Sydamerika

Sydamerika är den fjärde största världsdelen. Här kan du slappa på tropiska stränder, vandra i bergen, utforska regnskogen och dansa till rytmen av salsa och tango i storstäderna.

colombia people cartagena colorful women 013

Sydamerika är nog mest känt för Inkaimperiet, Amazonas regnskog och storstaden Rio de Janeiro, men det finns fler fantastiska städer man måste besöka. Ett unikt och spännande resmål som kommer ge dig minnen för livet.

Ring oss på 0771 47 48 50, eller maila oss så hjälper vi dig med din resa.

Klimat i Sydamerika

Nyfiken på hur medeltemperaturen och nederbörden är i Sydamerika? Klicka på bilden för att se en större version.

Du kan också öppna klimat tabellen i PDF-format.

Brasilien

Brasil

Landet är lika stort som USA och utgör halva delen av Sydamerika. Utöver karnevalen i Rio de Janeiro, fotboll och Copacabana beach kan man utforska stora delar av Amazonas som t.ex. Manaus och Pantanal.

Läs mer: Brasilien

Argentina

Argentina

Argentina är det näst största landet i Sydamerika och har stora regionala variationer i klimat. I norr, på gränsen till Brasilien kan man besöka Iguassu Falls som står på UNESCOs lista, i syd kan man åka skidor ned för bergen i Bariloche.

Läs mer: Argentina

Peru

Machu Picchu

Peru är ett av de mest facsinerande länder i Sydamerika, och Machu Picchu är kontinentens mest kända attraktion. Landet har en spännande historia om inka-imperiet, de mystisk Nazcalinjerna längs kusten och den gamla inka staden Cuzco.

Läs mer: Peru

Bolivia

bolivia landscape uyuni salt flats truck 001

Bolivia har världens största huvudstad - La Paz, och världens största saltfält Salar de Uyuni som ligger på 3650 meters höjd. Det finns vackra insjöar som Laguna Verde och Colorada, men Isla del Sol är ett legendariskt område i Inka-historien som man inte bör missa.

Läs mer: Bolivia

2016 latin americaSe vår Latinamerika katalog

PDF - 38 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.