Tasmanien

tas west 2104530527 96dee038dc o

Tasmanien eller "Tassie" som ön ofta kallas, är åtskild från det australiensiska fastlandet av det 20 mil breda sundet Bass Strait. Detta är en vacker och sparsamt befolkad ö.

TasmanienNaturen på Tasmanien är mycket omväxlande. Där finns allt från djupa, gröna regnskogar och höga fjäll med brusande floder i den mellersta och sydvästra delen av ön, till jordbrukslandskap med vingårdar, gröna ängar, vita sandstränder och små mysiga byar i öst.

Ön är nästan som en brittisk kompaktversion av Australien, minus öken. För den ligger i ett högst tempererat område med distinkta årstider och snabba väderomslag. Medan avstånden mellan byarna i Australien är enorma, är du här aldrig längre borta hemifrån än ett par timmar och på landsbygden är det alltid nära mellan små byar med sina brittiska pubar, värdshus och bed and breakfasts. Det luktar eukalyptus, parakiter (vackert färgade fåglar) hörs i träden och kängurur hoppar ofta ut på vägen. Tasmanien är en fredlig, intressant och mycket trevlig plats för besökande.

Hobart

tasafariTasmaniens huvudstad är Australiens näst äldsta stad efter Sydney. Staden ligger naturskönt vid Derwent River på södra delen av östkusten. Bakom staden reser sig det 1270 meter höga Mount Wellington. Hobart är ett paradis för seglare och målet för den årliga kappseglingen från Sydney. Centrum är inte större än att man kan gå runt på egen hand och många av de gamla byggnaderna härstammar från stadens storhetstid som valfångstplats på 1830- talet. Dessutom kan man se byggnader uppförda av straffångar i Battery Point, den gamla stadsdelen och fästningen.

Fem måsten:

 • Hobart, den näst äldsta staden i Australien och mål for den årliga kappseglingen från Sydney
   
 • Port Arthur, med gamla ruiner och restaurerade byggnader från den tid då Tasmanien var en fångkoloni
   
 • Cradle Mountain, nationalparken mitt på ön med höga berg, brusande floder och djupa, gröna regnskogar
   
 • Launceston, en av Australiens vackraste städer med en rad väl bibehållna historiska byggnader och en fin arkitektur
   
 • Mount Field, nationalparken på västkusten av Tasmanien med dramatiska kustlinjer och höga vattenfall

Kontakta oss för mer information och bokning

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.