Välj en sida

Bucket List 2018

19.12.2017 | Reseblogg

1. Simma med hajar
Det stämmer. Du har inte levt ordentligt innan du upplever detta. Det kan låta skrämmande, men dessa fantastiska djur är inte så obehagliga som många tror. Styr kosan till Sydafrika, Maldiverna eller Fiji för denna fantastiska upplevelse.

2. Lär dig att surfa
Apropå hajar…Vem drömmer inte om att kunna surfa? Som en erövrare av världens mäktigaste kraft, havet, står du på en bräda och skjuter igenom det brusande vattnet. Tja, det ser kanske inte så graciöst ut vid första försöket men det är bara att hoppa upp på brädan igen och känna din egna prestation bli bättre och bättre för varje våg du tar. Åk till Australien, Bali, Sri Lanka, Nya Zeeland, Fiji, Hawaii, Brasilien… you name it! Där blir du garanterat ”biten” av surf-bacillen!

3. Volontärarbeta
Från skämt till allvar. Vill du göra skillnad? Genom att bidra till frivilligt arbete har du möjlighet att ge det lilla extra för både människor och djur som inte har det. Det lilla extra. Många länder i Afrika, Asien och Amerika behöver vår hjälp. Kanske 2018 blir året för detta? Vi kan hjälpa dig att göra din dröm till verklighet.

4. Upplev världens underverk
Jadå, även vi inser att det blir svårt att få med alla dessa på ett år. Men du måste börja någonstans! Gå Inka Trail till Machu Picchu, Upplev Taj Mahal vid soluppgången, klättra uppför trapporna till den Kinesiska muren, spola tillbaka till en annan tid i Petra eller klättra Chichen Itza i Mexiko. Kom igen! Du klarar i alla fall en av dessa år 2018.

5. Ta en öl på en lokal pub
Ofta kan man fångas i en slags turistfälla där man slussas över från en attraktion till en annan. Du måste se ditt, du måste se datt. Vi tror att resan handlar om mycket mer än det. Det handlar om människor. Människor du möter, pratar med, skapar relationer med. Därför är detta ett obligatoriskt stopp på en sån här lista. Kliv över tröskeln. Sätt dig ner, köp en öl och snacka skit med en ”local” en stund. Eller bara titta på människor. Du lär dig av det också.

6. Ö-hopping
Ingenting är lika fantastiskt som en bra ö-hopping. Du har havet, stranden, palmer, paraplydrinkar och solkrämen. Allt du behöver. Vi har Fiji, Maldiverna, Thailand, Karibien, Hawaii och Indonesien som våra favoriter. Vi hoppas att 2018 är året vi hittar dig på en av dessa fantastiska destinationer.

7. Sov i tält bland vilda djur
Det är viktigt att kliva ur sin komfortzon, sägs det. Vi har redan gått igenom det med hajarna. Detta är en liknande upplevelse. Åk på safari i Sydafrika, Namibia, Zambia, Tanzania eller Kenya och få en oförglömlig upplevelse, eftersom du bara är en tältvägg bort från lejon, hyenor, elefanter och andra vilda djur som vimlar på den afrikanska savannen. Det låter läskigt, men det är det inte. Det är bara helt sjukt spektakulärt!

8. Bestig ett berg
”I’m the king of the world!” Japp, det är du och inte Leonardo DiCaprio, som ropar ut den relativt kliché-artade frasen där du står frusen och trött ovanpå en förhoppningsvis vitklädd bergstopp. Vi har turer över hela världen där denna dröm kan gå i uppfyllelse. Med andra ord, 2018 är året där du kan komma ännu lite närmare ditt eget lilla Titanic-ögonblick.

9. Roadtrip på New Zealand
Australiens lillebror har ett oförtjänt blygsamt rykte i jämförelse med sin flashiga och lite mer extroverta storebror i väst. Nya Zeeland är minst lika bra, om inte bättre! Och det bästa sättet att uppleva landet: Roadtrip! Kör bland spektakulära bergslandskap, fjordar, vinregioner, städer, stränder och vulkaner. Du kan forma dagarna precis som du vill. Kan du önska mer? Knappast.

10. Besök STA Travel i Stockholm
Självklart. Det var tvunget att komma. Själva grynet i gröten. Vårt kontor. Vi sitter här på Dalagatan 21, varje vardag, varje vecka, varje år och säljer dessa resor. Då är förstås det första steget att göra en dröm till verkligheten att besöka oss. Är du rädd för ögonkontakt, muntlig dialog eller bara inte orkar ta dig utanför hemmets fyra väggar så behöver du faktiskt inte besöka oss heller om du inte vill. Det fungerar lika bra via e-mail och telefon. Hur som helst, vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig ut i världen!

God jul och gott nytt år önskar Johanna och Andrew på STA Travel.