Queensland

106370-634 cropped

Få platser i världen har en så mångfacetterad natur som Queensland. Därför är det kanske inte så underligt att hela fem områden anses som så viktiga att de står på UNESCO:s lista över platser med oersättligt kultur- eller naturvärde – det så kallade världsarvet.

QueenslandOmrådet runt Great Barrier Reef är otroligt färgrikt. Kustens kyliga blå färg. De smaragdgröna regnskogarna. Det gula solskenet och de gyllene sandstränderna. Den heta, röda outbacken. De färgstarka småbyarna och dess invånare – kort sagt ett levande kalejdoskop! Queensland är idealiskt för dig som vill utforska själva essensen av Australien.

Vill du komma i närkontakt med en unik och spektakulär natur ska du åka till Queensland. 5 världsarvsområden, 450 nationalparker och en mångfald av marina parker gör Queensland till världsledande när det gäller en semester i naturens tecken.

Här kan du snorkla, dyka eller segla på the Great Barrier Reef, sticka iväg till ett idylliskt öparadis, ta dig fram genom urgammal regnskog med en infödd ranger som guide. Eller så kan du fördjupa dig i livet i regnskogen genom att ta in på någon av alla ekologiska resorter som finns. Utforska den vackra och gåtfulla sandön Fraser Island, eller våga dig in i Queenslands outback och uppleva landskapets intensiva färgspektrum

The Great Barrier Reef

fanStora Barriärrevet är världens största samling av koraller. Revet sträcker sig från Fraser Island och ända till kustlinjen vid Papua New Guinea. Detta är det största området på världsarvslistan och ett av få naturfenomen man kan se ända från månen. Hör bara här: 3.000 enskilda rev utspridda över ett 344.000 kvadratkilometer stort område, med mer än 6.600 växt- och djurarter inklusive 1.500 fiskarter, 4 000 blötdjursarter, 500 sorters tång och 400 typer av koraller – bara för att nämna några. Har du lust att snorkla eller testa dykarutrustningen? Vi garanterar en av de största upplevelserna i ditt liv.

The Wet Tropics

106025 kangaroos on beach cape hillsborough 300The Great Barrier Reef sträcker sig mer än 200 mil längs Queenslands kust. Ändå är det bara vid Cape Tribulation, norr om Port Douglas, som revet når ända in till land. Där möter revet de tropiska regnskogarna - The Wet Tropics. Detta är Australiens största återstående regnskogområde och är utan tvivel det mest varierade. Få andra skogar på jordklotet kan uppvisa ett rikare urval av olika växtarter. Här lever också 50 djurarter som inte finns någon annanstans. Landskapet är spektakulärt och i the Wet Tropics finns också Australiens största vattenfall – Wallaman Falls.

Fem måsten:

 • Great Barrier Reef eller Stora Barriärrevet – värdens största korallrev med ett otroligt varierat och färgrikt liv under vatten
   
 • The Wet Tropics, regnskogsområdet i norr med ett rikt urval av växt- och djurarter och ett spektakulärt landskap
   
 • Fraser Island, världens största sandö med ett invecklat ekosystem och en magnet för såväl urbefolkning som turister
   
 • Fossil Fields, en av världens mest omfattande samlingar av däggdjursfossiler där nya bitar av förhistorien upptäcks
   
 • Central Eastern Rainforest, världens största subtropiska regnskog med ett stort urval av sällsynta fåglar och djur

Kontakta oss för mer information och bokning

Bilder från Queensland

Klicka för en större bild:

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.