Välj en sida

Highlights of New Zealand

Upplevelseresa på Nya Zeeland
 

Highlights of New Zealand

Nya Zeeland – 15 dagar

Det är omöjligt att uppleva allt som det här fascinerande landet har att erbjuda på två veckor.
Två veckor är ju knappt nog med tid för att utforska sin egen hemstad! För äventyrare med en stram budget är det här däremot den perfekta turen för att uppleva Nya Zeelands mest spektakulära höjdpunkter.

Upptäck Coromandels vackra stränder, umgås med maorier på en traditionell homestay, vandra längs med de svarta stränderna i Kaikoura och få adrenalinet att pumpa i Queenstown.

Resfakta

Pris: från 24 900 kr

Priset inkluderar:

 • Hotell (12 nätter), maoriby (1 natt), båt (1 natt beroende på säsong)
 • 13 frukostar och 3 middagar
 • Utflykt till halvön Coromandel
 • Hot Water Beach Stop
 • Traditionell Hangi-ceremoni och middag
 • Övernattning på ett maoriskt homestay
 • Vandring i Tongariro National Park
 • Tågbiljetter
 • Arthurs Pass
 • Utflykt till glaciären Franz Josef
 • Utflykt till Fiordland National Park
 • Båtutflykt på Milford Sound, med övernattning på båt (beroende på säsong, dagliga turer från maj till september)
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Nya Zeeland
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

 • Hot Water Beach
 • Cathedral Cove
 • Traditionell maoriceremoni
 • Milford Sounds
 • Kaikoura
Karta: Highlights of Nya Zeeland

Klicka på kartan för att se en större bild

Resplan

Dag 1: Auckland
Ankomst valfri tid. Det är inga planerade aktiviteter idag, så ta en sväng och utforska staden! Vänligen se till att vara tillbaka på hotellet innan kl. 18:00 för ett välkomstmöte. Här kommer du att träffa din reseledare och de andra resenärerna i gruppen, för att få information om den kommande resan som ni ska bege er ut på.
Dag 2: Auckland – Hahei

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Vi reser i riktning mot Hahei tidigt på morgonen för att uppleva den spektakulära Coromandelhalvön. Coromandel är en av de många vackra regionerna på Nya Zeeland. Här kan vi vandra bland skogsklädda kullar i jakt på monstret Hairy Moehau, en lokal Big Foot som sägs leva i de här skogarna. Om inte det frestar kan vi utforska stranden och de närliggande klipporna medan vi håller ögonen öppna för delfiner och valar. Bli vän med lokalbefolkningen och då bland annat de hippies som kom hit för att stanna på 70-talet.

Hot Water Beach är en unik plats på Coromandelhalvön. Beroende på tidvattnets nivå kan du gräva i sanden och skapa dig en egen pool! Idag har vi även möjlighet att följa med på en valfri utflykt till Cathedral Cove, en gigantisk naturlig tunnel som går genom berget. Här kan du koppla av på den närliggande stranden eller ta dig ett dopp i det härliga vattnet.

I Coromandel har du också möjlighet att hyra en kajak om så önskas.

Beräknad restid:
Auckland–Hahei: 3 timmar

Dag 3: Hahei – Rotorua

Geysirer i Rotorua. Foto: Chris McLennan

Gejser i Rotorua. Foto: Chris McLennan

Idag reser vi vidare till Rotorua, platsen som är vida känd för sin vulkaniska aktivitet. Här bor vi på Tamaki Maori Village där vi välkomnas på ett traditionsenligt sätt med en Powhiri-välkomstceremoni, som följs av en fascinerande föreställning där vi lär oss mer om maorikulturen och dess historia. Till middag serveras vi en traditionell måltid kallad hangi, som liknar hawaiiansk luau, där maten tillagas under marken. Efter middagen kan vi luta oss tillbaka runt lägerelden medan vi lär oss mer om maorierna och deras kultur.

Ett besök i Rotorua är inte komplett förrän du har fått uppleva den vulkaniska aktiviteten i området. Du kan följa med på en valfri utflykt till ett av de många geotermiska områden där leran bubblan upp från marken och lukten av svavel är närvarande var du än går.

Om du vill få mer adrenalin kan du följa med på ett raftingäventyr som garanterat får pulsen att stiga. Njut av det fantastiska landskapet, men glöm för all del inte att paddla!

Beräknad restid:
Hahei–Rotorua: 4 timmar

Dag 4: Rotorua – Wellington

Vi kör genom det ständigt föränderliga landskapet på Nordön till huvudstaden Wellington.

Beräknad restid:
Rotorua–Wellington: 8 timmar

Dag 5: Wellington

Morgonen är fri att tillbringa som man vill, innan vi hoppar på tåget som tar oss vidare till Nya Zeelands huvudstad Wellington – en stad med en fantastisk atmosfär. Wellington ligger på toppen av Nordön och drabbas ofta av kraftiga vindar från det närliggande Cooksundet, men låt dig inte skrämmas av det. Wellington blir ofta utnämnd till en av världens bästa städer att bo i och kallas i Lonely Planet för ”The coolest little capital in the world”.

Dag 6: Wellington – Kaikoura

Idag säger vi hejdå till Nordön innan vi tar båten över till Sydön. Vi fortsätter sedan med tåg längs kusten till lugna Kaikoura som är känt för sina svarta, vulkaniska stränder. Här har du möjlighet att följa med på en valsafari för att spana efter kaskeloter som leker längs med kusterna. Till middag kan vi njuta av en lokal specialitet, Fish & Chips, som serveras på stranden.

Beräknad restid:
Wellington–Kaikoura: 6 timmar

Dag 7: Kaikoura – Hanmer Springs

På morgonen har du möjlighet att antingen simma med delfiner eller åka på en båttur för att spana efter valar. Sedan kör vi vidare mot Hanmer Springs och stannar på vägen för vinprovning.

Beräknad restid:
Kaikoura–Hanmer Springs: 3 timmar

Dag 8: Hanmer Springs – Franz Josef

Vi reser vidare via Southern Alps och det otroligt vackra Arthurs Pass. Här kan vi sträcka på benen med en kort promenad om så önskas. Det storslagna landskapet och den friska luften kommer att hålla dig pigg under resten av bilresan. Ett möjligt stopp här är Castle Hill, som var inspelningsplats för både Narnia och Sagan om ringen. Under eftermiddagen kommer vi fram till Franz Josef, där världens mest rörliga glaciär finns.

Beräknad restid:
Christchurch–Franz Josef: 5 timmar

Dag 9: Franz Josef

Franz Josef-isbreen. Foto: Gareth Eyes

Glaciären Franz Josef. Foto: Gareth Eyes

Dagen är fri till att utforska det närliggande området. Möjligheterna är många och du kommer garanterat att hitta något som passar dig. Följ med på vandringar, helikopterturer och hästridning, eller hoppa fallskärm, gå på glaciären, paddla kajak och besök varma källor. Du bestämmer, men kom ihåg: låt inte en minut gå till spillo!

Dag 10: Franz Josef – Queenstown

Vi fortsätter vidare till Queenstown, en av de stora höjdpunkterna under den här resan. Staden kallas ofta för ”världens adrenalinhuvudstad” och den här staden har allt! Med vackra omgivningar, tonvis av aktiviteter och ett uteliv som du inte vill gå miste om, är Queenstown ett måste för besökare på Nya Zeeland. Eftermiddagen är fri att spendera som man önskar.

Beräknad restid:
Franz Josef–Queenstown: 6 timmar

Dag 11: Queenstown

Tillbringa dagen som du vill. Om du lyckas få det långtråkigt här är det något som inte stämmer! Du kan välja mellan en mängd olika aktiviteter: bungyjump (som faktiskt uppfanns här i Queenstown), jetboat (också uppfunnet här), fallskärmshoppning, paragliding, vandringar, cykelturer i bergen, eller kanske till och med testa Canyon Swing. Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta linbanan eller gå upp till den närliggande toppen. Här har du en fantastisk vy över staden och bergen. Den världsberömda hamburgerkedjan Fergburger är också värd ett besök, trots det faktum att kön ibland är väldigt lång.

Dag 12: Queenstown – Fiordland National Park

Milford Sound

Vackra Milford Sound.

Idag reser vi vidare till ett av Nya Zeelands vackraste områden – Fiordland National Park. Resan förbi sjöar, berg och dalar är så hisnande vacker att man nästan tappar andan. När vi kommer fram till Milford Sound går vi ombord på båten som tar oss ut på fjorden. Här får vi se branta bergssidor som skjuter upp ur vattnet, brusande vattenfall och ett rikt djurliv. Helt fantastiskt! Eftermiddagen kan ägnas åt en kajaktur, härliga bad eller att helt enkelt fylla kameran med bilder. Natten tillbringar vi på båten i bekväma dubbelhytter. Middagen består av en välsmakande buffé.

Beräknad restid:
Queenstown–Fiordland National Park: 5 timmar

Dag 13: Fiordland National Park – Twizel

Resan går vidare till Twizel som ligger mitt på Sydön i närheten av Nya Zeelands högsta berg Mount Cook, som ligger 3 724 meter över havet. Eftermiddagen i Twizel är fri att spendera som man önskar. Du kan bege dig ut på en cykelrunda eller ta en flygtur över det natursköna området. Ett annat spännande alternativ är att åka till Mount Cook Village. Här kan du välja mellan fler olika vandringsleder som erbjuder vacker utsikt över bergen.

Beräknad restid:
Fiordland National Park–Twizel: 6 timmar

Dag 14: Twizel – Christchurch

Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Ägna morgonen åt att utforska trakten och passa på att lära dig mer om den världsberömda nyzeeländska bergsklättraren Sir Edmond Hillary, som är mest känd för att vara den första i världen som besteg Mount Everest. Vi fortsätter sedan vidare till Christchurch för en sista kväll tillsammans.

Beräknad restid:
Twizel–Christchurch: 5 timmar

Dag 15: Christchurch
Resan avslutas idag. Avresa valfri tid.

Bilder och video

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce
Gejser i Rotorua. Foto: Chris McLennan

Glaciären Franz Josef. Foto: Gareth Eyes

Vackra Milford Sound.

Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Mer information om turen

Restyp: Classic
En oslagbar blandning av ovanliga upplevelser, kulturkontakt och alla ”must see and do”.

Fysisk utmaning: Average
Några utflykter inkluderar lätt vandring, cykling, rafting eller kajakpaddling samt vanliga promenader.

Servicenivå: Standard
Bekvämt boende i turistklass.

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 12.

Åldersgrupp
Som yngst 12 år (alla under 18 år måste resa i sällskap med en vuxen).

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor på Nya Zeeland

Spana in andra spännande upplevelseresor på Nya Zeeland!

Best of New Zealand

Best of New Zealand

Upplevelseresa på Nya Zeeland
21 dagar – från 24 900 kr
Nya Zeeland ser kanske inte så stort ut på kartan, men låt inte storleken lura dig. Det finns mycket att göra här.

läs mer
New Zealand – Best of the North Island

New Zealand – Best of the North Island

Upplevelseresa på Nya Zeeland
7 dagar – från 7 900 kr
Denna korta tur tvärs över Nordön innehåller så många upplevelser som det överhuvudtaget är möjligt att få in under sju häftiga och aktivitetsfyllda dagar.

läs mer