Välj en sida

Utforska Australien och NYA Zeeland

National Geographic upplevelseresa i Oceanien

Utforska Australien och Nya Zeeland

Från Sydney till Queenstown – 22 dagar

Det finns ingen anledning att välja antingen Australien eller Nya Zeeland. Under loppet av 22 dagar får du njuta av både och.

Följ med och upplev storslagna Sydney, fashionabla Melbourne och mysiga Auckland. Soluppgång över sägenomspunna Uluru, urgamla regnskogar, glaciärer, öken, varma källor, storstäder, konst och kultur – det här är resan med variation.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare och passar de allra flesta.

Det är även möjligt att delta på kortare varianter av den här resan:

Dag 1–12 (endast Australien): från 40 800 kr per person
Dag 13–22 (endast Nya Zeeland): från 28 900 kr per person

Kontakta oss för mer information om du är intresserad av någon av dessa resor.

Resfakta

Pris: från 70 900 kr per person i dubbelrum.

Kontakta oss för priser i enkelrum.

Priset inkluderar:

 • Hotell (20 nätter), båt (1 natt beroende på säsong)
 • 21 frukostar, 3 luncher och 3 middagar
 • Båttur i Sydneys hamn
 • Stadsvandring i Sydney och Melbourne
 • Tur i regnskogen Daintree ur ett aboriginskt perspektiv
 • Se soluppgången vid Uluru
 • Hamnkryssning i Raglan
 • Besök till ”Glow Worm”-grottor
 • Stadsvandring i Christchurch
 • Naturskön tågresa med TranzAlpine
 • Linbanetur i Queenstown
 • Wilderness dagskryssning (vinter) eller tur med övernattning (sommar) i Doubtful Sound
 • Flyg enligt programmet
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Höjdpunkter:

 • Kryssa genom Jauraki Gulf Marine Park för delfin- och valsafari
 • Lära sig mer om maoriernas myter och traditioner
 • Uppleva de geotermiska mysterierna i Rotorua
 • Naturskön tågresa med TranzAlpine
 • Koppla av i en regnskogslodge
 • Kryssning i Doubtful Sound
 • En unik upplevelse med representanter från Jirrbal Rainforest-folket
 • Privat guidad tur på ett forskningsakvarium
 • Solnedgångskryssning i Sydney
 • Upplevelse i ”Red Centre” och soluppgång över Uluru
 • Vinprovning direkt från källan

Exklusivt med National Geographic Journeys:

 • Matvandring i Melbourne och 3-rätterslunch med en kulinarisk expert
 • Besök till James Cook University Research Aquarium
 • Janbanbarra Jirrbal Rainforest kulturell upplevelse i Tully
 • Träffa maorier och upplev en kulturell show + måltid
 • Delfin- och valsafari


Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Australien/Nya Zeeland
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Resplan

Dag 1: Sydney
Ankomst valfri tid, det är inga aktiviteter planerade idag. Du tar dig själv till hotellet och då gärna innan kl. 18:00, då du träffar gruppen för första gången för ett gemensamt informationsmöte.
Dag 2: Sydney
Vad sägs om att börja dagen med en liten stadsvandring tillsammans med reseledaren, för att orientera dig runt i storstaden? Sedan kan du utforska hamnen som Sydney är så känd för, med Operahuset som den perfekta utgångspunkten. På eftermiddagen går du ombord på en privat båt för en avkopplande kryssning i solnedgången med tillhörande barbequemiddag.
Dag 3: Sydney – Port Douglas
Vi flyger norrut till Cairns och kör sedan kustvägen mot Mossmanravinen. Här får vi en informativ tur i regnskogen Daintree tillsammans med en lokal aborigin. Han delar med sig av sitt folks historia genom att berätta om olika överlevnadsstrategier och deras traditionella sätt att leva.
Dag 4: Port Douglas
Port Douglas är en mysig liten kuststad. Idag har vi inga utflykter planerade, men vi rekommenderar att man tar en tur ut till Stora barriärrevet för att snorkla eller dyka. Det här är världens största korallrev och utanför Port Douglas är det som allra vackrast med 1 500 olika arter av tropiska fiskar, och inte minst delfiner och valar.
Dag 5: Port Douglas – Cairns
Tillbaka i den tropiska staden Cairns får vi en guidad tur ”bakom kulisserna” på James Cook Universitys forskningsakvarium. Akvariet grundades av marinbiologen och National Geographic-stipendiaten Dr. Jamie Seymour. Vi får en privat rundvandring av anläggningen och chans att titta närmare på de fascinerande varelserna som bor här. Dessutom får vi vara med på en kort föreläsning om den senaste forskningen, som hålls av Jamie eller någon av hans kollegor.
Dag 6: Cairns
Vi reser till Tully för en autentisk och interaktiv upplevelse med de infödda. Urfolket i regnskogen Janbanbarra Jirrbal berättar för oss om deras traditioner, seder och bruk. Lär dig mer om deras starka band till naturen och hur de i tusentals år har levt i harmoni med den. Ni serveras en traditionell lunch och efteråt väntar en målarkurs med en aboriginsk Jirrbal-konstnär.
Dag 7: Cairns
Idag har du en hel dag framför dig utan något bestämt program. Vad sägs om en tur ut till Stora barriärrevet eller att sväva över regnskogen i en linbana? Du kan även passa på att utforska staden eller ta en tur med Kurandatåget – en naturskön resa där rälsen snirklar sig genom regnskogen, över broar och genom Barronravinen. Om du gillar adrenalinfyllda aktiviteter kan du hoppa fallskärm eller testa forsränning.
Dag 8: Cairns – Uluru
Är du redo att se mer av Australiens unika natur? Se solnedgången över Uluru, gärna med något gott att dricka i handen. Här i hjärtat av Australien är det torrt och ogästvänligt, och det är fascinerande att något kan gro och växa i torkan – och att någon ens kan bo här!
Dag 9: Uluru
Gå upp med solen och se färgernas ljusspel över Uluru. Fortsätt dagen med en tur runt foten av berget tillsammans med en guide och lär dig varför stenen är helig och vad den symboliserar för aboriginerna. Vi besöker även Kata Tjuta nationalpark för att se fler av dessa stora röda stenar mitt ute i ingenmansland. Tillbringa eftermiddagen som du vill.

Vad sägs om en tur med luftballong eller helikopter över området?

Se till att njuta av stjärnhimlen, för att här ute finns det inget artificiellt ljus – något som gör stjärnhimlen helt unik.

Från november till mars är det extremt varmt i det här området (43–46 grader). Det är därför viktigt att vara väl förberedd med massor av vatten och kläder för att skydda sig mot värmen. Den guidade turen runt bergets fot genomförs inte om temperaturen är över 36 grader. Turen görs tidigt på morgonen innan solen och värmen är för extrem.

Dag 10: Uluru – Melbourne
Njut av ännu en solnedgång över Uluru innan vi flyger till metropolen Melbourne.
Dag 11: Melbourne
Melbourne är berömt för god mat, något vi ska utforska på en guidad kulinarisk vandring tillsammans med en lokal författare och historiker. Efter lunch kan du på egen hand utforska den del av Melbourne du är mest nyfiken på. Här har även många vinproducenter sin bas.
Dag 12: Melbourne – Auckland
Redo för ett nytt land? Idag flyger vi till Auckland, Nya Zeeland. Tillbringa resten av dagen som du önskar.
Dag 13: Auckland
Idag går vi ombord på en forskningsbåt för att kryssa runt i Hauraki Gulf Marine Park, på spaning efter valar, delfiner och sjöfågel. Efter båtturen kan du ta tillfället i akt – nu när du har experter omkring dig – och fråga allt du undrar över när det kommer till att bevara det marina livet.

Under eftermiddagen gör vi en kort stadsvandring innan du kan fortsätta att utforska staden på egen hand.

Hauraki Gulf Marine Park är ett stopp som görs om vädret tillåter, i och med att vi ska ut på havet.

Dag 14: Auckland – Raglan
Idag ska vi ut på en naturskön åktur. Vi stannar till på en gård där hållbar ålodling står i fokus. Vi njuter av dagens lunch som består av ”härproducerad” mat från gården. Efter lunch fortsätter vi mot den konstnärliga staden Raglan med ett stopp vid vattenfallet ”Brudslöjan”, och njuter sedan av utsikten i hamnen.
Dag 15: Raglan – Rotorua
Har du sett självlysande väggar förut? I Waitomogrottan kan du se tusentals lysmaskar lysa upp grottväggarna medan vi passerar i båt. Under kvällen besöker vi byn Tamaki Maori där vi hälsas välkomna av en ”Kaumatua” (en av de äldre i samhället). Efter välkomnandet lyssnar vi till lokala myter och legender medan vi njuter av en traditionell hangi-middag.

Rotorua ligger i ett vulkaniskt område. Här finns aktiva vulkaner med bubblande lerhål och färgglada bassänger på flera platser runt staden. Det här är en fascinerande region med maorikultur och historia med direkt koppling till det geotermiska området. Koppla av och njut i de varma källorna.

Dag 16: Rotorua – Christchurch
Tillbringa morgonen på bästa sätt, för idag flyger vi vidare till Christchurch. Väl framme i Christchurch gör vi en stadsvandring tillsammans med reseledaren. Resten av dagen kan du ägna åt att utforska området på egen hand.
Dag 17: Christchurch – Franz Josef
TranzAlpine är en av världens vackraste tågturer. Njut av utsikten genom fönsterrutan, där det ena natursköna motivet efter det andra passerar förbi, medan vi korsar de södra fjällen på vår väg till Nya Zeelands glaciärer. När vi har klivit av tåget väntar en sista sträcka i bil innan vi når fram till hotellet för natten, mitt i en regnskog. Nya Zeelands natur är fascinerande, med glaciärer åt det ena hållet och regnskog åt det andra. Här stannar vi i två nätter, så vi har gott om tid att utforska omgivningarna.
Dag 18: Franz Josef
Här är valen många. Vad sägs om en helikoptertur över glaciären för att sedan landa och gå på den? Eller kanske lockar en lite lugnare aktivitet, som ett bad i en varm källa för att låta intrycken från resan sjunka in… Det finns även många vandringsleder, möjlighet att paddla kajak eller så kan du ta dig runt i naturen på ett motordrivet fordon – du bestämmer.
Dag 19: Franz Josef – Queenstown
Vi reser genom regnskogen längs med kustvägen på väg till Queenstown. Väl framme kan du njuta av utsikten över staden under en kvällstur i linbanan som tar oss upp till Bob’s Peak.
Dag 20: Queenstown – Doubtful Sound
Nya Zeelands vackra fjordar är en helt otrolig syn. Idag ska vi kryssa runt i Doubtful Sound som är en av de mest berömda fjordarna. Med oss ombord har vi en duktig guide som hjälper oss att peka ut delfiner, sälar, pingviner och flera olika fåglar.

Kvällen tillbringas ombord, där du kan koppla av i din bekväma hytt eller njuta på däck och beundra stjärnhimlen med ett glas lokalproducerat vin i handen.

Båten har olika rutter beroende på säsong. Under vintertid, 18 maj–20 september, övernattar vi i Te Anau istället för på båten. Vi kör till sjön Wakatipu och byn Manapouri innan vi går ombord på båten.

Dag 21: Doubtful Sound – Queenstown
Kasta en sista blick på utsikten och de vilda djuren innan vi når kajen och tar bussen tillbaka till Queenstown för resans sista natt.
Det är helt valfritt, men vad sägs om en avskedsmiddag tillsammans med gruppen?
Dag 22: Queenstown
Avresedag.

Inte redo att resa hem? Kontakta oss så hjälper vi dig att förlänga din vistelse eller boka flyg till en ny destination.

Bilder

Sydney.
Daintree Rainforest.
Great Barrier Reef.
Solnedgång över Uluru. Foto: Tourism NT
Utforska nattlivet i Melbourne.
Geotermisk aktivitet utanför Rotorua.
Glaciären Franz Josef. Foto: Petr Hlavacek
Doubtful Sound.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor med National Geographic Journeys

Se andra upplevelseresor med National Geographic Journeys!

Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
7 dagar – från 29 700 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Upplev Japans kontraster

Upplev Japans kontraster

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 46 600 kr
Det här är en fantastisk introduktion till ett land som hyllar sitt förflutna och omfamnar sin framtid.

läs mer
Wonders of Bhutan

Wonders of Bhutan

National Geographic upplevelseresa i Asien
10 dagar – från 32 900 kr
Alla med ett intresse för buddhistisk kultur kommer att fascineras av det här 10-dagarsäventyret i Bhutan.

läs mer
Explore Costa Rica

Explore Costa Rica

National Geographic upplevelseresa i Centralamerika
14 dagar – från 18 900 kr
Costa Rica är ett litet land, men det betyder inte att det råder brist på äventyr.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Mystiska Etiopien

Mystiska Etiopien

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 19 600 kr
Kulturellt sett är Etiopien unikt och kan placeras någonstans mellan Afrika och Mellanöstern.

läs mer
Utforska Thailand

Utforska Thailand

National Geographic upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 24 500 kr
På den här 15-dagarsturen till Thailand kommer du att uppleva höjdpunkterna i det här fantastiska landet.

läs mer
Upplev färgrika Marocko

Upplev färgrika Marocko

National Geographic upplevelseresa i Afrika
15 dagar – från 21 900 kr
Det här 15-dagarsäventyret tar dig genom de mest fantastiska kulturella höjdpunkterna som Marocko har att bjuda på.

läs mer
Fascinerande Namibia

Fascinerande Namibia

National Geographic upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 25 200 kr
För kultur- och naturentusiaster som är ute efter en lite annorlunda upplevelse garanterar vi att Namibia är platsen att åka till.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Iconic Peru

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 25 900 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Discover Patagonia

Discover Patagonia

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 39 800 kr
Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat.

läs mer