Välj en sida

Nordamerika

Nordamerika – där allt är stort!

Nordamerika sträcker sig från gränsen mot Norra ishavet i norr och till det Karibiska havet i söder, och kan erbjuda varierade och storslagna upplevelser.

Här finns stora avstånd, stora städer, stora bilar, stora pengar, stora måltider och inte minst stora kontraster. Det räcker inte med att bara besöka storstäderna om man ska säga att man varit här.

Lämna ”the beaten track” och upplev platserna som är nästan omöjliga att hitta på egen hand. Nordamerika är så mycket mer än Las Vegas, Hollywood och New York.

Kanada

I Kanada finns skyhöga berg, glittrande glaciärer, spektakulära regnskogar och avsides belägna stränder – allt utspritt över hela sex tidszoner.

Det här är platsen för unika upplevelser. Här kan du uppleva isbjörn, grizzlybjörn, val och allas favorit, älgen. Kanada är också en lekplats för den aktiva, oavsett om du vill åka snowboard i Whistler, surfa i Nova Scotia eller paddla kajak i South Nahanni River.

Läs mer om Kanada

USA

Den amerikanska upplevelsen kan innehålla så oändligt mycket. Bluegrass och stränder, snötäckta bergstoppar och redwood-skog, den stjärnbeströdda himlen och städer som myllrar av restauranger.

Upplev naturunderverk som Grand Canyon, Antelope Canyon och Yosemite National Park, och känn energin i storstäderna New York, Los Angeles och Chicago. Och glöm inte att njuta av strandlivet i Miami och Venice Beach!

Läs mer om USA

Upplevelseresor i Nordamerika

Här följer några förslag på olika upplevelseresor i Nordamerika som kan ge dig idéer och inspiration.
Om inget av förslagen tilltalar dig – kontakta oss, så kan vi skräddarsy din drömresa.

New Orleans to San Francisco Road Trip

New Orleans to San Francisco Road Trip

Upplevelseresa i Nordamerika 16 dagar - från 17 900 kr Fladdermöss i Texas, rymdvarelser i Roswell och i stort sett allt annat i San Francisco. Upplev den äkta charmen i södra och västra USA.
läs mer
Best of the US Express

Best of the US Express

Upplevelseresa i Nordamerika 15 dagar - från 22 900 kr Följ med på en spännande campingresa genom USA och upplev några av höjdpunkterna i detta gigantiska land.
läs mer
Camping America’s West

Camping America’s West

Upplevelseresa i Nordamerika 22 dagar - från 23 900 kr Trodde du att The Great American West var färdigutforskat både kors och tvärs?
läs mer
Highlights of the Eastern US & Canada

Highlights of the Eastern US & Canada

Upplevelseresa i Nordamerika 15 dagar - från 16 900 kr Följ med på roadtrip i östra USA och Kanada. Från New York går resan bland annat genom Washington, Toronto, Montréal och Vermont.
läs mer
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Upplevelseresa i Nordamerika 13 dagar - från 17 900 kr Den här Fly & Drive-resan på Hawaii ger dig alla fördelar med att resa på egen hand.
läs mer
Musik, berg och sevärdheter

Musik, berg och sevärdheter

Upplevelseresa i Nordamerika 7 dagar - från 9 300 kr Från New Orleans till metropolen New York – det här är en roadtrip som tar dig norrut längs med östkusten i USA, för att besöka kända städer och upptäcka historiska sevärdheter.
läs mer
Höjdpunkter i södra USA

Höjdpunkter i södra USA

Upplevelseresa i Nordamerika 9 dagar - från 13 990 kr Det finns inte många platser som kan mäta sig med charmen man hittar i södra USA – den här upplevelseresan visar dig varför.
läs mer
Western Wonder

Western Wonder

Upplevelseresa i Nordamerika 7 dagar - från 8 100 kr En dubbel dos av äventyr i nationalparker, inklämt mellan besöken till tre av de absolut häftigaste städerna på USA:s västkust.
läs mer
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Upplevelseresa i Nordamerika 13 dagar - från 20 050 kr Från det myllrande och spännande New York och Washington DC, till de vackra Appalacherna och sydstatspärlorna New Orleans, Mississippi och Nashville.
läs mer
Southern Sun

Southern Sun

Upplevelseresa i Nordamerika 21 dagar - från 21 100 kr Res från New York till Los Angeles och upplev energin i östra USA, lugnet i södern och den avslappnade atmosfären i den västra delen av landet.
läs mer
Best of the West

Best of the West

Upplevelseresa i Nordamerika 15 dagar - från 17 300 kr Den här upplevelseresan startas och avslutas i Los Angeles och tar dig genom urbana och natursköna områden i Kalifornien, Arizona och Nevada.
läs mer

Busspass i Nordamerika

Hop-on Hop-off-busspass inkluderar transport och ibland enstaka aktiviteter.
Busspassen ger dig ofta rabatt på hostels och upplevelser och har för det mesta dagliga avgångar.

USA Crossing Ways (från Los Angeles)

USA Crossing Ways (från Los Angeles)

Busspass i Nordamerika 21 dagar - från 14 900 kr Mingla med kändisarna i Los Angeles, fortsätt resan till naturunderverket Grand Canyon och följ med på en guidad tur i Washington DC.
läs mer
USA Crossing Ways (från New York)

USA Crossing Ways (från New York)

Busspass i Nordamerika 20 dagar - från 14 900 kr Gå loss i ”The Big Apple”, upplev en bit av Italien i Philadelphia och följ med på en guidad tur i Washington DC.
läs mer
Mighty Canada Ways

Mighty Canada Ways

Busspass i Nordamerika 12 dagar - från 4 900 kr Med det här busspasset kommer du att lära känna många av de stora destinationerna i Nordamerika.
läs mer
Eastern USA & Canada Ways

Eastern USA & Canada Ways

Busspass i Nordamerika 14 dagar - från 7 500 kr Strosa på New Yorks gator, provsmaka dig igenom ”9th Street Italian Market” i Philadelphia och upplev höjdpunkterna i Washington DC.
läs mer
California & Vegas Ways

California & Vegas Ways

Busspass i Nordamerika 14 dagar - från 6 300 kr Vill du inte hyra bil eller husbil? Spana in det här busspasset som tar dig från det myllrande Los Angeles till det energiska Las Vegas.
läs mer
Into the Land of Elvis Ways

Into the Land of Elvis Ways

Busspass i Nordamerika 15 dagar - från 7 990 kr Upplev städerna New Orleans, Memphis, Nashville, Knoxville, Washington DC, Philadelphia och metropolen New York.
läs mer
Florida Encounter Ways

Florida Encounter Ways

Busspass i Nordamerika 12 dagar - från 4 900 kr Sugen på att uppleva en lite annorlunda del av USA? Kombinera två spännande stater, nämligen Louisiana och Florida.
läs mer

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Nordamerika?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50