Om STA Travel

STA Travel är världens största resebyrå för studenter och ungdomar.
Vi har fler än 450 butiker fördelade på över 90 länder, spridda över 15 tidszoner. I mer än 30 år har vi byggt upp en oöverträffad kunskap om resande och upplevelser.
Vi har mer än tretusen anställda som talar över sextio språk. Förra året skickade vi iväg över sex miljoner kunder och vår globala omsättning översteg 1,1 miljarder amerikanska dollar.

Vi är en komplett reseåterförsäljare som erbjuder allt från flyg och hotell till landtransporter och turer, försäkringar och ... i skräddarsydda paket.

En stor fördel med att resa med STA Travel är att vi inte är som andra resebyråer. Här möts du inte av några stressade säljare som försöker få dig att köpa något du inte vill ha. Istället får du personliga reserådgivare som skräddarsyr en unik resväg som passar just dig.

Vi arbetar på ett annorlunda sätt. Vi bygger upp vårt exklusiva produktutbud från grunden som ett direkt gensvar på våra kunders behov och önskningar.

Vi har svårslagna avtal med världens bästa flygbolag och leverantörer av landtransport och boende pga vår globala styrka och storlek. Dessutom har vi tillgång till rabatterade student- och ungdomspriser. Vi kan ge studenter och unga resenärer ända upp till 20 procents rabatt på de publicerade flygpriserna.

Våra kunder

Vår målgrupp kan inte definieras genom ålder, utan snarare genom attityd. Vi har upptäckt att allt fler människor, inte bara studenter, vill ha genuina valmöjligheter i sitt resande.

STA Travels kunder värderar resandet högre än destinationen och vill lära sig något av de människor och platser de besöker. De nöjer sig inte med att uppleva sevärdheter genom de immiga rutorna på en turistbuss.

Våra kunder reser för nöjets och äventyrets, för lärandets och upplevelsens skull.

En kund hos STA Travel är vem som helst som har ett passionerat reseintresse och som vill resa för att lära sig mer om världen och sig själv.

Oftast är de i åldern 18-29, oftast ensamstående, studerande eller högutbildade, del- eller heltidsanställda, kulturellt intresserade, miljömedvetna. Det är dessutom människor som uppskattar utmaningar och avskyr att bli kategoriserade.

Varför välja STA Travel

  • STA Travel har de bästa jorden runt biljetterna för studenter och ungdomar, både i pris och flexibilitet
  • Våra jorden runt specialister har stor reseerfarenhet och kan ge dig utomordentliga tips och råd om ställen du vill resa till
  • Du kan ändra rutten och datum både innan och efter avresa, till avgifter som är lägre än vanligt
  • STA Travel har över 450 kontor över hela världen som kan hjälpa dig längs vägen
  • Vi finns med i kända guideböcker som bl.a. Lonely Planet