kan vänta tills i morgon. Du behöver inte leta upp de kulturella upplevelserna i Tonga, de finns överallt. Här upplever du starka traditioner och kulturell charm, vackra dykturer, valsafari och en massa kava.

Läs mer om Tonga

Upplevelseresor i Stilla havet

Här följer några förslag till olika Upplevelseresor i Stilla havet som kan ge dig idéer och inspiration. Om inget av förslagen tilltalar dig – kontakta oss, så kan vi skräddarsy din drömresa.

Bula Combo Pass – Fiji

Upplevelseresa i Stilla havet
4–20 dagar – från 3 800 kr
Undvik stressen med den här fantastiska kombinationen av flexibel övernattning och båtpass.

läs mer

Coconut Cruiser – Fiji

Upplevelseresa i Stilla havet
7 dagar – från 5 100 kr
Utforska några av de mest fantastiska platser som Fiji har att bjuda på. Som ”Den blå lagunen”, där den kända filmen med Brooke Shields spelades in, plus de södra Yasawaöarna med sina vackra monolitiska berg.

läs mer

Island Time – Fiji

Upplevelseresa i Stilla havet
6 dagar – från 5 300 kr
Drömmer du om att tillbringa tid på tre olika öar, som alla är perfekta på sitt eget unika vis? Det får du göra under denna 6 dagar långa upplevelseresa på Yasawaöarna.

läs mer

Kolla in vår Oceania-katalog

 PDF-fil, 39 mb.
 Språk: Engelska

Öppna/ladda ner katalogen

 PDF-fil, 39 mb.
 Språk: Engelska

Öppna/ladda hem katalogen

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Stilla havet?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Eirik Bekkevar Nilsen

Resespecialist
eirik@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50