Western Australia

07355947small

Western Australia är den största delstaten i Australien och täcker nästan en tredjedel av hela landet. Området är ungefär lika stort som hela Västeuropa.

Western AustraliaDe allra flesta invånarna bor i huvudstaden Perth och i det sydvästra hörnet av delstaten. Resten är Australiens ”vilda västern”, ett glest befolkat pionjärland där man i huvudsak lever av gruvdrift, boskapsskötsel och turism.

Perth

09270234smallPerth ligger naturskönt vid Swan River. Perth är också kanske Australiens renaste stad och så skiner solen nästan alltid där. Perth kallas världens  ensammaste storstad, för det är långt till närmaste stad – ca 6 timmar österut med flyg till Sydney, eller ungefär det samma norrut till Singapore. Centrum är litet och kompakt och du kan gå till det mesta. Klimatet är idealiskt - en kort vinter med temperaturer på runt 18 grader och en lång, torr sommar med ca 28 grader. Den lilla hamnstaden Fremantle måste man också besöka. Fantastiskt charmig och känd för sina många kaféer.

Broome

240 mil norr om Perth, vid gränsen till den stora öknen Great Sandy Desert, ligger pärlan i den norra delen av Western Australia - Broome. Den är en gammal pärlfiskestad med ett par tusen invånare, ett härligt vinterklimat och 2,2 mil fin, tropisk badstrand med kritvit sand och turkosblått hav.

Kimberley

bungle bungles10Det nordvästra hörnet av Western Australia, från Broome och norrut, är folktomt. Här finns en rad särpräglade klippformationer, bl.a. Bungle Bungle. Detta är ett område med en rad små runda bergstoppar som alla har svarta ränder på en annars röd yta. Ett av många fantastiska och märkliga naturfenomen i Australien.

Fem måsten:

 • Monkey Mia, där delfiner kommer in till stranden två gånger om dagen
   
 • Pinnacles, ett månliknande ökenområde där stora pelare av kalksten sticker upp ur den gula sanden
   
 • Kimberley, ett nästan folktomt område med en orörd vildmark och fantastisk natur
   
 • Ningaloo Reef, korallrevet som nästan överträffar Great Barrier Reef och med ett otroligt varierat och färgrikt liv, med bl.a. valhajar
   
 • Margaret River, ett frodigt område i ett annars torrt landskap med några av Australiens bästa vingårdar

Kontakta oss för mer information och bokning

Bilder från Western Australia

Klicka för en större bild:

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.