South Australia

kangaroo sunset

South Australia är en av de torraste delstaterna i Australien. Hela den norra delen är stekhett öken- och stäppland och här ligger Australiens största saltsjö.

South AustraliaI söder är det emellertid annorlunda, inte minst på grund av Murray River – Australiens största flod - och landskapet präglas av jordbruk, då först och främst vingårdar. Mer än hälften av landets vinproduktion sker här. Längst ned i söder slår böljorna från Södra Ishavet in mot sönderrivna klippor.

Adelaide och Kangaroo Island

adelaide victoria square 0007354 970 x 650Adelaide är huvudstad i South Australia och berömd för sina stora musik- och konstfestivaler. Precis söder om staden ligger Kangaroo Island, Australiens tredje största ö. Men även om ön är stor har den relativt få invånare och har därmed behållit mycket av sin ursprungliga flora och fauna. Flera av djurarterna på Kangaroo Island är närmast utrotade på fastlandet. Ett av dessa är den lilla wallabyn. Man beräknar att det finns ca 1 miljon sådana ”minikängurur” på ön. På dagtid är de väl dolda i buskarna, men efter mörkrets inbrott kommer de fram för att äta. På Kangaroo Island finns också över 30.000 koalor och som besökande är man närmast garanterad att få se en sådan. Vi rekommenderar att man följer med på en guidad tur för att få ut det mesta möjliga av upplevelserna här.

Flinders Ranges

flinders rangesLängst mot norr i denna delstat ligger bergskedjan Flinders Ranges, med vilda, färgstarka klippor, ett rikt djurliv och djupa, vattenfyllda raviner där man kan ta ett avkylande dopp i värmen. Ännu ett litet stycke längre norrut börjar “The Outback” – ett öde, tomt och knastertorrt landskap. Men under den torra och varma ytan finns en vacker och värdefull smyckesten – opalen.

Fem måsten:

 • Adelaide, en charmig storstad omgiven av gröna parker som är berömda för sina stora musik- och konstfestivaler
   
 • Barossa Valley, området precis norr om Adelaide där några av Australiens bästa viner produceras
   
 • Kangaroo Island, där man närmast är garanterad att få närkontakt med vilda koalor, kängurur, pingviner och sälar
   
 • Flinders Ranges, bergskedjan med vilda, färgstarka klippor, djupa vattenfyllda raviner och ett rikt djurliv
   
 • Coober Pedy, världens opalhuvudstad där man under den torra, solsvedda ytan hittar vackra smyckestenar

Kontakta oss för mer information och bokning

Bilder från South Australia

Klicka för en större bild:

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.