Välj en sida

Topp 10-upplevelser på en jordenruntresa

Inspiration och restips

Är du redo för en spännande jordenruntresa?
Här kommer listan över det du inte får gå miste om enligt oss.

1. Hoppa fallskärm på Nya Zeeland

Föreställ dig ett litet flygplan som är redo att ta dig upp till 3 600 meters höjd, för att du sedan ska slänga dig ut i ett fritt fall. Du får hoppas att personen som hänger på din rygg har kontroll på fallskärmen. Det är en riktigt härlig upplevelse som du bara inte kan missa!

Se upplevelseresor på Nya Zeeland

2. Food on foot tour in Hanoi

Ute efter en genuin vietnamesisk måltid? En guide tar med dig runt i Hanoi för att leta efter de bästa råvarorna, som du sedan själv tillagar till en god måltid och njuter av tillsammans med ett glatt gäng.

Se upplevelseresor i Vietnam

3. Ö-luffa på Fiji

Vem drömmer inte om att få lägga ut bilder på Instagram från drömdestinationen Fiji? Kombinera flera öar så att du får lite av varje – allt från öar med festglada backpackers till lugna och väl undangömda strandparadis.

Läs mer om ö-luff på Fiji

4. Testa vågorna i Australien

Australien är känt för sin surfkultur, så du kan inte åka ifrån detta land utan att ha slängt dig ut i vågorna minst en gång. Passa även på att lära känna hippiestaden Byron Bay.

 

Anmäl dig till en surfkurs

5. Leva som lokalbefolkningen vid Titicacasjön

Det här är en homestay när den är som bäst. Vakna upp nära Titicacasjön och njut av måltiderna tillsammans med platsens taquileños. Titicacasjön är den mest högst belägna insjön i världen, med sina hela 3 800 meter över havet.

Klicka här för att se våra upplevelseresor i Sydamerika

6. Arbeta som volontär med kattdjur i Sydafrika

Vill du resa, men även förbättra ditt CV? Varför inte lägga några veckor på volontärarbete, där du får chansen att se de majestätiska kattdjuren på nära håll.

Läs mer om volontärarbete med djur

7. Hoppa bungyjump på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe

Glöm Victoriafallen och testa istället ditt psyke genom att hoppa från en bro mellan de två länderna. Med en höjd på 111 meter och med en utsikt över Zambezifloden, är det här en fantastisk upplevelse för en adrenalinjunkie.

Klicka här för att se våra upplevelseresor i Afrika

8. Lära dig dansa tango i Buenos Aires

Under solnedgången fylls gatorna i Buenos Aires med människor som dansar tango till välkända rytmer. Så varför inte göra dem sällskap?

Lär dig tango och spanska i Argentina

9. Dyka vid Det stora barriärrevet

Nemo väntar på dig! Barriärrevet sträcker sig 2 000 km längs med Australiens östkust, så det finns gott om ställen att utgå ifrån. Varför inte ta en tur där du även får chansen att sova på en segelbåt?

Ta dykarcertifikat vid Great Barrier Reef

10. Roadtrip i USA

Här finns många av de häftiga och välkända vägarna, som Highway 1, Route 66 och 7 Mile Bridge (Florida) för att nämna några. Hyr en husbil och bo en bit från de stora vägarna, eller hyr en bil och ta in på olika motell och hotell längs med vägen.

Läs mer om roadtrip i USA

Fler inspirationsartiklar