Välj en sida

5 goda skäl till varför du bör boka din resa hos oss

30.08.2016 | Reseblogg

Att boka din första resa kan vara ganska överväldigande, om det så är din första långresa utanför Europa eller första gången du reser på egen hand. Var ska du resa? Vad ska du fokusera på? Men inte minst, vad och var VILL du? Det här är ditt äventyr.

Våra resespecialister är redo att hjälpa dig hela vägen fram till en bokning och under hela resan.

Här kommer 5 goda skäl till varför du bör boka din resa hos oss.

#1 Se mycket på kort tid

Vi har många upplevelseresor som passar perfekt för dig som vill uppleva mycket på kort tid. Att vara med på en ordnad tur tar bort stressen kring att ta reda på när bussarna går, vilka öppettider som gäller för de olika platserna du ska besöka eller bästa ordningsföljden för att hinna med allt på listan. Ett exempel är Indochina Discovery, där du besöker fyra länder på bara 30 dagar.

Drömmer du om att resa jorden runt och se allt, men har ont om tid? Då är upplevelseresor något för dig!

#2 Du reser på egen hand

Majoriteten av alla som åker på upplevelseresor reser själva – precis som du gör. Om du är på din första soloresa kommer du genast att möta ett gäng med likasinnade. Du kommer med andra ord inte att behöva använda det lite obekväma ”mind if I join you?” vid middagsbordet på ett hostel. Vi har en mängd upplevelseresor som du kan välja mellan, allt från små gruppresor med i snitt 12 personer per tur, till de större grupperna på 25–50 personer. Så oroa dig inte, du kommer att ha massor av människor att umgås med.

#3 Resor utöver det vanliga

Det fantastiska med oss på STA Travel är att vi älskar att göra resor utöver det vanliga, eller som vi säger: ”Off the Beaten Track”. Det är väldigt enkelt att följa turistströmmen in på närmsta irländska pub, men vi känner till de gömda skatterna som du hittar genom att resa på egen hand. Ett exempel på det är att många av våra resor innehåller en homestay, där du bor hos några ur lokalbefolkningen. Har du någonsin sovit på strandkanten av Titicacasjön och ätit lunch med taquileños? Eller vaknat upp i de dimmiga Shaolinbergen och ätit frukost med Kung Fu-munkar? Gör dig redo för ett helt nytt äventyr, så har vi den rätta upplevelseresan för dig.

#4 Liten budget

På backpackerbudget? Upplevelseresor ger dig verkligen valuta för pengarna. All transport, boende och de flesta måltider är betalda i förväg, så det är väldigt enkelt att lägga upp en budget under resan. Kom ihåg att du även har en guide som visar dig de bästa platserna att äta på och de häftigaste templen att besöka. Du slipper lägga pengar och tid på sevärdheter som inte är så spännande som man kan tro. Hittar du inte det du letar efter på vår hemsida, kontakta oss gärna. Vi har i regel en resa för varje budget. Ditt äventyr behöver inte bli så dyrt, men kan ändå vara fullspäckat med aktiviteter, bra boende och exotiska måltider som bara måste läggas upp på Instagram.

#5 Skräddarsydd resa efter dina önskemål

Det finns en resa för alla. Om du så önskar att festa i dagar eller om du är en adrenalinjunkie som är ivrig över att hitta världens högsta bungyjump. Eller kanske är du ute efter en lugn och harmonisk semester? Om du inte vill dela rum med andra har vi hotellen som passar dig. Vi måste även nämna att våra upplevelseresor innehåller många dagar där du kan hitta på egna aktiviteter. Om det så gäller att koppla av på stranden eller hoppa fallskärm så är dagen din. Även om du är på en gruppresa betyder det inte att du inte har några dagar för dig själv. Vi skräddarsyr din resa, så att du kan njuta av ditt drömäventyr.

Boka en upplevelseresa redan idag och börja ditt äventyr. Vi lovar att du inte kommer att ångra dig! We know because we go.