Välj en sida

Roadtrip i Sydafrika

Roadtrip

Roadtrip i Sydafrika

Res på egen hand och i ditt eget tempo. Hyr en bil och kör från by till by.

Det är viktigt att göra många avstickare och vika av från resplanen. Det är ju precis därför du har hyrbilen – för att kunna ta det som det kommer.
Sväng av huvudvägen där det ser spännande ut. En skylt där det står ”Bungyjump” – ja, tack! Och så passerar dagarna,
från adrenalinkickar till vanliga afrikanska vardagar där du får din dagliga dos safari, kultur och rytmer.

I Sydafrika finns det bra vägar och många hostel med utmärkt standard att välja mellan. Du kommer definitivt att uppleva ”det riktiga Afrika”,
men man kan säga att du får en ”Afrika light”-introduktion. Sydafrika är den perfekta starten på din nya karriär som Afrikafrälst backpacker.

Förslag till din nästa roadtrip

Kruger Nationalpark – ”Big 5”-safari

Solen har precis gått upp och du är redan klar. Drick upp koppen med härligt varmt te eller kaffe, leta reda på din kikare, hatt och kamera – nu ska vi ut på spaning.

Kanske är det din första safari, kanske har du varit på safari många gånger förut. Oavsett är det alltid lika spännande. Är det nu du får se den blyga leoparden? Eller är giraffen favoritdjuret? Bilen kör djupare in i den afrikanska skogen…vad var det? Det prasslar i buskarna, men du kan inte riktigt se vad som gömmer sig där.

Genom kameralinsen letar du så gott det går och det visar sig vara en hel flock med elefanter. Det är mäktigt och snudd på överväldigande att veta att en hel flock med dessa gigantiska djur var så nära utan att du lyckades få syn på dem. Kom ihåg att ha gott om plats på minneskortet, här finns det perfekta motivet överallt.

Kapstaden – världens vackraste stad

Stämmer det att Kapstaden är världens vackraste stad? Det finns bara ett sätt att ta reda på det och det är att undersöka saken på egen hand. Var du än befinner dig i staden ger Taffelberget den perfekta inramningen. Du kan gå till toppen eller ta linbanan upp. Med utsikt över hela Kapstaden och den gamla fängelseön Robben Island mitt ute i havet, är det här platsen för att avgöra om staden blir en ny favorit. Restauranger i världsklass, shopping, spännande sevärdheter och vacker natur gör att dagarna i Kapstaden susar förbi.

En knapp timme utanför stadens centrum befinner du dig bland vindistrikten. Här finns det en mängd vingårdar att välja mellan. Vad sägs om att bo på en vingård, gå kvällspromenader längs med vinrankorna i den friska bergsluften och njuta av middag på restauranger i världsklass? Ett besök på en vinodling är den perfekta avslutningen på ditt afrikanska äventyr.

Kwa-Zulu-Natal – Subtropiskt klimat

Den här typen av rutter kallas ofta ”Bush and Beach”. Bo enkelt i skogen/bushen och åk sedan ut på safari. Efter några dagar på safari är det dags för maximal avkoppling och du tar sikte på stranden. Sydafrikas östkust bjuder på den varma Indiska oceanen, som även på vintern håller en temperatur på minst 20 grader.

Det är ingen dålig kombination med roadtrip till safariområdena för att sedan sakta ned med lugna dagar på stranden. Eller, dagarna blir precis så lugna som du gör dem: du kan surfa, paddla, dyka, fiska och mycket mer – eller fortsätta din roadtrip. Sydafrika är ett stort land och kallas ”regnbågsnationen” tack vare sin mångfald av det allra mesta.

Drakensberg

Redo att sträcka lite på benen? I Drakensberg kan du sticka ut på fjällvandring utan att boka in dig på en organiserad tur. Men kom ihåg att se om det finns ledig plats i grottan. Ja, du bokar faktiskt en grotta! Det finns flera vandringsleder att välja mellan och du kan välja att övernatta ute i det fria eller i en grotta med skydd för väder och vind. I grottan kan du dessutom hitta 800 år gamla grottmålningar. Ett ganska exotiskt sätt att utforska ett afrikanskt land på – och det är garanterat inte många i kompisgänget som har gjort detsamma.

Garden Route – vacker kustväg

Dramatiskt landskap och fina små byar, från surfställen till hästridning i regnskogen. Längs med Garden Route finns det något för alla smaker. Världsberömda golfbanor, världsberömda surforter och världsberömd bungyjump – allt fint inslaget i vacker natur. Gillar du fisk och skaldjur? Då har du verkligen något att se fram emot. Den idylliska kuststaden Knysna är känd för sina färska ostron. Om du föredrar kött kan vi rekommendera strutsbiff. Gör en avstickare från Garden Route och kör inåt i landet mot Oudtshoorn, världens strutshuvudstad. Här får du uppleva riktiga kontraster, från de grönskande kustvägarna till ökenlandskapen kring Oudtshoorn.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Roadtrip i Sydafrika?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50