Välj en sida

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika

ICONIC PERU

Peru – 14 dagar

Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter
exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

Njut av den natursköna tågresan till Machu Picchu eller bege dig ut på en av världens mest kända vandringsleder. Oavsett färdsätt blir du belönad med en fantastisk kombination av ruiner, fjälltoppar och vacker natur. Det här är äventyret i Peru som du alltid har drömt om!

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare
och passar de allra flesta.

Iconic Peru

Resfakta

Pris: från 25 900 kr per person i dubbelrum.

Kontakta oss för priser för enkelrum.

Priset inkluderar:

 • Hotell (8 nätter), G Lodge Amazon (2 nätter), Inca Trail Camping eller Cusco Stay (3 nätter)
 • 13 frukostar, 7 luncher och 5 middagar
 • Transfer vid ankomst
 • 3-dagarsutflykt till G Adventures exklusiva regnskogslodge
 • Tur till Sacred Valley, inklusive Pisac och Ollantaytambo
 • Inkaleden eller Cusco Stay
 • Guidad tur i Machu Picchu
 • Guidad tur på Taquile och Uros Island på Titicacasjön
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Exklusivt med National Geographic Journeys:

 • Titicacasjön – lunch i en traditionell by
 • Traditionell upplevelse av Anderna i Urubamba
 • Cusco Planetarium

Höjdpunkter:

 • Se vilda djur i Amazonas
 • Utforska Cusco Planetarium
 • Vandra den världsberömda Inkaleden eller ta tåget till Machu Picchu
 • Lära dig konsten att väva av kvinnor i en traditionell by

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Peru
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Eventuellt visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Resplan

Notera! Vi erbjuder två alternativ till Inkaleden. Om tillstånden för vandring längs med Inkaleden är slutsålda, erbjuds resenärerna istället alternativet att gå Lares Trek. De resenärer som inte önskar att göra vandringen, kan tillbringa två extra dagar i Cusco innan färden går till Machu Picchu. Inkaleden är stängd för underhåll i februari varje år. Under denna period går resenärerna Lares Trek istället. Lederna kan även stängas vid andra tillfällen under året, på grund av väderförhållanden eller andra omständigheter utom vår kontroll. Om det blir aktuellt så ändras resplanen för att ge dig en så bra och trygg resa som möjligt.

Dag 1: Lima
Ankomst till Lima valfri tid. Det är inga aktiviteter planerade idag, så checka in på hotellet och njut av staden. Ett informationsmöte med G Adventures kommer att hållas under kvällen (exakt tid och plats ges vid ankomst till hotellet).

Vänligen observera att strömavbrott och brist på vatten är ganska vanligt i Peru (även på bra hotell och i privata hem). Vi uppskattar ditt tålamod och din förståelse för att detta är utom vår kontroll.

Dag 2: Lima – Tambopata

Vi börjar dagen med en flygtur till Puerto Maldonado, där vi gör ett kort stopp för att packa om och lämna vårt stora bagage. Vi fortsätter sedan vidare till färjeläget och åker motorbåt till lodgen som ligger ute i djungeln. Längs med vägen kan vi få syn på olika fågelarter som är typiska för det här området. Njut av en välkomstdrink samtidigt som ni får mer information om platsen ni befinner er på. Innan middagen serveras väntar en liten kvällstur i det närliggande området.

Dag 3: Tambopata
Vi går upp tidigt för att utforska djungeln tillsammans med erfarna lokala guider, som har sin bas i Amazonas. Håll ögonen öppna för vilda djur medan vi sakta men säkert tar oss in i djungeln. Senare väntar en kanottur på en u-formad sjö i närheten. På eftermiddagen kan du koppla av i hängmattan, svalka av dig vid badplatsen eller följa med på en båttur för att spana efter kajmaner.
Dag 4: Tambopata – Cusco
Vi måste tyvärr ta oss tillbaka till civilisationen, vilket betyder att vi lämnar det magiska Amazonas. Men oroa dig inte, äventyret är långt ifrån över. Nu väntar Cusco, staden som ligger i hjärtat av Inkariket. Ikväll kan du se natthimlen från en annan vinkel, nämligen via teleskopet på Cusco Planetarium. Få en presentation av den södra stjärnhimlen och historien om Inkafolkets förhållande till kosmos.
Dag 5: Cusco – Urubamba

Njut av en heldagsutflykt till Sacred Valley som inkluderar både ruinerna vid Pisac och Ollantaytambo. Vi besöker även Parque de la Papa (Potatisparken), som stöttas av G Adventures. Det här besöket är exklusivt för National Geographic Journeys. Här välkomnas vi av en landsbygd som fortfarande håller lokala traditioner vid liv. Vi kommer att lära oss om mer om hur både potatisodling och vävning är viktiga hörnstenar för kulturen i Anderna. Senare njuter vi av en lunch i Huchuy Qosqo, en liten by i närheten.

Beräknad restid:
Cusco–Ollantaytambo: 9–10 timmar (inklusive alla stopp på vägen)

Dag 6: Ollantaytambo – Wayllabamba Camp (Gäller för dem som går Inkaleden)

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till KM 82, där vår vandring på Inkaleden börjar. Få blodet att pumpa under din första dag på Inkaleden. Turen är relativt enkel och bjuder på bra träning inför de kommande dagarna. Vi passerar brusande floder och små byar medan vi njuter av den vackra utsikten. Det här är bara ett smakprov på vad som väntar under de kommande dagarna.

Den fyra dagar långa turen är fysiskt utmanande, men absolut överkomlig om man är i normal god form.

Beräknad restid:
Ollantaytambo–KM 82: 45 min

Beräknad distans och tid:
Inkaleden KM 82–Wayllabamba Camp: ca 11 km, 5–6 timmar

Dag 6: Ollantaytambo – Cuncani (Gäller för dem som går Lares Trek)

Vi reser vidare från Ollantaytambo med minibuss till Lares Town. Här startar turen i ett lugnt tempo genom Cuncanidalen. Vi går ca 4 km för att nå Chancachaca där vi njuter av en god lunch. Glöm inte att dricka mycket vatten och ta pauser, för redan nu är du ca 3 480 m ö.h.

Efter lunch fortsätter vi vandringen längs med steniga bergsstigar och efter ca 5 km är vi framme i byn Cuncani. Nattens camp är belägen på 3 872 m ö.h.

Beräknad distans och tid:
Lares–Cuncani: 9 km, ca 4,5 timme

Dag 6: Ollantaytambo – Cusco (Gäller för dem som stannar i Cusco)

När resten av gruppen har fördelat sig på Inkaleden och Lares Trek, reser vi tillbaka till Cusco. Efter ca en timmes färd är vi framme vid det arkeologiska området Moray. Strosa runt en stund på den här fantastiska platsen på 3 500 m ö.h., som består av runda terrasser och ett sofistikerat vattensystem. Lär dig mer om platsens historia och om de studier som har gjorts i det här fascinerande området. Därefter kör vi vidare till Maras Salt Mines, där du får se tusentals gamla saltbassänger. Lär dig mer om de olika varianterna av salt och provsmaka det världsberömda rosa saltet.

Beräknad restid:
Ollantaytambo–Cusco: 1,5–2 timmar

Dag 7: Wayllabamba Camp – Pacaymayo Camp (Gäller för dem som går Inkaleden)

Vi startar dagen tidigt för att göra den branta stigningen mot Warmiwañusca, mer känt som ”Den döda kvinnans pass”. Det här är den högsta punkten på turen med sina 4 198 m ö.h. Förbered dig på att tackla ett intensivt väder, med antingen stekande hetta eller kalla vindar. Gå sakta och drick massor av vatten längs med vägen – fantastiska upplevelser väntar på dig som belöning! Vanligtvis når vi campen tidigt på eftermiddagen. Här får du gott om tid att återhämta dig efter en tuff dag.

Beräknad distans och tid:
Wayllabamba Camp–Pacaymayo Camp: 12 km, 6–7 timmar

Dag 7: Cuncani – Kuyoc (Gäller för dem som går Lares Trek)

Vi startar tidigt på morgonen från foten av Sicllaccasa Mountain och klättrar till 4 750 m ö.h. Här uppe njuter vi av en fantastisk utsikt över laguner och det snötäckta Chicon Mountain. När vi har nått den högsta punkten firar vi genom att ge offergåvor till Andernas gudar. Vi vandrar sedan vidare ca 2,2 km, för att få njuta av en god lunch och en otrolig utsikt. Efter lunchen går vi vidare nedför i ca 2,6 km till nattens idylliska campingplats i närheten av en bäck. I natt sover vi på 4 114 meters höjd.

Beräknad distans och tid:
Cuncani–Kuyoc: 17 km, 9 timmar

Dag 7: Cusco (Gäller för dem som stannar i Cusco)
Tillbringa dagen som du önskar. Strosa runt i Cuscos äldre delar, besök Choco Museum eller utforska den lokala matmarknaden.
Dag 8: Pacaymayo Camp – Winaywayna (Gäller för dem som går Inkaleden)

Idag korsar vi två pass till på väg till Machu Picchu. Det första är Runquraqay på 3 950 m ö.h., där man under klara dagar kan skymta det vackra och snötäckta Cordillera Vilcabamba i horisonten. Vi vandrar vidare genom högt belägna skogsområden till det andra passet. På vägen passerar vi intakta Inkakonstruktioner i original. Passets högsta punkt är 3 700 m ö.h. och under klara dagar har du en fantastisk utsikt över Urubamba Valley.

På 3 650 m ö.h. kommer vi fram till ruinerna av Phuyupatamarca, ”Staden ovan molnen”. Du kan välja att slå läger här eller gå 1,5 timme till Winaywayna-ruinerna på 2 650 m ö.h.

Beräknad distans och tid:
Pacaymayo Camp–Winaywayna: 16 km, 9 timmar

Dag 8: Kuyoc – Aguas Calientes (Gäller för dem som går Lares Trek)

Vi följer leden vidare mot Machu Picchu genom den andiska naturens typiska flora och fauna, med bland annat lamor och alpackor. Vi vandrar genom dalen Pumahuanca där vi möter det vänliga Queschuafolket och utforskar ”Inca Storehouses” längs med vägen. Vandringen till Pumahuanca tar ca 3–4 timmar och väl framme väntar en god lunch. Efter lunchen hoppar vi in i en minibuss som tar oss tillbaka till Ollantaytambo. Därifrån tar vi tåget vidare till Aguas Calientes.

Beräknad distans och tid:
Kuyoc–Punta Carretera: 10–11 km, 3,5 timme

Beräknad restid:
Punta Carretera–Aguas Calientes: 2 timmar

Dag 8: Cusco – Aguas Calientes (Gäller för dem som stannar i Cusco)

Vi åker minibuss till Ollantaytambo och hoppar sedan på bussen till Aguas Calientes. Idag möter vi upp gruppen som har gått Lares Trek.

Beräknad restid:
Cusco–Aguas Calientes: 3,5 timme

Dag 9: Winaywayna – Cusco (Gäller för dem som går Inkaleden)

Upp och hoppa! Den sista dagen på vår vandring startar redan kl. 3:30, så att vi får njuta av den vackra soluppgången vid Sun Gate. Beundra den fantastiska utsikten över det majestätiska Machu Picchu och dess omgivningar.

Vi går ner till ruinerna där vi får en guidad rundvandring och massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att återhämta krafter och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknad distans och tid:
Winaywayna–Machu Picchu: 4 km, 1,5 timme

Beräknad restid:
Aguas Calientes–Cusco: 3,5–4 timmar

Dag 9: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco (Gäller för dem som går Lares Trek och för dem som stannar i Cusco)

Upp och hoppa! Machu Picchu är som allra bäst att uppleva under morgonen. Väl framme väntar en otrolig utsikt över det fantastiska området! Här får vi en guidad tur och massor av tid att utforska området på egen hand. Lär dig mer om grottorna Intimachay, Inti Wantana, Soltemplet, Vattentemplet, Kondortemplet och De tre fönstrens rum. Ta god tid på dig att koppla av och känna energin på den här speciella platsen från 1500-talet. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och är korat till ett av världens sju underverk. Om du har tid över är det valfritt att besöka Inca Bridge, bara 15 minuter bort.

Efter en innehållsrik dag på en av jordens mest magiska platser, hoppar vi på bussen som tar oss ner till Aguas Calientes. Här möter vi upp vår reseledare och de andra resenärerna igen. Ät och koppla av innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Beräknad restid:
Aguas Calientes–Cusco: 3,5–4 timmar

Dag 10: Cusco

Cusco räknas mycket välförtjänt som Perus pärla. Den vackra kolonialstaden erbjuder sina besökare en hel del: ruiner, kullerstensgator, museer, kyrkor och en livlig atmosfär. Bland de många aktiviteter som finns i Cusco hittar man bland annat hästridning runt arkeologiska platser som Sacsayhuaman, Tambo Machay och Puca Pucara. Rafting på Urubambafloden och cykling i bergen ner till Sacred Valley, med ett besök till en Inkaruin på vägen, är också goda alternativ.

Dag 11: Cusco – Puno

Idag reser vi vidare till Puno. Luta dig tillbaka och njut av den spektakulära utsikten.

Beräknad restid:
Cusco–Puno: 7–8 timmar

Dag 12: Puno
Njut av en guidad båttur på Titicacasjön, där vi besöker de flytande öarna Uros och Taquile. Härifrån reser vi vidare till Luquinasamhället och njuter av en traditionell lunch med lokalbefolkningen. En möjlighet här är också ett besök till gravplatsen Sillustani.
Dag 13: Puno – Lima
Vi kör till Juliaca innan vi flyger tillbaka till Lima. Detta är vår sista kväll i det här förtrollande landet. Make the most of it!
Dag 14: Lima
Resan avslutas tyvärr idag, men lyckligtvis är minnesbanken fylld med upplevelser du sent kommer att glömma! Avresa valfri tid.

Bilder

Iconic Peru.
Iconic Peru.
Iconic Peru.
Iconic Peru.
Iconic Peru.

Mer information om turen

Restyp: National Geographic Journeys
Den här resan bjuder på mer äventyr, en unik tillgång till lokala upplevelser och möjlighet att färdas med den komfort som du föredrar.

Fysisk utmaning: Demanding
En del vandringar på höga höjder och mer ansträngande aktiviteter, som vanligtvis passar de flesta resenärer som är friska och pigga.

Servicenivå: Upgraded

 • Superior-rum med uppgraderade faciliteter
 • Privat transport
 • Fler inkluderade måltider och aktiviteter

Antal deltagare
Max 16 personer, i genomsnitt 10.

Åldersgrupp
Som yngst 12 år.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor med National Geographic Journeys

Se andra upplevelseresor med National Geographic Journeys!

Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Utforska Australien och Nya Zeeland

Utforska Australien och Nya Zeeland

National Geographic upplevelseresa i Oceanien
22 dagar – från 70 900 kr
Följ med och upplev storslagna Sydney, fashionabla Melbourne och mysiga Auckland – det här är resan med variation.

läs mer
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
7 dagar – från 29 700 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Upplev Japans kontraster

Upplev Japans kontraster

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 46 600 kr
Det här är en fantastisk introduktion till ett land som hyllar sitt förflutna och omfamnar sin framtid.

läs mer
Wonders of Bhutan

Wonders of Bhutan

National Geographic upplevelseresa i Asien
10 dagar – från 32 900 kr
Alla med ett intresse för buddhistisk kultur kommer att fascineras av det här 10-dagarsäventyret i Bhutan.

läs mer
Explore Costa Rica

Explore Costa Rica

National Geographic upplevelseresa i Centralamerika
14 dagar – från 18 900 kr
Costa Rica är ett litet land, men det betyder inte att det råder brist på äventyr.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Mystiska Etiopien

Mystiska Etiopien

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 19 600 kr
Kulturellt sett är Etiopien unikt och kan placeras någonstans mellan Afrika och Mellanöstern.

läs mer
Utforska Thailand

Utforska Thailand

National Geographic upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 24 500 kr
På den här 15-dagarsturen till Thailand kommer du att uppleva höjdpunkterna i det här fantastiska landet.

läs mer
Upplev färgrika Marocko

Upplev färgrika Marocko

National Geographic upplevelseresa i Afrika
15 dagar – från 21 900 kr
Det här 15-dagarsäventyret tar dig genom de mest fantastiska kulturella höjdpunkterna som Marocko har att bjuda på.

läs mer
Fascinerande Namibia

Fascinerande Namibia

National Geographic upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 25 200 kr
För kultur- och naturentusiaster som är ute efter en lite annorlunda upplevelse garanterar vi att Namibia är platsen att åka till.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Utforska Indien och Nepal

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer
Discover Patagonia

Discover Patagonia

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 39 800 kr
Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat.

läs mer