Nya Zeeland


Du kommer inte längre bort än Nya Zeeland om du kommer från Sverige. I sådana fall är du på väg hem igen!

tourism nz logo2Nya Zeeland är känd för att vara ett rent och oerhört vackert land med höga berg, forsande älvar och djupa fjordar. Landet erbjuder en mängd med unika och spektakulära upplevelser. Samt att det finns oändligt med möjligheter vare sig du letar efter pittoreska landskap eller ett riktigt adrenalinkick.

På Nya Zeeland är det inte långt mellan alla aktiviteter och de många attraktionerna. Här kan du uppleva bungyjump, hakadans, olika extremsporter, Maorikultur, The Hobbit village och Sagan om Ringen, rugby, Fish n’ Chips, fantastiska naturupplevelser, samt träffa de lokala som är otroligt trevliga och tillmötesgående.

Ring oss på 0771 47 48 50, eller maila oss så hjälper vi dig med din resa.


Video: Explore New Zealand - 5 episka äventyr

Klimat på Nya Zeeland

Nyfiken på hur medeltemperaturen och nederbörden är på Nya Zeeland? Klicka på bilden för att se en större version.

Du kan också öppna klimat tabellen i PDF-format.

 

Nordön

New Zealand

Med en fantastisk kustlinje och den rika, bördiga landsbygden är Nordön en bild av perfekt hälsa. Den är lite varmare än sin södra granne, och är hem till landets största stad - Auckland. Oavsett vart du reser, kommer ön ge dig ett stort leende.

Läs mer: Nordön

Sydön

Bungy Jumping, New Zealand

Saker är lite mer dramatiska på sydön. Stora berg, glaciärer och fjordar som skapar ett paradis för de som älskar att vara utomhus. Här är allt möjligt så länge du har nerver för det.

Läs mer: Sydön

Fakta om Nya Zeeland

Befolkning: 4.300.000 Språk: Engelska och Maori
Valuta: Nya Zeeland Dollar (NZD) Elektricitet: 230/240V. Behöver adapter
Tidsskillnad: + 12 timmar Landskod: +64
Visum: Nordiska medborgare får stanna i 90 dagar utan visum.
Klimat: Sommar är från december till februari med en temperatur på ca 20-30 grader. Vinter är från juni till augusti och kan ha ned till 10 grader beroende på vart man befinner sig .
Bästa tid att resa: Beroende på vad du vill göra för typ av aktivitet. Sommar är bäst för vattenaktiviteter, men vintern är bäst för skidåkning och glaciärklättring.