Välj en sida

Top 10 oplevelser på en jorden rundt-resa

Inspiration och restips

Er du klar for en spennende jorden runt resa? Her kommer listen over det vi mener du ikke kan gå glipp av.

1. Faldskærmsudspring på Nya Zeeland

Forestill dig et lille fly der venter på at tage dig med op till 3.600 meters höjde for at du så skal hoppe ud i frit fald. Det er virkelig en unik oplevelse i fantastiske omgivelser som du ikke må gå glip af.

Se Upplevelseresor på Nya Zeeland

 

 

2. Food on foot tour in Hanoi

Ude efter et autentisk vietnamesisk måltid? En guide vil tage dig med rundt i Hanoi for at lede efter de bedste råvare, för du selv tilbereder maden och nyder et herligt måltid sammen med dine medresande.

Se upplevelseresor i Vietnam

3. Ö-luff på Fiji

Vem drömmer inte om att få lägga ut bilder på Instagram från drömdestinationen Fiji? Kombinera flera öar så att du får lite av varje – allt från öar med festglada backpackers till lugna och väl undangömda strandparadis.

Läs mer om ö-luff på Fiji

 

 

4. Testa vågorna i Australien

Australien är känt för sin surfkultur, så du kan inte åka ifrån detta land utan att ha slängt dig ut i vågorna minst en gång. Passa även på att lära känna hippiestaden Byron Bay.

Anmäl dig till en surfkurs

5. Lev som en ur lokalbefolkningen vid Titicacasjön

Det här är en homestay när den är som bäst. Vakna upp nära Titicacasjön och njut av måltiderna med Taquileños. Titicacasjön är den mest högst belägna insjön i världen, med sina hela 3 800 meter över havet.

Klicka här för att se våra upplevelseresor i Sydamerika

 

 

6. Arbeta som volontär med kattdjur i Sydafrika

Vill du resa, men även förbättra ditt CV? Varför inte lägga några veckor på volontärarbete, där du får chansen att se de majestätiska kattdjuren på nära håll.

Läs mer om volontärarbete med djur

7. Hoppa bungyjump på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe

Glöm Victoriafallen och testa istället ditt psyke genom att hoppa från en bro mellan de två länderna. Med en höjd på 111 meter och med en utsikt över Zambezifloden, är det här en fantastisk upplevelse för en adrenalinjunkie.

Klicka här för att se våra upplevelseresor i Afrika

 

 

8. Lär dig att dansa tango i Buenos Aires

Under solnedgången fylls gatorna i Buenos Aires med människor som dansar tango till välkända rytmer. Så varför inte göra dem sällskap?

Lär dig tango och spanska i Argentina

9. Dyka vid Det stora barriärrevet

Nemo väntar på dig! Barriärrevet sträcker sig 2000 km längs med Australiens östkust, så det finns gott om ställen att utgå ifrån. Varför inte ta en tur där du även får chansen att sova på en segelbåt?

Ta dykarcertifikat vid Great Barrier Reef

 

 

10. Roadtrip i USA

Här finns många av de häftiga och välkända vägarna, som Highway 1, Route 66 och 7 Mile Bridge (Florida) samt många fler. Hyr en husbil och bo en bit från de stora vägarna, eller hyr en bil och ta in på olika motell och hotell längs med vägen.

Läs mer om roadtrip i USA

Flera inspirasjonsartikler

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link